- 2 Kasım 2023
- 1.833
- 2.871
- 53
- 31
- Konu Sahibi kediseverbiri
-
Para olarak düşünmemiştim. Dedikleri gibi termosa koyup parkta için. Ben zaman olarak üzülüyorsunuz sandımHaftada 1 2 defa olsaydı problem etmezdim fakat her gün olunca aylığına vurduğunuzda ciddi bir rakam yapıyor. Çok büyük zevkle gidiyorum ama kahve bitince ne gerek vardı yine boşa para verdim diyorum. Kahveye verdiğim paralarla birikim mi yapsaydım diyorum, böyle şeyler düşündürtüyor bana.
Şu alıntıdan anladığım, '3 ve 4 yaşlarında 2 çocuğunuz var ve işten eve döndüğünüzde onlarla ilgileneceğiniz icin kendinize ait bir vaktiniz olmayacak gibi bir yorum çıkıyor. Herkes o sebeple üzülmüş yorum yapmis kendinize vakit ayırın diye.Çocuklarımın yaşları 3.5 ve 4, eforu tahmin edebilirsiniz belki. Her iş çıkışı eve gitmeden önce bir kahve mekanına gidip müzik dinleyerek kahve, sigara içip günün stresini atıyorum. Sanki eve gidince bana ait bir zamanım olmayacakmış gibi hissediyorum
Sanırım N ... K... tan bahsediyorsunuz orayı da kullanıyorum sıklıkla, özellikle eski basım roman ihtiyacım olduğu zaman, çok güzel kitapçılarla tanıştım oradanIkinci el alın site ismi vermek yasaktır belki diye yazamıyorum ama tanınan bir ikinci el kitap sitesi. Orada puanlama sistemine bakın, birçok kez aldım ve tertemiz geldi kitaplar hem de neredeyse yarı fiyatına.
Merhaba
Ben de sizin gibiyim.Arkadaşlar al benden oku istersen derler ama yapamıyorum illa benim olacak.
Benim de evimin bir odası kütüphane tarihler,notlar yazıyorum.
Bir çok eşyamı ödünç verebilirim ama kitaplarımı kimseye veremiyorum kitaplarımdan isteyen arkadaşlarıma kitabın yenisini alıp veriyorum.
Artık öğrendiler huyumu canını iste kitabını isteme diyorlar benim için
Nefes almak için mi yaşıyoruz anlamadım
Sorun maddi yükse bir termosa evden koy kahveni parkta yap kahve sigara keyfiniSelam,
Benim psikolojik olduğunu düşündüğüm bir takıntım var. Bununla ilgili profesyonel yardım aldıysam da başarılı olamadım. Öğretmenim ve 8.30 - 18.00 bazen 7.30 - 18.30 günde yarım saatlik mola ile deli gibi çalışıyorum. Çocuklarımın yaşları 3.5 ve 4, eforu tahmin edebilirsiniz belki. Her iş çıkışı eve gitmeden önce bir kahve mekanına gidip müzik dinleyerek kahve, sigara içip günün stresini atıyorum. Sanki eve gidince bana ait bir zamanım olmayacakmış gibi hissediyorum. Resmen işteyken kafamda hangi kafeye gideceğimi düşünüp, içeceğim kahve ve sigarayı düşünerek motive oluyorum. Bu yapay mutluluk bana maddi anlamda çok yük oluyor. Psikolog bunun yerine başka bir şey koy, spor ya da kitap, film yani seni eve götürmeye teşvik eden bir hobi dedi ama spora haftaiçi mecalim kalmıyor, film sıkıyor, kitap okuyorum ama...
Var mı bir dönem böyle takıntılı şeyler yapanlar? Kendimi çok garip hissediyorum. Mesela bugün yine çok yoğun çalıştım 10 dakika sigara molası yaptım üstüne müdürümden azar yedim. Kahve mekanına gidip oturup ağladım resmen şimdi geldim eve. Günün stresini böyle atıyorum eğer bu stresle eve gelirsem boğulurum diye düşünüyorum. Ne yapacağım ben?
