Bir de yaz günü, hamam gibi olur içerisi.Çorap ve koltukaltı
Bence de bir mekan tutulmalı. Bir de evin WC si umumi helaya döner mazallah
Ben erkeklere vermıstım cunku sayıca daha azdıKızlar selam 15 gün sonra evde isteme söz nişan bi arada yapacağım. Düğün 3 ay sonra oldugu ıcın büyük bir şey yapmak istemedm . Evde sakince bitsin istiyorum olay ama karşı taraf 50-60 kişi gelmeyi düşünüyor. Ben millete kahve nasıl yetıstıreceğim kafamda deli sorular. Yardımcı olur musunuz
Valla evde 50-60 kişi hiç akıl işi değil. Kahveyi geçtim normal servis bile sıkıntı. Birde onlar 50-60 kişi sizin ailenizden de olacaktır birileri. Evde nişan işini gözden geçirin. Yada sözü aileleler çekirdek aileler arasında yapın.Kızlar selam 15 gün sonra evde isteme söz nişan bi arada yapacağım. Düğün 3 ay sonra oldugu ıcın büyük bir şey yapmak istemedm . Evde sakince bitsin istiyorum olay ama karşı taraf 50-60 kişi gelmeyi düşünüyor. Ben millete kahve nasıl yetıstıreceğim kafamda deli sorular. Yardımcı olur musunuz
Herkese kahve yapılmaz ben 10 kişiye yapmıştım buyuklere vermiştim anne baba abi dayı gerisini es geçmiştim zaten kahve içilirken isteme oluyo zaten ugrasmayin yetişmez ztnKızlar selam 15 gün sonra evde isteme söz nişan bi arada yapacağım. Düğün 3 ay sonra oldugu ıcın büyük bir şey yapmak istemedm . Evde sakince bitsin istiyorum olay ama karşı taraf 50-60 kişi gelmeyi düşünüyor. Ben millete kahve nasıl yetıstıreceğim kafamda deli sorular. Yardımcı olur musunuz
Kızlar selam 15 gün sonra evde isteme söz nişan bi arada yapacağım. Düğün 3 ay sonra oldugu ıcın büyük bir şey yapmak istemedm . Evde sakince bitsin istiyorum olay ama karşı taraf 50-60 kişi gelmeyi düşünüyor. Ben millete kahve nasıl yetıstıreceğim kafamda deli sorular. Yardımcı olur musunuz
Kızlar selam 15 gün sonra evde isteme söz nişan bi arada yapacağım. Düğün 3 ay sonra oldugu ıcın büyük bir şey yapmak istemedm . Evde sakince bitsin istiyorum olay ama karşı taraf 50-60 kişi gelmeyi düşünüyor. Ben millete kahve nasıl yetıstıreceğim kafamda deli sorular. Yardımcı olur musunuz
Bir de sade mi yaptınız iyi cesaret gercekten50-60+sizin taraf sayısı kişiyi nasıl eve sığdıracağınızı değil de kahveyi mi düşünüyorsunuz
ben sözümde kahve pişirmedim. teyzemle yengem halletti sağolsun.
daha sonra arkadaşımın sözünde yaklaşık 50 kişiye tek başıma pişirdim.
25-25 iki tencereye,
kahvesini koyduktan sonra blender
köpüklü oluyor o zaman
sonra sürahi gibi bir şeye alıp oradan fincanlara dağıttım.
öncesinde deneyin yapabilirseniz ne ala.
herkese sade yaptık.
o kalabalıktan tek tek sipariş alınmaz zaten.
cesaret değil mecburiyetBir de sade mi yaptınız iyi cesaret gercektenKöpüklü oldu mu peki?
Teşekkür ederimHerkese yapmayabilirsiniz gerek yok ztn genclere ne oluyor onlar almamali
Mutfagi cekip cevirecek 2 3 kisi olmali
Siz ztn bsy yapmamalisiniz
Ben bir tek esime kahve goturmustum
Allah razı olsunBen de öyle yaptım .kendi yaptıklarından bahsedeyim . Öncelikle herkese kahve verme durumunda değilsiniz. İsteme aile büyükleriyle bir odada olur ben odaya girdim annelere babalara verdim çıktım sonra abimin eşi girdi diğer kahveleri dağıttı. İsteme oldu aile büyüklerinin huzurunda yüzükler takıldı kesildi onların getirdiği şeker gondolu açıldı herkese ikram edildi. Sonra yemek faslına sıra geldi.
