• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Işten çıkartılma:(

Leotruck

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Temmuz 2019
519
973
53
32
Iyi aksamlar kızlar
Kısa ve öz geçeceğim konuyu 1 ay ücretli izne cikarildim ne yazık ki ay sonu işten çıkarılacağımı öğrendim 5 aylık hamileyim 32 haftam dolsun sonra çıkarılayım ücretsiz izin verin sigortam yatsın dememe rağmen kabul edilmedi is sözleşmem belirli.sureli daha da zamanı var.lakin sozlesmede 2 sene bebek yok şartı da var. Bu durumda ben analık is göremezlik alabilmek icin ne yapabilirim? Birileri beni aydınlatabilir mi? Çok gerginim . . Kredimiz var bebek geliyor bütün düzenim bozulacak...

Durumlar böyle olmasaydı muhtemelen çıkarılmazdınız ama işverene de hak vermeden geçemedim. Sözleşmenizde 2 sene bebek olmaması şartı varmış ve siz bunu biliyormuşsunuz. Şu durumda kanunen yapacak bir şeyiniz yok sanırım. Avukat arkadaşlar daha kesin bilgi verir.
Kanunen bilgim yok ama aklıma gelen 32. Haftaya kadar doktordan rapor almak var açıkçası. Bu arada durumların böyle olmasindan etkilenen bir firmada değilim tamamiyle bahane gibi oldu aslına bakarsanız .

Normalde hamile birini çıkardıklarında suçlu oluyorlar ancak sizin sözleşmenizde 2 sene çocuk yok demişler, bu durumda yapabileceğiniz bir şey mantıken yok.
Kanunen var mı hakim bir avukat arkadaşımız görüp yazar belki.
32. haftaya kadar çalışır raporu alayım diyorsunuz ama sözleşmeyi bozdu ya da verimi düştü diyebilirler, öyle olmasa da. Aldığınız rapor ne işinize yarayacak ki?

Sözleşmeye böyle bir şart koyma hakları var mı araştırın bence. Biri de çıkıp “Mesai saatleri içinde tuvalete gidilemez, herkes bez takacak” şartı da koyabilit.
Evet Ben onu bir arastirayim ona bakarsak günde 8 saat 1.saati mola görünüyor ama günde 15 dk zor yemek yiyebiliyordum artı müşteri gelir veya telefon çalarsa o Yemek bölünüyor artı minimum 10 saat çalışıyordum mesai fln da yok.

2 sene dolmadan bebek sahibi olunduysa hic bir hak iddia edemessiniz.sozlesmeyi imzalamissiniz kabul etmis sayilirsiniz

Bu sözleşmeyi nasıl kabul ettiniz?
Bence önce sözleşmeye itiraz edin
Bu maddeyi erkeklere de yazıyorlar miymiş?
2 sene baba olmayacaksın diye?
Erkeklerinki ile bir olmaz. Hamile olan erkekler olmuyor. Babalık izninin süresi belli, oldukça kısa. Süt izni yok. Doğum sonrası izni yok, hamilelikte olabilecek komplikasyonlar yok, yok da yok yani.
Hamilelik şu kadar süre olmayacak diye sözleşme yapılması yeni bir şey değil.

Maddi ihtiyaç olunca insanın hiçbirşey gözü görmüyor ki canim
Bende aptallik burdan önce de is yerinde ayagimi kırdım raporum bitip ise başladığım gun işten cikarildim .. Ben salağım artık buna eminim yani.

Normalde hamile birini çıkardıklarında suçlu oluyorlar ancak sizin sözleşmenizde 2 sene çocuk yok demişler, bu durumda yapabileceğiniz bir şey mantıken yok.
Kanunen var mı hakim bir avukat arkadaşımız görüp yazar belki.
32. haftaya kadar çalışır raporu alayım diyorsunuz ama sözleşmeyi bozdu ya da verimi düştü diyebilirler, öyle olmasa da. Aldığınız rapor ne işinize yarayacak ki?
32. Haftaya kadar sigortam devam edecek rapor alırsam .Sonra direkt doğum iznine ayrılabilirim. Sonrasında çıkarmaları sıkıntı olmuyormuş zaten yasal olarak doğum izninde çıkaramazlar sanıyorum.