Bence bir sorun degil buSelam,
Benim psikolojik olduğunu düşündüğüm bir takıntım var. Bununla ilgili profesyonel yardım aldıysam da başarılı olamadım. Öğretmenim ve 8.30 - 18.00 bazen 7.30 - 18.30 günde yarım saatlik mola ile deli gibi çalışıyorum. Çocuklarımın yaşları 3.5 ve 4, eforu tahmin edebilirsiniz belki. Her iş çıkışı eve gitmeden önce bir kahve mekanına gidip müzik dinleyerek kahve, sigara içip günün stresini atıyorum. Sanki eve gidince bana ait bir zamanım olmayacakmış gibi hissediyorum. Resmen işteyken kafamda hangi kafeye gideceğimi düşünüp, içeceğim kahve ve sigarayı düşünerek motive oluyorum. Bu yapay mutluluk bana maddi anlamda çok yük oluyor. Psikolog bunun yerine başka bir şey koy, spor ya da kitap, film yani seni eve götürmeye teşvik eden bir hobi dedi ama spora haftaiçi mecalim kalmıyor, film sıkıyor, kitap okuyorum ama...
Var mı bir dönem böyle takıntılı şeyler yapanlar? Kendimi çok garip hissediyorum. Mesela bugün yine çok yoğun çalıştım 10 dakika sigara molası yaptım üstüne müdürümden azar yedim. Kahve mekanına gidip oturup ağladım resmen şimdi geldim eve. Günün stresini böyle atıyorum eğer bu stresle eve gelirsem boğulurum diye düşünüyorum. Ne yapacağım ben?
Yani eğer hep aynı kafe hep aynı masa hep aynı durum yoksa bence sadece kendinizi deşarj etmek için yapıyorsunuz . Keşke benimde bu tarz bir alışkanlığım olsa çıkıp mal mal dolaşıp geri geliyorum eve yapacak bir şey bulamıyorumSelam,
Ben de öyle düşünmüştüm. Hatta nasıl iki çocuğun arası 6 ay olabilir, eve gelince kitap okuyup film izliyorsa çocuklarla ne zaman ilgileniyor gibi deli sorular dolaşıyordu aklımda.Konuyu açarken çocuklarımın yaşı diye öğrencileri kastetmissiniz ama herkes sizin çocuklarınız var zannetti. Bu durumda eğer maddi olarak sıkışık iseniz evde balkonda da takilabilirsinizyani çocuklar yakanıza yapışıyor ya da sigarayı görmesinler gibi bir şey canlandi bence herkesin gözünde ben olsam bi eve girer yemeğimi yer sonra açılır sandalyemi, evde yaptığım kahveyi alır aşağıda müsait bir yer varsa oraya giderdim.
Ya eskiden orayı çok verimli kullanırdım. Ama kargo ücretleri o kadar arttı ki neredeyse sıfır fiyatına geliyor kitap. Kargoyu doldurayım desem aynı satıcıdan istediğim kitapları bulabilmem mucize. Zaten ilginç bir şekilde ikinci el kitapların fiyatları da arttı epey. Gerçi bu pahalılıkta neyin fiyatı artmadı ki.Sanırım N ... K... tan bahsediyorsunuz orayı da kullanıyorum sıklıkla, özellikle eski basım roman ihtiyacım olduğu zaman, çok güzel kitapçılarla tanıştım oradan
Ya eskiden orayı çok verimli kullanırdım. Ama kargo ücretleri o kadar arttı ki neredeyse sıfır fiyatına geliyor kitap. Kargoyu doldurayım desem aynı satıcıdan istediğim kitapları bulabilmem mucize. Zaten ilginç bir şekilde ikinci el kitapların fiyatları da arttı epey. Gerçi bu pahalılıkta neyin fiyatı artmadı ki.
Ben de sizin gibi illa kitaba dokunmak isteyenlerdendim. Ama kitap okuma aletlerinden birini edindim ve rahatlığına bayıldım. Gece bile ışık açmadan okumak mümkün, resmen kitap okumaya ayırdığınız zamanı arttırıyor. Yalnız ne yazık ki Türkçe e-kitap satışı yabancı dil kitaplar kadar yaygın değil ve olanlar da fiziksel kitap kadar pahalı neredeyse.
