• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Işten çıkartılma:(

Iyi aksamlar kızlar
Kısa ve öz geçeceğim konuyu 1 ay ücretli izne cikarildim ne yazık ki ay sonu işten çıkarılacağımı öğrendim 5 aylık hamileyim 32 haftam dolsun sonra çıkarılayım ücretsiz izin verin sigortam yatsın dememe rağmen kabul edilmedi is sözleşmem belirli.sureli daha da zamanı var.lakin sozlesmede 2 sene bebek yok şartı da var. Bu durumda ben analık is göremezlik alabilmek icin ne yapabilirim? Birileri beni aydınlatabilir mi? Çok gerginim . . Kredimiz var bebek geliyor bütün düzenim bozulacak...
32. Haftanızda raporu başlatsanız dahi işveren siz rapor aldıktan sonra çıkarsada ödeme alamıyorsunuz sgkdan.Sadece iştem çıkarıldıktan sonra 9. Güne kadar alabılırsınız.Belirli süreli iş sözleşmesınde işveren dizi çıkarabılır.İhbar tazmınatı vermek durumunda deil.12 ayı gectını calışmaya başlayalı eger gectı ve işveren kıdem ödemezse cunku kıdeö tazmınatı belırsız surelı sozleşmede 1 yıl ve uzerı calışmanızda kendı ıstek ve kusurunuz dısında odenır.Belirlı sözleşme yazmadıgı ıcın yınede önce arabuluculuk eger cozulmezse mahkemeye başvurabılırsınız.Eger sigortanızı hemen bırı yapabılırse bu sızın ıcın ıyı olur.Allah gonlunuze gore versın.

32. Haftanızda raporu başlatsanız dahi işveren siz rapor aldıktan sonra çıkarsada ödeme alamıyorsunuz sgkdan.Sadece iştem çıkarıldıktan sonra 9. Güne kadar alabılırsınız.Belirli süreli iş sözleşmesınde işveren dizi çıkarabılır.İhbar tazmınatı vermek durumunda deil.12 ayı gectını calışmaya başlayalı eger gectı ve işveren kıdem ödemezse cunku kıdeö tazmınatı belırsız surelı sozleşmede 1 yıl ve uzerı calışmanızda kendı ıstek ve kusurunuz dısında odenır.Belirlı sözleşme yazmadıgı ıcın yınede önce arabuluculuk eger cozulmezse mahkemeye başvurabılırsınız.Eger sigortanızı hemen bırı yapabılırse bu sızın ıcın ıyı olur.Allah gonlunuze gore versın.
Bilgilendirdiğiniz icin teşekkür ederim . Sanıyorum rapor alsamda fayda yok biraz araştırdım da 32 den önceki son 3 ayı kapsıyor rakam ve son 2.ayı raporla kapatmak faydasız paşa paşa çıkışımı alıp sigortami yaptırmak veya işsizlik maaşına başvurmak dışında bir hakkımda bulunmuyor maalesef 😔

Bilgilendirdiğiniz icin teşekkür ederim . Sanıyorum rapor alsamda fayda yok biraz araştırdım da 32 den önceki son 3 ayı kapsıyor rakam ve son 2.ayı raporla kapatmak faydasız paşa paşa çıkışımı alıp sigortami yaptırmak veya işsizlik maaşına başvurmak dışında bir hakkımda bulunmuyor maalesef 😔
İnşallah işsizlik ödenegıne hak kazanırsınız.Ben tesekkur ederım.

Sözleşmeyi imzalayıp kabul etmişsiniz. İtiraz etseniz de birşey çıkacağını sanmıyorum.
İşvereni haklı buldum.
Bu durumda çıkarılmanız kötü olmuş ama sizde işverenin koyduğunu bir maddeye uymamışsınız.

Sözleşmede yazılan her şey kanunen en doğruya işaret etmez. Kimi maddeler sadece caydırmak için “kandırmacasına” konulmuştur. Bence iyi bir avukata danışın.

