• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İstanbulda yaşamak..

b
Ne zaman böyle bir konu açılsa İstanbul a gelmeyin, geçinemezsiniz vs vs...
Yahu bu kadar kötü de milyonlarca insan neden İstanbul da yaşıyor? Orda yaşayan herkes çok mu zengin? Herkesin evi mi var herkes çift maaş mı? Cevapları okurken ruhum daraldı.
Konu sahibi zorunlu olarak yaşayacağından bahsetmiş. Memurmuş, 5 bin lirayla İstanbul da nefes alınmıyor mu gerçekten insanlar ne kadar kazanıyor da yaşayabiliyor peki?
bende bunu merak ediyorum

Merhaba sizin listenizde yoktu ama ben Pendik’te oturuyorum ve Göztepe gibi nezih bir semtten geldim 11yıl önce evlenince. O zamanlar çok ıssızdı e5 üstü ama şu an çok memnunum. Anneniz ile gelecekmişsiniz yani okul dışında kalan vakitlerde bakıcı paranız olmayacak gibi görünüyor. Çocuk okuldayken de anneniz sosyalleşebilir çünkü bölge de çalışan kadın kadar ev hanımları da çok. Kurslar filan da iyi her yaş için. Tek sıkıntı çocuklu olunca ha deyince Kadıköy taksim yapalım diyemiyorsunuz. Şehir dışında otururken lise de bile daha çok geziyormuşum şimdi anladım. İş okul ev derken zor gidiyoruz tarihi ya da eğlence mekanlarına. Ama çocuk ve anne için daha doğrusu aile için iyi. Ayrıca Uçak, tren ve feribot ulaşımı için merkezi bir yer memlekete giderken rahat edersiniz ya da eşiniz izni olduğunda rahat gelir diye düşünüyorum. Aileniz için hayırlı olsun
teşekkür ederim pendikte 1 tane alım var o yüzden yazmadım şansım az

Valla ben de eşimi bıraktım çocuklarla kayseri ye geldim. İlçesindeyim. Kiralar orta. 4200 maaşım var. Bakıcı 1000 lira kira 700. 700de faturalar. Ucu ucuna geçiniyorum. Eşim destekliyor sağolsun. Ama ist zor be anam.
mecburi malesef bende annemi götürecem eşimde destekleyecek mecbur döneri yüksek bi yer tercih etmeye çalışıyorum

ben de doğma büyüme istanbulluyum , şaka gibi ama istanbul dışına çıkınca saydıklarınız başıma gelecek gibi hissediyorum, istanbul benim güvenli bölgem gibi :halay:yalnız gopla küçükçekmece avrupa yakasında.anadolu yakası avrupa yakasına göre bir nebze daha yaşanabilir , daha derli toplu bir yerleşime sahip.saydıklarınız içinde Maltepe en iyisi bence.sultanbeyli küçük suriye, Gop desen asla tavsiye etmem ne ararsan var.kartal bana çok uzak olduğundan nadiren giderim eh fena değil.ama tek memur maaşıyla ve bir de çocuk masrafı geçinebilir misiniz ya da ne düzeyde geçinirsiniz bilemiyorum.yani çok merkezi yerlerde ev bakarsanız geçinemezsiniz büyük ihtimalle.başka semt ihtimali yok mu?
cevabınız için teşekkür ederim maltepe üsküdar ataşehir kartal da açık var

küçükçekmece mahalle mahalle değişir. kanarya mahallesi olmaz misal ama cennet mahallesi (dizideki cennet mahallesi burası değildir, herkes o sanıyor) daha iyidir.
gaziosmanpaşa da da mahalle aralarını tavsiye etmem. avrupa konutları, 5 levent gibi sitelerde oturabilecekseniz olur onların da 1+1 leri dahi 3000 civarından başlıyor.

valla istanbul mis gibi yer dogma buyume istanbulluyum nereye gidersem gidiyim her geldigimde iyiki istanbulda yasıyorum diyorum dedigin cevrelerin bi taraf avrupa bi taraf karsı bence tam yer söyleki öyle yazalım
maltepe üsküdar ataşehir kartal göztepe yazabilirim

Sultanbeylide bile bu korktuklarınız başınıza gelmez merak etmeyin :) ama güçlü durun hep, kötü insanlar güçsüz ve korkak görünenlerle uğraşıyorlar benm anladığım.
teşekkür ederim biri de küçük suriye yazmış sultanbeyliye

Ilk tercihin Maltepe olsun.sonra tuzla kartal cekmekoy ataşehir olabilir...
Umraniye nin atasehire yakin yerleri de olabilir,sakin ve nezih.
Ortalama 1300 _ 1700 arasi gonul rahatligi ile ailenle kalabilecegin bir yer bulursun buralarda.
sultanbeyli_gaziosmanpasa cok karisik yerler tercih etme bence.

