- 28 Nisan 2021
- 24
- 14
- 38
-
- Konu Sahibi herisimalinmis
evet aynen bunu düşündüğüm için kıyamıyorum.Oğlunuz mükemmel sınırsız imkanlara sahip olsun istiyorsunuz
2.bebekle onun hakkını yediğinizi düşünüyorsunuz
Peki Allah'ın nasip ettiği bebeği aldırmak isteyerek onun bu hayattaki payını alıp hakkını yediğinizi düşünmüyor musunuz?
Bütün sorumluluğu size atmış. Oturup bir kez daha konuşun. Kaygılarınızdan bahsedin. Umarım en doğru kararı verirsiniz.eşim diyor ki tek çocuk bize yetiyordu. ben oğlumuzun güzel bi eğitim almasını güzel bi geleceğe kaliteli olarak hazırlamak istiyorum dedi. ama tabi karar senin dedi. baba olmak anne olmak gibi değil ben bi şey hissetmiyorum dedi ama sen doğurmak istersen de ikimizin ortak kararı olmuş olucak bu yanındayım hep dedi.
sen anaçsın aldırmaya kıyamazsın dedi zaten. ama hani hiç aldıralım aldır istemiyorum demedi. sadece hani iki çocuğa bakabilmek yetebilmek mesele birazBütün sorumluluğu size atmış. Oturup bir kez daha konuşun. Kaygılarınızdan bahsedin. Umarım en doğru kararı verirsiniz.
Spiral den 100 de 100 korunma değil zaten spiralle doğan o kadar bebek varkispiral taktırmış olmama rağmen hamile kaldım.
neden vazgeçmiş acaba ve sonrasında ne olmuş?benim annemde bana hamileyken 3 kere kürtaj masasından kalkmış :)) bende istemiyorsanız endişeleriniz varsa yapmayın...
Kul sıkışmayınca Hızır yetişmezmiş derler.sen anaçsın aldırmaya kıyamazsın dedi zaten. ama hani hiç aldıralım aldır istemiyorum demedi. sadece hani iki çocuğa bakabilmek yetebilmek mesele biraz
yok kürtajdan vazgeçtim zaten.5 kardeşim var 5 inden de ne kardeşlik ne samimiyet görmedim. O kadar kötü çıkarcı ilişkiyle bağlı ki herkes kendimi onlardan kopardım da huzura erdim.
Bunca yaşadığım şeye rağmen benim evladım olsa asla ama asla onu kardeşsiz bırakmam. Hatta ardından yapar arkadaş ederim birbirlerine. Siz ne alaka yani ? Yok kardeşler düşmanmışta şuymuş buymuş çok saçma çok.
Hayat öyle bir noktaya getiriyor ki insanı tek çocuk yeter dediğiyle imtihan da ediyor. Bence asla bu vebale girmeyin. Hiç ummadığınız anda o yavrunun hesabı sizden sorulur.
Zorunlu kürtaj oldum o masaya ciğerimi de bırakmıştım ben uyandığımda. Rabbim isteyene layıkıyla annelik yapacak olana nasip etsin inşallah ne diyeyim.
inşallah inşallah işlerimiz yoluna girer. yoksa vicdanen çok üzülürümKul sıkışmayınca Hızır yetişmezmiş derler.
benden 1.5 sene önce ablam doğmuş o yüzden istememiş bakamam diye ve bana hamile kaldığında 18 yaşındaymış.. 1 kere arkadaşı iyi düşün diye vazgeçirmiş 2. babam 3.de kendisi :)) hatta masadan kalkmış diyebilirimneden vazgeçmiş acaba ve sonrasında ne olmuş?
aynen çok haklısınız. her şeyi o kadar yoruyorum ki ya oğlumun başına bi şey gelirse bi yerden çıkarsa bi şekilde diye. o sebeple kürtajdan vazgeçtim zaten. doğurucam illa da hani ilk çocuğuma haksızlık yaptığım hissiyatından kurtulamıyorum. onun kadar sevebilicek miyim ya da acaba onu sevmediğimizi mi düşüncek. bissürü soru kafamda5 kardeşim var 5 inden de ne kardeşlik ne samimiyet görmedim. O kadar kötü çıkarcı ilişkiyle bağlı ki herkes kendimi onlardan kopardım da huzura erdim.
Bunca yaşadığım şeye rağmen benim evladım olsa asla ama asla onu kardeşsiz bırakmam. Hatta ardından yapar arkadaş ederim birbirlerine. Siz ne alaka yani ? Yok kardeşler düşmanmışta şuymuş buymuş çok saçma çok.
Hayat öyle bir noktaya getiriyor ki insanı tek çocuk yeter dediğiyle imtihan da ediyor. Bence asla bu vebale girmeyin. Hiç ummadığınız anda o yavrunun hesabı sizden sorulur.
