Ulaşım canım metro,metrobüs gibi toplu ulaşım araçlarına uzak olan evlerdir sanıyorum baktıkların.1300 kira çok dedin ya o kadar eder mi ki 1+1? Sahibinden'e inanmamak gerekiyor galiba
1300 kira çok dedin ya o kadar eder mi ki 1+1? Sahibinden'e inanmamak gerekiyor galiba
Istanbulda yaşayanlar sana zorlugundan bahsediyor ama inanmiyorsun neden ?
Ev gecindiriyoruz yaşayıp bildiğimiz şeyleri yazıyoruz sana. . 2000 tl ile yapamazsin tek başına. 5 milyarla yapamıyorum. Dene ve gör o zaman
2009 da yalnız yaşamaya başladım.ama ev kendi evim.istanbulda adam gibi bir muhitte,adam gibi bir ev kirası en az 800 tl.ki muhit önemli aaa tek mi yaşıyacaksınız diyen bir emlakçı,bir evsahibi can sıkmasın.merakli camdan bakan komşular da cabası.iki kira depozit,emlakçı komisyonu,apartman temizlikci aidatı,
ev eşyaları,nakliyat ücreti,elektrik,su,doğalgaz,internet faturası ,yemek olayını hadi çoğunlukla işyerinde halletseniz bile ona da muhakkak ayıracaksınız bir meblağ.
Daha sormak istediklerin varsa cevaplarım :)
Bak canım ev internetten bakılmaz. Gidip muhiti görmen gerekiyor. Sana Taksim der Tarlabaşı çıkar hangi mahallesi bilmezsin. Bazı yerler bir hanımın tek yaşamasına müsait değil.Sen rahat edemezsin yani.
Hastalık var sağlık var. Herşeyi çepeçevre düşünmek lazım. Gerçekten çok tekin bir yer değil İstanbul. Anadolu daha güvenli buraya göre.
Bence ailenden çok uzaklaşma. Yada bir yakının olduğu şehir düşün. İzmir daha mantıklı İstanbul'a göre. Yada Ankara. Bilmiyorum yine tercih senin.
Doğma büyüme buradayım trafiği pahalılığı ve garip insanları hiç bana göre değil .
Sürekli hayaller kurarım sakin bir muhit belirli aileler , insanlar.
İlla İstanbul diyorsan Gebze, İzmit bölgesini düşünebilirsin. Hayırlısı olsun hakkında
Biraz birikim yap ön masraflar için,borcun ve sorumlulukların yoksa idareli biriysen azmedersen başarırsın gibime de geliyor.hiç bilmediğin bir şehirse bol.vaktinde güvendigin birisiyle gez ,araştır iyice istanbulu gör buradaki yaşamı.yer yer bunalsam da başka şehirde yapamıyorum ben de.sıkılıyorum hemenMantıklı ve haklı bir cevaptı ama beni bi parça üzdüZorlanmam sorun değil maaşmı arttırcağıma inanıyorum ama masraflar dediğin gibi çoook fazla
Bağcılar'da bir tanıdığım var bildiğiniz bodrum katı giriş falan değil sobalı 1+1 ufacık ev 500 lira kira alıyorlar. Bağcılar diye küçümsemeyin bence. 2000'e yaşanır mı yaşanır ama sosyal hayatınız çok olmaz. Metrobüs bile 3,65 basıyor yahu sadece yol parası minimum 250 civarıİnanmadığımı kim söyledi sadece abartmaları düzeltiyorum, 2 binle yaşanır ama kıtı kıtına yaşanır bu doğru bak, ama Bağcılar'da bile kirayı veremezsin saçma gibi. 5 milyarla tek başına mı yapamıyorsun?
Çook teşekkür ederim haklısın, İzmirde evim var burda çok rahatım ama rahat batıyor herhalde bazen insanlara her şey de burdan sonra başlıyor:/
Biraz birikim yap ön masraflar için,borcun ve sorumlulukların yoksa idareli biriysen azmedersen başarırsın gibime de geliyor.hiç bilmediğin bir şehirse bol.vaktinde güvendigin birisiyle gez ,araştır iyice istanbulu gör buradaki yaşamı.yer yer bunalsam da başka şehirde yapamıyorum ben de.sıkılıyorum hemen
Bence rahatını hiç bozmaya değmez. Miss gibi kendi evinde otur işte
İzmir'de kiralar nasıl? Merak ettim
Bir kere kışın ödeyeceğiniz doğalgaz faturasını düşünürseniz, üzerine de kirayı koyun :) sizce 2000 yeter mi?
İstanbulda mesele uygun fiyata ev bulmak degil. Duzgun bir yerde ev bulmak mesele. Buda iki bin tlye olacak is degil sevgili kardesim. Tamam bak ben yasarsin diyorum o rakamlara bu mesele degil. Ama korku filmi tadinda yasarsin. ornegin bagcilarda yasarim demissin sahsen izmirden gelip bagcilarda yasamakta ne bileyim biraz şov bence :)
Ucuz değilmiş ama buradan iyidir. Ya bir dışarıya çıkayım diyorsun hiç bişey yapmasan en az 50 tl gidiyor. Nere gidiyor? yola. Bide trafikte ömür bitiyor.Daha uygun en azından geniş güzel evler tek kişi için 900den başlıyor ama güzel yerlerde İstanbul'da o paraya 1+0lık rutubeti anca kiralayabiliyorsun, biraz birikim yaptıktan sonra gitmem daha hayırlı olacak baya araştırıyorum bu aralar :)
izmir'de şöyle bir durum var bilenler bilir, izmir'deki yapılar yani binalar genelde eskidir yani yeni binalar, apartmanlar falan da hızla yapılıyor elbette ama bu eski evlerin avantajı şu, çok geniş yapılmış. yeni evleri küçücük, kutu gibi yapıyorlar ama eski yapılar geniş, 3+1'ler falan bayağı iyi. ve bu eski binaları da eğer dolgu zeminde ya da çamur zeminde değilseniz sağlamlığını çok kafaya takmaya gerek yok, pek sıkıntı yok çünkü özellikle kirada oturacaksanız.Daha uygun en azından geniş güzel evler tek kişi için 900den başlıyor ama güzel yerlerde İstanbul'da o paraya 1+0lık rutubeti anca kiralayabiliyorsun, biraz birikim yaptıktan sonra gitmem daha hayırlı olacak baya araştırıyorum bu aralar :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?