Bakıcı, Kreş, Oyun Ablası İstanbuldaki kreş ve fiyat aralıkları

Çocuğunuzun bakıcı veya kreş deneyimleri, önerirler, tavsiyeler, karşılaşılan problemler, oyun ablaları ve oyun grupları
Arkadaşlar merhaba
Benim oğlumda 2,5 yaşında bahçelievler civarında kreş arıyorum Asrın Çocuk Yuvası iyi diye duydum ama bilgisi olan varmı?

Merhaba ,
Uzun zaman gecmıs fakat yinede sormak ıstedirm.Ben de adliye civarında oturuyorum siz kreş bulabildiniz mi ? Ben Mavi Martı anaokuluyla gorustum tavsiye edebileceğiniz yakınlarda yerler var mı ? Teşekkürler,

Cenım bende aynı bölgede oturuyorum ümraniye adliyesine yakın. Burda bir şuru kreş görüyorum ama fiyatları ve eğitim içeriklerini araştırmak gerekiyor sen araştırdın mı? eğer görüştüğün bir kreş varsa banada bilgi verirmisin?

Ben bayramdan sonra araştırmaya başlıycam hayırlısıyla..

merhaba ,
kreş bulabildiniz mi ?
adliye civarında
hangisine göndermeyi düşünüyorsunuz?=
kaç yaşında bebekleriniz..
gönderdiyseniz memnun kaldınız mı ücret hakkıdna da yazabilir msiniz?

merhaba,
adliye civarı kreşleri araştırabildiniz mi?
kaç aylık bebeğiniz..kreşe başladı mı ?
inci anaokulu,mavi martı,mavi ay bildikelrim..
ücret oalrak nedir?
acil yardımcı olursanzı çok memnun olurum.

Cenım bende aynı bölgede oturuyorum ümraniye adliyesine yakın. Burda bir şuru kreş görüyorum ama fiyatları ve eğitim içeriklerini araştırmak gerekiyor sen araştırdın mı? eğer görüştüğün bir kreş varsa banada bilgi verirmisin?

Ben bayramdan sonra araştırmaya başlıycam hayırlısıyla..

merhaba,
ücret oalrak nedir?

adlıye yakınlarında dr senaı demıscının okul oncesı okulu var sanırım aylık 800 demıslerdı arastırın ıstersenız..

adlıye yakınlarında dr senaı demıscının okul oncesı okulu var sanırım aylık 800 demıslerdı arastırın ıstersenız..

nasıl bir yer tavsiye edermisiniz?
yakınlarınızda giden var mı ?
rehabilitasyon diyor ama burası için..hem okul öncesi hem rehabilitasyon merkezimi*

ücreti yüksek biraz..:(

rehabılıtayıon merkezı ayrı o dıger tarafta okul oncesı tam adlıyenın yonunde asgı dogru gıderken...bı arkadasım yollamıstı guzel dedı ama pahalı..gercı aynı aralıklarda fıyatlar...ınternetten telını alabılırsınız sorabılırsınız..

merhaba ,
kreş bulabildiniz mi ?
adliye civarında
hangisine göndermeyi düşünüyorsunuz?=
kaç yaşında bebekleriniz..
gönderdiyseniz memnun kaldınız mı ücret hakkıdna da yazabilir msiniz?

Merhaba ,
Henuz gönderemedim maalesef. Mavi Martı anaokulu var tavukçuyolu uzerınde onu gordum fıyatları uygun fakat okul vasat geldı bıraz tabii egitim v.s. iyidir belki o konuyu denemeden bılemem . Birde Bando cocukevi var oranın içini gezmedim ama dısardan guzel gozukuyor fiyatı bana bıraz yuksek geldı gıdıp ikizlerim için daha fazla ındırım yaptırmayı denıcem 10 aylık fıyat olarak 8.500 TL dediler servis ucretide var bayagı yuksek benım. benım ıkızlerım 33 aylık artık gıtme vakıtlerı geldı bakalım 2. cocuk ındırımıni iyi fiyat yaparlarsa Bandoyu ıstıyorum olmadı mavi martıya gondericem
Başka okul yok bizim oralarda :(:(

