Işten çıkartılma:(

2 sene bebek yok diye sözleşme mi olur? Temel insan hakkına aykırı. O sözleşmenin geçerli olduğuna emin misiniz? Bir avukata danışsanız.
 
Ben de öyle düşünüyorum. O sözleşme hukuka aykırı. Hatta insan haklarına aykırı. Ver mahkemeye çatır çatır ye tazminatı.
 
Bebek maddesi insan haklarına aykırı olabilir ama işveren de haklı değil mi ya? Bu konuda O ne yapılabilir?
etrafımda böyle bir işveren vardı. Sırf bu yüzden kadın eleman çalıştırmayı bıraktı.
kadınlar işe girip 2-3 ay sonra hamile kalmış.
ee hamile diye işten çıkarılmaması gerek ama kimisinin hamileliği riskli. Rapor alması gerekiyor. Devam eden bile 30 hafta sonrası izinlere ayrılıyor.
o süreçte de hem onun maaşı sigortası, hem başka eleman Alman gerekiyor.
işe aldığı 2 kadın böyle olunca mecbur eleman sayısını 2 tane arttırdı.

bence işçi haklarını düşünüyorsak biraz da işveren haklarını düşünmek gerek. Yazık değil mi insanlar çalışmayacağı işe neden girer ki?

görüyorum sıkça kadınlar hamilelik planlayınca işe giriyor ki raporu izni süt izni doğum parası bunlardan yararlansın. Konu sahibi için demiyorum onun tam durumunu bilemiyorum ama böyle yapanlar hem işverenin hakkına girdiği gibi o işte güzelce çalışacak diğer işçilerin de hakkına giriyor. Çok yanlış.
 
Çok güzel ve açıklayıcı olmuş
 
Isvereniniz haklı.
Sözleşme maddesi bilmem hangi yasaya vs aykırı olabilir ama kimyeye zorla imza attirilmiyor.
Geçmiş olsun.
Allah analı babalı büyütsün
 
İşçi değilim, işveren değilim, üstelik iki çocuk sahibi bir anneyim. Buna rağmen sözleşmedeki madde bana mantıksız gelmedi. Öğretmenim, yıllarca özel sektörde çalıştım, ama sanırım lise kademesi olduğum için sözleşme görüşmelerinde çocuk hiç konuşulmadı. Ancak anaokulu ve ilkokul kademesinde bu çocuk mevzu çok konuşulur, hatta evlilik durumu bile sorulur(karışılır demiyorum, ama planlamayı sorar işveren). Haklı da bence. Bir çoğunuzun çocuğu var, “İlkokul öğretmenimiz çok izin alıyordu, çocuk adapte olamadı, hep şaşırdı.”, “Öğretmenimizin çocuğu oldu başka öğretmen geldi, çocuk okuldan soğudu.”, “Öğretmenin çocuğu çok sık hastalanıyor hep izin alıyor, çocuklarımız geri kaldı.” gibi şeyleri çevremde de burda da çok duyuyorum. Benim ilk okul çocuğu oğlumun nisan sonu öğretmeni (devlet) zorunlu emekli (yaştan) oldu. Okul kapanmasına 2 ay vardı. Veliler hala çocuklarına yazık oldu diye ahlayıp vahlıyorlar. Böyle bir ayrılma özelde olsaydı o kurumun canını yerlerdi.

Her sektörde kişi devamlılığı gerekli olmayabilir. Ben eğitim sektörünü biliyorum ordan örnek verdim.

Bir de hamile olduğunu öğrenince(ya da son dönemlerde) devletten doğum parası, süt parası(evet çok komik bir ücret ama) almak için yalandan işe giren bir grup var. Onların ahlakına hiç değinmeyeceğim bile.
 
Sözleşmeye 2 sene çocuk yok gibi bişey yazmakta yasal değil acilen rapor alın şu durumda hamilelere zaten veriyorlar raporluyken işten çıkaramazlar
 
lafa gelince kutsayıp dururlar analığı! İşverenler çözümü kadın çalıştırmamakta değil kadın haklarını ve işçi haklarını suistimal etmeden sürdürülebilir bir düzen kurmakta arasınlar bir zahmet. Sözleşme hukuki değil, burada de mevzu bahis işverenin mağduriyeti değil. işveren de hakkını mahkemede arasın o zaman. biz kadınlar olarak iş hayatında var olmaya mı çalışacağız birbirimizi ezmeye mi?
 
Sözleşme şartına aykırı düşmüşsünüz. Ne yazık ki hakkınız kalmamış.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…