İşsizlik korkusu ve hamileyken yüksek lisans

• Konu Sahibi Konu Sahibi gisla
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Denk hale gelmeye çalışmıyorum ki kendime biraz olsun bir şey katmak istiyorum. Ayrıca alanımda çalışqn mühendisin benden farkı yok. Sadece matematik istatistik vs okumuşsa daha öndedir.

daha önce size işten ayrılışınızla ilgili soruda birçok fikir veren ya da yanlış düşündüğünüz noktaları göstermeye çalışan hanımlar olmuştu. orada her şeyi şiddetle reddettiniz ya da bahaneler sundunuz. şu anda bu başlıkta da aynı şey oluyor.
bizlerden tam olarak ne bekliyorsunuz? sizin her şeyin en iyisini düşündüğünüz ve yaptığınızı duymaya mı ihtiyacınız var sadece?

daha önce size işten ayrılışınızla ilgili soruda birçok fikir veren ya da yanlış düşündüğünüz noktaları göstermeye çalışan hanımlar olmuştu. orada her şeyi şiddetle reddettiniz ya da bahaneler sundunuz. şu anda bu başlıkta da aynı şey oluyor.
bizlerden tam olarak ne bekliyorsunuz? sizin her şeyin en iyisini düşündüğünüz ve yaptığınızı duymaya mı ihtiyacınız var sadece?
Dertleşme yeri değil miydi bir derdim var ya hani. Enn iyisini düşündüğümü söylediğimi kim söyledi bilmiyorum ben söylemiyorum ne yapacağımı bilmiyorum demek iyisini biliyorum mu demek? O başlıkta da inatla hamileyken işten çıkwmazsın çıkartamazlar diyenler vardı. Çoğunluk uğraşma kabul et diyordu. Kabul de ettim. Bu süreçte boş boş durayım mı yoksa kendime bir şeyler mi katayım olay bu. İşsizlik çok normal bi durum mu yani kaç kişi hemen iş bulabiliyor. Ya yüksek lisans ya da bilgeadam vs gibi yerlerden eğitim alacağım. Bu illa şu tarihte bitecek demek değil. Tezsiz yüksek lisans ne kadar zor olabilir? Sizce ne yapmalıyım peki?

Dertleşme yeri değil miydi bir derdim var ya hani. Enn iyisini düşündüğümü söylediğimi kim söyledi bilmiyorum ben söylemiyorum ne yapacağımı bilmiyorum demek iyisini biliyorum mu demek? O başlıkta da inatla hamileyken işten çıkwmazsın çıkartamazlar diyenler vardı. Çoğunluk uğraşma kabul et diyordu. Kabul de ettim. Bu süreçte boş boş durayım mı yoksa kendime bir şeyler mi katayım olay bu. İşsizlik çok normal bi durum mu yani kaç kişi hemen iş bulabiliyor. Ya yüksek lisans ya da bilgeadam vs gibi yerlerden eğitim alacağım. Bu illa şu tarihte bitecek demek değil. Tezsiz yüksek lisans ne kadar zor olabilir? Sizce ne yapmalıyım peki?

benim için tezsiz yüksek lisansın bir anlamı ve değeri yok. yüksek lisans, akademik bir araştırma sürecine hazırlık evresidir. siz hem akademik araştırmadan ilerlemek istemiyorsunuz hem de çok da sıkıya gelmek istemiyorsunuz. işte, tezsiz yüksek lisanslar da tam olarak sizin gibiler için hazırlanmış programlardır. siz çaresizlik içinde hissederken cebinizdeki para cımbızlanır. CV'de de pek karşılığı yoktur, yani en azından büyük kurumsal şirketler için. tırt patron şirketlerinde patronun cehaleti kadar anlam kazanabiliyor.
öte yandan bilge adam'a da pek itibar etmemenizi öneririm. gitmek istediğiniz programın eğitim kadrosunu inceleyin. ne demek istediğimi göreceksiniz.
eğer şu andaki mevcut kariyerinizden ilerleyecekseniz global geçerliliği olaran sertifikalar için hazırlanmanızı tavsiye ederim. keriyer değişikliğine gidecekseniz de belirtmenizde yarar var. o alanda çalışan hanımlar mutlaka vardır.