Kosuyo.lunda bir krese gonderiyorum l.i.m.o.n coc.uk ku.lubu arada noktalar yok ben google amcaya yakalanmiyim die boyle yazdim. Kizim 22aylik bile degildi buraya basladi. Cunku 15ay kucuk birde oglum war. İkisiyle basedemiyordum kizim oglumun surekli tepesinde bitiyordu careyi ikisi icinde en hayirlisi olacagini dusunerek kizimi krese wermekte bulduk. Yarim gun basladi we 7 aydir gidiyor. Cok mutlu ogretmenini we arkadaslarini cok sewiyor. Her sabah deryaya gitme askiyla giyiniyo. Annem israr ediyor bugun gitme ceren seni parka goturucem soyle boyle yok ben deyyaya didiyomm diye yirtiyo kendini :))) ingilizcede ogretiyolar biraz uc yastan itibaren. Cogu zamn bazi konularda dogruyu soylemediklerine inansamda kizim mutlu oldugu icin goz yumuyorum. Fiyatida uygun gayet serwiste icinde 500 kendileri yapiyo serwisciligini.

arkadaşlar merhaba. çocuğunu kreşe gönderen anneler memnunmusunuz bu durumdan? eğitiminden? öğretiminden?
bununla ilgili olarak hangi kreşe gönderdiğinizi fiyat aralığını ve birde eğitimle ilgili görüşlerinizi yazarsanız çok memnun olurum. Benim için çok erken ama en azından bir fikir sahibi olmak istiyorum. Şimdiden Teşekkürler..

ben kreşe değilde oyun grubuna yolluyorum haftada 3 gün birer saat, fiyatı da normal kreşlere göre bedava,Bağlarbaşı nda MUzipo diye bir yer , 5 kişilk grup oluştruyorlar hiçbir şey yapmasalar bile yaşıtlarıyla beraber olmaları yeter ama uygulaıkları sistem de iyi abisi de yaz okuluna gidiyor oraya hatta,almaya gittiğimde alma beni diye ağlıyor

Merhaba ,
Henuz gönderemedim maalesef. Mavi Martı anaokulu var tavukçuyolu uzerınde onu gordum fıyatları uygun fakat okul vasat geldı bıraz tabii egitim v.s. iyidir belki o konuyu denemeden bılemem . Birde Bando cocukevi var oranın içini gezmedim ama dısardan guzel gozukuyor fiyatı bana bıraz yuksek geldı gıdıp ikizlerim için daha fazla ındırım yaptırmayı denıcem 10 aylık fıyat olarak 8.500 TL dediler servis ucretide var bayagı yuksek benım. benım ıkızlerım 33 aylık artık gıtme vakıtlerı geldı bakalım 2. cocuk ındırımıni iyi fiyat yaparlarsa Bandoyu ıstıyorum olmadı mavi martıya gondericem
Başka okul yok bizim oralarda :(:(

merhaba,
ücret oalrak nedir?

Merhaba ,
Uzun zaman gecmıs fakat yinede sormak ıstedirm.Ben de adliye civarında oturuyorum siz kreş bulabildiniz mi ? Ben Mavi Martı anaokuluyla gorustum tavsiye edebileceğiniz yakınlarda yerler var mı ? Teşekkürler,

Merhaba arkadaşlar,

Biraz geç oldu yanıtlamam kusura bakmayın.

Ben geçen sene eylülde çalışmaya başlayacağım için araştırma yaptım Adliye civarındaki kreşleri, içlerinde en aklıma yatan Mavi martı oldu ve oğlumu geçen eylülde oraya verdim.Başladığında 22 aylıktı şimdi 33 aylık. Dışardan görünüşüne aldanmayın fiyatına göre oldukça iyi bir okul mavi martı. Kreş ararken çok yer gezdim atakentte ki kreşler da dahil olmak üzere 10-12 kreş gezdim bir çoğunu baştan eledim zaten.. Kreş bakmaya gittiğinizde kriterler baştan belirleyin derim.Kriterlerinizi önem sırasına göre puanlayın derim. Genellikle kreş bakmak için haber vermeden çat kapı gidin ve akşam üzeri gidin (öğretmenlerin sabır sınırını ve eğitim programı bittikten sonra çocukların nasıl vakit geçirdikleri çok daha net gözlemlerseniz) çocuğunuzun sınıfı ile ilgilenecek olan öğretmeni mutlaka görün. sınıfların kaç kişilik olacağı yardımcı öğretmen sayısı öğretmenin anne olup olmadığı vs. Okulun fiziki koşulları elbette çok önemli ancak daha önemli detayları göz ardı etmeyin.
Ben herşeyden önce öğretmen ile görüşmek istediğimde sorduğum soruları yanıtlamaktan bana ilgili ve sevimli görünmekten çok sınıfındaki çocuklar ile ilgilenmeyi tercih eden öğretmeninden dolayı mavi martıya + puan verdim. Onun haricinde bir çok kreşte akşam üzeri çocuklar tv karşısında ailelerini beklerken burda bahçedeki parkta oyun oynuyorlardı. aynı zamanda sınıfta ki çocuk sayısını küçük yaş grubu için hep 7 civarında tuttular bir dönem çocuk sayısı artınca sınıfı hemen 2 ye bölüp daha büyük aydaki çocukları ayrı bir sınıfa aldılar. Ama başka bir kreşe maksimum kaç çocuk var bu yaş grubunda dediğimde 15-16 yı geçmeyiz biz demişti övünerek yasal olarak olması gerekenin 8 olduğundan haberdar bile değildi muhtemelen.

