İstanbul'da kira, atanma vs.

Keyfinbilir Keyfinbilir İş yeri Şark kahvesi civarındaysa Beşiktaş'a bakmayın derim. Beşiktaş ergen yuvası oldu, yokuşlarından hiç bahsetmiyorum bile. İşe rahatlıkla gidip gelebilmek için yakın civarlara bakın
Sizin dediğiniz yerlerin de muhiti iyi mi? Benim aklımda hep Beşiktaş'ta çok rahat ederim gibi bir fikir vardı. Hani gece yürüsem başıma bir şey gelmesi daha az ihtimalli kalabalık çünkü her saat gibi. Yoksa bu paraya da evler hatika değil oralarda:/

Sizin dediğiniz yerlerin de muhiti iyi mi? Benim aklımda hep Beşiktaş'ta çok rahat ederim gibi bir fikir vardı. Hani gece yürüsem başıma bir şey gelmesi daha az ihtimalli kalabalık çünkü her saat gibi. Yoksa bu paraya da evler hatika değil oralarda:/

Okmeydanı dereyolunda ev tutarsanız tabi de iyi değil. Ana caddeye, hastaneye yakın yerlerden bulmanız çok daha avantajlı.
Gece 12 de Beşiktaş'da kalabalık var ama aynı kalabalığın gürültüsü, taşkınlığı da var.
Her gece dışarı çıkarım diyorsanız Şişli Beşiktaş olabilir, kalabalık olduğu için. Ama ayda 1-2 defa gece dışarı çıkıyorsanız kendinize ekstra yol masrafı çıkartmayın derim. Ki bunun kışı var, yağmur, kar, araç bulamama, trafik vs.

Merhaba, İstanbul'da yaşayan arkadaşlardan fikir istiyorum.
Beyoğlu'na atandım. Tek başıma yaşayacağım. 20 bin civarı kira için bütçem var. Sizce muhit olarak nerelere bakmalıyım? Beşiktaş civarı birkaç uygun yer buldum ama toplu taşımayla gideceğim için uzak mı olur? Bir de eşyalı 1 yıllık kiralık evler var, daha fazla sözleşme yapılamıyormuş. Anladığım kadarıyla bunu istedikleri gibi kira belirleyebilmek için yapıyorlar. Böyle bir yer tutsam biraz yaşayıp öyle tekrar ev mi arasam? Ya da günlük evler tarzı bir şey? Ne dersiniz?
Eyupe falan bakabilirsiniz. Servisiniz olacak mı? Bence azıcık birikinimiz varsa ev alın. Seneye kiraniz kredinin taksiti kadar olur.

Ben de Beyoğlunda çalışıyorum sayılır. Tam olarak orası olmasa da. Nisantasina daha yakın sayilir. Servisimiz var. Ben başakşehirde oturuyorum deprem korkumdan dolayi. Daha yakın olarak ve zemin olarak Eyüp Rami falan iyi bildiğim kadarı ile. İşe çok yakın oturmakta da çevre ilçeleri tercih ederdim ben olsam. Kağıthane vs de olabilir.

Ben de Beyoğlunda çalışıyorum sayılır. Tam olarak orası olmasa da. Nisantasina daha yakın sayilir. Servisimiz var. Ben başakşehirde oturuyorum deprem korkumdan dolayi. Daha yakın olarak ve zemin olarak Eyüp Rami falan iyi bildiğim kadarı ile. İşe çok yakın oturmakta da çevre ilçeleri tercih ederdim ben olsam. Kağıthane vs de olabilir.
Ev alma konusu aklımda ama hiç bilmediğim bi yerde hemen ev almak istemiyorum. Tam olarak bilmiyorum ama servis sanmıyorum. Oralar çok keşmekeş diyorlar. Eyüp'ü düşünmemiştim. Siz de tek mi yaşıyorsunuz? Evin iyi olmasından ziyade rahatça yaşayabileceğim bi yer olsun istiyorum. Bir de deprem konusu var tabii. Çok zor işlermiş.

Şu anda aklımda vişnezade'de 18 bine eşyalı ve gayrettepe'de bir ev var. Gidip bakacağım. Bunlar hep 1 yıllık sözleşme yapıyor tabii ama boş ev sorduğumda da en fazla 2 yıllık dedi ve eşyalarla taşınmak çok daha zor olacak bana.

okul okmeydanındaysa şişli kurtuluşa falanda bakabilirsiniz.