Aöf nden mi yapsaniz acaba ? Ben normal ozel bir okulda almistim tezsiz yuksek lisans ama calistigim için devam edememistim. Aldigim dersler ve ödedigim tutar çöp oldu. Bebek olunca daha zor mu olur bilemedim

Özelde düşünüyorum aslında tezsiz online seçmeli ders dolu. Hani bebe arasında boş durmamış olurum diye
Şu an yapmaya karar verseniz bahar dönemi başladı zaten siz bir sonraki yıl güz dönemine kaldınız. Eylülde doğum yaptığınız düşünülürse bence online bile olsa derslere devam etmeniz çok zor olur. Ben coursera’dan online bebek beslenmesi eğitimine başlamıştım çocuktan fırsat bulup ona bile bakamadan ek gıdaya geçmekten korkuyorum😂 ama tabi belki benim beceriksizliğimdir siz yaparsınız bilemiyorum.
Bahsettiğiniz alanlar bana çok uzak olduğu için tezsiz yüksek lisansın bir değeri ya da karşılığı var mı bilmiyorum bu arada. Burda daha tecrübeli insanlar sizi daha doğru yönlendirir sanırım. Her şey gönlünüzce olsun💕

Aöf nden mi yapsaniz acaba ? Ben normal ozel bir okulda almistim tezsiz yuksek lisans ama calistigim için devam edememistim. Aldigim dersler ve ödedigim tutar çöp oldu. Bebek olunca daha zor mu olur bilemedim
Aöf de aşırı memuriyet yükselme amacı olmuyor mu ya bilmiyorum sırf kademe yükselsin diye açmışlar resmen. Ki istediğim alan yok sanırım

benim için tezsiz yüksek lisansın bir anlamı ve değeri yok. yüksek lisans, akademik bir araştırma sürecine hazırlık evresidir. siz hem akademik araştırmadan ilerlemek istemiyorsunuz hem de çok da sıkıya gelmek istemiyorsunuz. işte, tezsiz yüksek lisanslar da tam olarak sizin gibiler için hazırlanmış programlardır. siz çaresizlik içinde hissederken cebinizdeki para cımbızlanır. CV'de de pek karşılığı yoktur, yani en azından büyük kurumsal şirketler için. tırt patron şirketlerinde patronun cehaleti kadar anlam kazanabiliyor.
öte yandan bilge adam'a da pek itibar etmemenizi öneririm. gitmek istediğiniz programın eğitim kadrosunu inceleyin. ne demek istediğimi göreceksiniz.
eğer şu andaki mevcut kariyerinizden ilerleyecekseniz global geçerliliği olaran sertifikalar için hazırlanmanızı tavsiye ederim. keriyer değişikliğine gidecekseniz de belirtmenizde yarar var. o alanda çalışan hanımlar mutlaka vardır.
İşte biraz olsun iyi hissetmeye çalışıp kaygıları azaltmak. İtüde var iş analitiği ve büyük veri bölümü. Global eğitimlerim yok iso dışında. Onda da hepsi yok. O kadar yeterli değilim. Çok fazla sınavlı ve aşamalı korkutuyor Bu alanda 2 sene bile deneyimim yok. Farklı departmandaydım. Böyle olunca elde var sıfır oluyor. Ama yine de bakacağım. Yöneticimde bile uluslararası sertifikalar yok. İş arkadaşlarım açıktan 2 yıllık bankacılık vs okuyor. Ben de hep önüme ne gelirse dedim uğraşmadım

Aöf de aşırı memuriyet yükselme amacı olmuyor mu ya bilmiyorum sırf kademe yükselsin diye açmışlar resmen. Ki istediğim alan yok sanırım
Yani bilmiyorum ben pisman oldum keske aöf de yapsaydim .hem bir suru param gitti hem de suan is yerinde soruyolar kim yl mezunu diye herkes aöfden mezun hepsi de sayiliyordu yani bi sorun olmadi. Zaten tezsiz yapacaksiniz ki cogu dersler online aöf gibi

Doğrusu bebek doğduktan sonra uzunca bi süre bunları kafana takıcak vaktim olmayacak. İlk 3 aydan sonra gün içinde uyku süreleri büyük oranda azalıp daha çok birebir iletişime ihtiyaç duyuyorlar. Sadece bakım vermekten bahsetmiyorum. Duygusal ve gelişimsel ihtiyaçlarını da karşılamak için çok fazla vakit harcıyorsun. Bunu ilk 1 buçuk yılı uyku beslenme ek gıda ıvır zıvır genel olarak sorunsuz atlatmış uyum sağlayan, erkek olmasına rağmen uslu, zor olmayan çocuğu olan bi anne olarak söylüyorum. Alanın hakkında bi fikrim yok. O yüzden bunun hakkında yorum yapamam. Belki ilk sene çok zor olacak belki de benim gibi ilk 1 bçuuk yıl çok rahat geçip sonra 2 yaş tokat gibi çarpacak bunu asla bilemezsin. O yüzden devam etme zorunluluğu olan hiçbir şeye çocuğun doğmadan, onu tanımadan adım atmamanı öneririm.

Back
X