- 6 Ocak 2016
- 932
- 397
-
- Konu Sahibi AdventureTime
Bazı konularda yanılmıyor da olabilirsiniz.Sosyal platformlarda takdir edilme arzusu hissettim sizde, yanılıyor olabilirim. Sonra saydığınız markalar. Ne önemi var hangi kıyafetin hangi marka olduğunun? Size yakışanı giymek değil mi önemli olan. Sizi rahatsız eden istediğiniz gibi giyinememek mi başkaları gibi giyinememek mi? Bu taraftan bakınca başkaları gibi giyinemediği için depresyona girmek de çok sağlıklı bir tutum değil. Ailenizin esnek davranmıyor olması bugüne kadar içinde yetiştikleri kültür ve geleneksel yapının gereği, bu konuda düşüncelerinin değişmesi kolay olmayacaktır. Yaş aldıkça hayatta bunlardan çok daha önemli şeyler olduğunu göreceksiniz.
Ne güzel.Darısı başıma.Benim ailem de çok karışırdı. Üniversite kazanınca pek bişey dememeye başladılar. Şimdi şortla gördü babam akşam bişey demedi. Evlendim para kazanıyorum. Ayrı evim var.
Üniversiteye tek başıma büyük şehre göndermek istemiyorlar.Ama illa peşimden gelirlerse de artık bazı şeyleri gizli yaparım.Üniversiteyi ne yap et farklı birsehirde oku
Anca o sekilde gözlerinden uzakta istedigin hayata kavusursun
Muhafazakar insanlar kolay kolay değişmez aileni böyle kabul etcen
Konu sadece kıyafet değil aslında,pek çok konuda ailem yüzünden rahat davranamıyorum.Annem yanımdayken okulumdan bir erkek arkadaşımı görsem asla selam veremem,bana selam vermemesi için de dua ederim mesela.Sağlıklı bir insanın kendine dert edip buraya konu açacağı bir şey değil bu. Ergenliğinize veriyorum. Açık giyinebilmek için değil ama kendi kararlarınızı kendiniz verebilmeniz, ayaklarınız üzerinde durabilmeniz için okuyup meslek sahibi olmanızı can-ı gönülden diliyorum.
Beğendiğin kıyafetleri al yine de, dışarda giyemiyorsan evde giyersin. Yaşın gereği temkinli davranmaya çalışıyorlar sanırım. Böyle davranan aileleri anlamaya çalışıyorum ama bazen de kızıyorum. Çocukluğunda ya da gençliğinde onların gözünün önünde yapmak istediklerini yapamayınca ya içinde kalıyo insanların, ya da aileden uzaklaşınca ipini koparmışçasına içinde kalan her şeyin patlamasını yaşıyorlar. Giyim konusunda da ilişkiler konusunda da üniversitede bunun çok örneklerini gördük. Sonra yalan söyleyen, gizli saklı işler yapan, güvenilmez, kişiliğini bulamamış, başına sürekli işler açıp bunları çözmeye çalışırken daha da dibe batan bireyler yetişiyor. Ailelerin inandıkları değerler, doğrular ve yanlışlar elbette birbirinden farklı olacaktır. Ancak keşke mantıklı açıklamalarla ifade edilse çocuklara. Orta yol bulunsa. Hayır denilip kestirilip atılmasa.Bazı konularda yanılmıyor da olabilirsiniz.
Sosyal medya kullanmıyorum,bir süre kullanmayı da düşünmüyorum.Sadece fake hesabım var.Markaları da bunlar hem genelde çok uçuk fiyatlı olmayan hem de güzel rahat kıyafetler satan markalar oldukları için yazdım.Yoksa bulsam bir butikten 5 tlye de kıyafet alırım hiç marka takıntım yoktur önemli olan güzel olması.
Ama başkalarına özendiğim doğru,özellikle aileleri rahat olanlara çok özeniyorum.Bazen güzel bir şey görüp deniyorum,ama bakıyorum omzu açık.Asla bunu giyinemeyeceğim diye üzülüyorum.Başkalarının bu konuda rahat olduğunu görünce de özeniyorum.
