- 10 Ocak 2022
- 2.985
- 5.919
-
- Konu Sahibi Keyfinbilir
Merhaba, İstanbul'da yaşayan arkadaşlardan fikir istiyorum.
Beyoğlu'na atandım. Tek başıma yaşayacağım. 20 bin civarı kira için bütçem var. Sizce muhit olarak nerelere bakmalıyım? Beşiktaş civarı birkaç uygun yer buldum ama toplu taşımayla gideceğim için uzak mı olur? Bir de eşyalı 1 yıllık kiralık evler var, daha fazla sözleşme yapılamıyormuş. Anladığım kadarıyla bunu istedikleri gibi kira belirleyebilmek için yapıyorlar. Böyle bir yer tutsam biraz yaşayıp öyle tekrar ev mi arasam? Ya da günlük evler tarzı bir şey? Ne dersiniz?
İstanbul deprem haritası diye aratarak hangi bölgelerin daha riskli olduğunu görebilirsiniz.Onlara nereden bakabilirim? Denizden uzak olması kafamda var. Beşiktaş Dikilitaş civarı o konuda iyi diyorlar. Mecidiyeköy çok kalabalık ve deprem için kötüymüş mesela. İstanbul'u hiç bilmediğim için zorlanıyorum.
Ok meydanının muhiti pek iyi değil diyorlar. Beşiktaş Yıldız mah, Türkali vs daha uyguna evler var mesela. Buraların ulaşımı zor olduğu için mi acaba? Daha bulvara doğru mu bakmak lazım.Burası Okmeydanı. Burda 20 bine çok rahat ev bulabilirsiniz.
Şark kahvesi denen bir yerdeymiş. Ok meydanıymışistanbul karışık bir şehir, beyoğlu dediğiniz yer de büyük bir yer. bir ucuyla bir ucunun alakası yok. beşiktaş'a bir mahallesinden gidersiniz öbüründen gidemezsiniz mesela kolay kolay. hangi semtte ya da mahallede okul?
bu arada google maps kullanmaya alışmak istanbul'da yaşamayı çok kolaylaştırıyor. toplu taşımayla nasıl gidileceğini de gösteriyor. ev bakarken de kullanabilirsiniz.
O kadar pahalı ki rezidans olayı:/Bütçeniz çok iyi ben yerinizde olsa rezidanstan kiralarım, okulum neredeyse en yakın olan yerine deprem konusunda hangi bina iyi nereden bileceğiz valla orasıni bilmiyorum
Konudan bagimsiz, hayalimdeki hayat demeye geldimBenim çalışmasam da gelirim var. Özel sektördeb yıldığım için atanayım dedim
Yaa çok tatlısınız. Sizi daha iyisi bulsunKonudan bagimsiz, hayalimdeki hayat demeye geldim
Orası Beyoğlunun aslında en iyi yeri. Kayanın üzerinde diye biliyorum. Oralıyım ben. Ama göç etmek zorunda kaldım. Ne şanslısınız. Doğup büyüdüğüm yere gidiyorsunuz.Şark kahvesi denen bir yerdeymiş. Ok meydanıymış
Aa öyle mi. Sorup soruşturduğumda etrafının pek yalnız kadın için uygun olmayacağını söylediler. Belki okul başka bir mahallededir. Doğup büyünen yer hep en iyisi gibi geliyor:) Daha gidip görmedim. Evet öğretmenim.Şarktan neredeyse her yere vasıta bulursunuz. Öğretmen misiniz?
Hangi okul?Aa öyle mi. Sorup soruşturduğumda etrafının pek yalnız kadın için uygun olmayacağını söylediler. Belki okul başka bir mahallededir. Doğup büyünen yer hep en iyisi gibi geliyor:) Daha gidip görmedim. Evet öğretmenim.
Öğrencinin ırkı sorun olmaz bence ya ama aileleriyle iletişim vs. elbet zorlayacaktır. Bakacağız artık girdik bir işe:)Muhtemelen Türk öğrenci sayısı çok azdır..
Bol bol sabır diliyorum
Günlül evler pahslıya patlar size. Şuan en dandik semtin en kıytırık evi 10 bin.Merhaba, İstanbul'da yaşayan arkadaşlardan fikir istiyorum.
Beyoğlu'na atandım. Tek başıma yaşayacağım. 20 bin civarı kira için bütçem var. Sizce muhit olarak nerelere bakmalıyım? Beşiktaş civarı birkaç uygun yer buldum ama toplu taşımayla gideceğim için uzak mı olur? Bir de eşyalı 1 yıllık kiralık evler var, daha fazla sözleşme yapılamıyormuş. Anladığım kadarıyla bunu istedikleri gibi kira belirleyebilmek için yapıyorlar. Böyle bir yer tutsam biraz yaşayıp öyle tekrar ev mi arasam? Ya da günlük evler tarzı bir şey? Ne dersiniz?
Şu anda aklımda vişnezade'de 18 bine eşyalı ve gayrettepe'de bir ev var. Gidip bakacağım. Bunlar hep 1 yıllık sözleşme yapıyor tabii ama boş ev sorduğumda da en fazla 2 yıllık dedi ve eşyalarla taşınmak çok daha zor olacak bana.Günlül evler pahslıya patlar size. Şuan en dandik semtin en kıytırık evi 10 bin.
Açıkçası o civarları çok aşırı bilmiyorum.Şu anda aklımda vişnezade'de 18 bine eşyalı ve gayrettepe'de bir ev var. Gidip bakacağım. Bunlar hep 1 yıllık sözleşme yapıyor tabii ama boş ev sorduğumda da en fazla 2 yıllık dedi ve eşyalarla taşınmak çok daha zor olacak bana.
Haklısınız. Muhtemelen Beşiktaş'ın ulaşımı zor olan yerleri. Gidince anlayacağım önceden bir saha araştırması gibi olsun dedim.Açıkçası o civarları çok aşırı bilmiyorum.
Ancak semt hakkında esnaftan bilgi alın. En doğru bilgiyi küçük esnaf verir.
18 bine eşyalı fiyatı uygun geldi çünkü. Esenyurt tipli saçma bir yere denk gelmeyin, güvenliğinizde önemli
Okmeydanı burası.. Bu civarda o paraya çok rahat ev bulursunuz. Halıcıoğlu, Okmeydanı, Halil Rıfat Paşa mah., Perpa, Okmeydanı SSK hastane, Halide Edip Mah. civarı bakabilirsiniz.Şark kahvesi diye bir yere yakınmış.
pıyale paşa konutlarına bakabilirsiniz biraz merkez dısı kalıyor ama apartmanlara gore ıyıdırMerhaba, İstanbul'da yaşayan arkadaşlardan fikir istiyorum.