Işte Şafak panomuz... Şafak kaç tezkereci güzeller...?

bizimde kayınpederim, kayınvalidem, annem belki babamda gelicek öyle cümbür cemaat yani

onun düşüncesinde Mart ayında doğum günüm zamanı izin kullanmak vardı ama eğer askerlik kısalırsa kullanmıyacak ben gidip gelirim izinleri düşeriz şafaktan daha iyi yerimseniben

inşallah canım değer bu kadar zorluğa, bugün yine sıkıntı bastı bana, özlem çöktü üzerime :çok üzgünüm: acemilikte rütbeyi verdiler nişanlıma ustaya geçerken ama gittigi birlikte çavuş var diye olmamıştı, şimdi onun çavuşluk rütbesi düşmüş bi sorun olmuş orda benimkine vermişler ama cidden çok yogun oldu yaaa hiç sorma konusamaz olduk baksana.. çektigimiz zorluklar yetmiodu sesimizi de duyamıoruz artık bilmiyorumkismile

1gün önce senden hava raporunu alırım ben incimmmboshayallersmile

benim nişanlımın abisi 2008de geliboluda askerlik yaptı soğuğu çok fena demişlerdi ziyarete gittiklerinde, kulakları soğuktan soyulup yara olmuştu hatta baya kremler falanalıp götürmüşlerdi ona, sizin de yanınızda bepanthen falan bulunsun kızlar, ona göre de sıkı giyinin yerimseniben

allah kavustursun cnm butun asker yolu beklıyen arkadaslarımızı allah sabır versın:hulya::asigim:

amin canım :Saruboceq:

aa sen de mi balık burcusun yoksa? opuyorumnanaktan

- ben annemle babamı istemedim siz gelmeyin dedim. kayınvalidemde kayınbabamın yanında rahatızda bizimkilerden çekiniyoz elimi bile zor tutuyo yanlarında:kedi:... ama onunkiler çok anlayışlı sağolsunlarrsırnaşık şey
şimdilik bizde izin kullanmak istemiyoruz mecbur kalmadıkça elimden geldiğince gitmek istiyorumm yanınaa:asigim:

Askerliğe 5 alternatif
Genelkurmay Başkanı Orgeneral Işık Koşaner dün Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a verdiği brifingde askerlik süresiyle ilgili olarak beklentilerin aksine beş alternatifli bir çalışma sundu

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Işık Koşaner dün Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a yaptığı sunumda askerlik sisteminin, TSK’nın ihtiyaçları doğrultusunda yenilenmesine yönelik yaptıkları çalışmaları çeşitli alternatiflerle aktardı. “Eşit süreli askerlik hizmeti” dahil tüm alternatiflerin getirileri ve götürüleri anlatıldı. Görüşmede getirileri ve götürüleriyle masaya yatırılan alternatiflerden en çok üzerinde durulanın uzun dönem askerliğin 12 ay, kısa dönem askerliğin ise 8 ay olarak düzenlemesi olduğu öğrenildi. Diğer alternatiflerin ise şu şekilde oluştuğu iddia edildi:
* Tüm yükümlüler için 12 ay,
* Tüm yükümlüler için 9 ay,
* Uzun dönem askerler için 10, kısa dönem askerler için 8 ay,
* Uzun dönem askerler için 9, kısa dönem askerler için 6 ay.
Görüşmelerde hükümetin çalışması olarak gündeme gelen “9 ay uzun dönem ve 4 ay kısa dönem” uygulamasının artı ve eksilerinin de hükümete anlatıldığı kaydedildi.

Erken terhis
Bu çalışmalardan herhangi birinin yasalaşması durumunda halen silah altındaki uzun dönem askerler erken terhis olacaklar. Askerin en çok üzerinde durduğu üniversite mezunu olmayan askerler için 12 ay seçeneğinin yasalaşması durumunda ise, silah altındaki “uzun dönem” askerler 3 ay daha az askerlik yapacak. Çalışmanın aynen yasalaşması durumunda üniversite mezunu olmayan 100 bini biraz aşkın sayıdaki erbaşın, yasanın çıktığı anda derhal terhis olması gündeme gelecek.

Kısa dönemler
Kısa dönem askerlik seçeneklerinden herhangi birinin yasalaşması durumunda askerdeki üniversite mezunu yükümlülerin süre uzatımından etkilenmemesi için ek bir madde konulacağı belirtiliyor. Bu durumda silah altında bulunan 335. kısa dönem askerler ve aralıkta silah altına alınacak 337. kısa dönem askerlerin görev süresinde bir değişiklik olmayacağı ifade ediliyor.

Yedek subaylık
Tüm alternatiflerde, yedek subaylık kapsamının daraltılması öngörülüyor. Silah altında yaklaşık 75 bin yedek subayın bulunduğu belirtiliyor. Yeni uygulamayla TSK’nın ihtiyaç duyduğu tıp ile bazı mühendisliklerden mezun olanların yedek subay olması öngörülüyor.

Erdoğan: Güzel çalışma oldu
Koşaner, Genelkurmay’ın asker ihtiyacını karşılayamadığı gerekçesiyle “bedelli” uygulamasına soğuk baktığını iletti. Son sözün hükümette olduğuna ancak, dünkü açıklamada “bedelli askerliğe” vurgu yapılmadığına dikkat çekiliyor.
Yunaniistan’da düzenlenecek “Akdeniz İklim Değişikliği Zirvesi”ne katılmak için Atina’ya gelen Erdoğan, Org. Koşaner’den aldığı brifingle ilgili, “Güzel bir çalışma, devam edecek” dedi

12 derken 9 mu olucak gibiii:sm_cool:

Son düzenleme:

Saol begümcüm benim askerim Tekirdağ da pissy ninki Geliboluda ama baya yakınmış yani soğuğuda aynıdır muhakkak..üff hiç sevmiyorum kat kat giymeyi çok soğuk değildir umarım

selam şafak güzelleriaklinialirimsmile
size bir tavsiyem olacak bir süre şu tektipten konuşmasak
hepimiz yıpranıyoruzakannehir
şafak 145 bu arada
torun buradasınsempatiksalakcinni
gördüm seni:))

amin canım :Saruboceq:
aa sen de mi balık burcusun yoksa? opuyorumnanaktan

değilim ama ona yakın bir Koç burcuyum :1rolleyes:

bizde nasıl başbaşa kalıcaz onu düşünüyoruz :kedi::asigim:

selam şafak güzelleriaklinialirimsmile
size bir tavsiyem olacak bir süre şu tektipten konuşmasak
hepimiz yıpranıyoruzakannehir
şafak 145 bu arada
torun buradasınsempatiksalakcinni
gördüm seni:))

merhaba hoşgeldin cnm.

zaten dün yazmıştım ben askerimi 15 ay için gönderdim tüm gücümle beklemeye razı oldum, bekliyorumda... turkbayragiturkbayragi

onların ağzından çıkacak iki kelimeye kalsaydık ohoooo işimiz iş olurdu Çok üzgünüm çoook

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…