Çok ayrıntıya girmiycem ama eğer bütçeniz 700 den fazla verebilecek durumda ise Erse yi tavsiye ederim. Her açıdan pırıl pırıl bir okul ama ücretten taviz verilmiyor. Gidip görmedim ama Dr. Senai Demircinin de yeni bir anaoklulu var orasıda iyi gibi görünüyor en azından deneyimli bir kurum. aynı ücret dolaylarında merit life sitesinin içinde meral anne anaokulu var. Bando yu gezmedim söyledikleri fiyat neredeyse maaşım kadar. Oraya o paryı verebildikten sonra jof-full, küçükşeyler ya da yeni dünyalar gibi ataşehirdeki okullara gönderirim dedim kemdimce. En azından bilindik okullar.

Gidin görün ama asla çocuğunuzu vermeyin diyebileceğim yerler minik çınar, mutlu arkadaş,Bunun dışında Mavi ay, inci eh iştee mavi martı ile aynı fiyatı verdiler hatta inci 50-100 biraz daha düştü. Ama ben öğretmenin ilgili ve dikkatli olması,sınıfın az çocuk olması, evime yakın olması üstüne birde ücretinin bütçeme uygun olması sebebiyle mavi martıyı tercih ettim.

Çok zor bir süreç umarım çocuklarınız için en iyisini bulur ve gönderirsiniz. Son bir tüyo.. Hangi okula karar verirseniz mutlaka kayıttan önce pazarlık yapın ve verebileceğiniz miktarı söyleyin. Ayrıca akşam saati gidin çocuğunu almış bir iki anne mutlaka görürsünüz onlarlada kısa bir sohbet çok işinize yarar :)

Son düzenleme:
merhaba..
öncelikle çok teşekkür ederim detaylı anlattığınız için..
mavi martı bana da çok yakın..ücret olarak ne verdiğinizi sorabilir miyim sakıncası yoksa...

benim oğlum da 20 aylık şu an..
kreş araştırıyorum..
dediğinzi gibi çocuk yaş gruplarına kaç kişi bakıyor bu çok önemli..ben de bir kreşe gittim çıkış saatine yakın oğlum yaştındakiler tv karşısında idi:(
direk eledim..öğretmenlerin eğitim seviyesi nedir?mavi martı da yemek menüsü nasıl?
çıkış saatim geç benim 6.15 en erken..o saate akdar çocualr aç mı duruyor?geçen sene çocuğunuz bu dönemleri yaşadı zor oluyor mu bu süreç alışamsı falan uyku düzeni..
telefonunuz varsa bana mail atar mısınız...özelden...
görüşelim telde daha detaylı..
çok zor bir süreçteyim.. :(

çok kararsız kalıyorum..ücret olarak fazla verebielcke durumda da değilim...

Arkadaşlar size bişey sormak istiyorum...

Bu konuda neler söyleyeceksiniz çok merak ediyorum...

Henüz 1 yaşında bir çocuğum var...
Geçenlerde 0-3 yaş bir bakım evi buldum...
Fakat bu diğerlerinden farklı...
Ona sadece bakım evi denemez sanırım aynı zamanda bir dil okulu gibi birazda...
"çocuğunuzun 2 ana dili birden olsun" diyorlar...
Sadece İngiliz çocuk bakıcıları getirmişler onlar bakıyormuş çocuklara....
Ninniler bile İngilizce imiş, Bir nevii sabah çocuğu İngiltere'ye bırakıp akşam alıyorsunuz gibi...
Gerçi oldukça da lüks bir yer ve pahalı açıkçası...
Lakin çocuğun herkesden farklı olarak, avantajlı bir şekilde, 2 anadil bilerek hayata başlaması vaadi beni çok etkiledi açıkçası...
Eğer doğru ise dil öğrenmek için ileriki yaşlarında uğraşması gerekmeyecek...
Ama yinede bilemiyorum... Fikir ve görüşlerinize ihtiyacım var...
Lütfen esirgemeyin... Teşekkür ederim...
Merhaba uzun zaman olmuş ne yaptınız burası ilgimi çekti yeri ve adı nedir rica etsem paylasirmisiniz buraya verginizi yorumlarınız nedir