Canım merhaba, öncelikle hayırlı olsun tebrik ederimm! :KK36:

Benim en baştaki nacizane tavsiyem, İstanbul’dan erken bir vakitte nefret etmek istemiyorsan kesinlikle ulaşımını “metro/metrobüs” kullanarak yapabileceğin bir yerde yaşaman. Otobüs ile ulaşım sağlayacağın hiçbir yeri önermem, önce İstanbul’dan sonra da hayattan soğuyabilirsin; denendi, onaylandı. :KK24:

Beşiktaş’ı o anlamda elemelisin, çünkü Beşiktaş da sadece otobüs ile işinin olduğu konuma gidebileceğin bir ulaşım var. Ve üstelik Beşiktaş/Şişli buralar inanılmaz araç trafiği olan semtler. Çok fazla iş yeri olduğundan dolayı beyaz yakalılar, memurlar derken hem özel araç hem toplu taşıma trafiği oluyor.

Dediğim gibi en büyük tavsiyem metro/metrobüs ağına yürüyüş mesafesinde yakın bir semtteki muhiti tercih etmen.
Telefonuna Moovit’i indir, doğma büyüme İstanbul’u olarak bile benim elim ayağım. Google Maps değil Moovit kullanıyorum o derece. Asıl amacı bir yerden bir yere giderken tüm toplu taşıma alternatiflerini görüntülemek. -hayır Moovit’ten ücret almiorm- Oturmayı düşündüğü evin adresini ayarlayıp, hedef nokta olarak da okulunu seç ve bak bakalım ne kadar dakika sürüyor ve hangi araçları kullanabilirsin. Tercih ederken bu nokta önemli zira İstanbul’da ulaşım her şey değilse de, çok şey.

Okmeydanı burası.. Bu civarda o paraya çok rahat ev bulursunuz. Halıcıoğlu, Okmeydanı, Halil Rıfat Paşa mah., Perpa, Okmeydanı SSK hastane, Halide Edip Mah. civarı bakabilirsiniz.
Ve Nhessa’nın dediği semtlerin hepsine katılıyorum. En kötü 34AS metrobüsünü kullanırsın, rahat rahat Okmeydanı’na ulaşırsın. Güvenlik açısından tabikii en güzel seçenek siteler. Depreme dayanıklı, kira bütçene göre güvenlikli sitelerde 1+1 ya da 1+0 tercih edebilirsin. Bol şans diliyorum🤍

Canım merhaba, öncelikle hayırlı olsun tebrik ederimm! :KK36:

Benim en baştaki nacizane tavsiyem, İstanbul’dan erken bir vakitte nefret etmek istemiyorsan kesinlikle ulaşımını “metro/metrobüs” kullanarak yapabileceğin bir yerde yaşaman. Otobüs ile ulaşım sağlayacağın hiçbir yeri önermem, önce İstanbul’dan sonra da hayattan soğuyabilirsin; denendi, onaylandı. :KK24:

Beşiktaş’ı o anlamda elemelisin, çünkü Beşiktaş da sadece otobüs ile işinin olduğu konuma gidebileceğin bir ulaşım var. Ve üstelik Beşiktaş/Şişli buralar inanılmaz araç trafiği olan semtler. Çok fazla iş yeri olduğundan dolayı beyaz yakalılar, memurlar derken hem özel araç hem toplu taşıma trafiği oluyor.

Dediğim gibi en büyük tavsiyem metro/metrobüs ağına yürüyüş mesafesinde yakın bir semtteki muhiti tercih etmen.
Telefonuna Moovit’i indir, doğma büyüme İstanbul’u olarak bile benim elim ayağım. Google Maps değil Moovit kullanıyorum o derece. Asıl amacı bir yerden bir yere giderken tüm toplu taşıma alternatiflerini görüntülemek. -hayır Moovit’ten ücret almiorm- Oturmayı düşündüğü evin adresini ayarlayıp, hedef nokta olarak da okulunu seç ve bak bakalım ne kadar dakika sürüyor ve hangi araçları kullanabilirsin. Tercih ederken bu nokta önemli zira İstanbul’da ulaşım her şey değilse de, çok şey.

