Istanbul'da oturuyorum. Benim oturdugum muhitte evler 1500 1800 tl aidat hariç. .
Semtten semte fark var. 1+1 daireler de 700 800 yine burda. Tek başına zor olur gibi
700 800 olsa yine iyi hallederim. Hangi semtte oturuyorsun?
Ayda 2 bine bagcilarda bile yasayamazsin.
Internettten ac uskudar ev kiralarina bak derim.
Kira istanbulda 1+1 üsküdar civarı sıradan bir yer bir bayan için zordur ortalama 800 tl kita faturalarla minimum 1000 gıda 500 yol 200 zor ama ucucuna yeter gibi
Değil istanbul türkiyenin neresi olursa olsun tek bir kadının yaşaması zor olacaktır ama inkansız değil
İstanbulda çok zor
Hem maddi hem manevi
Eskişehir
Bursa
Samsun
Sinop
Yalova
gibi şehirlerde hayat senin için çok daha kolay olur
Hayat tarzınız nasıl? Mesela alışverişe düşkün müsünüz, kuaföre gider misiniz, kişisel bakım ürünlerine çok harcar mısınız, çok yemek yer misiniz, gezer tozar mısınız? Bu kriterler önemli. Fazlasına cevabınınız evet ise malesef tek başınıza 2000 TL ile geçinemezsiniz. Kira, ulaşım, faturalar, borçlar bilmenne... Fırsatınız varsa güvenebileceğiniz yakın arkadaşınızla bir eve çıkın en azından fatura, kira, masraflar bölünsün. İstanbul'da yaşıyorum ama burada hayat güzel olduğu kadar da zor.
İki seçenek var iseYa İzmirde kalıcam ya İstanbul diğerleri olmaz
İki seçenek var ise
İzmir çok daha iyidir
Kimse asgari ucretle gecinemiyor gecindigini zannediyor sadece barinip karbonhidrat agirlikli besleniyor.Kiralar 1+1 için 1000tl'ye var da bağcılar da gayet yaşarım insanlar asgari ücretle ev geçindiriyor. Ki Bağcılar yani
Kiralar ateş pahası İstanbul'da.
En ücra köşelerinde bile 800 tl ye ev yok. Kayaşehir gibi Yen'i yerleşim yerinde bile 1300 gibi rakamlar.
1300 ev olsa
300+150 yemek ve yol olsa
Kışın doğalgazı var aidatı var..
Bence başka biryer düşün. 2000 liraya rahat rahat geçirebileceğini hatta birikim bile yapabileceğini düşünüyorum. Ama bu yer İstanbul değil bence..
Çok zor o parayla gecinmen bence. Kiralar zaten o civardadir.
Kimse asgari ucretle gecinemiyor gecindigini zannediyor sadece barinip karbonhidrat agirlikli besleniyor.
Istanbulda 2 bin maasla bin tl kira odersen kalan bin tl ile sadece ev giderlerini gorursun.Suan hangi sehirdesin bilmiyorum ama anadoluda su parasi 20 tl geliyorsa istanbulda o su parasi 50 tlye karsilik geliyor.
Gercekleri yazdim sana ev arkadasi olmadan o parayla surunursun yaslanirsin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?