- 26 Kasım 2019
- 4.812
- 16.893
- 158
Ama her semt bir değilki. Benim oturduğum semtte kira fiyatları ortalama 900-1000 tl
Benim eşimin maaşı sizin yazdığınız rakamın yarısı bile değil bi tane de çocuğumuz var ama çok şükür kimseye muhtaç olmuyoruz
Para ne kadarsa harcaması da o kadar oluyor tabi ama çok şükür huzurumuzu kaçıracak kadar darda olmuyoruz
Oturduğunuz semt neresi bilmiyorum, ben de şu an berbat denilebilecek bir ilçede nispeten güzel denilebilecek bir mahallede oturuyorum. 1000 liraya bodrum kat, 1+1 daire bile yok.
Kira masrafı, doğalgaz, elektrik... Masraflar belli. Hele de güvenli bir sitede oturayım derseniz masraflar daha da artar. Çocuğun kreş masrafı, okul masrafı. Bir de bu hanımefendi eşini başka şehirde bırakıp gelecek, oraya gidip gelme masrafı olacaktır elbet. Arada ya eşi gelecek hafta sonları, ya kendisi. Orada da bir ev var giderleri var...
Evet para ne kadar olursa o kadar harcanıyor, bizim de maaşımız o kadar değil tek fark kira ödemiyoruz. Ona rağmen gönlümüze göre harcayıp gezemiyoruz,istediğimizi alıp giyemiyoruz. Hayat pahalı maalesef. Her gün makarna pilav yersek yetiyor evet.