İstediğimi giyinmek istiyorum ama ailem çok muhafazakar

Bazı konularda yanılmıyor da olabilirsiniz.
Sosyal medya kullanmıyorum,bir süre kullanmayı da düşünmüyorum.Sadece fake hesabım var.Markaları da bunlar hem genelde çok uçuk fiyatlı olmayan hem de güzel rahat kıyafetler satan markalar oldukları için yazdım.Yoksa bulsam bir butikten 5 tlye de kıyafet alırım hiç marka takıntım yoktur önemli olan güzel olması.
Ama başkalarına özendiğim doğru,özellikle aileleri rahat olanlara çok özeniyorum.Bazen güzel bir şey görüp deniyorum,ama bakıyorum omzu açık.Asla bunu giyinemeyeceğim diye üzülüyorum.Başkalarının bu konuda rahat olduğunu görünce de özeniyorum.
Evet hayatta daha önemli çok şey.Kıyafet çok basit bir konu.Ama benim ailem çoğu konuda baskıcı.Erkek arkadaşım olmasını bile istemezler.Erkek arkadaş demişsem sevgili değil,onu zaten beklemiyorum.
Bir erkekle ders notu,kalem,silgi alışverişi vs. dışında konuşmamı istemiyorlar.Sınıfın whatsapp grubundan bile ders dışında bir şey konuşulduğunu öğrenseler rahatsız olurlar.Spor salonuna gitmek istedim fitnessa,sadece kadınlara özel bir salondu.İzin vermediler oraya zayıflamak isteyen şişko karılar gidiyor ne işin var dediler.Halbuki alakası yok.Pek çok konuda sıkıntı yaşıyoruz.

Üniversiteyi ne yap et farklı birsehirde oku
Anca o sekilde gözlerinden uzakta istedigin hayata kavusursun
Muhafazakar insanlar kolay kolay değişmez aileni böyle kabul etcen
Üniversiteye tek başıma büyük şehre göndermek istemiyorlar.Ama illa peşimden gelirlerse de artık bazı şeyleri gizli yaparım.
İnşallah ebeveynler okuyordur bu konuyu.Aşırı korumacılığın çocuklar üzerinde yarattığı etkiyi umarım anlayabiliyorlardır.
Değişmelerini beklemiyorum zaten bekleyemem,herkes başkasına zararı olmadığı istediği gibi düşünebilir.Ama en azından beni biraz salsınlar.

Konu sadece kıyafet değil aslında,pek çok konuda ailem yüzünden rahat davranamıyorum.Annem yanımdayken okulumdan bir erkek arkadaşımı görsem asla selam veremem,bana selam vermemesi için de dua ederim mesela.
Ya da fitnessa başlamak isterim,ama ailem onu "kocakarıların zayıflama hevesi" olarak gördüğü için gidemem.
Lisede yabancı dil bölümünden tercih yapmak istemiştim.Ailem "iş bulamayan boş bölüm" olarak gördüğü için seçemedim.Pek çok şey var isteyip de yapamadığım.

Beğendiğin kıyafetleri al yine de, dışarda giyemiyorsan evde giyersin. Yaşın gereği temkinli davranmaya çalışıyorlar sanırım. Böyle davranan aileleri anlamaya çalışıyorum ama bazen de kızıyorum. Çocukluğunda ya da gençliğinde onların gözünün önünde yapmak istediklerini yapamayınca ya içinde kalıyo insanların, ya da aileden uzaklaşınca ipini koparmışçasına içinde kalan her şeyin patlamasını yaşıyorlar. Giyim konusunda da ilişkiler konusunda da üniversitede bunun çok örneklerini gördük. Sonra yalan söyleyen, gizli saklı işler yapan, güvenilmez, kişiliğini bulamamış, başına sürekli işler açıp bunları çözmeye çalışırken daha da dibe batan bireyler yetişiyor. Ailelerin inandıkları değerler, doğrular ve yanlışlar elbette birbirinden farklı olacaktır. Ancak keşke mantıklı açıklamalarla ifade edilse çocuklara. Orta yol bulunsa. Hayır denilip kestirilip atılmasa.

