İstediğimi giyinmek istiyorum ama ailem çok muhafazakar

Yasaklanan şeylerin daha cazip gelme durumu..
Yaşın gereği böyle hissetmen normal şuan ailenin doğrularıyla yaşıyorsun reşit olup kendi paranı kazandığında daha farklı olacaktır..
Herkes böyle giyiniyor bende böyle giyinmeliyim diye fikir sabitlemek doğru değil yerine göre giyinmeliyim diye düşünmeni tavsiye ederim..

İnsanın ailesi için büyük balık küçük balığı yer diyebilecek noktada olması ne kadar acı aslında.

Sen üniversite için başka şehir yaz. Bir şekilde yurtta kalırım vs ile ikna et yapismasinlar sana.

Yoksa üniversite oku + iş bul para kazan sonra ayrı eve çık ölme eşeğim ölme.

Bu sığ düşünceli geri kafalı insanlardan kurtulman için yapman gereken tek şey üniversiteyi kazanmak ve başka sehre gitmek. Ne yap et doğru düzgün bir bölümü kazan mümkünse sağlık alanı olsun ebelik hemsirelik vs. Mezun olunca is garantin olsun. Eğer gondermezlerse pes etme bir yolunu bul kaydini yaptir. Başbakanlık cs burslari var onlardan yararlan. Gerekirse valiye kaymakama git okumak istiyorum bu hakkimi elimden alıyorlar diye sesini duyur. Özgür olmak istiyorsan ayaklarinin üzerinde dur. Yoksa o yobaz ailen seni baslik parasina bile satar...

Daha sabah esimle konustum. Sirf moda diye parlak cirkin kadife bluzlerden bir suru aldirmistim. Oysa hic trzim degildi.Ergenlik maalesef oyle bir sey,biz de oyleydik

Walla benim tanidigim bir kiz vardi aynen sizin gibi acik giyinmeyi cok seviyordu ailesi izin vermedi kendisi de evden kacti sonra kotu insanlarin eline dustu barlardan gidip cikardilar sen sen ol ailenle catisma yani her acik giyinen kotudur diye bisey yok ama cok acik giyinende baska yola girmisler

Ayrı eve çıksam kendi paramla ? Kapıyı çekip çıksam ? O da mı olmaz ? Hiç mi umut yok
Kuzum ailenin yaptığı doğru demiyorum ama bu nedenle hale bu yaşta para kazanıp kapıyı çarpar giderim diye düşünmek de yanlış.

İnstagramdan takip ettiğin özendiğin insanlar seninle aynı şehirde mi? Ufak bir şehirde insanlar kısmen muhafazakardır. Görmediğin ve hiç görmeyeceğin insanlara özenme.

Bence ufak ufak alıştırabilirsin istediğin gibi giyinmeye.

Omzu açık bir kıyafet aldın diyelim yanına şık bir kısa kollu kot ceket/ bolero vs al. Uygun yerlerde çıkarırsın.

Otelde sürekli kot ile gezilmez yaz günü. Al bir uzun elbise al bir diz üstü uzun kapri mis. Aynı anda iki dekolte verme. Omuz açıksa pantolon giy. Diz altı görünüyorsa üstte dekolte verme.

İlgiyi saçlarına çek mesela. Saç modellerini incele örgüler çok tatlı oluyor.

Farklı bir şehirde olursan giyimin daha rahat olur. Ama aynı şehirde farklı eve benim ailem de izin vermezdi.

Ay daha 17 imişsin :) ben üniversite öğrencisisin, ailenle yaşıyorsun diye düşündüm.
Bence biraz da ailen yaşın gereği kısıtlıyor seni. Yaşadığınız yer küçük yermiş, biri laf söylese üzülürsün, biri haddini aşsa cevap veremezsin diye düşünüyor olabilirler.
Sosyal medyada olanlara çok takılma.
İstediğin gibi giyinmek hakkın, buna katılıyorum. Aynı zamanda tek ölçün dış görünüş olmasın buna da dikkat et lütfen...

Daha sabah esimle konustum. Sirf moda diye parlak cirkin kadife bluzlerden bir suru aldirmistim. Oysa hic trzim degildi.Ergenlik maalesef oyle bir sey,biz de oyleydik

Evet canım aynen katılıyorum modanın etkileri bunlar zamanla insan olgunlaşıyor vucudumuzu tanıyoruz ve tarzımız oluşuyor moda diye bize diretilenleri giymek yerine vucut tipimize göre giyinmeyi öğreniyoruz

Henüz lisedesiniz böyle şeylere özenmeniz çok normal ama aileniz belli ki çok gerikafalı.

Şuan şikayet edip durmak yerine ders çalışın gerçekten. Ders çalışın ve üniversite için o evden çıkmaya bakın. Şimdi göndermem diyorlar ama zamanı gelince mecbur gönderecekler yeter ki güzel bi bölüm kazanın ve dik durun.

Neden aileler kızlarının içinde bırakırlar herseyi anlamış değilim.
Okulda birçok kız gömleğinin düğmesini açıp etegini katlardi hayret ederdim.
Gizli yapınca daha mı iyi oluyo. ?
Her istediğimi giydim karışan olmadı kızımı da bu şekil buyutuyorum , üniversiteye gidip açık giyinme hayaliyle yanıp tutusacagina bizimle bizsiz heryerde özgürce giyinebilsin.
Allah bazı ailelere akıl fikir versin.
Sanki açık giyinince yoldan cikiyosun.

17 yaşındasın çevreye fazla ozeniyorsun yaşına göre doğal olabilir tabi. Ailen eminim ki senin iyiliğini istiyor zıtlaşmak yerine biraz onları da anlamaya calisabilirsin. Her ailenin belli bir yaşam tarzı var yaşın itibariyle uyum sağlamak durumundasin. İleride okur, evlenir hayat kurarsin o zaman kimse zaten karismaz

Zaten yerine göreyim.Yaşadığım şehirde tutup da askılı giysem bem rahatsız olurum başta.Ama mesela bi antalyada da şort giysem ne olur ki? Ya da erkek bir arkadaşla whatsapptan seviyeli bir şekilde mesajlaşırken kimse görmesin diye korkmasam

Biliyorum acınacak haldeyim.
Yurtta kalmama izin vermiyorlar.Yurt çok zormuş.Annem çok pişmanmış ailesinden ayrıldığı için.Babam zaten erkek diye daha rahatmış ama ona bile zormuş.
Ama konuştuğum üniversiteliler ve öğretmenlerim üniversiteyi dışarıda okumalısınız kesinlikle yoksa çok şey kaybedersiniz diyorlar.
İşte sorun aslında bu.Ailem izin vermiyor diye fırsatları her zaman kaçıracak olmam.Kıyafet tek değil.

Haklısınız,hiçbir zaman kötü niyetli olduklarını düşünmedim.Yine de insan ister istemez bunalıyor.Tek ölçüm dış görünüşüm değil aslında kıyafet dışında da kısıtlamalar var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…