İstediğimi giyinmek istiyorum ama ailem çok muhafazakar

Kız muhafazakar şık olmak istemiyor belki? Açık da kapalı şık olunur ama istek hangi yönde o önemli.
Açık ya da kapalı ayrımım yok bence de açık olmadan da şık olunabilir ama o tarz kıyafetler herkese yakışmıyor ki genelde fiziği güzel olanlara yakışıyor.Bir de tarzıma pek uygun değiller :KK43:
Mesela uzun elbise giyindiğimde dalga geçiyor insanlar.

Inancla giyimin alakasi olmadigini dusunuyorum. Canimin istedigini giyerim. Inancim kafamin icinde. Giysiyle fikrimi belli etmek bana manasiz geliyor. Nasil istiyorsa oyle yasasin insanlar. Aile baskisiyla muhafazakarlik zaten zorlama olur. Ogrencilik bitinceye kadar sabredin sonra gelsin sortlar askililar bence

Bu sığ düşünceli geri kafalı insanlardan kurtulman için yapman gereken tek şey üniversiteyi kazanmak ve başka sehre gitmek. Ne yap et doğru düzgün bir bölümü kazan mümkünse sağlık alanı olsun ebelik hemsirelik vs. Mezun olunca is garantin olsun. Eğer gondermezlerse pes etme bir yolunu bul kaydini yaptir. Başbakanlık cs burslari var onlardan yararlan. Gerekirse valiye kaymakama git okumak istiyorum bu hakkimi elimden alıyorlar diye sesini duyur. Özgür olmak istiyorsan ayaklarinin üzerinde dur. Yoksa o yobaz ailen seni baslik parasina bile satar...
Sağlıkla ilgili bir bölüme gidemem,eşit ağırlıktayım.Hukuk düşünüyorum.
Bana destek olduğunuz için teşekkür ederim,ama muhafazakar aileler filmlerde gördüğünüz gibi kadına kıza değer vermeyen,onları mal gibi gören,namus uğruna kan davası gibi işlerle uğraşan insanlar değiller.
Kaymakama ne diyebilirim ki ? Ben farklı şehre gidiyorum okumaya ailem peşimdeb geliyor.Sanırım kendimi yanlış ifade ettim,ailem okumama izin veriyor.Tek başıma gitmeme izin vermiyor.
Birçok konuda da kısıtlayıcılar.Bu yüzden bunalıyorum.
Ama kesinlikle beni başlık parasına satacak insanlar da değiller.Beni mutsuz edecek,sahip çıkamayacak biri ile evlenmemi de asla istemezler.

Inancla giyimin alakasi olmadigini dusunuyorum. Canimin istedigini giyerim. Inancim kafamin icinde. Giysiyle fikrimi belli etmek bana manasiz geliyor. Nasil istiyorsa oyle yasasin insanlar. Aile baskisiyla muhafazakarlik zaten zorlama olur. Ogrencilik bitinceye kadar sabredin sonra gelsin sortlar askililar bence

Aynı düşünüyoruz.Şimdi yaşım gereği onları anlamadığımı düşünüyorlar belki haklılardır ama onlar da birçok konuda aileleri ile aynı fikirde değiller.Siyask görüşleri bile farklı ailelerinden farklı oy veriyorlar.
Kendi ayaklarımın üstünde durunca kararlarıma saygı duyarlar mı sizce ?

Zaten yerine göreyim.Yaşadığım şehirde tutup da askılı giysem bem rahatsız olurum başta.Ama mesela bi antalyada da şort giysem ne olur ki? Ya da erkek bir arkadaşla whatsapptan seviyeli bir şekilde mesajlaşırken kimse görmesin diye korkmasam
Canim cok haklisin
Bunlar senin hakkin
Ama her aile bir olmuyor iste
Okulunu oku meslegini eline al
Sabret
Sonra istedigin hayati yasa sonuna kadar

Ailenin baski yapmasi seni sogutmuş yoksa yazin da bol ve kapali seyler giyinebilirsin. Acik giyinmek guzel giyinmek demek olmuyor. Ha kisa kollu giymissin ha sifir kol ne farki var?

