İstanbulda yaşamak..

Basaksehır tarafı guvenlı ıste ıcı en kucuk daıre kıraları uygun 2 oda 1 salon
Zorlanırsınız ama gecınırsınız mecbursanız

Kpss tercihi mi? Ben daha önce İstanbul'da yaşamış biri olarak İstanbul'u yazmadım.

Yaa Beykoz dam birini bulmak çok mutlu etti beni :)) bende doğma büyüme Beykozluyum ama eşimin görevi sebebiyle 8 aydır Muğladayım. Ailem İstanbul da tatillerde falan gelebiliyorum :)
Bir beykozlu da benim :)
Istanbulun en güzel semti bana gore. Ama kiralar uçtu. Ekonomik olarak baska şehirden gelenleri cok zorlar ist

Öncelikle iş yeriniz nerede olacak buna göre seçim yapmalısınız çünkü İstanbul'da ulaşım ciddi anlamda zor
Yazdığınız semtlerden sadece Maltepe güzel Küçükyalı'da olabilir. Diğer yakada Beylikdüzü, Yakuplu gibi merkeze uzak yerlerde yaşam güzel.
Uzak durulacak semtler denilen Bağcılarda üç yıl yaşadım, başıma bir iş gelmedi ancak çok kalabalık ve şu an Suriyeli nüfusu çok yoğun, sessiz sakin yaşamak imkansız. Olumlu yanı her keseye göre yaşamak mümkün, ulaşımı çok rahat, ne ararsan elinin altında var.
2,5 yıl Gaziosmanpaşa da yaşadım işime çok yakın olduğu için, Baraj yolu Fidanlık durağı olarak geçiyordu yaşadığım yer İbb lojistik binasının yakını, son derece sessiz sakin ve nezihti öyle huzurlu bir yer çok az ama bir kilometre gidip Alibeyköy'e girince aynı Bağcılar :))) Diğer yanım çok meşhur Gazi mahallesi olmasına rağmen hiç bir sorun yaşamadım
Şu an Beylikdüzündeyim, işi bıraktığım için kendi evime taşındım, burası son derece huzurlu, eşim servisle işe gidiyor buranın tek kötü yanı merkeze uzak ama yaşam alanı olarak muhteşem bir yer.
İstanbul'da önceliğiniz başta da söylediğim gibi ulaşım olsun, Beylikdüzü-Taksim arası 9 yıl işe gidip geldim ömrümün yarısını yedi yol ve trafik bu çok önemli. Site içinde bir ev bakarsanız güvenlik açısından daha iyi olur. Güvenlik her yerde sorun olabilir Şişli, Beşiktaş,Fulya gibi nezih denen semtlerde bile olabiliyor her şey, Allah'a emanetiz

Bir beykozlu da benim :)
Istanbulun en güzel semti bana gore. Ama kiralar uçtu. Ekonomik olarak baska şehirden gelenleri cok zorlar ist

15 sene Beykozda yasadim.Beykozda 6 sene once Suriyeliler geldikten sonra kiralik ev bulmak imkansiz hale gelmisti.Zaten imara kapali oldugundan kiralik ev bulmak zordu.Suan nasil kiralar ne kadar acaba?

Semtine göre değişiyor.Kanlıca,Hisar civarı pahalıdır ama Çubuklu,Paşabahçe,Ortaçeşme,Tokatköy vb yerlerinde uyguna bulabilirsin.
Biz eşimin de işi gereği iç kısımlarda oturmamız zor olacaktı. Kanlıca da oturuyorduk ve kiramiz çok hızlı artıyordu. Bir de iç kisimlarda evler daha çok mustakildi, güvenlik açısından (eşimin nöbetleri olduğu için) zor olur diye oraları tercih etmedik.

Ben Bağlarbaşı/ Üsküdardayım.
Burası Nakkaştepeye yakın.
Çok nezihtir. Yeşil sakin.
Yani Üsküdar meydan gibi değil. Tavsiye ederim.
2bine 1+1 veya 2+1 eski binada ev bulursunuz.
Bence Sultanbeyli gibi semtlere gitmeyin.
Ben olsam merkezde bir yeri tercih ederdim.
Mesela; Kadıköy, Üsküdar, Çengelköy.. vb
Buralar daha güvenli yerler.
Eşiniz size kirada destek çıkamaz mı?
Bazı semtlerde çok orta doğulu göçmen var. Eşiniz yok iken iyi olmayabilir. Bizim burada yok gibi mesela.
O yüzden ben olsam ev eski de olsa semte dikkat ederdim.
Ne kadar Istanbul Üsküdarı sevsem de emekli olunca ileride burada kalmak istemiyorum. Istanbul giderek kalabalıklaşıyor. Arada turist gibi gelmek daha hoşuma giderdi.

Umarim şehir dışına bir sahil kasabasına gidebilirim..

Ben kozyatağındayım kadıköye bağlı.. 8 aydır burdayım ve aşığı oldum gözümü burda açtım.. imkanım olsa burda ev alırım ama çok uçuk.. 3+1 kiramız 1700 tl aidatta 200 tl şuan bölgenin en uygun evi diyebilirim ortalama 2300 bandında burda kiralar

Sanırım sağlık bakanlığı atamasıyla yerleşeceksiniz eğer öyleyse lütfi kırdar müthiş bi hastane 5 yıldızlı yaptılar ve o çevre çok değerlendi ama nispeten kiralar yine iyi 1200e bulursunuz

Aynen LÜTFÜ KIRDAR düşünüyorum biraz kiralara baktım hastaneye yakın 1500 evler var semti nasıl kreşler filan

Istanbulu bilmeyen 2 kadin bir cocuk icin gaziosmanpasa sultanbeyli falan pek ideal yerler degil.

Maltepede Kucukyali, idealtepe gibi yerlere bakabilirsiniz yeni ev olmazsa 1700 1800lere bulunur.

Esyaniz var mi? Yeni eşya alacaksaniz veya cocugu krese verecekseniz gecinemezsin. Yoksa ucu ucuna döndürürsünüz.

Aynen LÜTFÜ KIRDAR düşünüyorum biraz kiralara baktım hastaneye yakın 1500 evler var semti nasıl kreşler filan
Hastanenin dibinde olmasına gerek yok aslında çünkü kira artar haliyle. Ulaşım rahat o bölgede tek dolmuşla ulaşabileceğiniz biraz arka sokaklara bakın bence daha da düşer fiyat bölge iyi nezih temiz. Kreş olarak bakma ihtiyacı duymadım ama illaki vardır çünkü büyüyen bölge. Cevizliye bakın mutlaka

işte sanki bana hep öy
Bir de oyle sokakta kapkac hirsizlik denk gelmedim. Beni de cok korkutmuslardi ama bi sekilde yasaniyor. Bir de soyle dusun su sehirde 20 milyon insan yasiyor siz mi yasayamayacaksiniz?
haklısınız ama işte ister istemez bi korku oluyor malum gündemdeki olaylar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…