Nişan İsteme ve nişanda elbise sorunsalı

Nişan Adetleri, Nişan Bohçası, Nişan Tepsisi

neliel

Guru
Kayıtlı Üye
6 Temmuz 2013
34
1
296
Ankara
Kızlar merhaba,

Bizim aileler uzak olduğu için isteme-söz-nişan bir arada olacak.
Ben nişan için elbise aldım, sade uzun bir abiye, ama isteme sırasında, kahve dağıtırken onu giymek nasıl olur bilemedim.
İki farklı elbise mi giymeliyim?
Sizler nasıl yaptınız ya da fikirleriniz nelerdir?

Kızlar merhaba,

Ben nişan için elbise aldım, sade uzun bir abiye, ama isteme sırasında, kahve dağıtırken onu giymek nasıl olur bilemedim.

bence kahve dagitirken cok zor olur senin icin.. iki elbise giy canim

Kızlar merhaba,

bence de iki elbise giyebilirsin bacım Allah tamamına erdirsin kendi isteme günüm aklıma geldi de yıllarca fingirdeşen ben ve aşkım birbirimizin yüzüne bakamıyoduk heyecan ve mahçupluktan ay ne güzeldi yaaa :21:

Teşekkürler cevaplarınız için :)

O zaman isteme sırasında giymeye diz hizasında sade bir elbise ayarlayayım en iyisi.

Bende aynı durumdayım seninle canım, aileler ve biz uzak şehirlerde olduğumuz için isteme-söz-nişan bir arada olacak. Ama iki elbise olayı çok saçma bence. Evlilik zamanı olsa nikahta uzun gelinlik, eğlencede kısa gelinlik ya da elbise giysen olur ama evdeki tören için bana gösteriş gibi geliyor iki kıyafet değiştirmek. Başka arkadaşlarımında oldu evde isteme-söz-nişan ben hiç duymadım iki elbise giyen.

Ben kahveleri dağıtırken sorun olmasın diye diz altı bol şifon bir elbise aldım. Ne fazla abiye ev için uygun, ne de çok sade nişan için de uygun. Ama karar senin tabii canım. Bunlar ayrıntı, önemli olan mutluluğun. İçine nasıl sinecekse öyle yap.

Allah tamamına erdirsin.

Kafam karıştı şimdi.. Nişan için aldığım elbise şu:
$15112012_1147_F14010-ABIYE.webp
Aslında sade bir elbise sayılabilir, saten filan da değil.
Bir arkadaşım öyle iki elbise giymişti de benim o yüzden aklıma takıldı.

Eki Görüntüle 763244

Canım elbisen çok şık. Bence evdeki isteme ve nişan için uygun. Beni yanlış anlama sakın, saçma derken amacım asla seni eleştirmek ya da rencide etmek değil. Ben nişanda iki elbise giyene rastlamadım. Benim fikrime göre de çok uygun gelmedi ama başka arkadaşlar desteklemiş. Ailen ve erkek tarafı hoş karşılıyorsa tabii ki giyersin. Biraz yüksek topuk giyerek bu elbiseyle de dikkatli yürürsen kahve tutabilirsin.

Hayırlısı olsun şimdiden:)

Canım elbisen çok şık. Bence evdeki isteme ve nişan için uygun. Beni yanlış anlama sakın, saçma derken amacım asla seni eleştirmek ya da rencide etmek değil. Ben nişanda iki elbise giyene rastlamadım. Benim fikrime göre de çok uygun gelmedi ama başka arkadaşlar desteklemiş. Ailen ve erkek tarafı hoş karşılıyorsa tabii ki giyersin. Biraz yüksek topuk giyerek bu elbiseyle de dikkatli yürürsen kahve tutabilirsin.

