• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İstanbulda yaşamak..

Bu ilerde büyük sorunlar doğurur maddi olarak zorlansanız dahi yan yana olmak daha iyi sonra aldatildim diye konu acarsiniz buraya
Bu nasıl bi yorum yahu şu zihniyetten bi çıkın artık rica ediyorum..
Aldatacak adam burnunun dibinde de aldatır diye tüm ülkeye pankart asmak lazım heralde
İşte tam da bu yüzden kadın işinin peşinden gitmeli ve ayakları üzerinde durmalı.
Hem de memur olma şansı varken eş kişisi aman aldatır diye gitmeyecek öyle mi ?
Daha nelerrrrrr

Ben eğer maaş 8.000, 10.000 olmayacaksa tercih yapacak arkadaşlarıma gelmeyin İstanbul'a diyorum. Çünkü cidden hayat pahalı, kiralar uçuk. Aldığın maaşın büyük bir kısmı kiraya ve yol masrafına gidiyor.
Kendi evi olan insanlar bile çok zorlanıyor.
İnşallah uygun fiyatlı bir yer bulabilirsiniz kendinize. 4 yıl sonra geri dönebilecekseniz en azından memuriyet için 4 yıl katlanılır diyorum yapacak birşey yok.

Onun dışında Gaziosmanpaşa'da da çok güzel mahalleler var. Evlenene kadar Bayrampaşa'da yaşadım ben çok güzel bir mahallede. Şu an farklı bir ilçedeyim çok zorlanıyorum alışmakta ama güvenlik problemi tüm Türkiyede var. Onu çok dert etmeyin derim.

İnşallah hayırlısı olsun sizin için. Anadolu yakasını pek bilmiyorum ama genel anlamda daha nezih sanırım Avrupa yakasına göre.

Bu nasıl bi yorum yahu şu zihniyetten bi çıkın artık rica ediyorum..
Aldatacak adam burnunun dibinde de aldatır diye tüm ülkeye pankart asmak lazım heralde
İşte tam da bu yüzden kadın işinin peşinden gitmeli ve ayakları üzerinde durmalı.
Hem de memur olma şansı varken eş kişisi aman aldatır diye gitmeyecek öyle mi ?
Daha nelerrrrrr
Gitmesin diye birşey asla demedim buraya aldatildim diye konu açınca o konu size de cevap olur akıl var mantık var adam aylarca yanlız kalacak ve durdugu yerde duracak siz hangi dünyada yasiyorsunuz

Dogma buyume istanbulluyum.Anadolu yakasi daha nezihtir.tabii yer yer farkeder.Kucukyali , idealtepe , maltepe oturulabilecek yerler.Kartal,Tuzla olabilir.Am benim ilk onerecegim yer kucukyali,idealtepe.temiz yerlerdir gorece..Evden işe gidip, duzgun yasadiktan sonra bisey olmaz.Gencecik cocuklar aksam saati disarda gezebilir.Tabii semtin neresi oldugu onemli.Ama oyle kimse sokakta basima ne gelir diye dolasmiyor , insanlarda abartip biraz ürkütuyor.Mesleginiz icin zorunluysa gelin ,süreniz dolunca donersiniz.Her onunuze gelene elbette guvenmeyin ama insanlardan da surekli suphe etmeyin.Anneniz yaninizda size destek olur. Buyuk sehirde yasama tecrubesi katarsiniz hayatiniza.Korkulacak birsey yok.Oturacaginiz semti özenle secin ama.Anadolu yakasindan şaşmayin derim.iciniz ferah olsun. 40 yildir yasiyorum, gecenin bir yarisi sacma sapan bir semte , yere gitmedikce bisey olmaz.Gozunuzde buyuttugunuzu goreceksiniz.Onun dışında her zaman her yerde Allah'a emanetiz zaten
.

Gitmesin diye birşey asla demedim buraya aldatildim diye konu açınca o konu size de cevap olur akıl var mantık var adam aylarca yanlız kalacak ve durdugu yerde duracak siz hangi dünyada yasiyorsunuz
O zaman kadın da aldatsın ? Erkek de gitsin başka yerlere konu açsın..
Evet akıl var mantık var..

