• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İstanbulda yaşamak..

Ama her semt bir değilki. Benim oturduğum semtte kira fiyatları ortalama 900-1000 tl
Benim eşimin maaşı sizin yazdığınız rakamın yarısı bile değil😊 bi tane de çocuğumuz var ama çok şükür kimseye muhtaç olmuyoruz
Para ne kadarsa harcaması da o kadar oluyor tabi ama çok şükür huzurumuzu kaçıracak kadar darda olmuyoruz

Oturduğunuz semt neresi bilmiyorum, ben de şu an berbat denilebilecek bir ilçede nispeten güzel denilebilecek bir mahallede oturuyorum. 1000 liraya bodrum kat, 1+1 daire bile yok.
Kira masrafı, doğalgaz, elektrik... Masraflar belli. Hele de güvenli bir sitede oturayım derseniz masraflar daha da artar. Çocuğun kreş masrafı, okul masrafı. Bir de bu hanımefendi eşini başka şehirde bırakıp gelecek, oraya gidip gelme masrafı olacaktır elbet. Arada ya eşi gelecek hafta sonları, ya kendisi. Orada da bir ev var giderleri var...
Evet para ne kadar olursa o kadar harcanıyor, bizim de maaşımız o kadar değil tek fark kira ödemiyoruz. Ona rağmen gönlümüze göre harcayıp gezemiyoruz,istediğimizi alıp giyemiyoruz. Hayat pahalı maalesef. Her gün makarna pilav yersek yetiyor evet. 🥴

Dogma buyume istanbulluyum.Anadolu yakasi daha nezihtir.tabii yer yer farkeder.Kucukyali , idealtepe , maltepe oturulabilecek yerler.Kartal,Tuzla olabilir.Am benim ilk onerecegim yer kucukyali,idealtepe.temiz yerlerdir gorece..Evden işe gidip, duzgun yasadiktan sonra bisey olmaz.Gencecik cocuklar aksam saati disarda gezebilir.Tabii semtin neresi oldugu onemli.Ama oyle kimse sokakta basima ne gelir diye dolasmiyor , insanlarda abartip biraz ürkütuyor.Mesleginiz icin zorunluysa gelin ,süreniz dolunca donersiniz.Her onunuze gelene elbette guvenmeyin ama insanlardan da surekli suphe etmeyin.Anneniz yaninizda size destek olur. Buyuk sehirde yasama tecrubesi katarsiniz hayatiniza.Korkulacak birsey yok.Oturacaginiz semti özenle secin ama.Anadolu yakasindan şaşmayin derim.iciniz ferah olsun. 40 yildir yasiyorum, gecenin bir yarisi sacma sapan bir semte , yere gitmedikce bisey olmaz.Gozunuzde buyuttugunuzu goreceksiniz.Onun dışında her zaman her yerde Allah'a emanetiz zaten
.

Biz 1995'den önce küçükyalı'da oturuyorduk orda doğmuştum 7-8 yaşına kadar ordaydık sonra Ataşehir/İçerenköy'e taşındık
Küçükyalı'yı o zamanlar hiç sevmiyodum , tabi şuan elbet değişmiştir heryeri ama bazı yaşadığımız olumsuzluklar(ailevi) bizi çok etkilemişti🙁 bide ordaki oturduğumuz ev aşırı küçüktü. Evlendikten sonra Ferhatpaşa'ya geldim seviyorum burayı sessiz sakin çok benimsedim. Bencede Anadolu yakası👍