Erkeklerinki ile bir olmaz. Hamile olan erkekler olmuyor. Babalık izninin süresi belli, oldukça kısa. Süt izni yok. Doğum sonrası izni yok, hamilelikte olabilecek komplikasyonlar yok, yok da yok yani.
Hamilelik şu kadar süre olmayacak diye sözleşme yapılması yeni bir şey değil.

Yeni bir şey olmaması doğru olduğu anlamına gelmiyor.
Daha ne diye annelere şöyle hak verildi, böyle hak verildi diyorlar o vakit?
Tabi anne olmayinca sorun da kalmiyor :)
Isveren kendince hakli, surekliligi saglamak, analik izni, rapor, sut izni durumlarinda bir baska elemana daha ihtiyac duymamak istiyor.
Yine de bu dayatma cirkin geliyor bana

Maddi ihtiyaç olunca insanın hiçbirşey gözü görmüyor ki canim
Bende aptallik burdan önce de is yerinde ayagimi kırdım raporum bitip ise başladığım gun işten cikarildim .. Ben salağım artık buna eminim yani.

Gözünüz bu maddeyi görmedi tamam, gebelik planlı miydi?

32. Haftaya kadar sigortam devam edecek sonra direkt doğum iznine ayrılabilirim. Sonrasında çıkarmaları sıkıntı olmuyormuş zaten yasal olarak doğum izninde çıkaramazlar sanıyorum.
Sikinti çıkarsalar da olmuyor, gebeliginiz boyunca 120 gün çalıştıysanız haklardan yararlanıyorsunuz diye biliyorum
Yarın arayıp öğrenin doğrusunu

Demezler çünkü erkeklerin doğum izni yok, süt izni yok, çocuk hasta oldu gidip bakayım izni yok (genelde)... Eşitlik bi yere kadar.
Çok olağan bir iş sözleşmesi maddesidir bu. Hemen hemen her iş veren ekler. Ki haklılar da. İşe alınan elemanın en az iki sene kesintisiz çalışması gerekir verimlilik için.

Sikinti çıkarsalar da olmuyor, gebeliginiz boyunca 120 gün çalıştıysanız haklardan yararlanıyorsunuz diye biliyorum
Yarın arayıp öğrenin doğrusunu
Sorun 32. Haftaya kadar olan kısım. Maalesef 32. Haftaya 8 haftam var. Ve doğum izninden önce çıkarırsa faydalanamiyorum

Borcunuz varken ve böyle bir sözleşme imzalamışken gebe kalmanız sizin suçunuz. Neden Rapor alıp işvereni magdur etmeye çalışıyorsunuz
Borcum ise girdikten sonra oluştu hanfendi. Gebe kalma konusuna gelince orayı hiç deşmeyin çocuğun olmaz denilen birine hele hiç bu Konuda yargılama ve suçlama yapmayın bilmeden isterseniz.
Iş vereni niye mağdur edeyim adama sigortamın parasını vereyim son maaşımdan kes ücretsiz izin göster demişim gram iyi niyeti olsa 2 ayı idare eder benim halimden anlamayan is vereni ben nasıl anlayabilirim. Sözleşmede 2 sene şartı olduğunu bilebile bu çocuğu yaptım evet Allah nasip etti hamd olsun
Çocuğunuz var mıdır bilmem ama Allahyoksa da bu zorlugu hicbir hemcinsime yasatmasin temennim

Borcum ise girdikten sonra oluştu hanfendi. Gebe kalma konusuna gelince orayı hiç deşmeyin çocuğun olmaz denilen birine hele hiç bu Konuda yargılama ve suçlama yapmayın bilmeden isterseniz.
Iş vereni niye mağdur edeyim adama sigortamın parasını vereyim son maaşımdan kes ücretsiz izin göster demişim gram iyi niyeti olsa 2 ayı idare eder benim halimden anlamayan is vereni ben nasıl anlayabilirim. Sözleşmede 2 sene şartı olduğunu bilebile bu çocuğu yaptım evet Allah nasip etti hamd olsun
Çocuğunuz var mıdır bilmem ama Allahyoksa da bu zorlugu hicbir hemcinsime yasatmasin temennim
Sözleşmeniz gayet açık ve net işverende haklı bence bile bile yaptıysanız güle güle büyütün allah uzun ömür versin

Back