adliyeye yakın arkadaşlar ben de sizlerden biriyim. sene başında başlamıştım araştırmaya. erse çok yakınımda açılınca önce çok sevindim. kızım 26 aylık olunca ben de işe başlama hazırlığı olsun diye 3 yarım günle buraya başlattım kızımı ocak ayında. 3 hafta 3 yarım gün nöbetteydim. ilk hafta fena başlamadık ama yemekhaneye çıkaramadılar hiç. ilk hafta normal dedik. sonraki iki haftada da aynı şey oldu. sadece 2 kez 1 saat bıraktım. o zaman da aranıp "çocuğunuz durmuyor gelin alın" dediler. 2 sefer bunu yapmaları orayla bağımızı kesmeme neden oldu. müdüresiye, öğretmeniyle konuşma çabası içindeydim sürekli. onlar değil ben onların peşinde koşuyordum. bir de pedagogla görüşme ayarladık ve eşimle birlikte gittik. çocuklar hakkında velilerden bir mektup istemişlerdi kayıtta. pedagog onu okumamıştı bile ve kızımı bir gün önce bir saat kadar görmüş sanırım. sonrasında müdüreyle yine muhattap olamadık. ben kırtasiye ve devam etmediği günlerin parasını iade istedim. veremezlermiş efendim. ben sinirime hakim olayım ve ortamı soğutmayalım diye eşimle görüşmeye gittik. o ısrar etti. bekledik gelmedi ve telefonla bile muhatap olmadı yine hanfendi. eşim de şaşırarak beni onayladı ve " evet bu kadın seninle görüşmekten kaçınıyor" dedi. o gün ısrarla paramı aldım. onları da allaha havale ettim. kolay çocuk istiyorlar. 15-16 çocuğu aynı sınıfta programa uymaya çalıştırıyorlar. ben kameradan izliyordum. yavrum kedi gibi öğretmenin peşinde. o oturduğu anda kucağına çıkıyordu. sınıfı böleceklerini belirtmişlerdi bi konuşmada ben bunu hatırlatınca (muhatap olduğumuz nadir anlardan birinde) o yapay yayık ses gidip yerine asıl sesi gelerek "bu işi bize bırakın isterseniz. bize işimizi öğretmeyin. gerekli bulursak biz böleriz, vs " gibi bir konuşma yaptı. o an snıfta 16-18 kişi civarı olmuşlardı. bu konuşmada "sürekli aynı sınıftalar. arada yer değiştirmeleri iyi olmaz mı?" deme gafletinde de bulunmuştum. önce sınıflarına alışmaları gerekiyormuş falan filan. yazmak için uzun aslında. daha detaylar var. nitekim buradan nefret ederek ayrıldık. ümraniyeye hiç bakmadım daha sonra. ataşehir yeni dünyalara başladık 1 ay sonra. 1-2 saatlik 3 deneme gününden sonra 4. gün bıraktım eve geldim ve hiiç sorun yaşamadık. ne sabah giderken ne de kahvaltıda ne öğle yemeğinde.

yaz tatilinin ardından eylül başında yine yeni dünyalardayız bu sefer 5 yarım gün. öğlen uykusunu evde uyusun istiyorum çünkü. ama burası maddi olarak bizi zorluyor. çünkü işe başlmadım henüz. yakında bir yer olsun istiyorum. mjs ve mono açıldı. mono ile görüştüm. ama daha çok yeniler. buralar hakkında bilgisi olan var mı acaba?

arkadaşlar buradan sonra nurtiria diye bir forum sitesinde erse ile benim yaşadığıma benzer olaylar yaşamış velilerin yazısına denk geldim. ama baskı yapıp sildirmişler. benim yazımla tekrar konu gündeme gelmişti ki bugün baktığımda konu hepten kaldırılmış. başlığı açan arkadaş ben kaldırmadım dedi. o zaman bu nurtirianın ayıbıdır. herkes sadece iyi şeyleri mi yazacak. bizim yazılarımıza rağmen çocuğunu oraya gönderip memnun kalanların yazsısı da vardı. ama niyeyse doğrulara ve en ufak bir eleştiriye tahammül kalmamış. bu da onların hiç profesyonel olmadığını gösterir. orayı sildirirlerse başka yerden yazmaya devam ederiz. nurtiria da eğer böyle bir baskı ile silmişse topic i kapasın gitsin bir zahmet. forum dünyasında ne işi var.