Kendi ozgurlugunu kazanmadan sana karisacaklar.yasin daha kucukmus okulunu oku eline meslegini al istedigin gibi giyinebilirsini.

Haklısınız,hiçbir zaman kötü niyetli olduklarını düşünmedim.Yine de insan ister istemez bunalıyor.Tek ölçüm dış görünüşüm değil aslında kıyafet dışında da kısıtlamalar var.

Şimdi o yaşlarda ben de kabul etmezdim ama İnan bana ailenin korumasına ihtiyacın olduğu yaştasın.
Ailenin tavrını biraz böyle düşünürsen en azından evi terketme, kapıyı çarpıp çıkma düşüncelerin yumuşar :)
Ben dışadönük, hareketli, güçlü bir insanım.
Çocukluğumdan bu yana hep böyleydim. Hiç naif bir karakter olmadım, hazır cevaptım. Gerek lafla, gerek fiziksel kendimi savunabilirdim.
Kızkardeşim ise Benim tersim :)
Benden daha eğlenceli, daha aklı başında, daha Sempatik, daha güleryüzlü. Ama kırılgan ve naif.
Biri laf söylese gözünden yaşlar süzülmeye başlar
Haksızlığa gelemez o da ama hakkını savunamaz da.
İstanbul’da yaşıyoruz.
Ve İnan ailemin bana belirlediği sınırlar ile ona belirlediği sınırlar çok farklı..
Üniversite dönemlerimizde,

Benim akşam geç saatte eve donmem yasaktı mesela. Çünkü başımı belaya sokmam an meselesi. Bir yere karışmaktan çekinmem, laf atan olsa üstüne yürürüm.
Kızkardeşim isterse gece 1 de gelir eve.

Benim kıyafetlerime hiç karışan olmadı. Çünkü olası bir durumda kimseyi umursamayacağımı ailem bilirdi.
Ama kardeşim için annemin uyardığını bilirim...

Benim arkadaş ortamlarımı kontrol etmek zorunda kalmadılar hiç. Saf, kanan biri değilim diye (ki yanlış yapmışlar, üniversitede ilk yıl ciddi kötü arkadaşlıklarım oldu)
Kızkardeşimin arkadaşlarını hep bir bahane ile tanımayı seçtiler...
gibi...

Sınırlar bazen bizlerin iyilikleri için oluyor :)
Sen derslerine odaklan... iyi ve köklü bir üniversitede hukuk kazandın, baban gönderir zaten... yada bir teknik üniversitede mühendislik/mimarlık kazandın, gidersin şehir dışına...
yapacak olduğun elinden geleni yapmak...
İyi bir okul, iyi bir gelecek, iyi bir hayat için çalışmak. Geri kalan bir şekilde olur :) yetişkin bir kadın olduğunda hala ailen sana ne yapacagını söylemeyecek merak etme.