12 yil istanbulda kaldim. 21 yasimda gittim iş geregi, 1 yil oldum memleketime döneli... cok ozledim cooook :KK43:
Ben mecidiyeköy merkezde kaliyordum. 10 sene once 950 tl kira veriyordum. Evlenince ataşehire tasindim. Dogru yolda giderseniz basiniza birsey gelmez diye dusunuyorum. Biraz da gittiginiz semtlere bagli. sapasalık olmayı istanbul kaldırmaz, biraz uyanık olmak lazim ..Çantaniza dikkat edip arkanizi kollamaniz lazim kim ne yapiyor diye. zamanla oyle de oluyorsunuz zaten.
Hakkinizda hayirlisi olsun..
cevap verdiğiniz için teşekkür ederim dikkat edicem

Tuzla Kartal Pendik olabilir bence. Kurtköy taraflarında çok güzel siteler var. İyi araştırsan bu semtlerde nispeten iyi evler bulabilirsin. İst aşığıyım. Eşimi ikna edemediğim için yıllar sonra küçük bir şehre gelmek zorunda kaldım. Tabi sen sever misin bilmiyorum. Benim eşim de küçük şehirde doğmuş büyümüş İstanbul a cesaret edemedi🤷‍♀️
eşinize hak veiyorum mecbur olmasam asla gitmezdim

Öncelikle iş yeriniz nerede olacak buna göre seçim yapmalısınız çünkü İstanbul'da ulaşım ciddi anlamda zor
Yazdığınız semtlerden sadece Maltepe güzel Küçükyalı'da olabilir. Diğer yakada Beylikdüzü, Yakuplu gibi merkeze uzak yerlerde yaşam güzel.
Uzak durulacak semtler denilen Bağcılarda üç yıl yaşadım, başıma bir iş gelmedi ancak çok kalabalık ve şu an Suriyeli nüfusu çok yoğun, sessiz sakin yaşamak imkansız. Olumlu yanı her keseye göre yaşamak mümkün, ulaşımı çok rahat, ne ararsan elinin altında var.
2,5 yıl Gaziosmanpaşa da yaşadım işime çok yakın olduğu için, Baraj yolu Fidanlık durağı olarak geçiyordu yaşadığım yer İbb lojistik binasının yakını, son derece sessiz sakin ve nezihti öyle huzurlu bir yer çok az ama bir kilometre gidip Alibeyköy'e girince aynı Bağcılar :))) Diğer yanım çok meşhur Gazi mahallesi olmasına rağmen hiç bir sorun yaşamadım
Şu an Beylikdüzündeyim, işi bıraktığım için kendi evime taşındım, burası son derece huzurlu, eşim servisle işe gidiyor buranın tek kötü yanı merkeze uzak ama yaşam alanı olarak muhteşem bir yer.
İstanbul'da önceliğiniz başta da söylediğim gibi ulaşım olsun, Beylikdüzü-Taksim arası 9 yıl işe gidip geldim ömrümün yarısını yedi yol ve trafik bu çok önemli. Site içinde bir ev bakarsanız güvenlik açısından daha iyi olur. Güvenlik her yerde sorun olabilir Şişli, Beşiktaş,Fulya gibi nezih denen semtlerde bile olabiliyor her şey, Allah'a emanetiz
aynen küçük şehirlerde de herşey oluyor ama işte tercihen üsküdar maltepe kartal göztepe olabilir

Ben Bağlarbaşı/ Üsküdardayım.
Burası Nakkaştepeye yakın.
Çok nezihtir. Yeşil sakin.
Yani Üsküdar meydan gibi değil. Tavsiye ederim.
2bine 1+1 veya 2+1 eski binada ev bulursunuz.
Bence Sultanbeyli gibi semtlere gitmeyin.
Ben olsam merkezde bir yeri tercih ederdim.
Mesela; Kadıköy, Üsküdar, Çengelköy.. vb
Buralar daha güvenli yerler.
Eşiniz size kirada destek çıkamaz mı?
Bazı semtlerde çok orta doğulu göçmen var. Eşiniz yok iken iyi olmayabilir. Bizim burada yok gibi mesela.
O yüzden ben olsam ev eski de olsa semte dikkat ederdim.:KK66:
Ne kadar Istanbul Üsküdarı sevsem de emekli olunca ileride burada kalmak istemiyorum. Istanbul giderek kalabalıklaşıyor. Arada turist gibi gelmek daha hoşuma giderdi.