Ve Nhessa’nın dediği semtlerin hepsine katılıyorum. En kötü 34AS metrobüsünü kullanırsın, rahat rahat Okmeydanı’na ulaşırsın. Güvenlik açısından tabikii en güzel seçenek siteler. Depreme dayanıklı, kira bütçene göre güvenlikli sitelerde 1+1 ya da 1+0 tercih edebilirsin. Bol şans diliyorum🤍
Ay teşekkür ederiim. içimizi açtınız, ne sevimli bir üslubunuz varr❤️ çok yararlı bilgiler hepsini not edeceğim.

Beyoğlu'na atandım. Tek başıma yaşayacağım. 20 bin civarı kira için bütçem var. Sizce muhit olarak nerelere bakmalıyım? Beşiktaş civarı birkaç uygun yer buldum ama toplu taşımayla gideceğim için uzak mı olur? Bir de eşyalı 1 yıllık kiralık evler var, daha fazla sözleşme yapılamıyormuş. Anladığım kadarıyla bunu istedikleri gibi kira belirleyebilmek için yapıyorlar. Böyle bir yer tutsam biraz yaşayıp öyle tekrar ev mi arasam? Ya da günlük evler tarzı bir şey? Ne dersiniz?

Otopark sıkıntın yoksa beşiktaş'ta alçak katlı 20 bin civarına iyi evler bulabilirsin.

Ama bence eğer sana uygunsa özel öğrenci apartları, kadın apartlarına bakmalısın. Fatura vs derdin olmaz. Bölgede bir sürü özel part var kadınlara göre. Beşiktaş depremleri daha az hissediyor zemini sağlam bir bölge.

Yani benim sevip sevmeme lüksüm oldu tabii. Erdemliyim diye söylemedim. Kıt kanaat oralarda geçinmeye çalışan öğretmenin sevmeye çok hali de kalmıyordur.
yok yanlış anlamayın ironi yapmadım gerçekten doğru. maaşınız sadece kirayı tam olarak karşılayabilecek. gıda dahil başka hiçbir şeye yeterli erişimsiniz olmayacak eğer bu koşullarda ek geliriniz olmasaydı

yok yanlış anlamayın ironi yapmadım gerçekten doğru. maaşınız sadece kirayı tam olarak karşılayabilecek. gıda dahil başka hiçbir şeye yeterli erişimsiniz olmayacak eğer bu koşullarda ek geliriniz olmasaydı
Yok yanlış anlamadım ama hani işimi sevdiğim için yapmak istedim kısmı bu ekonomide büyük lütuf. İşini seven bir sürü öğretmen çok zor şartlarda. Benden çok daha fazla emek veriyor eminim ki. Erdem sinyalliyor gibi anlaşılmak istemem. Maalesef durumlar berbat:KK43: ona göre seçim yapardım ama yine de İstanbul olacak gibi değil.

Beşiktaş, Dikilitaş, Fulya civarlarında bence rahat edersiniz.
2000 sonrası binalara bakmanızı öneririm, bir de bitişik nizam yapılardan uzak durun..

Ev alma konusu aklımda ama hiç bilmediğim bi yerde hemen ev almak istemiyorum. Tam olarak bilmiyorum ama servis sanmıyorum. Oralar çok keşmekeş diyorlar. Eyüp'ü düşünmemiştim. Siz de tek mi yaşıyorsunuz? Evin iyi olmasından ziyade rahatça yaşayabileceğim bi yer olsun istiyorum. Bir de deprem konusu var tabii. Çok zor işlermiş.
Ben ailemle yaşıyorum. Ben yeni atanan arkadaşlara da hep ev alın demiştim. Özellikle kiralar öyle seviyelere geldi ki. Bir iki yıla daha uyguna gelir krediniz. Alınan satılan birşey neticede ev. Ramide arkadaşım tek yaşıyor. Sıkıntı yaşamadı hiç. Biraz daha uzak mesafede olup ev kirasinin düşük olmasını sağlayabilirsiniz. Bir de ne bilim deprem faktörü varken sırf merkezde olacağım diye eski binalarda oturma kısmını ben anlamıyorum.

Bomonti kurtuluş civarına bakın. Genç ve bekar olduğunuzu sanıyorum, çok rahat edeceğiniz semtler. Geceleri güvenlidir insanları naziktir ve metro yanı. Nişantaşı’na şişliye ve taksime yakındır

X