İşsizlik psikolojisi

whitesneaker

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
10 Haziran 2017
778
1.183
113
31
Herkese selamlar,
Mühendisim, 7 senelik bir çalışma hayatım var
Geçtiğimiz hafta işten çıkışım verildi. Çalışmayı sevmediğim bir yerdi fakat maaşı ve imkanları iyiydi. Mikroyönetici ve hiç profesyonel olmayan biri işime resmen son verdi. Şirketle alakalı başka hukuki durumlarda vardı ama ifşa etmemek için yazamıyorum. Toplu çıkış yapıldı. İçlerinden biri de bendim. Üzülmedim hatta üstümden bir yük kalktı. Tazminatımı da aldım. İşsizlik maaşına da başvurup iş arayacağım.
Lakin bu süreçte de kayda değer şeyler yapmak istiyorum. Dilimi geliştirmek gibi. Ama bu süreç uzarsa ne yaparım bilmiyorum. Çünkü aralıksız bir 7 senelik çalışma hayatım oldu. Yani uzarsa psikolojik olarak nasıl yönetirim bilmiyorum.
spor yapmak, dilimi geliştirmek kendimle kalmak istiyorum ama bu süreç uzarsa psikolojik olarak nasıl mücadele edebilirim onu bilmiyorum. Bir de 1 sene daha çalışıp hamile kalma fikrim vardı. Şimdi işe ne kadar geç girer isem o kadar ertelemem gerekecek. Ve 32 yaşındayım. Bu da geriyor açıkçası biraz
Eşime karşı da mahcubum. Asla hissettirmiyor ama ben yine de maddi olarak kısıtlayacağım için çok üzgünüm.
Bundan sonrasının benim için çok daha güzel olması için böyle olduğunu biliyorum.
Ama sizin hikayelerinizin bana motivasyon olmasına ihtiyacım var

Galiba son 3 aydır iş yerleri eleman çıkarma seansına başladı 🤷‍♂️ 2 aydır ben de işsizim spora başladım oraya da doğru dürüst gidesim yok çünkü aklım hep peki ya bundan sonra ne olacak kaygısında 😢 iş arama bulma çok sancılı bir süreç size tavsiyem evliymişsiniz bebek düşünüyormuşsunuz bence bebek planını öne çekin işsizlik sürecinde mücadele etmek zor ama en azından bebek olursa onunla ilgilenirsiniz benim sizi motive edecek bir hikayem yok 😢dibin dibinde gibiyim 😏 duygusal boşlukta çok yoruyor beni her şeyin hayırlısı 🙂

Elimde mesleğim, ehliyetlerim var.
Kaç aydır iş arıyorum.
Saçma sapan teklifler geliyor.
Daha dün gittiğim bir görüşmede
25 bin tl teklif edildi.
Sinir oldum.
Kabul etmedim.
Aylardır işçi çıkışı var heryerde.

Daralmayın sizin için daha erken.

Hani bı söz varya nereden biliyorsun hayatının altının üstünden daha kötü olduğunu diye. Öyle gerçekten belki de bebek planınızı öne çekmek için bı sebep olmuştur. Bende mühendisim ve kendimce şunu yapayım öyle bebeğim olsun vb derken hep bı bahane oldu. En son çalıştığım işten çıktım bende, bana iyi gelmediği için ve böylece bebek planımı öne çekmeye karar verdim belkide bu şekilde olması lazım diye düşündümm. Belki de çalışmayan bı anne olarak bebeğimi kendim büyütmek istediğim içindir. Eşinize kendinizi mahcup hissetmeyin çünkü o sizin hayat arkadaşıniz. Yılların verdiği çalışma heyecanı çok ayrı yaklaşık 3 aydır işsizim bazen çalışan arkadaşlarımı gördüğümde diyorum ki keşke bende çalışsam ama şuan anne olmak istiyorum o taraf daha ağır basıyor ve diyorum ki çocuğumu kendim buyutecegim her anına şahit olacağım. Kendime telkinlerde bulunuyorum. Bazen eşim işe giderken kendimi çok yetersiz hissediyorum yani o çalışıyor ben evde oturuyorum gibi geliyor ama sonra diyorum ki çalıştığım günlerde evimle ilgilenemiyordum. Şimdi eşim gelince dinlenmiş oluyorum, sabah kahvaltısıni hazirlayabiliyorum, evim temiz yemeğim hazır eşime ilgi gösterip onun yorgunluğunu stresini alıyorum bu şekilde destek oluyorum diyorum hep. Bı yandan evde ders çalışıp bı yandan kendinizi dinlemek için bı fırsat olarak görün. 7 yıldır çalışıyorsunuz ve kendinizi dinlendiniz mi ne istediğinizi her şeyi. Sürecin uzamasını düşünerek stres yapmayın hayat gerçekten olması gerektiği akışta ilerliyor. 🌸

eğitimimi de üzerine yapmış olduğum sektörümü kendi isteğimle iyi bir iş teklifi de hazırken bıraktım. öyle bir dinlendim ki kafa olarak. biraz tadını çıkarın bence mental olarak rahatlamanın. bu arada aldığınız nefesin karşılığını çalışarak vermek zorunda değilsiniz. 🙂

Aynı durumdayız ve hamileyim kafadan 2 sene yok. Yapacak bir şey yok artık. Belki daha iyi imkan olan iş bulursunuz. Hayat müşterek işsizlik eşe mahcup olunması gereken bir şey değil.

Eşinize karşı nie mahcup hissedesiniz ki ? eğer evliliğinizde problem yoksa çocuk düşüncenizi öne alıp bu süreci o sekılde degerlendırebilirsiniz

Eşinize karşı nie mahcup hissedesiniz ki ? eğer evliliğinizde problem yoksa çocuk düşüncenizi öne alıp bu süreci o sekılde degerlendırebilirsiniz
Evliliğimde problem yok ama biraz borcumuz var onu bitirmeden düşünmüyorum. O da bu yıl bitiyor. İşim olsun hamilelik için ara vereyim istiyorum. Hemen hamile kalmak istemiyorum.

Back
X