ölene kadar ailenle niye yasayasın.is sahibi olup çalıştın mı kendi evine çıkarsın oda olmazsa evlenirsin.ailenin sana olan güvensizliği degil de erkek zihniyetinin pis oluşundan.3 yaşındaki bebeğe eşeğe tecavüz edenlr var.korkuyorlar ne yapsinlar

Ablacim senin yaşında bunu hissetmen okadar normalki biraz daha diyorum biraz daha geçsin yaşın ama içinde birazda olsa ukte kalır. . En azından bari evinde istediğin gibi giyinsen bi nevi kendin için içindeki heves gider nebilim annenle otursan konuşsan en azından evimin içindeyken karismayin desen..

benim bir arkadaşım var babası abisi hep kısıtlayan baskı yapan tiplerdi.kizin telefonunu sosyal medyalarını kontrol eder sosyal erkek arkadaşa dahi müdahale ederlerdi.kiz çalışmaya başladı kendini kaybetti.once türbandan çıktı şimdi evli bir erkekle beraber ve cinsellik yaşıyor.suclu da ailem diyor.hakli

Siz ailenizle uyumlu olursanız onlar sizinle uyumlu olmazlar.

Sen isyan etmedikçe onlar senin isteklerini ihtiyaçlarını yok saymaya devam edecekler. Olay bu kadar basit.

Seni ne kadar gözden cikarabilirler. Önce bunu sor kendine. Bazı aileler var gerçekten kızı askılı tshirt giyeceğine ölsün daha iyi. Sizinkiler de öyleyse arkadaşının dediği gibi mesleğinin peşine düş sonra da hayatlarından çık git. Uğraşmaya değiştirmeye çalışma.

Ama sizin aileniz size değer veriyorsa, aileyi sizi olduğu gibi kabul etmeleri için ikna etmeniz gerekir. Çünkü aile bu. Böyle çözümü olacak şeyler için aileden ayrı kalmaya çalışmak buna göre hedefler koymak çok saçma.

Benim senin yaşında öğrencilerim var. Yapılan yorumlara verdiğin akılcı cevaplardan anladığım kadarıyla sen çok olgun ve dürüst bir insansın. Kendinden, karakterinden ödün verme olur mu? Ailene ve kendine zaman tanı. Beğendiklerini al yine, içinde kalmasın. Ailene rağmen bir şeyler yapma. Gizli saklı şeyler yapıp vicdani rahatsızlık yaşatma kendine. Zaman tanı sadece. Arkadaşlarınla ve giydikleriyle kendini, aileni kıyaslama. İyi aile olmanın tek ölçütü kıyafet özgürlüğü değil ki. Anlamaya ve doğru bir üslupla kendini anlatmaya çalış.

İnşallah ebeveynler ve ebeveyn adayları bunu okur.

Şimdi yapamam çünkü onlara bağlıyım.Param yok.Gidecek yerim yok.Birinin evine gitsem tutarlar kolumdan teslim ederler aileme.Başıma buyruk davransam zarar gören ben olurum.Onlar güçlü,bense zayıf.Ve malesef büyük balık küçük balığı yer.

Ben ailenizle çatışmak yerine yapabileceklerinizi yazayım, zamanla zaten hem yaş olarak buyudukce, hem çalışmaya başlayınca, rahatlayacağınızı düşünüyorum...

1) öğrencisiniz, bir banka kartınız varsa internetten alışveriş yapabilirsiniz.
İlk bir kaç kere de yanılırsınız ama zamanla öğrenirsiniz doğru parça seçmeyi.
Hem iade edebiliyorsunuz zaten; sorun olmaz...

2) pantolon yerine uç uç etekler tercih edebilirdiniz :) hem guzel, hem tarz çok güzel parçalar var...

3) yazın etnik desen elbiseler çokça bulunuyor, bunları tercih edebilirsiniz

4) keten pantolonlar, salaş pantolonlar yaz için çok uygun. Açık renk yada desenli, üzerlerine beyaz/ekru, kullanıyorsanız sarı/pudra gibi açık renklerle... çok güzel oluyor :)

Bu parçaların bir çoğunu hm de online satışta bulursun. Fiziğin düzgünse beden problemi olmaz.
en azından tarzı içine siner :) şort, askılı olmasa da belki seçeneklerin olması sevdirir sana :)

Teşekkür ederim,deniyorum.Deneyeceğim.Zaten isyan edip zıt giderek kalplerini kırmıyorum.Düşüncelerini de değiştiremediğime göre sizin dediğiniz gibi kendimi kabul ettirmeyi deneyeceğim.Ve hayırlı işler yaparak başlarını dik tutacağım.

Evet ama içimde her şey kalıyor.
Evlenince bu sefer kocam karışır.Ayrıca evlilik olur mu olmaz mı olursa ne zaman olur belli olmuyor ki Tek kurtuluş evlilik mi

sakın tek kurtuluşun evlilik olduğunu düşünme sakın.
tek kurtuluşun okumak ve mesleğini eline almak. sonrası çorap söküğü gibi gelir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…