istenmeyen gebelik, kürtaj olanlar yardımmm

yapamıyorum ben de zaten. içim elvermiyor aldırmaya

Ben 2. daha dogurmadim. Şuan 8 aylık bir kızım var ilk zamanlar zorlandıgm için ikinciyi yapmicam dedim ama birinci olunca şahsen ben ikinciye heves ettim o yüzden. Yani şuan olsa hiç yok demem .

Ben 2. daha dogurmadim. Şuan 8 aylık bir kızım var ilk zamanlar zorlandıgm için ikinciyi yapmicam dedim ama birinci olunca şahsen ben ikinciye heves ettim o yüzden. Yani şuan olsa hiç yok demem .
8 aylıkmış ama çok minik ya daha. o zamanalrda ben de yaparım diyordum. şuan 2 yaş sendromu içindeyiz ve asla ikisine birden bakamam diyorum ben. oğlum o kadar zor ki anlatamam bunu yani sırf altını bağlayabilmek için 40 dk evde koşuyoruz. dışarı çıkması ayrı tantana, yemek yemesi ayrı yani inanılmaz yorucu ve asla uyumuyor gece 11 12 ye kadar ayakta. uyumamak için direniyor ağlıyor çok sıkıntı yaşıyoruz. kabus gibi. ama çok tatlı çok seviyorum onu tabi o ayrı. dünyaları sererim ayaklarına

ne alaka pardon ne hakla. çocuk yapması kolay her yer çocuk dolu zaten. bizim amacımız yeterli kaliteli eğitim sağlayabilmek, güzel bi gelecek bırakabilmek. bunu düşünmek mi fiyasko yapıyor bizi?
siz ne hakla bir cana kıymayı aklınıza getirebiliyosunuz acaba?çocuk yapması size kolay olabilir ama ben ve benim gibi yıllarca tedavi görüp bekleyen insanlar var.işte size kolay olduğu için böyle düşünebiliyosunuz.şöyle düşünün var olan çocuğunuzu öldürüp doğacak çocuğunuzu güzel büyütün desem büyük ihtimalle ne diyor bu diyeceksiniz.inanın ikisi arasında bi fark yok o bir mucize o bir can.eşinizinde size tepki verip olur mu öyle şey demesini beklerdim.o da istekli olmadığı için siz de kararınızın doğru olduğuna inanmışsınız.yapmayın bir cana kıymayın o sizin hazineniz

Evladınız hayal ettiğiniz gibi bir kariyer planamayadabilir ki. Yani inşallah başarılı bir birey olur tabi. Ama tamamen sıradan bir hayat sürmek istiyor tembellik yapmak istiyor da olabilir. Ona bu kadar emeğin sorumluluğunu da yükleyemezsiniz ki...

Her bebek bir değil gerçeekden oğlunuz hiperaktif o zmn benimde oğlan yeğenlerim var. Kızlar kadar sakin değil . Allah yardımcınız olsun

ben de diyorum ki bi oğlum var ve ona güzel bi gelecek yaşam sunmak varken hem onu hem kendimizi borca harca sokup bazı şeylerden kısmaya gerek var mı. güzel bi hayat veremeyeceğimi düşünüyorsam hayata neden getireyim. bence bu daha haksızlık olur ikisine de. bakın ilk çocuk demiyorum öyle olsa asla aldırmam tabiki de. ve zaten yazımda da belirttiğim gibi kürtajdan vazgeçtim dedim. tek temennim iyi bi gelecek sağlayabilmek. ben çocuklarımı yurtdışında eğitim aldırmak istiyorum. bunu iki çocuğa birden sağlayamam ama öyle bi maddi imkanım yok. ikinciyi yaparak halihazırda olan oğlumun geleceğine haksızlık yapmış olucam. bunu anlatabiliyor muyum.

kesinlikle öyle.. birinin bile bakımı çok zor ki zaten insan düşünmelide 2.çocuğu
işte ben de bunu diyorum. ama nedense topa tutuluyorum. çocuk doğurmakta ne var. veriyorsun 10 15 bin doğuyor zaten. önemli olan iyi bi gelecek sağlayabilmek. tek çocukla rahat bi hayat sürecekken ikinciyle belki kıt kanaat geçincez. sonuçta eğitim pahalı. kreşler 30 bin okullar 50 binden başlıyor. iki çocukla senelik en az 80 bin eğitim demek ki bunun temel ihtiyaçları hariç. hani bunların üstesinden gelebilecek miyim. bu düşündürüyor beni. yoksa vicdani boyutu bambaşka

anladım ve vazgeçmenize sevindim

katılıyorum sadece doğar doğmaz bile bez vs masrafı aylık 600 ün üstündedir belki