Umarim şehir dışına bir sahil kasabasına gidebilirim..
illaki şu durumda destek olması gerekiyor 4 sene hemen geçsin tek istediğim üsküdar tercihlerim arasında

Ben pendikteyim burda bir devlet hastanesine atandım uzaktan zor gibi gözüküyor ama zor değil bence sağlıkçıyım bu arada. Sizde sağlıkçısınız sanırım bölümünüzü falan bana özelden yazarsanız size yardımcı olurum hastaneler konusunda

Ne zaman böyle bir konu açılsa İstanbul a gelmeyin, geçinemezsiniz vs vs...
Yahu bu kadar kötü de milyonlarca insan neden İstanbul da yaşıyor? Orda yaşayan herkes çok mu zengin? Herkesin evi mi var herkes çift maaş mı? Cevapları okurken ruhum daraldı.
Konu sahibi zorunlu olarak yaşayacağından bahsetmiş. Memurmuş, 5 bin lirayla İstanbul da nefes alınmıyor mu gerçekten insanlar ne kadar kazanıyor da yaşayabiliyor peki?
Aynı şeyleri yazmak için geldim ki baktım yazılmışı var,beğendim,tekrar tekrar beğenebilirim.
Evet İstanbul kalabalık,pahalı bir yer tamam da,heryerde yaşanıyor,gasp,darp vs vs.
Istanbul'a özgü birşey değil.
Öte yandan gecinilir de neden geçinilmesin,tek cocuk,2 yetişkin,uygun kiralı bir ev bulunursa idare edilir. Ayağını yorganına göre uzatmayı bilsin yeter ki.
Konum olarak tavsiye veremem,anadolu yakasına hakim değilim ,yıllardır Avrupa yakasındayım.

2 yaşımdan 26'ma kadar İstanbul'da yaşadım. Hem de Gop'ta..
Oranın bence en güzel yerindeydim gerçi ama..

Senede 3 ay gidebiliyorum artık ne yazık ki..
Size İstanbul'dan öcü gibi bahsedenlere aldırmayın.
İnsanlar bu konuda çıldırmış gibi.
Ankaralı bir arkadaş İstanbul'dan korkmuş yazmamış, Mardin'i yazmış.
Bunu duyunca şoka girmiştim. :D

İnsanlar etinden, sütünden doya doya faydalanmak ama ucuza yaşamak istiyor garip.
Oysa outlet avmsi bol, metrobüsü, vapuru ile ulaşım imkanları geniş, insanı arabaya mahkum etmeyen
bir şehir. Kalabalığına, trafiğine yapacak bir şey yok.
Gülü seven dikenine katlanır.
İnsana tüm güzellikleri bir arada vermezler.

Ankara'da 3 yıl yaşadım.
Durakta 40 dk otobüs beklediğimi bilirim, donardım.
Kirası uygundu ama merkeze uzaktı ne anladık.
Merkeze yakın oturan bir arkadaş oldukça eski bir eve 1200 kira veriyor mesela :S

Öyle İstanbul'un Silivri'sinde de otur aynı mantık :)
Ama yok hem kira ucuz olsun hem nezih yerde olsun istiyor herkes.

3 yıldır da Doğu Karadeniz'deyim.
Fıstık gibi yerdeyim evet. Doğasına kim ne diyebilir.
Maddi olarak ise her şey ateş pahası.
Ben küçük yerlerde geçimin daha zor olduğunu düşünüyorum.
Çünkü seçenek yok, eliniz mahkum.
Esnafında ister al ister alma duygusu var.
Giyim konusunda çöp almış değilim burdan.
İnternet alışverişinin bağımlısı oldum. İstanbul'a gittiğimde yapıyorum ya da..
10 dklık yol dolmuş ücreti 6 tl kişi başı.
Hastaneye gitmek için iki dolmuş yapmalıyım.
Taksi ile aynı yol 60 tl.
Sinemaya gitmek için yine 2 dolmuş.
Yol parası 12 git 12 dön. 24 tl sadece kişi başı yol, bilet fiyatını, yemeğini hesaplamayayım.
Araban yoksa öl der gibi :)

O saydıklarınızı İstanbul'da yaşamadım.
Ankara'da yaşamıştım garip bir şekilde.
Kötü insan her yerde. Allah'a emanet yaşıyoruz.

Madem gitmeniz gerekiyor.
İyiye odaklanın.
İşiniz olacak, denemeye değer diyorum.

İstanbuldan gözünüz korkmasin o kadar. Her yerde kötü olaylar oluyor. Ama ülke nüfusunun 1/5'i istanbulda olunca olaylar hep burda oluyormus gibi bir algi olusuyor. Nufusu istanbuldan az olan ülkeler var. Önemli olan yasayacaginiz semti dogru secmek. 25 yildir istanbuldayim cok sükür basima gasp, hirsizlik vs gelmedi. Hatta bir keresinde cüzdanimi düsürdüm. İcindeki bilgilerden evimi bulup getirdiler ❤️ Anadolu yakasinin daha yasanilir oldugunu duydum ben de ama aliskanliktan galiba isinamadim hic. O yüzden oradan tavsiye veremiycem ama Avrupa yakasinda büyükcekmece (merkezi ve mimaroba), beylikdüzü (güzelyurt, bizimkent, beykent), bahcesehir (2. kisim ve esenkent kiralar uygun) tercih edilebilir ve cocuk büyütmek icin güzel yerler. Esenyurt, gaziosmanpasa, bagcilar Ve sultangazi aklima gelen uzak durulacak yerler. Hakkinizda hayirlisi olsun insallah.

Back