İstanbul un ilçeleri hakkında yardımcı olur musunuz?

bence beylikdüzü o yazdığınız semtlerden çok daha iyi ..nede avrupa yakası düşünmediğinizi bilmiyorum ama değerlendirme imkanınız varsa değerlendirin derim.. aradığınız aralıklarda kiralık daire de bulabilirsiniz çok rahat hem beylikdüzü yeni bir yerleşim yeri olduğundan evler eski değildir..
arkadaşlar uygun deyince hemen baktım malesef bir kadro bile yok:KK43:

arkadaşlar uygun deyince hemen baktım malesef bir kadro bile yok:KK43:

anladım aslında çok rahattır buralar.. yakın yerlerede bakın siterseniz mimarsinan gibi mesela.. beylikdüzü merkezdemi baktınız.. sistem nasıl bilmiyorum ama..gürpınar kavaklı yakuplu vs bakabilirsiniz beylikdüzünde oturup 10 -15 dk ya okula gidebileceğiniz yerler var.. mesela gürpınarda bir okulda açık varsa beylikdüzünde oturabilirsiniz..

anladım aslında çok rahattır buralar.. yakın yerlerede bakın siterseniz mimarsinan gibi mesela.. beylikdüzü merkezdemi baktınız.. sistem nasıl bilmiyorum ama..gürpınar kavaklı yakuplu vs bakabilirsiniz beylikdüzünde oturup 10 -15 dk ya okula gidebileceğiniz yerler var.. mesela gürpınarda bir okulda açık varsa beylikdüzünde oturabilirsiniz..
tüm ilçe olarak kontenjan yayınlanıyor ama yok nasip değilmiş sanırım :) yardımınız için çok teşekkür ederim :)

Bi arkadaşım 1.250 ye oturuyordu maltepede. Ama onun evi site içinde eski bi binaydi. Yerinizde olsam emlakjetten falan bakardım ev kıralarına. Çünkü bölgeye gore değişebiliyor. Atasehir düşünmez misiniz ? Kucukbakkalkoy İçerenköy Kayışdağı tarafları falan ? Kayisdagindan 900e falan bulursunuz sanırım. Hem bakkal köye İçerenköy yakındır üniversitede var.
ataşehir nasıl bi semt, nezih mi?

Bende maltepe de oturuyorum canım kiralar pahalı biraz ama o fiyatın biraz aşağısında lüks olmayacak şekilde bi ev bulursunuz. E 5 in üst taraflarını sevmiyorum. Özellikle gülsuyu falan. Ama alt tarafı gayet güzel. Ulaşım da iyi metro Vs. Kartal da oyle her yere yakın. Kiraları da son bi iki yıl arttı adliye falan.ama uygun yerleri de var. Pendik tercih edilebilir. Kiralar yine ayırdığınız bütçeye uygun.fakat güllübağlar mah.daha sakin sessiz bi yer öğrenci çok bulabileceğinizi tahmin etmiyorum. Bi pendik gibi olmaz mesela. Tuzla da yeni yeni gelişen bi yer şimdilik bunları yazabilirim. Ama maltepe nin yeri bende ayrı:)

ataşehir nasıl bi semt, nezih mi?
Atasehir İstanbul un en nezih ve pahalı ilçelerinden biridir :)
Ama semtine gore değişir. Bu Kayışdağı dediğim taraflarda çok aşırı nezih değil, her yoreden insan vardır, ama sultabeylidenn falan iyidir, gelişen bi bölge üniversite var, bostanciya kozyatagina kadikoye yakın. Siteler falan çoğaldı zaten.

Bende maltepe de oturuyorum canım kiralar pahalı biraz ama o fiyatın biraz aşağısında lüks olmayacak şekilde bi ev bulursunuz. E 5 in üst taraflarını sevmiyorum. Özellikle gülsuyu falan. Ama alt tarafı gayet güzel. Ulaşım da iyi metro Vs. Kartal da oyle her yere yakın. Kiraları da son bi iki yıl arttı adliye falan.ama uygun yerleri de var. Pendik tercih edilebilir. Kiralar yine ayırdığınız bütçeye uygun.fakat güllübağlar mah.daha sakin sessiz bi yer öğrenci çok bulabileceğinizi tahmin etmiyorum. Bi pendik gibi olmaz mesela. Tuzla da yeni yeni gelişen bi yer şimdilik bunları yazabilirim. Ama maltepe nin yeri bende ayrı:)
zaten çok lüks istemiyoruz inşallah bulabiliriz :) dediğiniz gibi özel ders meselesi de var:)