evliliğimle ilgili değil istanbulla ilgili konum
Geleceginiz herseyden onemli. 4 yil gerekirse ayri kalinacak. Boyle soyleyenleri dinlemeyin.
Bizim okuldaki ogretmen arkadas 3 yildir doguda tek basina kocasi antalyada. Olmediler yani. Aldatilmadi da gayet mutlular. 2 ayda bir ya kocasi geliyor ya da arkadasim gidiyor. Bu sene 4 bitecek insallah gidecek kocasinin yanina gecti bile hemen. Kulaginizi tikayin bu soylemlere. Kendimiz icin cocugumuz icin calisiyoruz hepimiz sonucta. Daha iyi yasamak icin. 4 sene disinizi sıkın sonrasi ferahlik.
Allah yardimciniz olsun 💞

Maltepe zümrütevler mahallesinin e-5 e yakın yerlerinde yeni evler çok. Çevre olarak da iyi. Girne mahallesi yine güzeldir, bütçenize uygun ev bulabilirsiniz diye düşünüyorum. Metroya da gayet yakın olur.
Ya da mevkiyi iyi seçerek zümrütevlerin daha iç kısımlarından da olabilir, metroya ücretsiz otobüs aktarmaları var.
lütfi kırdar ve maltepe hastanesine gayet yakın

oğlumun kreşinden memnunum. Maltepe köprüsünün az üstünde. Eğer yeriniz belli olursa tavsiye ederim

15 sene Beykozda yasadim.Beykozda 6 sene once Suriyeliler geldikten sonra kiralik ev bulmak imkansiz hale gelmisti.Zaten imara kapali oldugundan kiralik ev bulmak zordu.Suan nasil kiralar ne kadar acaba?
Medipol üni kurulduğu dan bu yana kiralar cok artti. Zaten evlerin çoğu eski. Taa ortacesmedeki tokatkoy deki evleri medipole bir vesait uzaklıkta diye pazarlayıp dünya kira istiyorlar

Herkese iyi akşamlar hanımlar

Benim derdim İstanbul tercih yapacam.Büyük ihtimalle istanbul gelicek.
4 sene mecburi hizmet eşim gelemiyor annem ve 4 yaşında çocukla gidicem.
Açıkcası küçük bir ilde yaşıyorum ve bugüne kadar gerek haberlerden gerek bazı duyumlardan İstanbul bana hep ürkütücü gelmiştir.Hiç gitmedim açıkcası. Korkuyorum ve nasıl yapacağımı bilmiyorum :110:memur maaşı ile geçim nasıl olur yazdığım semtler olarak uygun fiyatlı semtleri tercih etmeye çalıştım ama ne derece internetteki bilgileri güvenilebilir yani sanki İstanbul'a gidince hemen kapkaca uğrayacağım, dolandırılacam, tacize uğrayacağım hep öyle bir düşüncem var :KK43: Ne yapacağımı bilmiyorum ama mecbur gitmek zorundayım semt olarak hangi semtler İyidir ucuzluk ve güvenlik açısından yaşayanlar nereleri tavsiye eder ? Anadolu Yakası düşünüyorum fikirlerinizi almak istedim yazdığım bazı semtler Sultanbeyli Kartal Gaziosmanpaşa Maltepe ve küçük çekmece yardımcı olanlar olursa sevinirm
Ben 30 senedir kartalda yasiyorum. Küçük sehirden gelince mutlska sıkıntı yasiyacaksiniz. Kartalda en dusuk ev kirasi 1200-1300 oda merkezi yerler degil. Ulasim ayri bi dert her sabah 8.30daki ise tuzlaya yetismek icin 7de arabaya binmis olmam gerek tek araba degil cift arac. Umarim rahat gecinip yasayabilirsiniz.

Gop ve Küçükçekmeceyi yani Avrupa yakasını seçmeyin. Bence Anadolu yakası daha yaşanabilir bir yer İstanbul şartlarına göre...

Merhaba, bu kadar korkacak bir şey yok rahat olun. Her semtin iyisi de kötüsü de var, siz tercih yapın , tayin çıkınca o kurumdakilerden de bilgi alıp ulaşımı kolay fiyatı uçuk olmayan iyi birmyerden tutarsınız ev.istanbulda en önemli şey evle iş yakın olsun, ulaşım kolay olsun yeterli. Kira olarak da evet çok 6çuk yerler var ama bir sürü normal yerde var.ben istanbuldan ege nin küçük bir şehrine geldim kiramız aynı😊 fiyat olarak tek farkeden pazar fiyatları burda pazar daha ucuz o kadar😊 madem istanbul a gitmek zorundasınız hiç korkmasın gözünüz vallahi ben 5 yıl yaşadım ve şu an o kadar özlüyorum ki istanbulu.

ekonomik sıkıntı olmasa acikara Üsküdar derdim ama... İstanbul'da yaşayanacak en nezih yerler, salacak, Kuzguncuk, Çengelköy...
Kusura bakmayın ama söylemeden geçemedim. 42 yıldır cengelkoydeyim ve kurtulamadım bu geri kafalı insanlardan. Bu kadar bağnaz ve cahil insanlar bir yerde toplanmış. Hiiiç tavsiye edemem. Ben erenköy kazasker koşuyolu derim.

