• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İstanbulda yaşamak..

Ümraniye nasıl peki güvenli mi uygun mu kiralar nasıl
Istanbul'da güvenden kastınız tam olarak nedir. Yani en kötü yerde bile her dk adam bıçaklayıp öldürmüyorlar. Ben size guvenli derim birsey olur vebal alirim. Umraniye de cok buyuk bir ilce heryeri tam güvenli güvensiz demek zor atakent iyidir bir alt mahallesi istiklal, mustafakemal kötüdür. Ancak anladığım kadarıyla sizin güvenilir istediğiniz yerler de kiralar oyle pekte uygun degil. Güvenilir olmasi kadar işinize yakın olan yeri tercih etmeniz daha mantıklı, yoksa istanbulda güvenilir yerde oturacağım yerde ise giderken 2 saat yol trafik çekebilirsiniz.

Akrabalarım Sancaktepede.. Nispeten kirası ucuz yeni evler 800-900 lira. Çok fazla gidip geldim ben oraya,metro filan da geldi oraya ,evet varoştur ama öğretmen filansanız ben tercih ederdim. Dört yıl idare edilebilir bi yer. Yenidoğan kısmı varsa tavsiye ederim.

Kiralar nasıl peki uygun mu yaşam
İstanbul da her yerde kiralar yüksek. Ama Avrupa yakasına göre Anadolu yakası daha iyi. Avrupa yakasında hiç yaşanılmaz . Anadolu yakasında da Beykoz hem trafik açısından hem de doğası daha bi güzel . Diğer semtler kadar kalabalık boğucu değil .

Zorunlu icin mantikli bir sehir kucuk cocukla kucuk bir il saglik ulasim vs den dolayi zor olabilirdi. Istanbul cok buyuk. Her ilcesi ayni degil ama her ilcenin her mahallesi de ayni degil. Ben ilk gopta oturdum memnundum mesela ama bizim mah den biraz ilerisinde olaylar eksik olmazdi. Anadolu yakasi Avrupa yakasina gore daha sakin. Bazi sorunlu ilceler var ama genel olarak iyi. Metro metrobus marmaray guzergahlarindaki yerleri yazarsaniz rahat olur. Ist ulasim onemli. Is yeriniz evinize yakinsa sorun yasamazsiniz. Cocugunuz kres caginda yani iyi bi ilce iyi olur Uskudar Kadikoy gibi. Pahali olmasi sorun gibi gorunebilir ama kira fiyatlari oyle asiri farketmiyor. Az kira verip vasat yerde yasamak cocugunuzun egitimini ihmal etmek bence yanlis olur.

Bir de oyle sokakta kapkac hirsizlik denk gelmedim. Beni de cok korkutmuslardi ama bi sekilde yasaniyor. Bir de soyle dusun su sehirde 20 milyon insan yasiyor siz mi yasayamayacaksiniz?

Ben Çekmeköy ü araştırmanı tavsiye ederim. Hem daha sakin hem yeni yapılarda daha uyguna kiralık ev bulabilirsin. Metro açıldı mı bilmiyorum . Sancaktepe de Sarıgazi yazma. Tuzla da olabilir. Ben biraz maddiyat açısından buraları yazıyorum. Tek maaş olacağın için. Yoksa Maltepe filan güzel ama kiralar zorlayabilir

maddi durum dışında saydıklarınız her yerde başınıza gelebilir.ülkede güvenli diyebileceğimiz bir yer kalmadı çünkü.istanbulda geçim sıkıntısı çekebilirsiniz eviniz yoksa.4 yıl için idare edilebilir.mesela bağcılar genel olarak kötüdür ama içinde iyi olan sakin olan yerlerde var.direkt ilçe olarak kötü iyi diye değilde nerede oturacaksanız ona göre oranın iyi mahallelerini araştırın derim.iyi denen yerde kötü,kötü denen yerde iyi olan yerler var çünkü heryer çok içiçe geçmiş durumda burada ev bulmak gerçekten sıkıntı oluyor bu açıdan eğer yerlisi değilseniz.

Maddiyat olarak çok zorlanırsınız. Memur maaşı ile kirada dahası yanınızda 4 yaşında çocuk. Geçinebilirseniz anca ucu ucuna. Saydığınız semtler gelir seviyesi en düşük yerler. Suç oranı da ona bağlı olarak yüksek. Sizin koşullarınızda İstanbul dışında başka bir şehirde yaşamanız daha iyi olur. Öyle bir imkan var mı bilmiyorum ama varsa değerlendirin

4 yaşında çocuğunuz kreşe mü gidecek ?eğer kreşi bol bir yer arıyorsanız Ataşehir yada Ümraniye Şerifali bölgesini öneririm ;şerifalide kiralar ataşehire göre daha uygundur ve güvenli de diyebilirim .

