İstanbul'da tek kişi yaşayabilmek için

2009 da yalnız yaşamaya başladım.ama ev kendi evim.istanbulda adam gibi bir muhitte,adam gibi bir ev kirası en az 800 tl.ki muhit önemli aaa tek mi yaşıyacaksınız diyen bir emlakçı,bir evsahibi can sıkmasın.merakli camdan bakan komşular da cabası.iki kira depozit,emlakçı komisyonu,apartman temizlikci aidatı,
ev eşyaları,nakliyat ücreti,elektrik,su,doğalgaz,internet faturası ,yemek olayını hadi çoğunlukla işyerinde halletseniz bile ona da muhakkak ayıracaksınız bir meblağ.
Daha sormak istediklerin varsa cevaplarım :)

Istanbulda yaşayanlar sana zorlugundan bahsediyor ama inanmiyorsun neden ?

Ev gecindiriyoruz yaşayıp bildiğimiz şeyleri yazıyoruz sana. . 2000 tl ile yapamazsin tek başına. 5 milyarla yapamıyorum. Dene ve gör o zaman

1300 kira çok dedin ya o kadar eder mi ki 1+1? Sahibinden'e inanmamak gerekiyor galiba

Bak canım ev internetten bakılmaz. Gidip muhiti görmen gerekiyor. Sana Taksim der Tarlabaşı çıkar hangi mahallesi bilmezsin. Bazı yerler bir hanımın tek yaşamasına müsait değil.Sen rahat edemezsin yani.
Hastalık var sağlık var. Herşeyi çepeçevre düşünmek lazım. Gerçekten çok tekin bir yer değil İstanbul. Anadolu daha güvenli buraya göre.
Bence ailenden çok uzaklaşma. Yada bir yakının olduğu şehir düşün. İzmir daha mantıklı İstanbul'a göre. Yada Ankara. Bilmiyorum yine tercih senin.
Doğma büyüme buradayım trafiği pahalılığı ve garip insanları hiç bana göre değil .
Sürekli hayaller kurarım sakin bir muhit belirli aileler , insanlar.
İlla İstanbul diyorsan Gebze, İzmit bölgesini düşünebilirsin. Hayırlısı olsun hakkında

Istanbulda yaşayanlar sana zorlugundan bahsediyor ama inanmiyorsun neden ?

Ev gecindiriyoruz yaşayıp bildiğimiz şeyleri yazıyoruz sana. . 2000 tl ile yapamazsin tek başına. 5 milyarla yapamıyorum. Dene ve gör o zaman

İnanmadığımı kim söyledi sadece abartmaları düzeltiyorum, 2 binle yaşanır ama kıtı kıtına yaşanır bu doğru bak, ama Bağcılar'da bile kirayı veremezsin saçma gibi. 5 milyarla tek başına mı yapamıyorsun?

Mantıklı ve haklı bir cevaptı ama beni bi parça üzdü Zorlanmam sorun değil maaşmı arttırcağıma inanıyorum ama masraflar dediğin gibi çoook fazla

Çook teşekkür ederim haklısın, İzmirde evim var burda çok rahatım ama rahat batıyor herhalde bazen insanlara her şey de burdan sonra başlıyor:/

Mantıklı ve haklı bir cevaptı ama beni bi parça üzdü Zorlanmam sorun değil maaşmı arttırcağıma inanıyorum ama masraflar dediğin gibi çoook fazla
Biraz birikim yap ön masraflar için,borcun ve sorumlulukların yoksa idareli biriysen azmedersen başarırsın gibime de geliyor.hiç bilmediğin bir şehirse bol.vaktinde güvendigin birisiyle gez ,araştır iyice istanbulu gör buradaki yaşamı.yer yer bunalsam da başka şehirde yapamıyorum ben de.sıkılıyorum hemen

Bağcılar'da bir tanıdığım var bildiğiniz bodrum katı giriş falan değil sobalı 1+1 ufacık ev 500 lira kira alıyorlar. Bağcılar diye küçümsemeyin bence. 2000'e yaşanır mı yaşanır ama sosyal hayatınız çok olmaz. Metrobüs bile 3,65 basıyor yahu sadece yol parası minimum 250 civarı