Hayırlı sabahlar.Yine bir aile konusu :) Ama benim yaşımdakilerin en büyük problemleri zaten aileleriyle oluyor.
Her neyse.
Yaz geldi malum herkes şort,etek,askılı giyiniyor.Fotoğraf çekip sosyal medyaya ve Whatsapp'a yüklüyorlar.Açık giyinmek güzel giyinmek demek değil ama o tarz kıyafetler kızlara en çok yakışan şeylerdir.Açık oldukları için değil,genelde daha estetik oluyorlar.
Ama ben hiçbir şekilde istediğimi giyinemiyorum.Bayramda yola çıktık siyah kalın askılı sıfır kol body'nin üstüne gömlek giymiştim.Gömleğin omuzları düştü.Ailem hemen tepki gösterdi "Omuzlarını kapat" diye.
Omzumun bile görünmesinden rahatsızlar.Açık yaka kıyafetten göğsümün gölgesi görünse (Üstelik evdeyken) hemen kızarlar.Bakın çatal da değil ya gölge gibi bir şey.
Amacım herkese vücudumu gösterip hayran bırakmak değil.Zaten açık giyinen çoğu insanın amacı o değil.Ama ailem açık giyinen herkes o..pudur kafasında.Açık giyinmek fa..şe olmak için yeterli bir sebepmiş gibi.Sığ bir düşünce yani.İnsanların sadece güzel göründüğü için şort,askılı,crop top giyinmek istemesini anlamıyorlar.
Ama aslında sevdiğin renkte pantolonu giyinmekle,modelini beğendiğin ayakkabıyı almakla,sevdiğin model baş örtüsünü takmakla,saçını istediğin renge boyatmakla veya istediğin şekilde kestirmekle aynı şey.Sadece beğeni.

Ben zaten nerede nasıl giyinilmesi gerektiğini bilirim.Bulunduğum toplumun kültürüne çok aykırı şeyler giyinmem.Herkesin dönüp bana bakacağı şekilde giyinip kendimi tehlikeye atmam.
Mesela yaşadığım yer küçük bir yer.Kıyafet seçeneği çok çok dar.H&m,bershka,pull and bear vs. mağazaların hiçbiri burada yok.Koton,colins,lcw,defacto falan var.
Zaten öğrenciyim,ailemin durumu iyi de olsa sürekli pahalı yerlerden giyinemem.Ama burada olan mağazalar da çok küçük.Büyük bir yerin defactosu ile buranınki asla bir değil.Buranınki delik kadar.Güzel bir şey gelse 2 günde bitiyor.Tüm şehrin üzerinde onu görmeye başlıyorsun zaten.O yüzden kıyafet konusunda zaten çok sıkıntılıyım.Ne bulursam onu giyiyorum.Amaç giyinme eylemini gerçekleştirmek.Beğenerek giyindiğim neredeyse hiçbir kıyafetim yok.
Üstüne bir de tatile gidenlerin üstünde şort,askılı falan görünce iyice depresyona giriyorum.Ben istanbulda bile giyemiyorum istediğimi.Antalyada bile otelde sıcağın ortasında pantolonla gezdim :KK43:
Çok mu abartıyorum ? Özenmem normal değil mi bakımlı,özenli,istediğini giyinen yaşıtlarıma.Dindarlık sadece kapalı giyinmekle mi oluyor yani ?
Bu sonsuza kadar böyle mi gider? Ailem ölene kadar bana karışacağını söylüyor Allah uzun ömür versin de ben meslek sahibi olunca,kendi paramı kazanınca rahat edemez miyim ? Hedefim büyük bir şehre yerleşmek.(İstanbul,İzmir gibi)
Bunları asla yapamaz mıyım ?
Valla kimse kusura bakmasın da bu sıcaklarda tişört bile giydigimde kafayı yiyorum atlet giyiyorum çoğu zaman nasıl dayanalım ya sanki altımızda ateş yakmışlar yanıyoruz resmen herkes istediğini giysin rahat etsin 3 günlük dünya:-)

Aynı düşünüyoruz.Şimdi yaşım gereği onları anlamadığımı düşünüyorlar belki haklılardır ama onlar da birçok konuda aileleri ile aynı fikirde değiller.Siyask görüşleri bile farklı ailelerinden farklı oy veriyorlar.
Kendi ayaklarımın üstünde durunca kararlarıma saygı duyarlar mı sizce ?
Saygi duymasalar da seslerini cikaramazlar. Hukuk okumak istiyormussunuz. Siz kazanip baska bir sehre gidersiniz. Devlet yurdunda kalirsiniz arkanizdan gelip yurt bahcesinde cadir kuracak halleri yok ya :KK66:o zaman istediginiz hayati yasamakta ozgur olursunuz. Hem okur hem calisirsiniz. Devletin burslari da var. Ailenizle fikir birligine varamiyor olmaniz sizi onlarla ayni yola girmeye zorunlu kilmaz.siyaset, din ve dunya gorusu bireysel kavramlardir. Herkes neye inaniyor neyi begeniyorsa ona gore yasamali.

