• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İşten çıkışımı verdiler, farklı şirkete girişim yapıldı

loveinnovember

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
15 Temmuz 2019
4.229
6.709
158
Hanımlar vallahi benim iş sorunum bitmez. Bir yandan iptal olan kpss bir yandan bu iş bir yandan evlilik hazırlığı daral geldi:110:
Eski konumu bilen vardır belki.
2 yıl 2 aydır bir şirkette çalışıyorum. Temmuz sonu çıkışımı yapmadan yeni şirkete girişim yapıldı. Sordum mesaj gelince diğerinden çıkış yapılmadı protokol imzalanacak bütün haklarınla geçtiğine dair vs dediler. Bugün tekrar mesaj geldi. Temmuz sonu tarihiyle 04 Belirsiz süreli iş sözleşmesinin işveren tarafından haklı sebep bildirilmeden feshi nedeniyle işten ayrılış bildiriminiz yapılmıştır diye. Tekrar sordum hani protol olacaktı diye. Olacak heralde unutuldu dedi, bugün 10 gün oldu diye çıkış vermişler. Yarın sen de bir konuş diyor bana. Şaka gibi protokol yapılması için ben konuşacakmışım.
Hanımlar akıl verin bana şimdi güvendiğim bir yer de değil burası. Ne yapılmaya çalışılıyor? Ne yapmalıyım?
Bu arada evlilikten dolayı zaten 2,5 ay sonra işten ayrılacağım.

Yarın konuşucam ayrılmak istediğimi protokolü imzalamazsam tazminatımı vermek zorundalar değil mi?
Hakli sebep gosterilmeden cikis yapilmis diyorsunuz. Bu durumda haklarinizi vermek zorundar. Kidem tazminatina cokemezler ama ihbar için emin degilim. Herhangi bir belge evrak vs izaladiniz mi bu surecte?

Hakli sebep gosterilmeden cikis yapilmis diyorsunuz. Bu durumda haklarinizi vermek zorundar. Kidem tazminatina cokemezler ama ihbar için emin degilim. Herhangi bir belge evrak vs izaladiniz mi bu surecte?
Yok hiç bir şey imzalamadım. Protokol yapılacak dendiği için bekledim ama bugün aniden çıkışımı yaptıklarına dair mesaj geldi. Protokol denen şeyi de bana konuş diyor üstelik yapılması için. Böyle bir yer yani.

Hanımlar vallahi benim iş sorunum bitmez. Bir yandan iptal olan kpss bir yandan bu iş bir yandan evlilik hazırlığı daral geldi:110:
Eski konumu bilen vardır belki.
2 yıl 2 aydır bir şirkette çalışıyorum. Temmuz sonu çıkışımı yapmadan yeni şirkete girişim yapıldı. Sordum mesaj gelince diğerinden çıkış yapılmadı protokol imzalanacak bütün haklarınla geçtiğine dair vs dediler. Bugün tekrar mesaj geldi. Temmuz sonu tarihiyle 04 Belirsiz süreli iş sözleşmesinin işveren tarafından haklı sebep bildirilmeden feshi nedeniyle işten ayrılış bildiriminiz yapılmıştır diye. Tekrar sordum hani protol olacaktı diye. Olacak heralde unutuldu dedi, bugün 10 gün oldu diye çıkış vermişler. Yarın sen de bir konuş diyor bana. Şaka gibi protokol yapılması için ben konuşacakmışım.
Hanımlar akıl verin bana şimdi güvendiğim bir yer de değil burası. Ne yapılmaya çalışılıyor? Ne yapmalıyım?
Bu arada evlilikten dolayı zaten 2,5 ay sonra işten ayrılacağım.

E peki tazminat işini nasıl halletmişler. Sonuçta onlar çıkarmış sizi işten.

Yarın konuştuğumda isteyeceğim ama çıkış tarihini 31.07.2022 vermişler yani 10 gün geçmiş görünüyor
İşten ayrılırken bir kağıt imzaladiniz mi? İhbar ve kıdem tazminatınızı aldığınıza dair?Eğer imzaladiysaniz İmzalanan kağıdın tarihi nedir? 170 i arayın vakit kaybetmeden ve mahkeme süreci ile ilgili bilgi alın

Eşim muhasebeci sordum böyle cevap verdi

Eklentiler

• Screenshot_20220809-181047_WhatsApp.jpg
    Screenshot_20220809-181047_WhatsApp.jpg
    108,5 KB · Görüntüleme: 145
İşten ayrılırken bir kağıt imzaladiniz mi? İhbar ve kıdem tazminatınızı aldığınıza dair?Eğer imzaladiysaniz İmzalanan kağıdın tarihi nedir? 170 i arayın vakit kaybetmeden ve mahkeme süreci ile ilgili bilgi alın
Bir şirketten çıkışımı verip diğer şirkete aynı gün girişim yapılmış. Ben çıkışımı bugün mesajla öğrendim herhangi bir kağıt imzalamadım

Bir şirketten çıkışımı verip diğer şirkete aynı gün girişim yapılmış. Ben çıkışımı bugün mesajla öğrendim herhangi bir kağıt imzalamadım
Tam olarak anlamak için soruyorum.
İki şirkette aynı işverene mi ait?
Veya diğer şirket unvan değişikliği falan mı yaptı?
Ki öyle olsa bile haklarınızı vermeden sizi transfer edemezler.
Ek olarak önce çıkışınız olur ertesi gün sigorta girişiniz olur.
Aynı gün hem sigorta çıkışı hem sigorta girişi olmaz.Bir tutarsızlık var her türlü hakkınızı alırsınız

Tam olarak anlamak için soruyorum.
İki şirkette aynı işverene mi ait?
Veya diğer şirket unvan değişikliği falan mı yaptı?
Ki öyle olsa bile haklarınızı vermeden sizi transfer edemezler.
Ek olarak önce çıkışınız olur ertesi gün sigorta girişiniz olur.
Aynı gün hem sigorta çıkışı hem sigorta girişi olmaz.Bir tutarsızlık var her türlü hakkınızı alırsınız
Diğer girişimi yaptıkları şirket patronun eşinin kardeşinin üzerine ama patronun imza yetkisi vardı bir ara sanırım eğer bu etkili oluyorsa.
2020de kuruldu şirket bu arada. Diğer benim olduğum 2006. Giriş ve çıkışı aynı gün yaptılar.
Yarın konuşacağım tazminatımı alma istediğime dair.

Back