Hayırlısı olsun şimdiden:)

Teşekkür ederim :)

Şu anda ailemden uzakta olduğum için böyle ayrıntılar kafamı kurcalıyor.
Bayramda ailemle de görüşüp kararımı verebilirim ancak sanırım. Bizim aile çevresinde de yok açıkçası iki elbise giyen.. :/

bencede iki elbise komik olur damat tarafı dalga gecmesin sonra ;) alt tarafı bi kahve canım dağıtırsın bence sorun yapma allah mesut etsin elbisende gayet yerinde bir secim yapmıssın güle güle giy

bencede iki elbise komik olur damat tarafı dalga gecmesin sonra ;) alt tarafı bi kahve canım dağıtırsın bence sorun yapma allah mesut etsin elbisende gayet yerinde bir secim yapmıssın güle güle giy

Teşekkür ederim elbise yorumların için :)
Aslında elbiseyle biraz alıştırma yapsam bu kadar dert olmazdı sanırım :)

Sürekli karar değiştirip duruyorum bakalım, daha 1,5 ay var sonunda ne karar vercem :D

Kararıma yardımcı olmak isteyenlerin yorumlarına açığım.

Biz de arkadaşımla yaşadık yakın zamanda.
Gündüz isteme oldu, o sıra sade siyah bir elbise giydi. Kahveler dağıtıldı, yemek yendi, çay içildi. Aradan bir kaç saat geçti elbisesini değiştirdi ve yüzükler takıldı, fotoğraf çekildi.

İsterken abiyenle gelip kahve vermiyorsun tabi ki:)
İki elbise derken illa ki farklı bir elbise alman gerekmez hatta bence kahve dağıtırken pantolon üzeri bluz falan bile giyebilirsin ya da kalem etek üzerine şık bir bluz da güzel olabilir ama yüzük takarken abiyeni giyersin. Uzakta olanlar ve bir gün içinde halletmek isteyenler hep böyle yapıyor. Yine de karar sana kalmış, nişan senin ve esas kız sensin. Nasıl istersen öyle olur, kimsenin de güleceğini ve dalga geçeceğini zannetmiyorum. Çok enteresan adetler çıkıyor çünkü. Misal bundan 5-10 sene önce kına gecesinde duvaklı tac takıp çıksalar garipserdim bu ne böyle diye, şimdi moda oldu :)

Biz de arkadaşımla yaşadık yakın zamanda.
Gündüz isteme oldu, o sıra sade siyah bir elbise giydi. Kahveler dağıtıldı, yemek yendi, çay içildi. Aradan bir kaç saat geçti elbisesini değiştirdi ve yüzükler takıldı, fotoğraf çekildi.

İsterken abiyenle gelip kahve vermiyorsun tabi ki:)
İki elbise derken illa ki farklı bir elbise alman gerekmez hatta bence kahve dağıtırken pantolon üzeri bluz falan bile giyebilirsin ya da kalem etek üzerine şık bir bluz da güzel olabilir ama yüzük takarken abiyeni giyersin. Uzakta olanlar ve bir gün içinde halletmek isteyenler hep böyle yapıyor. Yine de karar sana kalmış, nişan senin ve esas kız sensin. Nasıl istersen öyle olur, kimsenin de güleceğini ve dalga geçeceğini zannetmiyorum. Çok enteresan adetler çıkıyor çünkü. Misal bundan 5-10 sene önce kına gecesinde duvaklı tac takıp çıksalar garipserdim bu ne böyle diye, şimdi moda oldu :)

Böyle bir hikaye duymak da güzel oldu :)
Ben de erkek tarafı acaba "daha kızı vermediler ama kız nişan moduna geçmiş bile" diye düşünürler mi ki diyorum bir yandan :D

Yeni elbise almayacaktım zaten, önceden siyah bir elbisem vardı, onu giyebilirim diye aklımdan geçiyordu benim de..

Böyle bir hikaye duymak da güzel oldu :)
Ben de erkek tarafı acaba "daha kızı vermediler ama kız nişan moduna geçmiş bile" diye düşünürler mi ki diyorum bir yandan :D

Yeni elbise almayacaktım zaten, önceden siyah bir elbisem vardı, onu giyebilirim diye aklımdan geçiyordu benim de..