Genelde gordugum sey aciklar kapalilara uymaya zorlaniyor toplumda. Ben acik bir insanim kimsenin zorla basindaki ortuyu cikarttirmadim. Cikarttiramam da zaten bana ne. Baski iyi bir sey degil. Havaalaninda tatile gelen iranlilar daha ucaktan inerken carsaflari cikarip askililari giyiyorlar. Bu baskinin sonucu iste. Belki o insanlari ulkelerinde rahat biraksalar boyle uclarda yasamak zorunda kalmayacaklar mesela. Zorla ortunen gunun birinde mutlaka acilir. Zorla dini ibadet yapan birisi gunun birinde mutlaka birakir. Nasil zorla evlendirilen gunun birinde kaciyorsa bu da boyle bence

Konunun tamamını okuyamadım ..
Ama ben açık giyinirim bunu oram buram görülsün diye değil rahat olduğu için tercih ediyorum bu benim seçimin hemen bir şort bir tşört takıp çıkarım ..
Ailemle birçok kez tartışmışımdır ailem derken babam :KK15:
Aramız çok iyidir ama istemezdi şuanda (kardeşim 18 yasında istediğini giyiyor bana kızıyordun dediğimde o küçük diyor o ayrı konu)
Ben işe giderken annem çıkarken baban söylenmesin üstüne hırka al ayakkabılığa bırak derdiii :halay:
Eşimle bunu konuşarak evlendim şuanda bakıyorumda babamada çok doğal geliyor :KK16::KK16:

Saygi duymasalar da seslerini cikaramazlar. Hukuk okumak istiyormussunuz. Siz kazanip baska bir sehre gidersiniz. Devlet yurdunda kalirsiniz arkanizdan gelip yurt bahcesinde cadir kuracak halleri yok ya :KK66:o zaman istediginiz hayati yasamakta ozgur olursunuz. Hem okur hem calisirsiniz. Devletin burslari da var. Ailenizle fikir birligine varamiyor olmaniz sizi onlarla ayni yola girmeye zorunlu kilmaz.siyaset, din ve dunya gorusu bireysel kavramlardir. Herkes neye inaniyor neyi begeniyorsa ona gore yasamali.

Genelde gordugum sey aciklar kapalilara uymaya zorlaniyor toplumda. Ben acik bir insanim kimsenin zorla basindaki ortuyu cikarttirmadim. Cikarttiramam da zaten bana ne. Baski iyi bir sey degil. Havaalaninda tatile gelen iranlilar daha ucaktan inerken carsaflari cikarip askililari giyiyorlar. Bu baskinin sonucu iste. Belki o insanlari ulkelerinde rahat biraksalar boyle uclarda yasamak zorunda kalmayacaklar mesela. Zorla ortunen gunun birinde mutlaka acilir. Zorla dini ibadet yapan birisi gunun birinde mutlaka birakir. Nasil zorla evlendirilen gunun birinde kaciyorsa bu da boyle bence
Zaten ikisi de çalışıyor,burada bir düzenleri var.Bırakıp gelmek kolay değildir.Şartlar nasıl olursa artık.Nereyi kazanırsam okuyacağım ama.Kendileri düşünüyorlar napacaklarını.Tek göndermek istemiyorlar çünkü.
Diğer konularda da görüşlerimiz sizinle tamamen aynı.

Daha kucuksun bence.. giyim konusunda bise demiycem onlar seni kapatsada sen illa ilk firsatta istedigini yapacaksin eminim.