Çocuğunuzu sağlıkla büyütün.
Ama ben işvereni haklı buldum.
doğru veya yanlış işe alınırken böyle bir sözleşme imzaladıysanız ve uymadıysanız kusurlu siz oluyorsunuz. Mahkemeye verseniz de bir şey çıkacağını sanmam.
ayrıca 32 haftaya 8 hafta var diyorsunuz da gebelik takviminizde daha 20.haftada görünüyorsunuz.
kimse hele ki bu durumda kimseye 1 aylık bile maaş verebileceğini sanmıyorum, bir de sözleşmeye göre haklıysa kimse ödemez

Kendinizi neden işveren yerine koymuyorsunuz? Ben firmamda çalışacak kişinin 2 yıl hamile kalmasını istemiyorum. Benim firmam, işine gelen girsin, gelmeyen girmesin. Hem bunu bilerek ise girip imzalamissiniz hem de şu an adama vicdansız muamelesi yapıyorsunuz.
Hamile halinizle sizi üzmek istemem, kusura bakmayın. Ama sizi çok haksız buldum.

Iyi aksamlar kızlar
Kısa ve öz geçeceğim konuyu 1 ay ücretli izne cikarildim ne yazık ki ay sonu işten çıkarılacağımı öğrendim 5 aylık hamileyim 32 haftam dolsun sonra çıkarılayım ücretsiz izin verin sigortam yatsın dememe rağmen kabul edilmedi is sözleşmem belirli.sureli daha da zamanı var.lakin sozlesmede 2 sene bebek yok şartı da var. Bu durumda ben analık is göremezlik alabilmek icin ne yapabilirim? Birileri beni aydınlatabilir mi? Çok gerginim . . Kredimiz var bebek geliyor bütün düzenim bozulacak...
Beni lütfen iyi dinle sana verdigim bilgi yaşanmış bir olaydır.bende böyle birşey yaşadım ama seninkinden farki şu bebek olmaması maddesi yok.
Bende bir firmada çalışırken 7. Haftada işten çıkarıldım kredimde vardı aynı
İşveren beni aniden hamile olduğumu duyunca çıkarmak istedi ama bu yasal değil bende tüm haklarını ararım d sim hemen tazminat ve kıdem hepsini verdiler.bende istenmeyen yerde hamile halimle çalışmak istermiyim yuzyue 32 hafta boyunca bakılacak çıktım kendi istevimle kabul ettim neyse aldım tazminatımı kredimi cogunu kapattim.
Sonra analık ve issizlige gelince beni çıkardıkları gösterdik peri için işsizlikten de faydalandım 18 ay kesintisiz calsimaniz lazım son isuerinizde
Birde analigida şöyle çözdüm
Doğum izni 32 .haftaya kadar sürede ohhh dinlendim sonra bir tanidgimiz beni ise aldı fabrikası vardı sigortam yattı doğum iznine ayrıldım ve doğum paramida aldım doğum odgum odengimi işsizliği donduradabiliyorsun bu arada
Her bilgiyi bu konuda cokkkk iyi biliyorum tüm ayrıntıları hukuken kanunen öğrendim ve aynı şeyleri yaptım herbir kurusumu aldım👍👍😉

Sizin tek hatanız şarta uymadiniz buna dikkat etmeniz lazımdı.bebk şartına bekleyecektiniz.sadece işsizlik ve doğum odengini alırsınız sanırım tazminat alamazsınız kesinlikle ama patron nunuz insiyatifine kalmış vicdan varsa verir.ama büyük ihtimal vermeyecek bu u göze almış maddeyle

Maaşınız ne kadardı? Eşinizin sigortası var mı? Bunlar onemli bence. Maaşınız oyle cok yüksek değilse 2 aylık maaş kaybinız dışinda bi kaybiniz yok gibi anladım? Esinizin de sigortasi varsa onun üzerine geçersiniz. Bebekten sonra da yeni bir işte calismak isterseniz baslarsınız

Bakiye maaşınız ve ödenmeyen haklarınız için yargı sürecine başvurabilirsiniz sözleşmeye konulan maddeyi geçersiz saydırın en azından belirli süreli olduğu için bakiye ücret alacağınızı alırsınız

Iş veren e dava açmak yada onun açığını aramak gibi bi derdim yok ki . Herkes yasal evrak olarak işverene karşı anlamış sanıyorum. Ben sadece doğum iznimi bu şartlar da nasil en doğru şekilde alabilirim şeklinde sormak istemiştim.

