İstanbul'u Sevenler Kulubü

• Konu Sahibi Konu Sahibi EU3
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
günaydın kızlarrrrrrr
herkese hayırlı cumalar
bugün yeni bir bebeğimiz doğdu, çok yakın bir arkaaşımın kızı oldu...

hepinize günaydın kızlar
hayırlı cumalar
hayırlı olsun canım
allah analı babalı büyütsünnnnnnnnnŞeniz

selamlar. kulübünüzü yeni gördüm . hayrılı olsun. yalnız moderötör arkadaşa kırıldım biraz. zamanında aynı isimle bir kulüp açmıştım lakin modorötör arkadaş her şehri seven böyle kulup açarsa evin yolu ubulunmaz diye silmişti kulübümü:çok üzgünüm:
umarım sizinki silinmez.
bende bir istanbul aşığıyım. iki sene kaldım ve tadına doyamıdım, sizler tadını çıkarırsınız umarım.
hepinize selamlar.

Canım İstanbul

Ruhumu eritip de kalıpta dondurmuşlar;
Onu İstanbul diye toprağa kondurmuşlar.
İçimde tüten birşey; hava, renk, eda, iklim;
O benim, zaman, mekan aşıp geçmiş sevgilim.
Çiçeği altın yaldız, suyu telli pulludur;
Ay ve güneş ezelden iki İstanbulludur.
Denizle toprak, yalnız onda ermiş visale,
Ve kavuşmuş rüyalar, onda, onda misale.
İstanbul benim canım;
Vatanım da vatanım...
İstanbul,
İstanbul...
Tarihin gözleri var, surlarda delik delik;
Servi, endamlı servi, ahirete perdelik...
Bulutta şaha kalkmış Fatih`ten kalma kır at;
Pırlantadan kubbeler, belki bir milyar kırat...
Şahadet parmağıdır göğe doğru minare;
Her nakışta o mana: Öleceğiz ne çare?..
Hayattan canlı ölüm, günahtan baskın rahmet;
Beyoğlu tepinirken ağlar Karacaahmet...
O manayı bul da bul!
İlle İstanbul`da bul!
İstanbul,
İstanbul...
Boğaz gümüş bir mangal, kaynatır serinliği;
Çamlıca`da, yerdedir göklerin derinliği.
Oynak sular yalının alt katına misafir;
Yeni dünyadan mahzun, resimde eski sefir.
Her akşam camlarında yangın çıkan Üsküdar,
Perili ahşap konak, koca bir şehir kadar...
Bir ses, bilemem tanbur gibi mi, ud gibi mi?
Cumbalı odalarda inletir "Katibim"i...
Kadını keskin bıçak,
Taze kan gibi sıcak.
İstanbul,
İstanbul...
Yedi tepe üstünde zaman bir gergef işler!
Yedi renk, yedi sesten sayısız belirişler...
Eyüp öksüz, Kadıkoy süslü, Moda kurumlu,
Adada rüzgar, uçan eteklerden sorumlu.
Her şafak Hisarlarda oklar çıkar yayından
Hala çığlıklar gelir Topkapı sarayından.
Ana gibi yar olmaz, İstanbul gibi diyar;
Güleni şoyle dursun, ağlayanı bahtiyar...
Gecesi sünbül kokan
Türkçesi bülbül kokan,
İstanbul,
İstanbul…

Necip Fazıl Kısakürek

5yu3fj7.gif

istanbul pırıl pırıl bi sabaha uyandı..
geçen haftasonu yağmurdan kendini dışarı atamayanların bu haftasonu
deliler gibi gezeceğine öyle eminim ki..
boğazda çay - simit yapanlar,istiklalde kitapewlerinin müziğinde yürüyen deli kalabalık,cewahirde, kanyonda..sinemasewerler,eminönünde,mısır çarşısında bişiler alanlar,boğaz turu yapanlar..
şimdi kimi ewlerde geçim sıkıntısından 10 nüfusla zeytin ekmek yeniyor,kimi ewlerde boğazda brunch keyfi için son makyaj tazelenip çıkılmak üzere,kimi öğrenciler modada simit-çayla mutlu mesut,kimileri bugün de çalışmak zorunda we trafiğe sıkışmış elindeki puaçayı otobüste yiyor..herkes farklı bir kahvaltı yapıyor kısaca belki şu an ama herkes istanbulda..
ama zor yaşam koşullarında,ama kolay..
ama herkes bence bi parça hayran..

günaydın istanbullllllllllllll
günaydın arkadaşlarrrrrrrrr
hepinize güzel bir hafta sonu diliyorum
pırıl pırıl bir istanbul gününde

efsunefem alemsin ya nerden aklına glir böle şeyler süpersin sen tatlım Şeniz bende bi istanbul aşıgıyım istanbulun avrupa yakasının hemen hemen heryerini gezdim istanbulda yaşayan vazgeçemiyo ordan büyülü bi şehir :asigim:

Son düzenleyen: Moderatör:
kız kulesinin çok güzel bi hatırası var bende aşkımla görüşmek için istanbula geldigimde feribot beklerken istanbula hoşgeldin ..... (ismim)yazıyodu kız kulesinin tam üstünde:asigim: tabi kendi üzerime alınamadım benim sevgilim o kadar çılgın olmaza heralde diyodum tabi bitanemi görene kadar daha 2 ci buluşmamızdı bu o kadar kolay bişey degil bu ama o restoranda çalışan çok samimi bi arkadaşı vardı aşkımın onun sayesinde gerçekleşti bu anı hey gidi günler tabi o zaman bi digital makinemiz bile yoktu çekemedik hala onun pişmanlıgı var neden çektirmedik ki senağlama

