İşsiz kimya mühendisleri

tourmaline

Nirvana
Kayıtlı Üye
26 Mart 2009
5.546
198
688
- Yurtdışı
merhaba arkadaşlar,
işsiz kimya mühendisleri olarak bu topikde toplanıp dertleşelim ,iş olanaklarından , iş görüşmelerinden, çeşitli eğitimlerden vs.. faydalı olabilecek daha başka konulardan bahsedelim..

benden başka işsiz kimya müh var mı acaba aranızda ?

oy canım benim, ben iş bulsam etrafımda faydam dokunabilicek tüm işsizlere yardım edicem falla..çok çektim (( zengin koca ben işsizim diye beni istemeyebilir şu saatten sonra sanırım fakiri de istemez zemuszemus

valla benim apartmanda bi nine var geçen bana oturmaya geldi anlattı torununun kocasının fabrikası varmış.torununu da hep bana benzetiyor. kadın ev hanımı, bana benzediğine göre öyle sıradan bi tip çok güzel falan değil ama kapmış zengin kocayı.aklinialirimsmile
umutsuz olma biz de başarabiliriz ayy muhabbete bakkaydirigubbakcemile3

:umursamaz: kısmet artık ne diyim o tavlamış demek , falla ben utangacım öyle tavlayamam birini :roflol: gözüm yok zengin kocada da işim olsa yeter:çok üzgünüm:

aynen ben de. azıcık mayışım olsun sigortam yatsın kimseye muhtaç olmayayım yeter. herif olmasa da olur. öncelikle para:lepi:

İranda okumanın artısı olucak mı sana bilemiyorum..
Orası eğer bu konuda Türkiye'den ileriyse orayı seç..Ama burdan geridelerse uzak dur..
Ben olsam kimya mühendisliğini tercih ederim yine de..Kendi anadilimle öğrenmeyi yeğlerim her ne kada r%30 ingilizce okuduysam da..
Öyle bir içime işledi ki bu meslek,
İş bulamasam da başka bir işe yönelmeyi, bölüm değiştirmeyi istemiyorum..
İnşallah mesleğim de bana nankörlük yapmaz, yüzüme güler artık..
İnan iş mevzusu şansa bağlı..Aynı anda mezun olduğum arkadaşım geçen hafta iş buldu..

çok kararsızım .. aslında son senem yüzde yüz ingilizce bi okulda okudum bu sene amerikada devam edicem.. ama şöyle bi durumum var ben oldum olası hep doktor olmak istemişimdir içimde kaldı. kimya mühendisliğinden nefret etmiyorum ama severek de devam etmiyorum sadece para kazanmak için ya da kendime bişeyler katmak için gönül bağım yok yani bu meslekle... eşim iranlı iran da tıp çok ilerde.. böle bi şansımda varken kararsızım bi tarftan da bitrmeme 1 sene kaldı... bilmiyorum..

Canım peki sen orada tıp okursan, okul bittiğinde Türkiye'ye dönme şansın ne ?
Ya bir daha dönemezsen buraya ? Eşin de oralı,orada kalmanız için baskı yapar mı sana acaba ? Buraya bir daha dönüşün zor olabilir..Okurken çocuğun da olursa eğer ailen yanında olmayabilir,çok zorluk çekebilirsin..
Ama eğer orda kalmak istiyorsan oku tabii sen bilirsin..Oranın dilini biliyor musun ? Tıp başlı başına zor,o dili bilmeden de okuman zor olur..
Karşına çıkabilicek tüm zorlukları düşün ve ona göre kararını ver canım..Amerika'da okumak daha iyi olabilir..
Ama sen zaten 1 yıl sonra kimya mühsün, yüzmüş yüzmüş kuyruğuna gelmişsin..Dönülecek zamanı geçmişsin..1 yıl sonra tıpı da okusan üstüne olmaz mı ?Hem orada kesin tıp okuyabilicek misin garanti mi?
Bazı şeyleri bilmediğim için seninle ve hayatınla ilgili tam yorum yapamıyorum sadece artı ve eksileri
az çok tahmin etmeye çalıştım ben, kararı vericek olan sensin canım..Bol şanslar, haberdar et bizi..

Amerika'da yaşayacaksan da Türkiye'ye döneceksen de işsizlik konusunu düşünme bence, senin şu an baya ileri ve akıcı bir ingilizcen olduğnu tahmin ediyorum bu nedenle burda da orda da işsiz kalmayacaksındır..Hele ki Amerika'da mühendislere çok değer veriyorlar ve çok para kazanıyorlar..Sen benden daha iyi bilirsin..

Canım eşimin baskı yapmayacağından eminim zaten kendisi daha çok Türkiye'de yaşamak istiyor tabi fikri değişir mi ilerde bilemem..

Dil farsça. Öğrenmek zorundayım az çok biraz biliyorum derdimi anlatacak kadar ama tabi ilerletmem lazım.

Türkiye'yle denkliği var Türkiye'de çalışabilirim yani dönersem.

Tıp garanti başvurdum ve kabulüm geldi ama bu dönemi kaçırdığım için şubar ayında başlayabiliyorum.

1 yılım kaldı evet zaten beni düşündüren de bu başlarda olsaydım hiç düşünmez giderdim 1 yıl kalmışken de bunu bitirsem diye düşünüyorum ama seneye iran a tıp için başvursam kabul şansım azalıyor çünkü yaş da çok önemli bi faktör orası için seneye biraz zorlanabilirim ve Amerika'dan belki dönemeyebilirim.

Aklım çok karışık zamanım az sizin de fikrinizi almak istedim...

Yok canım ya. grammar iyi diyebilirim konuşma teleffuz çok çok iyi seviyede değil malesef ama işte bu sene Amerika'da bunu ilerletme şansım olacak. Dediğin gibi orda mühendisler çok değerli ve -şaşırabilirsiniz ama- özellikle de kimya mühendisleri.. Yani bu bölüme devam etmem bana para mevki vs kazandırabilir şu şartlarda ama istediğim iş bu değil bi taraftan hep istediğim işi yapma şansını yakaladım bi taraftan da bu kadar emek verdim.. Napıcamı bilmiyorum anlican...

Zor bir karar canım allah yardımcın olsun..Eşin de kolayca işini gücünü bırakıp seninle beraber irana gidebilecek sanırım..O nasıl bakıyor bu duruma ?Onun görüşleri de önemli..
Şu an kaç yaşındasın bilmiyorum, tıp orda kaç sene ? Tıpı bitirdiğin zaman kaç yaşında olucaksın ve burda o yaştaki insanlar şu an hangi mevkideler ? Gerçi okumanın yaşı yok ama hayata atılmak için geç bir yaşta mı olucaksın o zaman..Yani düşünmen gereken çok şey var..Tıpı çok istiyorsun ama sonradan hayal kırıklığına da uğrayabilirsin,ya tahmin ettiğin gibi sevmezsen bu işi o kadar? Sonra tıpı okuyunca da rahatlayamayacaksın, tustu şuydu buydu bir sürü sınav..
Ben olsam o kadar 3 yıl emek vermişim kıyamazdım emeğime.Sonuçta bu iş de beni mevki sahibi yapıcaksa heyecan aramaya gerek yok diye düşünürdüm..İçine sinecekse git canım, inşallah gönlüne göre olur herşey..Sadece içinde kalıp kalmamasını değil , çok yönlü düşünmelisin..Bol şanslar..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…