Istanbulda 2000 tl ile cok cok cok zor. Yalniz yasamak kolay mi sorusuna gelirsek, ben okulum ailemin evine uzak diye universitede ayri eve ciktim ve o gunden beri yalniz yasiyorum. Yalniz yasamanin zorluk derecesi yasadigin ve calistigin semte gore degisir. Benim oturdugum semtte ve sitede popon acik gezsen de donup bakmazlar o yuzden yasamak kolay. Ama bu tarz yerlerde yasaman icin 2000 tl yetersiz, 2000 tl ile ucu ucuna gecinebilecegin semtlerde de tek basina yasamak riskli olur. Bir yerden sonra para yetmeyince kredi cekmek zorunda falan kalirsin ya da kredi kartina yuklenirsin ve ne oldugunu anlamadan kendini borc icinde bulursun. En mantiklisi bir arkadasinla eve cikmak.

Evet bomboş gidilmez gibi birikim yapmam lazım, yada maaşım 3binlere çıkınca anca giderim

Bir kere kışın ödeyeceğiniz doğalgaz faturasını düşünürseniz, üzerine de kirayı koyun :) sizce 2000 yeter mi?

Bence rahatını hiç bozmaya değmez. Miss gibi kendi evinde otur işte
İzmir'de kiralar nasıl? Merak ettim

Daha uygun en azından geniş güzel evler tek kişi için 900den başlıyor ama güzel yerlerde İstanbul'da o paraya 1+0lık rutubeti anca kiralayabiliyorsun, biraz birikim yaptıktan sonra gitmem daha hayırlı olacak baya araştırıyorum bu aralar :)

İstanbulda mesele uygun fiyata ev bulmak degil. Duzgun bir yerde ev bulmak mesele. Buda iki bin tlye olacak is degil sevgili kardesim. Tamam bak ben yasarsin diyorum o rakamlara bu mesele degil. Ama korku filmi tadinda yasarsin. ornegin bagcilarda yasarim demissin sahsen izmirden gelip bagcilarda yasamakta ne bileyim biraz şov bence :)

istanbul dünyanın en güzel kentlerinden biri ama orada yaşanmaz, yaşamak çok zor. her şeyi ayrı bir dert bence, ulaşımı, insanları vs. tam bir kurtlar sofrası. toplu ulaşımı da ucuz değil ki üstelik kalabalık olması ve bu kalabalığın getirdiği rezillikler de cabası. izmir bu açıdan istanbul'a kıyasla çok daha iyi ve ekonomik. izmir'de ulaşım özellikle maddi açıdan daha kolay, toplu taşımaya 2,60 basıyorsunuz ama 90 dakika boyunca başka hiçbir ücret ödemeden istediğiniz kadar toplu taşıma aracı kullanabilirsiniz. bu sayede işe 2-3 vasıta gitmek maddi açıdan sorun olmuyor. bu açıdan izmir türkiye'nin en ucuz toplu ulaşımına sahip. izmir'in de kötü semtleri var, elbette izmir'de de tek başına bir kadının yürümesinin zor olduğu yerler var bırakın yalnız yaşamayı ama istanbul kadar değil.

bakın izmir'i beğenmeyen bir kesim var mesela, hep çamur atarlar yok izmir köy, izmir şöyle, böyle falan diye... ben o kesime teşekkür ediyorum sayelerinde izmir daha temiz ve düzgün kalıyor o kafadaki tipler gelip de izmir'i kirletemedikleri için :)

ben izmir diyorum.

Nerde demişim Bağcılarda yaşarım diye hani göster bakayım

Ucuz değilmiş ama buradan iyidir. Ya bir dışarıya çıkayım diyorsun hiç bişey yapmasan en az 50 tl gidiyor. Nere gidiyor? yola. Bide trafikte ömür bitiyor.
Kaç ay oldu evden çıkasım yok. Spor /ev - ev /spor bu kadar.

izmir'de şöyle bir durum var bilenler bilir, izmir'deki yapılar yani binalar genelde eskidir yani yeni binalar, apartmanlar falan da hızla yapılıyor elbette ama bu eski evlerin avantajı şu, çok geniş yapılmış. yeni evleri küçücük, kutu gibi yapıyorlar ama eski yapılar geniş, 3+1'ler falan bayağı iyi. ve bu eski binaları da eğer dolgu zeminde ya da çamur zeminde değilseniz sağlamlığını çok kafaya takmaya gerek yok, pek sıkıntı yok çünkü özellikle kirada oturacaksanız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…