Canım merhaba, öncelikle hayırlı olsun tebrik ederimm!
Benim en baştaki nacizane tavsiyem, İstanbul’dan erken bir vakitte nefret etmek istemiyorsan kesinlikle ulaşımını “metro/metrobüs” kullanarak yapabileceğin bir yerde yaşaman. Otobüs ile ulaşım sağlayacağın hiçbir yeri önermem, önce İstanbul’dan sonra da hayattan soğuyabilirsin; denendi, onaylandı.
Beşiktaş’ı o anlamda elemelisin, çünkü Beşiktaş da sadece otobüs ile işinin olduğu konuma gidebileceğin bir ulaşım var. Ve üstelik Beşiktaş/Şişli buralar inanılmaz araç trafiği olan semtler. Çok fazla iş yeri olduğundan dolayı beyaz yakalılar, memurlar derken hem özel araç hem toplu taşıma trafiği oluyor.
Dediğim gibi en büyük tavsiyem metro/metrobüs ağına yürüyüş mesafesinde yakın bir semtteki muhiti tercih etmen.
Telefonuna Moovit’i indir, doğma büyüme İstanbul’u olarak bile benim elim ayağım. Google Maps değil Moovit kullanıyorum o derece. Asıl amacı bir yerden bir yere giderken tüm toplu taşıma alternatiflerini görüntülemek. -hayır Moovit’ten ücret almiorm- Oturmayı düşündüğü evin adresini ayarlayıp, hedef nokta olarak da okulunu seç ve bak bakalım ne kadar dakika sürüyor ve hangi araçları kullanabilirsin. Tercih ederken bu nokta önemli zira İstanbul’da ulaşım her şey değilse de, çok şey.
Ve Nhessa’nın dediği semtlerin hepsine katılıyorum. En kötü 34AS metrobüsünü kullanırsın, rahat rahat Okmeydanı’na ulaşırsın. Güvenlik açısından tabikii en güzel seçenek siteler. Depreme dayanıklı, kira bütçene göre güvenlikli sitelerde 1+1 ya da 1+0 tercih edebilirsin. Bol şans diliyorum