Son düzenleyen: Moderatör:
kız kulesinin çok güzel bi hatırası var bende eşimle görüşmek için istanbula geldigimde feribot beklerken istanbula hoşgeldin ..... (ismim)yazıyodu kız kulesinin tam üstünde:asigim: tabi kendi üzerime alınamadım benim sevgilim o kadar çılgın olmaza heralde diyodum tabi eşimi görene kadar daha 2 ci buluşmamızdı bu o kadar kolay bişey degil bu ama o restoranda çalışan çok samimi bi arkadaşı vardı eşimin onun sayesinde gerçekleşti bu anı hey gidi günler tabi o zaman bi digital makinemiz bile yoktu çekemedik hala onun pişmanlıgı var neden çektirmedik ki senağlama

evet canım benim
bencede unulmayacak
çok güzel bir hatıraŞeniz

Çok güzel bir şehir istanbul
Deniz kenarında balık yakalamak
Boğaza karşı oturup o güzelliği seyretmek
Müthiş trafiğinde bile adım adım gitmek
Çok şey var aslında burada
Ama çokta kötü var
Eşimin dolmuşta cüzdanını çaldırması gibi
Birazda tehlikeli bir şehir burası bana göre

çok güzel bir şehir istanbul
deniz kenarında balık yakalamak
boğaza karşı oturup o güzelliği seyretmek
müthiş trafiğinde bile adım adım gitmek
çok şey var aslında burada
ama çokta kötü var
eşimin dolmuşta cüzdanını çaldırması gibi
birazda tehlikeli bir şehir burası bana göre

doğru tatlim
güzel olduğu kadar
bir o kadarda tehlikeli malesef

bu aralar İstanbul'lu olmanın, İstanbul'da yaşamanın ayrıcalıklarından yararlanmaya ve olumlu düşünmeye kaptırdım kendimi.
Son yıllarda iyice olumsuzlukların esaretinde kaldığımı fark ettim. Tamam tehlikeli bir şehir. Daha önce çok ciddi bir trafik kazası geçirdim. Ancak sürücü alkollüydü ve bu başka bir yerde de olabilirdi.
Şimdiye kadar 2 defa cüzdanım çalındı:oklava:(ikisinde de para alınmış olarak geri döndü, kartlar vb ile) bir defa da girişimde bulunuldu. Tabii ki bunlar can sıkıcı şeyler. Ama hep deriz ya bardağın dolu tarafını görmek...

Ben geçen yıl sıkıntılı bir dönem atlattıktan sonra bir karar verdim:buralıysam, daha doğrusu bu şehirde yaşıyorsam, hakkını vermem, nimetlerinden faydalanmam lazım!
etkinlikleri takip etmeye başladım; tiyatro ve konserlere ayrı bir ilgim var. Biletlerin satışa çıkış tarihlerine dikkat ederek, tam da istediğim yerlerden bilet alıp gitmeye başladım. Fark ettim ki, bunu yapınca hafta içi yaşadığım trafik sıkıntısı vb o kadar da canımı sıkmamaya başladı. Tamam bu can sıkıcıydı ama bunun karşılığında kolayca bir oyun izleyebiliyor, sevdiğim sanatçının konserine gidebiliyorum.kaydirigubbakcemile2

Tabii ki turneler oluyor ve birçok ilimize de gidiyor sanatçılar. Oralarda çok daha planlı olunması ve kaçırılmaması gerekiyor belki de, çünkü burada 10 defa oynayan bir oyun, diğer bir ilde sadece 1-2 defa oynanabiliyor. Biz ise İstanbul'da oturup elimizde bu kadar kolaylık varken, tembellik ediyoruz çoğu zaman.

Bunun dışında eskiden yapmadığım kadar, sahile inip ya da deniz manzarası olan bir çay bahçesinde oturup gün batımını izliyorum sevgilimle ya da yalnız.

Güzel pazarlar...a.s.

iyi pazarlar istanbul aşıkları

bugün biraz deniz kokusu bulabiliriz diye dalyana gittik:sm_confused:bir tekneye bindik ve gezintiye başladık aklımıza boğaz geldi istanbula gittiğimizde muhakkak orda da yapmalıyız bunu dedik ve balık kokusu hemen eminönü geldi gözümün önüne :1closedeyes:içime balık kokusunu çektim ve hayal ettim kimbilir:sm_confused:belki yine buluşuruz istanbula.sbenim için balık ekmek yanında da seven varsa bir bira için kızlar deniz kokusunu içinize çekerek...

Günaydın,günaydın Pozitif Düşün Bugün önce Gülümse Sonra Gül Kahkaha At Ve Hatta, Ve Hatta... Katıla Katıla Gül Korkma Siyah Renk Gidecek önce Günün Pozitifleşecek Gökkuşağı Gibi Aynen Renk Renk Bil Ki 7 Renkten Oluşan Renk Beyazdır... Ve Gülmek Bulaşıcıdır Haydi, Bulaştır!

Arkadaşlar bende istanbl da 3.5 yil yaşadim çok seviyorum her sene gezmeye giderdik allahtan şimdi kardeşim istanbul da oturuyor da daha sik görüyorum

Ank benim eşimde cüzdanini çaldirmişti otobüste ama ben gene de çok severim o koşuşturmasini trafiğini kargaşasini bile eşim sen haftada bir trafiğe çikiyorsun da ondan seviyorsn derdi her hafta gezerdik orada doğup büyüyenler kadar öğrenmiştim istanbul u ama şimdi daha büyümüş bir ara otrduğmuz siteyi zor bulmuştuk bizim zamanimizda her taraf boştu şimdi her yer ev olmuş büyük binalar yapilmiş gerçi aradan çok zaman geçti ben istanbldan taşinali 16 sene oluyor

Back