Arkadaşlar tercih yapacağım. İStanbul da üç dört tane ilçe belirledim fakat hangisini öncelikli yazayım hangi mahallesi iyidir kötüdür bilemiyorum. yardımcı olur musunuz
Belirlediğim ilçeler maltepe, kartal, pendik, tuzla,sultanbeyli
Benim için önemli olan kira ve muhit. eşim de ben de çok lükse düşkün değiliz. küçük bir evde yaşayabilriiz. istediğim biraz mekezi olması 800 900 lirayı kira için ayıracaz.Öğrenci profili açısından çok yüksek beklentim yok zaten açılan tüm okullar neredeyse meslek lisesi
Hangi ilçeyi önerirsiniz hangi mahalleleri kesinlikle yazma dersiniz. mesela kurtköy nasıl bir yerdir? güllübağlar mahallesi nasıl bir yerder?yardımcı olabilir misiniz.
bir de ben matematikçiyim eşim ingilizceci bu ilçlerde özel ders imkanımız olur mu?

Merhabalar hocam. Ben istanbul kartalda oturuyorum. Soyledigimiz ilceler arasinda en cok okulu olan ilce kartal. Sultanbeyli ve pendigin ust mahallelerini yazmanizi kesinlikle onermiyorum. Kartalda kira butcenize uygun cok guzel daireler bukabilirsiniz. Kartalin ozellikle atalar mahallesini ve petroliş mahallesini oneririm. Ozellikle atalar hem metroya hem trene ve minibus yoluna cok yakin. Yani kartalda bir eve yerlesip pendikten ve maltepeden okullar da yazabilirsiniz. Buralara kartaldan ulasim cok kolay. Ben liseyi ortaokulu ve ilkokulu kartalda okudum. Ogrenci profili acisindan da bir sıkıntı cekeceginizi dusunmuyorum. Kolay gelsin :)

Son düzenleme:
aaa 700 lira:KK57::KK57::KK57: keşke gelmiş olsaydık ve evinizi biz tutsaydık :) sultanbeyli çok mu kötüdür? hem sosyal hayat açısından hem de muhit olarak
Oyle tatlim.bellimi olur kader kismet:KK66:zemin kat daireyide 500 tl den verdi bu yil..ustelik oyle guzel muhit ki..carsisi marketi bi yigin.sokaginda bim var..5 dakka yurume mesafesine tren istasyonu ve dolmus duraklari var..20dk yurume mesafesi sahil var.evimizde 15 yillik ama temiz bakimli..benim babam biraz hayrina veriyor gibi:)) sultenbeyliyi hic sevmiyorum.koy gibi geliyor bana.sahile heryere uzak.yerinde olsam kesinlikle kartal yazarim.cevizli rahmanlar sizin icin hem cok guzel hem cok uygun olur...

Merhabalar hocam. Ben istanbul kartalda oturuyorum. Soyledigimiz ilceler arasinda en cok okulu olan ilce kartal. Sultanbeyli ve pendigin ust mahallelerini yazmanizi kesinlikle onermiyorum. Kartalda kira butcenize uygun cok guzel daireler bukabilirsiniz. Kartalin ozellikle atalar mahallesini ve petroliş mahallesini oneririm. Ozellikle atalar hem metroya hem trene ve minibus yoluna cok yakin. Yani kartalda bir eve yerlesip pendikten ve maltepeden okullar da yazabilirsiniz. Buralara kartaldan ulasim cok kolay. Ben liseyi ortaokulu ve ilkokulu kartalda okudum. Ogrenci profili acisindan da bir sıkıntı cekeceginizi dusunmuyorum. Kolay gelsin :)
Bende kartalda okudum.belkide okul arkadasiyiz:) hangi okul?

Pendik alisveris icin merkezi bir yer. Aradiginiz herseyi bulabiliyorsunuz.

Kartal renki bir yer, sahili guzel.

Maltepe muhit olarak digerlerinden bir kac level ustun. Sahilinde guzel mekanlar var.

Sultanbeyli sadece kira olarak bulabileceginiz en iyi yer. Onun disinda pek bir ozelligi yok. Biraz karisik bir yer, olaylar falan sik olur. Giyim tarzi olarak rahatsaniz burada pek rahat edemezsiniz.

Hepsinde de oldukca uzun vakit gecirmis biri olarak benim dusuncelerim bu sekilde.

X