Nişan İstanbul'da nişan bohçası hazırlamak

Nişan Adetleri, Nişan Bohçası, Nişan Tepsisi

bergolya

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Ağustos 2008
272
1
96
İstanbul
Merhaba arkadaşlar benim eylülün son haftası sözüm bayramın son günü nişanım var ama henüz bohça hazırlamaya başlamadım.:uhm: İstanbul'da sizlerin bildiği, alışveris yaptığı bohça malzemelerini aldığınız yerler nereler?Sizler neler aldınız bohçalarınıza neler koydunuz?Erkeğin ailesine neler koydunuz?Bu şeyleri sepete mi koydunuz yoksa sandık mı aldınız?Hadi burda paylaşalım hatta fotoğraflarını koyalım hepimize yardımcı olsun. Bende almaya başlayınca fotoğrafları sizinle paylaşıcam.

3 sene önce bu hazrılığı yaptık 3 günde ancak tamamlanabildi daha çok osmanbey,sirkeci,bakırköy,nişantaşı civarından alndı yani topluca bir yerden alışveriş yapılmadı.Her yerde farklı güzel şeyler vardı erkeğe iççamaşırı pijama takımı alındı traş malzemeleri deri bir kutu içinde toplandı traş takımı parfüm falan filan o işide bir maazadan yaptık isim vermek yasak olabilir o yüzden hiç yazmıyorum.bana alınan şeylerde kalsik olan şeyler gecelik takımı iç çamaşırı takımı makyaj seti çorap havlu ayakkabı terlik çanta o tür şeyler zaten alışverişe başlayınca girdiğin mağazada sürüyle seçenek oluyor yada yardımcı oluyorlar

valla canım istanbulda neler var bilmyiorum ama bohça için aldıklarım...işde iç çamaşırı bütün aileye,annesine patik seccade,eşarp,çorap,krem,tarak seti,abiye iç çamaşırı gömlek kıravat traş losyonu,tarş köpüğü,roll on,deodorant,duş jeli,kardeşe duş jeli roll on gömlek deodorant çorap,babaya gömlek kıravat tshrt,çorap iç çamaşırı,nişanlıma ise parfüm duş jeli traş losyonu jıletleri,traş köüğü spreyi jolesi,kravat kol düğmesi gömlek iç çamaşırı hem siyah takım hem beyaz takım,tshırt,çorap roll on,stık,deodorant, falan filan bide annem kendisi üzerinde nişan fotomuzun olduğu bi sandık boyadı onla götürdük...hee biz annane ve babaanneyede götürdük ama herkes götürmüyo...bi 600-700 flan tuttu işde sandıklar ve hediyeleri konulacağı bohçalarla beilirkde

merhaba bunun için en uygun yer hem birçok ürünü aynı anda bulman hemde maaliyet açısından tabiki eminönü ve mahmutpaşa. kesene göre istediğin herşeyi orda bulabilirsin biz ordan almıştık.

canım bız sözde bohca yapmadık ama nişan ıcın yapıldı bulabılırsem resmını koyarım cok guzel hasır sepetlerden aldık ıcerıne koyup susledık sende kendın yapalırsın :)

Son düzenleme:
bohça için en uygun yer İstanbulda eminönü, biz ablamın bohçasını orada hazırladık hemde uygun oldu. Sen gidince zaten onlar sana öneri sunuyorlar, ne koyulacağı ile ilgili fikirde veriyorlar.

benım 4 kardesım evlendı hepsınınkını emınonun tarafında yaptık ama çok uygun gelmedı benım otrdum semt cok uygun tum marklarıda bulabılrısın nerdesın bılmem ama ben esenlerdeyımm cok uygun yanee

eminönünün şöyle bir şeyi var. bizim insanlarımız çok pazarlık yaptıkları için fiyatları çok yüksekten söylüyorlar. sıkı pazarlık yapıncada olması gereken fiyata indiriyorsunuz. benim nişan elbiseme 350 YTL demişlerdi 180 aldık düşünün artık :) pazarlık payını

ben şimdilik şişlide oturuyorum ama araştırma yapıyorum yani nerde olduğu önemli değil benim içim önerileriniz çok önemli :)hihoyyyt

tabikide eminönü mahmut paşa benim takılarımda ordan
alındı benim oturduğum yerle çok fark vardı altında bile
şok olmuşdum kızıyordum bide beni neden getirdiler
buraya diye sonra hak verdim yani.

biz pendikten yaptık nişan bohçasını.orada çok mağaza var ve kaliteli güzel şeyler bulabiliyosunuz.eminönü de iyi ama pendik ve fatih daha seçkin.bohçaya pijama takımı,deri bi kutu içinde traş malzemesi iç çamaşırları deri terlik koyduk şimdilik bunları hatırlayabildim

Valla ben de 1,5 yıl önce geçirdim bu stresli dönemi.. Eminönü uygun ama kaliteli şeyler için çok dolaşman gerekiyor. Normal çeyiz mağazalarında sıradan şeyler var. Ben 1 gün orada geçirdikten sonra normal mağazalardan almaya karar verdim. Bşiz aileler arasında anlaşıp sadece gelin ve damada bohça yaptık. Ailelere bohça yapmadık.
Damat Bohçası:
İç çamaşırı Pierre Cardin
Pijama takımı Pierre Cardin
Traş makinası Braun
Traş jeli Gilette
Traş Losyonu Gilette
Roll-on deo Nivea
Parfüm Armani Black Code
Terlik
Gömlek-Kravat Pierre Cardin
Mendil Pierre Cardin

Sanırım Bu kadardı. Eşimin işi gereği seyahatleri olduğu için biz Bohçaya koyup bavula yerleştirmiştik. Bavulu da tül ve kurdele ile süslemiştik. Tabii Sandık yada Sepet de olabilir. Bana yaptıkları bohçayı da Sandığa yerleştirmişlerdi.

çok teşekkürler yardımlarınız için arkadaşlar yarın eminönüne gidip bakacağız :) alınca fotolarını çekip koyarım size

ben de bir fikir vermem gerekirse alınacak şeyle aşağı yukarı belli.Benim de bir tavsiyem var.Beğendiğiniz bir terlik veya iç çamaşırını çeyiz mağazası değil de normal bir mağazadan alın ve düğün alışverişi olduğunu söylemeyin.İnanın düğün çeyiz alışverişi olunca fiyatı 2 misli oluyor.Bana da tavsiye edildi ve ben uyguladım gerçekten yarı fiyata veriliyor.Beğendiğin bir terliği çeyiz hazırlığı dersen örnek vermek gerekirse 40 ytl ise normal almaya kalkarsan belkide 15-20 ye alırsın. İç çamaşırını da bir gecemiz var davetliyiz dersin kıyafetin açık veya kapalı ona göre fiyat yarı fiyatına düşer.Eğer gelinlik içine iç çamaşırı dersen fiyat katlar.Bu da bir bilgi.

kızlar yardım cı olmak isterdim ama bana nişan bohcası gelemdi getirmediler
sanırım gelin bohcasu gelicek ..oda gelmezse annem ne söylücek bilemiyorum

sen yınede en azından gelın bohcanı hazırlat bohcasız olmaz bence ama yınede sız bılırsınız tabeşutarafagitti

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…