Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Ben de öyle düşünüyorum. O sözleşme hukuka aykırı. Hatta insan haklarına aykırı. Ver mahkemeye çatır çatır ye tazminatı.Sözleşmedeki o maddenini hukuken geçerliliği yok, kişilik hakkınızdan vazgeçmenizi isteyen bir madde koyamazlar. Ancak göz korkuturlar ama hukuki geçerliliği yok. sizi buna dayanarak işten çıkardıklarını belgeleyin dava açın. bir iş hukukçusundan görüş alın, dikilin karşılarına. ama iyice araştırın süreci çünkü mevzuyu anlayınca farklı bir sebepten iş akdinizi fesh ederlerse ispatlayamazsınız. bu maddeye göre fesh edilmesi lazım.
Evet sözleşmede bu oldu için konu sahibi sanırım hak iddia edemiyorSözleşmeye uymamışsınız rapor alsanız ne olacak
Çok güzel ve açıklayıcı olmuşBebek maddesi insan haklarına aykırı olabilir ama işveren de haklı değil mi ya? Bu konuda O ne yapılabilir?
etrafımda böyle bir işveren vardı. Sırf bu yüzden kadın eleman çalıştırmayı bıraktı.
kadınlar işe girip 2-3 ay sonra hamile kalmış.
ee hamile diye işten çıkarılmaması gerek ama kimisinin hamileliği riskli. Rapor alması gerekiyor. Devam eden bile 30 hafta sonrası izinlere ayrılıyor.
o süreçte de hem onun maaşı sigortası, hem başka eleman Alman gerekiyor.
işe aldığı 2 kadın böyle olunca mecbur eleman sayısını 2 tane arttırdı.
bence işçi haklarını düşünüyorsak biraz da işveren haklarını düşünmek gerek. Yazık değil mi insanlar çalışmayacağı işe neden girer ki?
görüyorum sıkça kadınlar hamilelik planlayınca işe giriyor ki raporu izni süt izni doğum parası bunlardan yararlansın. Konu sahibi için demiyorum onun tam durumunu bilemiyorum ama böyle yapanlar hem işverenin hakkına girdiği gibi o işte güzelce çalışacak diğer işçilerin de hakkına giriyor. Çok yanlış.