Biz iki gün öncesinde sarmalar sardik, farklı çeşitlerde börekler yaptık , arkadaşım pasta hediye etti , biz tabağa akışkan olmayan mezeler yaptık ,kurabiye tatlı... Size ne uygunsa onları hazırlayın. Büyük 30 cm servis tabaklarına güzelce düzenleyip herkese verildi ve içecekler ikram edildi , kola olur meyve suyu olur ,çay ...
Hiç sorun yaşamadık ama tabi 50-60 kişi gelecek olmaları sorun balkonlariniza sandalyeler temin edin biz öyle yaptık salonun bile her boşluğuna sandalye yerleştirdik. Yaklaşık 50 kişi falandık ama kv de sağ olsun kendi tarafından gelmek isteyen herkese düğüne gelin demiş buna rağmen kalabalıktı onların da anlayışlı olması lazım yani salonda olsa herkes gelsin ama ev neticede bir de çocuk çocuk varsa Allah diyim.
Ben öyle süslü masalar falan yapmadım geleneksel mütevazı bi töreni ama herkes memnun kaldı. İş konusunda yardımcı olabilecek insanlardan yardım isteyin o gün siz hiç bir şeyle ugradamiyorsunjz mutfağı organize edecek tabakların hazırlanmasına yardımcı olacak birileri olsun
Sağolun cevabınız için evimiz çok şükür büyük birden o kadar kısıye kahve nasıl yapılcak dusun esı geldı aklımacesaret değil mecburiyet
sözde olay çıktı, kadınların bir kısmı anneyi sakinleştiriyordu,
bir kısmı arkadaşımı
yanımda kim olmadığını bilmediğim biri fincanları çıkarttı
şekeri bulamadık (hepsi orta olacaktı normalde)
nasıl olsa çikolata var diye gözümde buyumedi
köpükte o kadar kişiye ne kadar olacaksa.
bütün fincanların üstünde yarıdan fazlaydı.
20 tanesi falan epey iyiydi.
şimdiki aklım olsa 50 nin 4-5 fincan kadarı ile french presste kaynamış süt kahve köpürtür onu fincanlara dağıtırdım
ama tabi bunu düşünecek zamanım olmamıştı o gün
Hele ben kafayı yıyorum. Durumumuz kotu oldugundan değil sadece sade bı toren olsun ıstıyorum salon malon oynama ıslerı hıc bana gore seyler değil. Ama kayınvalide biraz surat yapıyorZaten düğünde herkes gelecek diye yüzüğüme kimseyi çağırmadım iki aile öyle anlaştık abartmayalım dedik. Toplasan 40 kişi yoktu benim sözümde bi ikramlık tabak yanına da çay. Mis.
Ben bu nişan olaylarının bûyütülmesini pek sevmiyorum çeyiz bohça işlerine bile girmedik. Darlıyor beni.
Valla bende oyle. Allaha sukur en iyisini yapabilecek durumumuz var ama 30 kisiyle bi yuzuk taktim. Bohca ceyiz istemedim nişan alisverisine cikmadim. Hele su incik boncuk ceyiz bohca isleri beni bayiyor resmen. Ben nasil istersem oyle oldu. Hatta kina bile yapmayacaktik da aileler cok istedi diye su an mecburiyetten yapiyoruz. En guzeli sadelik bana gore ve senin mutlulugun onemli olan nasil icine sinecekse oyle yap.Hele ben kafayı yıyorum. Durumumuz kotu oldugundan değil sadece sade bı toren olsun ıstıyorum salon malon oynama ıslerı hıc bana gore seyler değil. Ama kayınvalide biraz surat yapıyorbenım ıcımden gelmedıkten sonra ben neden yapayım. Sonucta uc ay sonra evlencem oynamak ısteyen kınada dugunde oynasın.