Zorunlu kürtaj oldum o masaya ciğerimi de bırakmıştım ben uyandığımda. Rabbim isteyene layıkıyla annelik yapacak olana nasip etsin inşallah ne diyeyim.
sanırm hemen her kadın süpriz 2.hamileliklerde bu çelişkiyi yaşıyorbenden 1.5 sene önce ablam doğmuş o yüzden istememiş bakamam diye ve bana hamile kaldığında 18 yaşındaymış.. 1 kere arkadaşı iyi düşün diye vazgeçirmiş 2. babam 3.de kendisi :)) hatta masadan kalkmış diyebilirim
Kusura bakma ama anne baba ikiniz de fiyaskosunuz...eşim diyor ki tek çocuk bize yetiyordu. ben oğlumuzun güzel bi eğitim almasını güzel bi geleceğe kaliteli olarak hazırlamak istiyorum dedi. ama tabi karar senin dedi. baba olmak anne olmak gibi değil ben bi şey hissetmiyorum dedi ama sen doğurmak istersen de ikimizin ortak kararı olmuş olucak bu yanındayım hep dedi.
İnşallah layıkıyla anne baba olursunuz.aynen çok haklısınız. her şeyi o kadar yoruyorum ki ya oğlumun başına bi şey gelirse bi yerden çıkarsa bi şekilde diye. o sebeple kürtajdan vazgeçtim zaten. doğurucam illa da hani ilk çocuğuma haksızlık yaptığım hissiyatından kurtulamıyorum. onun kadar sevebilicek miyim ya da acaba onu sevmediğimizi mi düşüncek. bissürü soru kafamda
ne alaka pardon ne hakla. çocuk yapması kolay her yer çocuk dolu zaten. bizim amacımız yeterli kaliteli eğitim sağlayabilmek, güzel bi gelecek bırakabilmek. bunu düşünmek mi fiyasko yapıyor bizi?Kusura bakma ama anne baba ikiniz de fiyaskosunuz...
inşallahhh yetebiliriz inşallah...İnşallah layıkıyla anne baba olursunuz.
Bir yönden haklısıniz ama emin olun yaşadığınız zamanlarda geçiyor o yüzden siz gönlünüzü ferah tutun. Herşeyde vardır bir hayır bende başta çok zorlandım dedim dogurmicam birdaha ama insan alistikdan sonra tekrardan istiyor. Üzülmeyin hamileliğinizin tadını çıkarınyok aynen bu yüzden zaten vicdanım el vermediği için aldıramıyorum. ama işte hiç başka çocuk ister yanım da yok. en baştan uykusuz geceler süt sağmalar büsürü iş. benim oğlum çok zor bi bebeklik geçirdi. hala çok zorluyor bizi. ikiye katlanış şekilde üstüme kalcak hepsi
evet aslında ekşide okudum hepsini. kürtaj yaptıranları. daha sonra iki kardeşlileri tek çocukluları ne biliyim istemediği halde 2.yi doğuranları. ben de 2 kardeşim. şuan cümbür cemaat toplaşmak zevkli oluyor. oğlumu alıkoymak da istemiyorum bu duygulardan. ama tabi bizim planımız şu yöndeydi. benim çocuğum çifte vatandaş ve biz onu türkiye de gelecek kuracak şekilde yetişmek istemiyorduk. eğitiminde yurtdışı önceliği vermek istiyorduk. işte bu 2. çocuk bunlara engel olucak ama tabi gelecek ne gösterir bu pandemide eğitim sistemi de ne olur bilemiyorum.Çok sanmıyorum. Sanırım zorunlu kürtaj olup bunun travmasını atlatamayan daha çoğunlukta gibi.
Ben de duymak istemediginiz şey ama söylemek istiyorum. 10 yaş küçük bir erkek kardeşim var onu o kadar çok seviyorum ki. O da bana sürekli iyi ki ablamsın der. Benim babam engelli ve obez kocaman bi insan. Kardeşim de kocaman ayi gibi bi delikanlı. Ona olan yardımlarını bir görseniz keşke...
Çok yakın bir akrabam kanser oldu 3 çocuğu var. Yetişkinler aile sahibi her birinin çocukları var. Iş hayatları var. Annelerine 3 koldan çiçek gibi bakıyorlar.
Bence kardeşlik çok önemli. Anne babalar gidince bu dünyadan aile kardeşler kalıyor.
sizin kaç yaş var aralarında acaba? bide benim oğlum inanılmaz zor. alt bağlatması ayrı sorun üst giydirmesi ayrı. arkamı dönmemle masaya çıkıyor koltuk tepesine çıkıyor tehlikeli her şeyi yapıyor. göbeğime sırtıma atlamalı oyunlar yapıyor. koşmak istiyor birlikte yerde yuvarlanmak istiyor ama her şeyi birlikte yapmak istiyor. hani onunla birlikte hamileliği de çok sıkıntılı geçireceğimi düşünüyorum.Bir yönden haklısıniz ama emin olun yaşadığınız zamanlarda geçiyor o yüzden siz gönlünüzü ferah tutun. Herşeyde vardır bir hayır bende başta çok zorlandım dedim dogurmicam birdaha ama insan alistikdan sonra tekrardan istiyor. Üzülmeyin hamileliğinizin tadını çıkarın