Sürekli oğlum oğlum diyorsunuz karnınızda bir can yeşermis aldirsanizda diri veya ölü bir evladınız daha olduğu gerçeği değişmeyecek değişecek tek şey ya onun katili olucaksiniz yada onun varligini kabul edeni, ne olursa olsun o sizin canınızdan bir parça kendi parcanizi söküp atamazsınız, ayrıca imkanlarıniz Türkiye ortalamasinda gayette iyi belliki ve ayrıca oğlunuz sizin cizdiginiz yolda ilerlemek istemeyedebilir kendi düşüncelerinizi evladiniza diretmek sizi mukkemmel ebeveyn yapmayacak, o rızkı size veren Allah olduğu gibi ikinci evladı layik gören de odur ve ayrica ömür boyu bolluk için de yaşamanın kimseye garantiside yok ki siz şimdiden olan varliginizin bölünmesinden endişe ediyorsunuz sanırsın üvey evlat sahipleniyorsunuz, bugün oglunuzu böylesine sevmeniz olacak yavrularinizdan farklı oldugu için değil emin olun onu da aynı seversiniz..ama siz onu şuan evlat olarak görmüyorsunuz bile ki o dogdugunda aldırmak istediginizden ya pismanlik duyabilir yada duygulariniz degismezse o çocuk için çok üzülürüm...ve şunu da unutmayın kimse ölümsüz değil başınıza ne gelecegini bilemezsiniz oğlunuzun ileride size nasıl bir evlat olacaginida bilemezsiniz o iki kişiye bölmeye kiyamadiginiz parayı hiç bir gelecek edinmeden çar çur da ededebilir o vakit karninizdakine muhtaç olursunuzda bugün ki dusuncelerinizden utanirsiniz...niyetim sizi vazgecirmek değil böylesine şükürsüz olan birini asla ikna etmeye çalışacak değilim herkese açık alana yazmissiniz bunlarda benim düşüncem

Ben daha çocuk doğurupda evıne bereket gelmeyen bir kişi görmedim. Yeni bebek daha çok eve gelecek bereket para mal mulk demek. Cocuk demek Allahın kısmetını uzerıne yağdırması demek. Kürtaj olanlar ılerde hep pısman oluyor keske aldırmasaydım dıye. Bıde ılgınc tır başlarına bi şekilde sıkıntı musallat oluyor. Süpriz gelen cocuklar diğer yavrulardan daha farklı oluyor dunyaya katma değeri olcak akıllı zekı cok daha guzel bır evlat getırceksınız. Emın olun suprız gebelık lerde gelen cocuklar cok daha ozel oluyorgelsin dunyaya bana hak verıceksiniz

Hic bir anne keske dogurmasaydim demez! Ne güzel Allah vermis size bir bebek daha insanlar senelerce cabaliyor olmuyor kucaklari bos kaliyor. Lüks sartmi? Ikisinede imkani sunabilirsiniz bence bahaneler üretmeyin

Benim anksiyete rahatsizligim var.kizim 4 yildan sonra oldu.ne hamilelik yasadim ne lohusalik o kadar kotu gecti ki surekli delirecek gibi oluyordum beynim yok hissi uyusukluk... ilk cocugum oldugu halde hevesle bisey bile yapamadim.neyse asla 2.cocuk dusunmuyordum cunku cok kotu oluyordu kafam. Bende kasim gibi 2.ye hamile kaldim.rahatsizligim cok kotu kendine yabancilasma en yuksek seviyededeydi sanki ruyada gibiydim.kurtaj oldum kac ay oldu halada agliyorum.benim ki biraz farkli neden eski konularimda var okursaniz.bence kurtaj olmayin ölumden baska herseyin caresi var.kendinizi heveslendirin. Ben kizima en pahali seylerden aliyorum ama ayakkabi bile o kadar cabuk buyuyolarki giydigi yepyeni duruyor kaldirip 2.cocugundada kullanabilirsin unisex renk alip.kiyma yavruna buyuk pismanlik

Valla açık konuşmak gerekirse size cok kizdım sanki karnınizdaki sizin cocugunuz degl sadece ilk cocugunuzu düsünmüşşünz sadece ona odaklanmışsınız... Üzülerek okudum yazınızı malesef oda sizin bir canınız nasl kıyıp aldırmayı düsündünüz şuan hayatta olan oğlunuzu öldürmekten ne farkıniz kalır. Hayır Allahın verdiği cana sizin mudahale etmeye hakkınız yok bence..ileride cok pisman olursunuz yapmayin ayrica herkesin bir kardesi olmalı
Bence yanls düşünüyosunz bir cocugun yanlz büyümesi eksik büyümesi demektir bence kararınzdan vazgecmelisiniz

Bunlari yazmak icin cok yanlis yerdesiniz dostum. Anlamazlar! Bir cocuga gercekten baglanip bir baska cocugu sevememeyi, onun icin en iyisini istemeyi, onunla verimli vakit gecirmeyi anlamazlar. Suan ben de sizinle benzer bir durumdayim. Korunmasaniz belki haksiz bulurdum sizi ama elinizden geleni yapmissiniz. Biri de demis daha titiz olsaydin diye. Spiral taktirmissiniz iste daha ne olsun. Bu dunyaya gelmeyi buyuk bir lutuf sayiyorlar. Al bak ulkenin her yani yaniyor alevler icinde. Boyle bir dunyaya gelmek cok mu iyi sanki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…