İstanbulda yaşamak..

b

teşekkür ederim pendikte 1 tane alım var o yüzden yazmadım şansım az

mecburi malesef bende annemi götürecem eşimde destekleyecek mecbur döneri yüksek bi yer tercih etmeye çalışıyorum

aynen çok izlerdim

cevabınız için teşekkür ederim maltepe üsküdar ataşehir kartal da açık var

küçükçekmece mahalle mahalle değişir. kanarya mahallesi olmaz misal ama cennet mahallesi (dizideki cennet mahallesi burası değildir, herkes o sanıyor) daha iyidir.
gaziosmanpaşa da da mahalle aralarını tavsiye etmem. avrupa konutları, 5 levent gibi sitelerde oturabilecekseniz olur onların da 1+1 leri dahi 3000 civarından başlıyor.

valla istanbul mis gibi yer dogma buyume istanbulluyum nereye gidersem gidiyim her geldigimde iyiki istanbulda yasıyorum diyorum dedigin cevrelerin bi taraf avrupa bi taraf karsı bence tam yer söyleki öyle yazalım
maltepe üsküdar ataşehir kartal göztepe yazabilirim

Sultanbeylide bile bu korktuklarınız başınıza gelmez merak etmeyin :) ama güçlü durun hep, kötü insanlar güçsüz ve korkak görünenlerle uğraşıyorlar benm anladığım.
teşekkür ederim biri de küçük suriye yazmış sultanbeyliye

cevap verdiğiniz için teşekkür ederim dikkat edicem

eşinize hak veiyorum mecbur olmasam asla gitmezdim

aynen küçük şehirlerde de herşey oluyor ama işte tercihen üsküdar maltepe kartal göztepe olabilir

illaki şu durumda destek olması gerekiyor 4 sene hemen geçsin tek istediğim üsküdar tercihlerim arasında

Ben pendikteyim burda bir devlet hastanesine atandım uzaktan zor gibi gözüküyor ama zor değil bence sağlıkçıyım bu arada. Sizde sağlıkçısınız sanırım bölümünüzü falan bana özelden yazarsanız size yardımcı olurum hastaneler konusunda

Aynı şeyleri yazmak için geldim ki baktım yazılmışı var,beğendim,tekrar tekrar beğenebilirim.
Evet İstanbul kalabalık,pahalı bir yer tamam da,heryerde yaşanıyor,gasp,darp vs vs.
Istanbul'a özgü birşey değil.
Öte yandan gecinilir de neden geçinilmesin,tek cocuk,2 yetişkin,uygun kiralı bir ev bulunursa idare edilir. Ayağını yorganına göre uzatmayı bilsin yeter ki.
Konum olarak tavsiye veremem,anadolu yakasına hakim değilim ,yıllardır Avrupa yakasındayım.

2 yaşımdan 26'ma kadar İstanbul'da yaşadım. Hem de Gop'ta..
Oranın bence en güzel yerindeydim gerçi ama..

Senede 3 ay gidebiliyorum artık ne yazık ki..
Size İstanbul'dan öcü gibi bahsedenlere aldırmayın.
İnsanlar bu konuda çıldırmış gibi.
Ankaralı bir arkadaş İstanbul'dan korkmuş yazmamış, Mardin'i yazmış.
Bunu duyunca şoka girmiştim.

İnsanlar etinden, sütünden doya doya faydalanmak ama ucuza yaşamak istiyor garip.
Oysa outlet avmsi bol, metrobüsü, vapuru ile ulaşım imkanları geniş, insanı arabaya mahkum etmeyen
bir şehir. Kalabalığına, trafiğine yapacak bir şey yok.
Gülü seven dikenine katlanır.
İnsana tüm güzellikleri bir arada vermezler.

Ankara'da 3 yıl yaşadım.
Durakta 40 dk otobüs beklediğimi bilirim, donardım.
Kirası uygundu ama merkeze uzaktı ne anladık.
Merkeze yakın oturan bir arkadaş oldukça eski bir eve 1200 kira veriyor mesela :S

Öyle İstanbul'un Silivri'sinde de otur aynı mantık :)
Ama yok hem kira ucuz olsun hem nezih yerde olsun istiyor herkes.

3 yıldır da Doğu Karadeniz'deyim.
Fıstık gibi yerdeyim evet. Doğasına kim ne diyebilir.
Maddi olarak ise her şey ateş pahası.
Ben küçük yerlerde geçimin daha zor olduğunu düşünüyorum.
Çünkü seçenek yok, eliniz mahkum.
Esnafında ister al ister alma duygusu var.
Giyim konusunda çöp almış değilim burdan.
İnternet alışverişinin bağımlısı oldum. İstanbul'a gittiğimde yapıyorum ya da..
10 dklık yol dolmuş ücreti 6 tl kişi başı.
Hastaneye gitmek için iki dolmuş yapmalıyım.
Taksi ile aynı yol 60 tl.
Sinemaya gitmek için yine 2 dolmuş.
Yol parası 12 git 12 dön. 24 tl sadece kişi başı yol, bilet fiyatını, yemeğini hesaplamayayım.
Araban yoksa öl der gibi :)

O saydıklarınızı İstanbul'da yaşamadım.
Ankara'da yaşamıştım garip bir şekilde.
Kötü insan her yerde. Allah'a emanet yaşıyoruz.

Madem gitmeniz gerekiyor.
İyiye odaklanın.
İşiniz olacak, denemeye değer diyorum.

İstanbuldan gözünüz korkmasin o kadar. Her yerde kötü olaylar oluyor. Ama ülke nüfusunun 1/5'i istanbulda olunca olaylar hep burda oluyormus gibi bir algi olusuyor. Nufusu istanbuldan az olan ülkeler var. Önemli olan yasayacaginiz semti dogru secmek. 25 yildir istanbuldayim cok sükür basima gasp, hirsizlik vs gelmedi. Hatta bir keresinde cüzdanimi düsürdüm. İcindeki bilgilerden evimi bulup getirdiler Anadolu yakasinin daha yasanilir oldugunu duydum ben de ama aliskanliktan galiba isinamadim hic. O yüzden oradan tavsiye veremiycem ama Avrupa yakasinda büyükcekmece (merkezi ve mimaroba), beylikdüzü (güzelyurt, bizimkent, beykent), bahcesehir (2. kisim ve esenkent kiralar uygun) tercih edilebilir ve cocuk büyütmek icin güzel yerler. Esenyurt, gaziosmanpasa, bagcilar Ve sultangazi aklima gelen uzak durulacak yerler. Hakkinizda hayirlisi olsun insallah.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…