Oturduğunuz semt neresi bilmiyorum, ben de şu an berbat denilebilecek bir ilçede nispeten güzel denilebilecek bir mahallede oturuyorum. 1000 liraya bodrum kat, 1+1 daire bile yok.
Kira masrafı, doğalgaz, elektrik... Masraflar belli. Hele de güvenli bir sitede oturayım derseniz masraflar daha da artar. Çocuğun kreş masrafı, okul masrafı. Bir de bu hanımefendi eşini başka şehirde bırakıp gelecek, oraya gidip gelme masrafı olacaktır elbet. Arada ya eşi gelecek hafta sonları, ya kendisi. Orada da bir ev var giderleri var...
Evet para ne kadar olursa o kadar harcanıyor, bizim de maaşımız o kadar değil tek fark kira ödemiyoruz. Ona rağmen gönlümüze göre harcayıp gezemiyoruz,istediğimizi alıp giyemiyoruz. Hayat pahalı maalesef. Her gün makarna pilav yersek yetiyor evet. 🥴

Ataşehir/ Ferhatpaşa'dayım. Öyle tabi herşey pahalı zor....hele arabada ayrı masraf ama o da ihtiyaç işte...şuan kendimize ait bir evimiz olsa o bile büyük bişey inşallah birgün bizimde olur🙁 bu zamanda ev sahibi olanlar gerçekten şanslı, bunun zorluğunu kirada oturanlar iyi bilir. Şuan oturduğumuz yer diğer yerlere göre daha uygun, müstakil ev 2+1 ama çok küçük değil. Birgün illaki çıkıp gideceğiz yinede şükrediyorum 5 senedir burdayız birgün taşınırsak yine inşallah buralarda oluruz diye dua ediyorum seviyorum burayı sakin yer

Akrabalarım Sancaktepede.. Nispeten kirası ucuz yeni evler 800-900 lira. Çok fazla gidip geldim ben oraya,metro filan da geldi oraya ,evet varoştur ama öğretmen filansanız ben tercih ederdim. Dört yıl idare edilebilir bi yer. Yenidoğan kısmı varsa tavsiye ederim.

Sancaktepe bize çok yakın oralar gelişiyor güzelleşiyor yeni binalar çok yapıldı gayetde güzel sakin yerler neden varoş olsunki
bende ferhatpaşadayım buralarda sakin kafamı dinliyorum trafik derdimizde yok

Sancaktepe bize çok yakın oralar gelişiyor güzelleşiyor yeni binalar çok yapıldı gayetde güzel sakin yerler neden varoş olsunki

Yeni yapılan evlerle çehresi değişti haklısınız ben 25 yıldır çok iyi biliyorum orayı eski hallerinden dolayı zihnimde öyle yer etmiş olabilir,hakaret gibi söylemedim yanlış anlamayın.

Ne zaman böyle bir konu açılsa İstanbul a gelmeyin, geçinemezsiniz vs vs...
Yahu bu kadar kötü de milyonlarca insan neden İstanbul da yaşıyor? Orda yaşayan herkes çok mu zengin? Herkesin evi mi var herkes çift maaş mı? Cevapları okurken ruhum daraldı.
Konu sahibi zorunlu olarak yaşayacağından bahsetmiş. Memurmuş, 5 bin lirayla İstanbul da nefes alınmıyor mu gerçekten insanlar ne kadar kazanıyor da yaşayabiliyor peki?

Bravo ne güzel özetlediniz👏👏😍
Öyleya kötü ve yaşanılmayacak bi şehirse 15 milyon küsür insan nasıl yaşıyor? :KK51:
Benim eşim buraya küçük bir şehirden geldi
ve burayı çok benimsedi kendi memleketinde bile yaşamayı istemiyor şuan. İllaki artıları olduğu gibi eksileri de vardır. Bana göre eksileri kiralar ve trafiğidir ama bunlarda değişkendir . Benim oturduğum semtte ne trafik var ne de kiraları yüksek. Eşim memur falanda değil. Genelleme yapmak doğru değil . Ben 33 senedir iyiki burdayım diyorum İstanbul bir başka, güzelliği dillere destan, benim güzel şehrim🥰