Maltepe Kartal tarafı daha nezih bence ama kiralar biraz yüksek. Gaziosmanpaşa ve kçekmecede kiralar daha uygun ama pek düzgün yerler değiller. Bence anadolu yakasında oturmak için daha çok seçenek var ve daha güvenli.
İstanbulda yaşam çok zor ama madem geleceksiniz Allah yardımcınız olsun.

Tercihin Anadolu yakasından olması güzel ama memur maaşı ile çocukta varsa biraz geçinmek çok zor olacaktır. Gaziosmanpaşa ve k.çekmece Avrupa tarafında kalıyor onları çıkartabilirsiniz seçeneklerden.

Bende doğduğumdan beri İstanbul'da yaşıyorum. Ataşehir'de oturuyorum. Ataşehir denince hemen zengin,lüks evler algısı oluşuyor ama ben Ataşehir'in köyündeyim😂
Ferhatpaşa semtindeyim evlendiğimden beri 5 senedir burda bi vakayla karşılaşmadım bugüne kadar...sessiz sakin bir semt bende sakinliği sevdiğimden memnunum kiralar da diğer yerlere göre biraz daha uygun . Yan binada tavuk besliyolar mesela sabahları horoz sesiyle uyanmak bana iyi geliyor😍Burası sultanbeyliye 15 dk mesafede. Oraya bazen sadece alışveriş için giderim ama oralar kalabalık. İstanbul , buraya hiç gelmeyenler için ürkütücü geliyor ama yaşamadan bilemezsin zaten kötülüğün yeri yoktur her şehirde var o. Benim eşimde başka bi şehirden geldi buraya öyle alıştıki kendi memleketine gidince dar geliyor orası😊 İstanbul nüfus yoğunluğundan dolayı kalabalık şehir ama benim oturduğum semt sakin mesela
Her semt için aynı şeyi söyleyemeyiz keza kiralar için de öyle... Semtine göre değişir
Anadolu yakası Avrupa'ya göre daha sakindir
Bu arada biz eşimin tek maaşıyla geçiniyoruz kiradayız kendisi memur falanda değil ve 1 çocuğumuz var ama çok şükür kimseye muhtaç değiliz

Son düzenleme:
Ben eğer maaş 8.000, 10.000 olmayacaksa tercih yapacak arkadaşlarıma gelmeyin İstanbul'a diyorum. Çünkü cidden hayat pahalı, kiralar uçuk. Aldığın maaşın büyük bir kısmı kiraya ve yol masrafına gidiyor.
Kendi evi olan insanlar bile çok zorlanıyor.
İnşallah uygun fiyatlı bir yer bulabilirsiniz kendinize. 4 yıl sonra geri dönebilecekseniz en azından memuriyet için 4 yıl katlanılır diyorum yapacak birşey yok.

Onun dışında Gaziosmanpaşa'da da çok güzel mahalleler var. Evlenene kadar Bayrampaşa'da yaşadım ben çok güzel bir mahallede. Şu an farklı bir ilçedeyim çok zorlanıyorum alışmakta ama güvenlik problemi tüm Türkiyede var. Onu çok dert etmeyin derim.

İnşallah hayırlısı olsun sizin için. Anadolu yakasını pek bilmiyorum ama genel anlamda daha nezih sanırım Avrupa yakasına göre.

Ama her semt bir değilki. Benim oturduğum semtte kira fiyatları ortalama 900-1000 tl
Benim eşimin maaşı sizin yazdığınız rakamın yarısı bile değil😊 bi tane de çocuğumuz var ama çok şükür kimseye muhtaç olmuyoruz
Para ne kadarsa harcaması da o kadar oluyor tabi ama çok şükür huzurumuzu kaçıracak kadar darda olmuyoruz

Anadolu yakasını bilmem de ben şu an Emirgan'da oturuyorum. Yok böyle bir yer tam aşık olunacak bir yer her şeyi bambaşka.. Kiralar yüksek tabi ama biz birkaç kişi kaldığımızdan sorun olmuyor..

Back