Isımden olmak da derdim değil. Sadece doğum izni konusunda bilgi almak istedim yoksa bende farkındayım 1 senelik bir sözleşmeye 2 sene çocuk yasağı koyması zaten geçici ise alması demek . Isverene güvenip de olmadı bu çocuk. Varsa kullanabileceğim bu şartlarda bi hak kullanayim bilmediğim birsey varsa öğreneyim diye sormak istedim
Yoksa bende biliorum çocuk maddesinden yasal bir hakkım olmadığını. 😉

Ben bu tarz bir sözleşmeyi insan kaynaklarına siz ne arıyorsunuz köle mi diyerek, işi red etmiştim...adamın ifadesi hala gözümün önünde...ama imzaladıysanız kabul etmiş olduğunuz için hak iddia edemezsiniz...mahkemeye başvurdunuz diyelim kazansanız bile minimum 1yıl üstüne birde istinafa gider.. işyeri yokuşa sürmek için herşeyi yapar..keşke daha güzel şeyler yazabilseydim...

İs kanununa hakim değilim ancak bildiğim kadarıyla kisisel hayatınızı etkileyen konularda koyulan şartlar geçersiz. Sözleşmede yazan her şeyin baglayiciliği olmuyor. Bi iş avukatina veya normal hukuk alanında birine danışın, sosyal güvenlik kurumunu arayıp bilgi alın. Sizi cikaramazlar diye düşünüyorum biraz araştırıp karsilarina öyle cikin

Sözleşmedeki o maddenini hukuken geçerliliği yok, kişilik hakkınızdan vazgeçmenizi isteyen bir madde koyamazlar. Ancak göz korkuturlar ama hukuki geçerliliği yok. sizi buna dayanarak işten çıkardıklarını belgeleyin dava açın. bir iş hukukçusundan görüş alın, dikilin karşılarına. ama iyice araştırın süreci çünkü mevzuyu anlayınca farklı bir sebepten iş akdinizi fesh ederlerse ispatlayamazsınız. bu maddeye göre fesh edilmesi lazım.

Öncelikle sözleşmede yazan her madde bağlayıcı olmuyor bunu biliyorum. Oraya yazıldı sende imza attın diye o madde geçerli olacak diye bi kanun yok. Ama bu sözleşmeye yazılsa dahi bağlayıcılığı olmayan maddeler arasına bebek mevzusu girer mi bilmiyorum tabi. Bunu mutlaka araştırın SGK yok arayarak ta bilgi alabilirsiniz belki. Ya da bi avukat bulun görüşün. Onun dışında şöyle bir şey de biliyorum eğer iş veren sizi işten çıkarırken haklı fesih göstererek çıkarırsa yani mesela bu sözleşmede ki maddeyi koymak onun hakkı olsun, bu bağlayıclığı olmayan maddelerden olmasın bu durumda diyebilir ki bu çalışan sözleşmeye uymadı bende işten çıkardım derse o zaman işsizlik maaşı almama durumu da olabiliyor bazen. Ama iş verenin çıkartırken haklı fesihe sebep olarak ne gösterdiği önemli. Bazı kodlar var işten çıkarırken onlardan hangisini kullandı vs. Mesela haklı fesih yapıyorum çünkü departman kapandı ya da iş verimi düştü gibi bir şey derse alırsın işsizlik maaşı ama ahlak ve iyi niyete uymayan hallerde iş veren işçiyi kendini haklı göstererek işten çıkarıyor ve maaşta vermiyor. Tabi burda ahlak ve iyi niyete uymayan bir durum yok ama sözleşmede ki o maddeye uymadığınız için sizi çıkarmakta haklı mi diye bakılır. Ama yine her durumda öncelikle Yapmanız gereken bu maddeyi araştırmak

Back