Herkese iyi akşamlar hanımlar

Benim derdim İstanbul tercih yapacam.Büyük ihtimalle istanbul gelicek.
4 sene mecburi hizmet eşim gelemiyor annem ve 4 yaşında çocukla gidicem.
Açıkcası küçük bir ilde yaşıyorum ve bugüne kadar gerek haberlerden gerek bazı duyumlardan İstanbul bana hep ürkütücü gelmiştir.Hiç gitmedim açıkcası. Korkuyorum ve nasıl yapacağımı bilmiyorum :110:memur maaşı ile geçim nasıl olur yazdığım semtler olarak uygun fiyatlı semtleri tercih etmeye çalıştım ama ne derece internetteki bilgileri güvenilebilir yani sanki İstanbul'a gidince hemen kapkaca uğrayacağım, dolandırılacam, tacize uğrayacağım hep öyle bir düşüncem var :KK43: Ne yapacağımı bilmiyorum ama mecbur gitmek zorundayım semt olarak hangi semtler İyidir ucuzluk ve güvenlik açısından yaşayanlar nereleri tavsiye eder ? Anadolu Yakası düşünüyorum fikirlerinizi almak istedim yazdığım bazı semtler Sultanbeyli Kartal Gaziosmanpaşa Maltepe ve küçük çekmece yardımcı olanlar olursa sevinirm
Anadolu yakasını düşünmeniz mantıklı, artık İstanbul’da hiçbir yer boş ya da yaşanılır değil ama Avrupa yakasına göre Anadolu yakası bir nebze daha sakin sayılır. Seçenekleriniz içinde Anadolu yakasında olanlardan Maltepe’yi önerebilirim, gerçi kentsel dönüşüm sebebiyle Bağdat caddesinden geçiçi gidenlerden dolayı tüm Küçükyalı ve Maltepe sahil bölgesinde kiralar zirve yaptı ama kocaman ilçede illa uygun fiyatlı bir ev bulursunuz diye tahmin ediyorum.

Yaa Beykoz dam birini bulmak çok mutlu etti beni :)) bende doğma büyüme Beykozluyum ama eşimin görevi sebebiyle 8 aydır Muğladayım. Ailem İstanbul da tatillerde falan gelebiliyorum :)

Beykoz'a bayılıyorum yazları yemyeşil doğası miss eşimle kaçarız oralara yazları:)

Ferhatpasada hala bahceli, müstakil evler var. Hatta bir velimizin evine konuk olmustuk tavukları bile vardı 🙈bende atasehirde oturdum bir süre daha asagılarda ama biliyorum ferhatpasayı sizin mesajınızı görünce o ev geldi aklıma =)

Ferhatpasada hala bahceli, müstakil evler var. Hatta bir velimizin evine konuk olmustuk tavukları bile vardı 🙈bende atasehirde oturdum bir süre daha asagılarda ama biliyorum ferhatpasayı sizin mesajınızı görünce o ev geldi aklıma =)

Evet benim oturduğum evde 2 katlı müstakil eğer burası bizim olsaydı bende isterdim tavuk mavuk almayı😊 yan binadakilerin 10-15 tane var özellikle yazları horoz sesiyle uyanmak hoşuma gidiyor😍 ben yüksek binalarda oturmayı sevmiyorum külfet geliyor bana zaten yükseklik korkum var. 2-3 katlı bina favorim inşallah birgün bizede nasip olur🥰

Merhab ataşehir şerifali nispeten daha uygundur gayet de güzel heryere yakın anadolu yakasi

Bence gelmeyin doğdum doğalı kaçmaya calisiyorum:KK43: işiniz nerede olacak bi kere bu çok önemli çünkü trafik sizin cok vaktinizi alicam. Yol yakın olursa en azından vakitten tasarruf edersiniz siniriniz daha az bozulur. Kiralar semte göre degisiyo yani çok lüks elit olmayan bi semt olursa etrafında ki marketler alisveris yapabileceğin şeyler de çok olur .eşinde gelsin ya da seninle hic mi imkan yok

Back