Bence öyle yapman çok daha mantıklı olur. Düşünsene önce kapıda karşılayacaksın hoşgeldin diyeceksin, kahve dağıtacaksın ve nişan kıyafetinle... En güzel halini yüzük takılırken görsünler bence :)

biz de aynı durumdaydık. ben iki kıyafet değiştirmek istemedim. abiye kategorisinde ama çok sade kırık beyaz straplez uzun tüllü bir elbise giymiştim. 3-4 tepsi kahve dağıttım :D bir elimde tepsi diğer elimde eteğimin ucu. eteğim çok uzundu. zorlanmadım ama senin zorlanmayacağının bir garantisi yok. kahve dışında elbisemin sorun olacağı bir durum olmamıştı zaten. zorlanmam diyorsan tek elbiseyle idare edilir. elbise değiştirmek benim kafama yatmamıştı. sonuçta evde olan bir şey. ikinci elbiseyi giyecek pek vakit kalmıyor.

Bence öyle yapman çok daha mantıklı olur. Düşünsene önce kapıda karşılayacaksın hoşgeldin diyeceksin, kahve dağıtacaksın ve nişan kıyafetinle... En güzel halini yüzük takılırken görsünler bence :)

"En güzel halini yüzük takılırken görsünler" Bu da aklıma gelmeyen bi yaklaşım..
Aklımın bi köşesinde bulunduracağım :)

Kızlar merhaba,

aynı durum bendedeyaşandı seninki gibi sade uzun abiye giydim bende , iki elbisede gymedim valla o topuklarla oelbiseye basmadan kahveleri nasıl götürdügümü hatıramıyorum inan

Eki Görüntüle 763244

Aaa şimdi gördüm, benim elbisemin aynısı (rengi farklı sadece) :))) Ve bizde de isteme-nişan peşpeşe olacak :)))

Ben isteme kısmında başka bir elbise giyeceğim, siyah, düz, dizüstü bir elbisem var onu düşünüyorum. Kahve falan dağıtılır isteme olur, sonra da ben odama geçer üstümü değiştiririm diye düşündüm. Elbisemin altına ince topuklu ayakkabı aldım, hem uzun etek hem ince topuk hem elde kahveler, çok riskli. Üstelik eller heyecandan titrerken :18: :1: Siyah elbise altında siyah babet düşünüyorum. Sonra süslenir çıkarım :12:

Aaa şimdi gördüm, benim elbisemin aynısı (rengi farklı sadece) :))) Ve bizde de isteme-nişan peşpeşe olacak :)))

Ben isteme kısmında başka bir elbise giyeceğim, siyah, düz, dizüstü bir elbisem var onu düşünüyorum. Kahve falan dağıtılır isteme olur, sonra da ben odama geçer üstümü değiştiririm diye düşündüm. Elbisemin altına ince topuklu ayakkabı aldım, hem uzun etek hem ince topuk hem elde kahveler, çok riskli. Üstelik eller heyecandan titrerken :18: :1: Siyah elbise altında siyah babet düşünüyorum. Sonra süslenir çıkarım :12:

Ben elbisenin bu mankendeki rengini beğenmiştim ama bulamadım, lacivert aldım. Belki aynı renktir ikimizinki :)

Bende de şu anda iki elbise ağırlıkta ama hala törenin ayrıntıları belli olmadığı için giyinmeye vakit bulabilir miyim o meçhul şimdilik.

Ben elbisenin bu mankendeki rengini beğenmiştim ama bulamadım, lacivert aldım. Belki aynı renktir ikimizinki :)

Bende de şu anda iki elbise ağırlıkta ama hala törenin ayrıntıları belli olmadığı için giyinmeye vakit bulabilir miyim o meçhul şimdilik.

Ben de bu rengini beğenmiştim ama yoktu :)) Sadece pastel mürdüm rengi vardı, onu da çok beğenerek aldım. Altına da lame ayakkabı aldım.

Bizim isteme biraz kalabalık olacak gibi gözüküyor, inşallah o günü görebilirsek evde pek yer kalmayacak gibi :)) Kahve dağıtırken sıkıntı olur diye düşündüm. Kahveyi dökersem utanırım :17:

Back
X