İstanbulda yaşamak..

Bende pendikteyim kurtkoyde

ben de doğma büyüme istanbulluyum , şaka gibi ama istanbul dışına çıkınca saydıklarınız başıma gelecek gibi hissediyorum, istanbul benim güvenli bölgem gibi yalnız gopla küçükçekmece avrupa yakasında.anadolu yakası avrupa yakasına göre bir nebze daha yaşanabilir , daha derli toplu bir yerleşime sahip.saydıklarınız içinde Maltepe en iyisi bence.sultanbeyli küçük suriye, Gop desen asla tavsiye etmem ne ararsan var.kartal bana çok uzak olduğundan nadiren giderim eh fena değil.ama tek memur maaşıyla ve bir de çocuk masrafı geçinebilir misiniz ya da ne düzeyde geçinirsiniz bilemiyorum.yani çok merkezi yerlerde ev bakarsanız geçinemezsiniz büyük ihtimalle.başka semt ihtimali yok mu?

Siz neredesiniz ben pendik kurtköy

valla istanbul mis gibi yer dogma buyume istanbulluyum nereye gidersem gidiyim her geldigimde iyiki istanbulda yasıyorum diyorum dedigin cevrelerin bi taraf avrupa bi taraf karsı bence tam yer söyleki öyle yazalım

Eğer geliyorsa kartal ve Maltepe yazın. Sultanbeyli yi tavsiye etmem. Ben de İstanbul'da görev yapan bir memurum. Çok şükür şimdiye kadar olumsuz birşey yaşamadık.

Ve kirası çok pahalı. Ben de 4 yıl görev yaptım. Beykoz a aşığım diyebilirim keşke kiraları da çok uçuk olmasaydı kimse koparamazdi beni oradan.
Bende kopmak zorunda kaldım maalesef . Eşimin görevi nedeniyle Muğladayız . Ama çok özlüyorum Beykoz’u

Anadolu yakası dediğin için tavsiye veremeyeceğim ama Avrupa yakası deseydin Kemerburgaz, Göktürk tavsiye ederdim. Huzurlu, yeşili bol, nezih yerler. Tabii kiralar da bu nedenle yüksek.

Sultanbeylide bile bu korktuklarınız başınıza gelmez merak etmeyin :) ama güçlü durun hep, kötü insanlar güçsüz ve korkak görünenlerle uğraşıyorlar benm anladığım.

Anadolu yakası daha doğru bir seçim olmuş, kartalı tavsiye edebilirim son kira durumlarından pek haberim yok ama ulaşımı rahat alışveriş yerleri bol mağdur olmazsiniz

Çekmeköy e Şahinbey taraflarına gelin 2+1 evler 1000 TL'den başlıyor çocuklar içinde çok güzel parklar var ve gayet sessiz sakin bir yer 4 yıldır burada oturuyorum gayette memnunum

Ilk tercihin Maltepe olsun.sonra tuzla kartal cekmekoy ataşehir olabilir...
Umraniye nin atasehire yakin yerleri de olabilir,sakin ve nezih.
Ortalama 1300 _ 1700 arasi gonul rahatligi ile ailenle kalabilecegin bir yer bulursun buralarda.
sultanbeyli_gaziosmanpasa cok karisik yerler tercih etme bence.

12 yil istanbulda kaldim. 21 yasimda gittim iş geregi, 1 yil oldum memleketime döneli... cok ozledim cooook
Ben mecidiyeköy merkezde kaliyordum. 10 sene once 950 tl kira veriyordum. Evlenince ataşehire tasindim. Dogru yolda giderseniz basiniza birsey gelmez diye dusunuyorum. Biraz da gittiginiz semtlere bagli. sapasalık olmayı istanbul kaldırmaz, biraz uyanık olmak lazim ..Çantaniza dikkat edip arkanizi kollamaniz lazim kim ne yapiyor diye. zamanla oyle de oluyorsunuz zaten.
Hakkinizda hayirlisi olsun..

Son düzenleme:
Ve kirası çok pahalı. Ben de 4 yıl görev yaptım. Beykoz a aşığım diyebilirim keşke kiraları da çok uçuk olmasaydı kimse koparamazdi beni oradan.
Semtine göre değişiyor.Kanlıca,Hisar civarı pahalıdır ama Çubuklu,Paşabahçe,Ortaçeşme,Tokatköy vb yerlerinde uyguna bulabilirsin.

Tuzla Kartal Pendik olabilir bence. Kurtköy taraflarında çok güzel siteler var. İyi araştırsan bu semtlerde nispeten iyi evler bulabilirsin. İst aşığıyım. Eşimi ikna edemediğim için yıllar sonra küçük bir şehre gelmek zorunda kaldım. Tabi sen sever misin bilmiyorum. Benim eşim de küçük şehirde doğmuş büyümüş İstanbul a cesaret edemedi

istanbulda memur maasiyla tek basiniza cok zor. hele cocuk varsa. sandiginiz gibi hergun kapkaca tacize ugramiyor istanbulda yasayanlar, 33 yasima geldim bir kere bile yasamadim:)

ostanbulu secmek zorundaysaniz ancak sehir kalabaligindan korkuyorsaniz silivri oneririm. istanbula bagli olmasina ragmen istanbulla alakasi yok dingin bir yer. kiralar da istanbula gore cok uygun. kuzenim gaziosmanpasa da evi olmasina ragmen kiraya verip silvriye yerlesti. istanbulda sokak arasi dandik evinin kirasiyla silivride guvenlikli havuzlu lux bir siteye tasindi huzurla cocuk buyutuyor simdi.

anadolu yakasini hic bilmiyorum, ben eyup te oturuyorum, gaziosmanpasayla dip dibe olmasina ragmen bir tik daha duzgundur, ancak cok istanbul ici, dooayisiyla kalabalik ve kaosun icindesiniz.

hem uygun hem nezih oturulabilir semt bence yok istanbulda:) cunku fiyatlar evlerin kalitesine gore degil semtin kalitesine gore belirleniyor. onceliginiz gecim derdi ise mecburen ucra koselerdeki semtleri secmeniz gerekecektir. buralarda da guvenlik sorunu yasamaniz muhtemel.

Esenler bağcılardan uzak dur dediler mesela
Esenler bagcilar gaziosmanpasa güngoren zeytinburnu taraflari, bakirköyun bazi semtleri. kasımpaşa , bayrampaşa ,gültepe/kagithane ( karışik, cok dar sokaklar, asiri trafik,...)
Heryer kotu degil muhakkak ama geneli boyle..trafigi de cok. En kolayi metro guzergahi olabilir.

Avrupa yakasi kiralari cok yuksek genel itibarıyla.
Ve genelde eski yerlesim yerleri, binalar kucuk,dip dibe,yeşil yok heryer beton yığıni.. anadolu maltepe tarafiyla kiyaslayinca farki gorursunuz..
Anadolu tarafi oturulacak yer , avrupa tarafi gezilecek yer derler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…