Herkese iyi akşamlar hanımlar

Benim derdim İstanbul tercih yapacam.Büyük ihtimalle istanbul gelicek.
4 sene mecburi hizmet eşim gelemiyor annem ve 4 yaşında çocukla gidicem.
Açıkcası küçük bir ilde yaşıyorum ve bugüne kadar gerek haberlerden gerek bazı duyumlardan İstanbul bana hep ürkütücü gelmiştir.Hiç gitmedim açıkcası. Korkuyorum ve nasıl yapacağımı bilmiyorum :110:memur maaşı ile geçim nasıl olur yazdığım semtler olarak uygun fiyatlı semtleri tercih etmeye çalıştım ama ne derece internetteki bilgileri güvenilebilir yani sanki İstanbul'a gidince hemen kapkaca uğrayacağım, dolandırılacam, tacize uğrayacağım hep öyle bir düşüncem var :KK43: Ne yapacağımı bilmiyorum ama mecbur gitmek zorundayım semt olarak hangi semtler İyidir ucuzluk ve güvenlik açısından yaşayanlar nereleri tavsiye eder ? Anadolu Yakası düşünüyorum fikirlerinizi almak istedim yazdığım bazı semtler Sultanbeyli Kartal Gaziosmanpaşa Maltepe ve küçük çekmece yardımcı olanlar olursa sevinirm
İstanbuldan taşınmış biri olarak gitmeyin derim. 4 sene orda görev yaptım ve bebek olunca hemen taşınma kararı aldık. Trafiği gürültüsü yoğunluğu insanı çok yoruyor. Doguda bır şehre taşındık ve nefes alabildiğimi hissediyorum gerçekten. Kapkaç olayı yaşamadım. Ama taciz oldu. Çok sapık zihniyetli insanların yoğun olduğu ve fırsat kolladığı bir şehir.

Ne zaman böyle bir konu açılsa İstanbul a gelmeyin, geçinemezsiniz vs vs...
Yahu bu kadar kötü de milyonlarca insan neden İstanbul da yaşıyor? Orda yaşayan herkes çok mu zengin? Herkesin evi mi var herkes çift maaş mı? Cevapları okurken ruhum daraldı.
Konu sahibi zorunlu olarak yaşayacağından bahsetmiş. Memurmuş, 5 bin lirayla İstanbul da nefes alınmıyor mu gerçekten insanlar ne kadar kazanıyor da yaşayabiliyor peki?

Merhaba sizin listenizde yoktu ama ben Pendik’te oturuyorum ve Göztepe gibi nezih bir semtten geldim 11yıl önce evlenince. O zamanlar çok ıssızdı e5 üstü ama şu an çok memnunum. Anneniz ile gelecekmişsiniz yani okul dışında kalan vakitlerde bakıcı paranız olmayacak gibi görünüyor. Çocuk okuldayken de anneniz sosyalleşebilir çünkü bölge de çalışan kadın kadar ev hanımları da çok. Kurslar filan da iyi her yaş için. Tek sıkıntı çocuklu olunca ha deyince Kadıköy taksim yapalım diyemiyorsunuz. Şehir dışında otururken lise de bile daha çok geziyormuşum şimdi anladım. İş okul ev derken zor gidiyoruz tarihi ya da eğlence mekanlarına. Ama çocuk ve anne için daha doğrusu aile için iyi. Ayrıca Uçak, tren ve feribot ulaşımı için merkezi bir yer memlekete giderken rahat edersiniz ya da eşiniz izni olduğunda rahat gelir diye düşünüyorum. Aileniz için hayırlı olsun

Ben de tercih yapicam yarın istanbulu yazmayı düşünmüyorum orda yasamak çok zor gibi geliyor

İstanbul'da Üsküdar, kartal ve Bahçelievler'de oturmuş biri olarak tavsiyem kartal atalar mahallesi. biraz uzaktır ama düzgün biryer. kiralar da nisbeten uygun. metroya ve trene yürüyerek gidebilirsiniz. dolmusu otobüsü bol. hakkımızda hayırlisi...

Valla ben de eşimi bıraktım çocuklarla kayseri ye geldim. İlçesindeyim. Kiralar orta. 4200 maaşım var. Bakıcı 1000 lira kira 700. 700de faturalar. Ucu ucuna geçiniyorum. Eşim destekliyor sağolsun. Ama ist zor be anam.

Cok turk filmi izlemissiniz sanirim .sultanbeyli de dindar kesim çoğunlukta,küçük biyer. kalabalık değil sakin bir semt buraları.Ben pendik kurtkoyde oturuyorum burasi biraz daha gelişmiş.pendikten sonra kartal maltepe kalabaliklasiyor haliyle.

Cok turk filmi izlemissiniz sanirim .sultanbeyli de dindar kesim çoğunlukta,küçük biyer. kalabalık değil sakin bir semt buraları.Ben pendik kurtkoyde oturuyorum burasi biraz daha gelişmiş.pendikten sonra kartal maltepe kalabaliklasiyor haliyle.
Buraya gelin arkadaşlık komşuluk yaparız benimde canım sıkılıyor komşu yok

Mecburen 4 sene katlanmak zorundayım avrupa yakasında da yazacabileceğim pek çok yer var ama en çok alan 2 yeri yazdım anadolu da iyi semtler nereler
Mecburi hizmet illa istanbul mu ? Ne iş yapıyorsunuz ?
Küçük çocukla yanlız ve memur maaşı ile kira şu bu derken zor olur. Baska bir il tercih etme durumunuz yok mu ?

Back