Evet hayatta daha önemli çok şey.Kıyafet çok basit bir konu.Ama benim ailem çoğu konuda baskıcı.Erkek arkadaşım olmasını bile istemezler.Erkek arkadaş demişsem sevgili değil,onu zaten beklemiyorum.
Bir erkekle ders notu,kalem,silgi alışverişi vs. dışında konuşmamı istemiyorlar.Sınıfın whatsapp grubundan bile ders dışında bir şey konuşulduğunu öğrenseler rahatsız olurlar.Spor salonuna gitmek istedim fitnessa,sadece kadınlara özel bir salondu.İzin vermediler oraya zayıflamak isteyen şişko karılar gidiyor ne işin var dediler.Halbuki alakası yok.Pek çok konuda sıkıntı yaşıyoruz.
Emin ol karışırlar.Üniversitede tek okumamı istemiyorlar kız olduğum için.O zaman yine karışırlar.Çalışma hayatında bu kadar karışırlar mı ? Kendi paramı kazansam ayrı eve çıkmak istesem durduramazlar değil mi ?
Ayrı eve çıksam kendi paramla ? Kapıyı çekip çıksam ? O da mı olmaz ? Hiç mi umut yokEmin ol karışırlar.
İnşallah ebeveynler ve ebeveyn adayları bunu okur.benim bir arkadaşım var babası abisi hep kısıtlayan baskı yapan tiplerdi.kizin telefonunu sosyal medyalarını kontrol eder sosyal erkek arkadaşa dahi müdahale ederlerdi.kiz çalışmaya başladı kendini kaybetti.once türbandan çıktı şimdi evli bir erkekle beraber ve cinsellik yaşıyor.suclu da ailem diyor.hakli
Canim benim, daha sen kolsuz tshirt giyip çıkmıyorsun evden. Yani bunun kavgasını yapmıyorsun. Ayrı eve çıkmanın kavgasını nasıl yapacaksın. Seninki ayrı eve çıkmak değil evden kaçmak olur en fazla.Ayrı eve çıksam kendi paramla ? Kapıyı çekip çıksam ? O da mı olmaz ?
kuzum üniversiteyi oku mesleğini al eline atanınca ayrı evin illa ki olacakAyrı eve çıksam kendi paramla ? Kapıyı çekip çıksam ? O da mı olmaz ? Hiç mi umut yok
Şimdi yapamam çünkü onlara bağlıyım.Param yok.Gidecek yerim yok.Birinin evine gitsem tutarlar kolumdan teslim ederler aileme.Başıma buyruk davransam zarar gören ben olurum.Onlar güçlü,bense zayıf.Ve malesef büyük balık küçük balığı yer.Canim benim, daha sen kolsuz tshirt giyip çıkmıyorsun evden. Yani bunun kavgasını yapmıyorsun. Ayrı eve çıkmanın kavgasını nasıl yapacaksın. Seninki ayrı eve çıkmak değil evden kaçmak olur en fazla.
Hayırlı sabahlar.Yine bir aile konusu :) Ama benim yaşımdakilerin en büyük problemleri zaten aileleriyle oluyor.
Her neyse.
Yaz geldi malum herkes şort,etek,askılı giyiniyor.Fotoğraf çekip sosyal medyaya ve Whatsapp'a yüklüyorlar.Açık giyinmek güzel giyinmek demek değil ama o tarz kıyafetler kızlara en çok yakışan şeylerdir.Açık oldukları için değil,genelde daha estetik oluyorlar.
Ama ben hiçbir şekilde istediğimi giyinemiyorum.Bayramda yola çıktık siyah kalın askılı sıfır kol body'nin üstüne gömlek giymiştim.Gömleğin omuzları düştü.Ailem hemen tepki gösterdi "Omuzlarını kapat" diye.
Omzumun bile görünmesinden rahatsızlar.Açık yaka kıyafetten göğsümün gölgesi görünse (Üstelik evdeyken) hemen kızarlar.Bakın çatal da değil ya gölge gibi bir şey.