Biz o ortamı artık evde, balkonda veya koylara gidip orda kuruyoruz. Diğer türlü altından kalkılmaz. Biz de severiz öyle kendimize güzel masalar kurup ufak alkol kaçamaklarını keyifli lüks hale getirmeyi. Eve epey bir şey aldık kendi kokteylimizi kendimiz yapıyoruz. Ayda bir eşim şarap alıp mumlarla süslü bir masa hazırlamazsa rahat edemiyor pek. Ancak aynı masaya dediğiniz gibi en son Kaş'ta 6 bin tl ödeyince bıraktık. Zaten maaş günleri yapıyorduk sadece boşluğumuza gelip güzel para dökünce ağrımıza gitti. Artık maaş günlerini bile değerlendiremez hale geldik dışarısı öyle kötü.Bu yoğun çalışma temposunda her akşam meyhaneye gidip bi büyük devirmediğinize şükredin ve kahvenizi yudumlamaya devam edin. Zira geçen bi 35'lik içtik sevgilimle, yanına 3-4 meze, bi büyük levrek 5 bine yakın hesap ödedik. Öyle bi devirdeyiz ki, birikim yapılamıyor, aile evinde yaşasan bile. O yüzden en temel en insani zevklerimizden kısmaya çalışmak aşırı anlamsız. Suçluluk duygusu hissetmeyin. Afiyet bal olsun. İnşallah atanırsınız en kısa zamanda.
Ben de ikinci el kitabı fiyatından bağımsız olarak çok seviyorum. Üzerinde ya da içinde bir not bulmak, isim görmek çok hoşuma gidiyor. Ve bana göre çok özel, baskısı tükenmiş kitaplar buldum ben de. Bu bir tutku gerçekten.Haklısınız maalesef daha önce yazdığım gibi pahalı bir iş oldu okumak
2. el kitap sitesinden eski basım kitaplar için faydalandım genelde, mesela 76 basımı Reşat Nuri Güntekin'in Akşam Güneşi 'ni aldım , Soljenitsin'in Gulag Takım Adaları var 69 basımı vs... eski basım kitapların dili muazzam o yüzden çok özeller benim için. O siteyi kullanırken satıcılarla yazışıyorum bazen sepetleri tamamlamak için kitap temin edebiliyorlar. Çok iyi esnaflarda çıkıyor içlerinden, bir tanesine eski kitapları nasıl muhafaza ettiklerini sormuştum sararma ve kurumaya karşı , aldığım kitapların kargosunun içine el yazısıyla kitaplara nasıl bakacağımı yazan bir talimatlar listesi yazmış ve malzemeler eklemişti çok duygulanmıştım. 47 yaşındayım artık bu sevdadan vazgeçemem ömrüm oldukça, aklım yerinde oldukça gayret edeceğim, vazgeçmeyeceğim. Ve tabii bu konu çok tatlı bir hal aldı, konu sahibesi affet bizi işgal ettik konunu ama okuyan insanlar içimde çiçekler açtırıyor, çok yaşayın hepiniz
Canım normalde çalışma saatleri daha iyi oluyor özel okulda mı çalışıyorsun . Evdeki kalabalığa girmeden biraz kösende dinlenmek en doğal hakkın ama maddi açıdan zorlanıyorsan termosta kahve fikri bana da güzel geldi . Hem paran gitmez hemde birazcık kendine gelirsinSelam,
Var ama benı aksiyetem var onunla alakalı rutinim bozulursa çıldırıyorum mesela her gun gittiğim yol bellidir eve kaç dakikada döneceğim ne yiyeceğim o zamanı nasıl geçireceğim noktası virgülüne ama bişey oldu extrem bi durum çıktı ben bugun eve geç gideceğim mesela o zaman öfke, sinir, kalp çarpıntısı, el titremesi afedersin ama anam ağlıyor çünkü extrem bi şey benim kaygımı arşa çıkarıyor mesela kahveyı termosta yapsanız okulda yanınıza alsanız otursanız bi park kenarında alternatifler deneyin. Alışkanlıklardan vazgeçme zor ama deneyinnSelam,
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?