Merhaba , Kreş bulabildiniz mi bende aynı civarda oturuyorum ?

nasıl bir yer tavsiye edermisiniz?
yakınlarınızda giden var mı ?
rehabilitasyon diyor ama burası için..hem okul öncesi hem rehabilitasyon merkezimi*

ücreti yüksek biraz..:(

Merhaba arkadaşlar,

Biraz geç oldu yanıtlamam kusura bakmayın.

Ben geçen sene eylülde çalışmaya başlayacağım için araştırma yaptım Adliye civarındaki kreşleri, içlerinde en aklıma yatan Mavi martı oldu ve oğlumu geçen eylülde oraya verdim.Başladığında 22 aylıktı şimdi 33 aylık. Dışardan görünüşüne aldanmayın fiyatına göre oldukça iyi bir okul mavi martı. Kreş ararken çok yer gezdim atakentte ki kreşler da dahil olmak üzere 10-12 kreş gezdim bir çoğunu baştan eledim zaten.. Kreş bakmaya gittiğinizde kriterler baştan belirleyin derim.Kriterlerinizi önem sırasına göre puanlayın derim. Genellikle kreş bakmak için haber vermeden çat kapı gidin ve akşam üzeri gidin (öğretmenlerin sabır sınırını ve eğitim programı bittikten sonra çocukların nasıl vakit geçirdikleri çok daha net gözlemlerseniz) çocuğunuzun sınıfı ile ilgilenecek olan öğretmeni mutlaka görün. sınıfların kaç kişilik olacağı yardımcı öğretmen sayısı öğretmenin anne olup olmadığı vs. Okulun fiziki koşulları elbette çok önemli ancak daha önemli detayları göz ardı etmeyin.
Ben herşeyden önce öğretmen ile görüşmek istediğimde sorduğum soruları yanıtlamaktan bana ilgili ve sevimli görünmekten çok sınıfındaki çocuklar ile ilgilenmeyi tercih eden öğretmeninden dolayı mavi martıya + puan verdim. Onun haricinde bir çok kreşte akşam üzeri çocuklar tv karşısında ailelerini beklerken burda bahçedeki parkta oyun oynuyorlardı. aynı zamanda sınıfta ki çocuk sayısını küçük yaş grubu için hep 7 civarında tuttular bir dönem çocuk sayısı artınca sınıfı hemen 2 ye bölüp daha büyük aydaki çocukları ayrı bir sınıfa aldılar. Ama başka bir kreşe maksimum kaç çocuk var bu yaş grubunda dediğimde 15-16 yı geçmeyiz biz demişti övünerek yasal olarak olması gerekenin 8 olduğundan haberdar bile değildi muhtemelen.

Çok ayrıntıya girmiycem ama eğer bütçeniz 700 den fazla verebilecek durumda ise Erse yi tavsiye ederim. Her açıdan pırıl pırıl bir okul ama ücretten taviz verilmiyor. Gidip görmedim ama Dr. Senai Demircinin de yeni bir anaoklulu var orasıda iyi gibi görünüyor en azından deneyimli bir kurum. aynı ücret dolaylarında merit life sitesinin içinde meral anne anaokulu var. Bando yu gezmedim söyledikleri fiyat neredeyse maaşım kadar. Oraya o paryı verebildikten sonra jof-full, küçükşeyler ya da yeni dünyalar gibi ataşehirdeki okullara gönderirim dedim kemdimce. En azından bilindik okullar.

Gidin görün ama asla çocuğunuzu vermeyin diyebileceğim yerler minik çınar, mutlu arkadaş,Bunun dışında Mavi ay, inci eh iştee mavi martı ile aynı fiyatı verdiler hatta inci 50-100 biraz daha düştü. Ama ben öğretmenin ilgili ve dikkatli olması,sınıfın az çocuk olması, evime yakın olması üstüne birde ücretinin bütçeme uygun olması sebebiyle mavi martıyı tercih ettim.

Çok zor bir süreç umarım çocuklarınız için en iyisini bulur ve gönderirsiniz. Son bir tüyo.. Hangi okula karar verirseniz mutlaka kayıttan önce pazarlık yapın ve verebileceğiniz miktarı söyleyin. Ayrıca akşam saati gidin çocuğunu almış bir iki anne mutlaka görürsünüz onlarlada kısa bir sohbet çok işinize yarar :)

Bende adliye civarında oturuyorum. Mavi Martı anaokuluyla ilgili bilgi verirmisiniz lütfen.

Back