Simdi baska konularda baskici gelir ailen saba ama ilerde gercekten ilerde neden boyle olduklarini anlarsin. Ekstrem durumlardan bahsetmiyorum burda.

Zaten ikisi de çalışıyor,burada bir düzenleri var.Bırakıp gelmek kolay değildir.Şartlar nasıl olursa artık.Nereyi kazanırsam okuyacağım ama.Kendileri düşünüyorlar napacaklarını.Tek göndermek istemiyorlar çünkü.
Diğer konularda da görüşlerimiz sizinle tamamen aynı.
Sizin gibi cocuklar cok nadir yetisiyor. Ailesinin kendisine dayattigini begenmeyen, sartlarini zorlayan, daha aydin daha acik goruslu ve kendi fikri olan cocuklar hayatta mutlaka daha basarili oluyorlar. Yolunuz acik olsun ablacigim umarim istediginiz hayati ellerinizle sekillendirirsiniz

Berbat bir ailen var. Üniversitede ne yap ne et onlardan kurtul ya da mesleğin olunca olabildiğince uzak yaşa yoksa sana karışmaktan vazgeçmezler.Evlenmeyide düşünme aynı şeyi elin oğlu yapacak.elin oğlumun sana karışmasındansa ailenin karışması daha iyi en azından.benim de zorla türban taktırılan arkadaşım vardı üniversitede okurken başını açmayı başardı.

Bence kıyafetlerdeki değişikliğe ufak tefek başla. Benim ailemde muhafazakardır ve asla giymeyeceğim kıyafetler elbette benim de var. Sen asla giyemeyeceğin kıyafetler üzerinde şimdilik çok durma. Onları ileriki yaşlarda belki evlendiğin zaman giyersin. Sen şu an yavaş yavaş ailenin de çok gözüne bakmayacak şekilde değişmeye git.
Mesela ailen kısa etek gitmeme izin vermiyor mu sen az kısa bir etek giy. Yani hem senin gönlün olsun hem de onların. Canını da hiç sıkma canım bu konuyu kafana takıp yanlış kararlar verebilirsin. Ailen şu an sana kısıtlayıcı geliyor olabilir ama eminim ilerde sen de bir aile kurunca annen ve babanın tutumunu az da olsa anlayacaksın.

Şimdi sabret üniversite için büyük şehre gittiğinde istediğini giyersin. Eğer ailen de seninle aynı şehre gelirse, evden çıkarken pantolonla çıkarsın tuvalette üstünü değiştirirsin. Anladığım kadarıyla biraz pasif bir karakterin var. Ben olsam çoktan büyük kavgalar etmiştim. Genciz, şimdi istediğimizi giyemezsek bir daha ne zaman giyeceğiz yaşlanınca mı? :KK12:

Ya kıyamam tabii ki özenmekte,bakımlı olmayı,güzel giyinmeyi istemekte haklısın. Tam şıkır şıkır giyineceğin yaştasın çünkü.

Aileyle beraber yaşamanın getirileri bunlar. Şu an onların kurallarına tâbi olmak zorundasın.

Aklını kullan,derslerine çok çalış ve iyi bir üniversite kazanıp kendi ayaklarının üzerinde dur. O vakitten sonra her ne kadar karışırız deseler de pek ses etmezler.

Benim babam da çok despot adamdır, ortaokul ve lise yıllarımda ben de giyim konusunda sıkıntı yaşadım biraz,yaşadığımız il küçük bir yerdi ve babamı da herkes tanırdı,onlara göre aykırı giyinsem,davransam anında haberi olurdu(erkegin dedikoducusu tam bir rezalet oluyor, bire bin katıp haber veririlerdi)

Oturdum çalıştım üniversiteyi kazanıp gittim ve hem giyim hem sosyalleşme özgürlüğüne kavuştum, ahlaksız da degilim çok şükür, yoz da değilim...

Iş sende bitiyor.

X