Amacım herkese vücudumu gösterip hayran bırakmak değil.Zaten açık giyinen çoğu insanın amacı o değil.Ama ailem açık giyinen herkes o..pudur kafasında.Açık giyinmek fa..şe olmak için yeterli bir sebepmiş gibi.Sığ bir düşünce yani.İnsanların sadece güzel göründüğü için şort,askılı,crop top giyinmek istemesini anlamıyorlar.
Ama aslında sevdiğin renkte pantolonu giyinmekle,modelini beğendiğin ayakkabıyı almakla,sevdiğin model baş örtüsünü takmakla,saçını istediğin renge boyatmakla veya istediğin şekilde kestirmekle aynı şey.Sadece beğeni.
Ben zaten nerede nasıl giyinilmesi gerektiğini bilirim.Bulunduğum toplumun kültürüne çok aykırı şeyler giyinmem.Herkesin dönüp bana bakacağı şekilde giyinip kendimi tehlikeye atmam.
Mesela yaşadığım yer küçük bir yer.Kıyafet seçeneği çok çok dar.H&m,bershka,pull and bear vs. mağazaların hiçbiri burada yok.Koton,colins,lcw,defacto falan var.
Zaten öğrenciyim,ailemin durumu iyi de olsa sürekli pahalı yerlerden giyinemem.Ama burada olan mağazalar da çok küçük.Büyük bir yerin defactosu ile buranınki asla bir değil.Buranınki delik kadar.Güzel bir şey gelse 2 günde bitiyor.Tüm şehrin üzerinde onu görmeye başlıyorsun zaten.O yüzden kıyafet konusunda zaten çok sıkıntılıyım.Ne bulursam onu giyiyorum.Amaç giyinme eylemini gerçekleştirmek.Beğenerek giyindiğim neredeyse hiçbir kıyafetim yok.
Üstüne bir de tatile gidenlerin üstünde şort,askılı falan görünce iyice depresyona giriyorum.Ben istanbulda bile giyemiyorum istediğimi.Antalyada bile otelde sıcağın ortasında pantolonla gezdim
Çok mu abartıyorum ? Özenmem normal değil mi bakımlı,özenli,istediğini giyinen yaşıtlarıma.Dindarlık sadece kapalı giyinmekle mi oluyor yani ?
Bu sonsuza kadar böyle mi gider? Ailem ölene kadar bana karışacağını söylüyor Allah uzun ömür versin de ben meslek sahibi olunca,kendi paramı kazanınca rahat edemez miyim ? Hedefim büyük bir şehre yerleşmek.(İstanbul,İzmir gibi)
Bunları asla yapamaz mıyım ?
Teşekkür ederim,deniyorum.Deneyeceğim.Zaten isyan edip zıt giderek kalplerini kırmıyorum.Düşüncelerini de değiştiremediğime göre sizin dediğiniz gibi kendimi kabul ettirmeyi deneyeceğim.Ve hayırlı işler yaparak başlarını dik tutacağım.Benim senin yaşında öğrencilerim var. Yapılan yorumlara verdiğin akılcı cevaplardan anladığım kadarıyla sen çok olgun ve dürüst bir insansın. Kendinden, karakterinden ödün verme olur mu? Ailene ve kendine zaman tanı. Beğendiklerini al yine, içinde kalmasın. Ailene rağmen bir şeyler yapma. Gizli saklı şeyler yapıp vicdani rahatsızlık yaşatma kendine. Zaman tanı sadece. Arkadaşlarınla ve giydikleriyle kendini, aileni kıyaslama. İyi aile olmanın tek ölçütü kıyafet özgürlüğü değil ki. Anlamaya ve doğru bir üslupla kendini anlatmaya çalış.
Evet ama içimde her şey kalıyor.
Evlenince bu sefer kocam karışır.Ayrıca evlilik olur mu olmaz mı olursa ne zaman olur belli olmuyor kiTek kurtuluş evlilik mi