• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İşsiz kimya mühendisleri

Zor bir karar canım allah yardımcın olsun..Eşin de kolayca işini gücünü bırakıp seninle beraber irana gidebilecek sanırım..O nasıl bakıyor bu duruma ?Onun görüşleri de önemli..
Şu an kaç yaşındasın bilmiyorum, tıp orda kaç sene ? Tıpı bitirdiğin zaman kaç yaşında olucaksın ve burda o yaştaki insanlar şu an hangi mevkideler ? Gerçi okumanın yaşı yok ama hayata atılmak için geç bir yaşta mı olucaksın o zaman..Yani düşünmen gereken çok şey var..Tıpı çok istiyorsun ama sonradan hayal kırıklığına da uğrayabilirsin,ya tahmin ettiğin gibi sevmezsen bu işi o kadar? Sonra tıpı okuyunca da rahatlayamayacaksın, tustu şuydu buydu bir sürü sınav..
Ben olsam o kadar 3 yıl emek vermişim kıyamazdım emeğime.Sonuçta bu iş de beni mevki sahibi yapıcaksa heyecan aramaya gerek yok diye düşünürdüm..İçine sinecekse git canım, inşallah gönlüne göre olur herşey..Sadece içinde kalıp kalmamasını değil , çok yönlü düşünmelisin..Bol şanslar..

21 yaşındaym. Eşim de kimya müh. şimdilik burda orta halli bi işi var. irana gidersek zaten kardeşi petrokimya işiyle uğraşıyor onunla çalışacak. yani onun için çok problem değil zaten kendi ülkesi.. bana bırakıyor yani daha çok.
tıp orda 7 yıl sürüyor 1yılı farsça dil eğitimi. yani bizdeki kadar. valla zaten vazgeçiyo gibiyim 4 senem boşuna gitmiş olacak... bi de üstüne 7 yıl. yine de bi kaç gün daha düşüncem.

biraz geç gördüm ama... ben de 4. sınıfa geçtim 23 yaşındayım. o kadar yıl emek verdik, 1 yıl için diplomandan olma. dediğin gibi amerikada kkimya mühendisleri bu kadar değerliyken mutlaka diplomanı almalısın bence. ileride amerikaya dönersiniz belki belli mi olur ayrıca amerikada kimya müh. okumuş biri olarak türkiyede iş bulman kolay olur.
ama tıp okumak içinde kaldıysa ve gerçekten istiyorsan okumalısın bence, 30 yaşına gelip keşke dediğinde artık çok geç olacak. ama bir yandan evlisin çocuk da yaparsan nasıl altından kalkacaksın bu kadar sorumluluğun bunları da düşün. bol şanslar

bu yıl mezun olan bi arkadaşım çok iyi bi ilaç firmasında işe girmiş. ara ara duyuyorum böyle. darısı başına tourmaline.
bu arada kursa yazıldın mı? ben de geçen böğüre böğüre ağladım ingilizcem kötüledi nası iş bulcam diye, annem bilezik verdi bozdurup kursa gidicem:kedi:

bu yıl mezun olan bi arkadaşım çok iyi bi ilaç firmasında işe girmiş. ara ara duyuyorum böyle. darısı başına tourmaline.
bu arada kursa yazıldın mı? ben de geçen böğüre böğüre ağladım ingilizcem kötüledi nası iş bulcam diye, annem bilezik verdi bozdurup kursa gidicem:kedi:

aboo zati analarımız babalarımız varını yoğunu bize yatırıyor, o kadar sıkıntı çekiyorlar bizleri okutmak için, ne fedakarlıklar yapıyorlar , biz adam olalım diye..
biz tabii ki kıymetini biliyoruz, serserilik yapmıyoruz, amma gel gör ki sonuçta işsiziz :(( bir dayımız yok ki bir yerlerde elimizden tutsun :(
dayısı olan mezun olur olmaz iş buluyor :( biz de senelerce sürünüyoruz böyle iş peşinde :(
analarımız babalarımız da perperişan :(

dışardaki insanlar da iş bulamadığım için çalışamadığımı anlayamıyorlar bir türlü, tembellik yapıyoruz zannediyorlar, hem kendimiz sıkıntılıyız zaten,bir de onlara ayrı dert anlatıyoruz ya :(

yine içim sıkıldı ya :(

zaten bihteri o halde görünce perşembe günü tv de, o günden beri moralim bozuk, psikolojimi bozdu dizi :a015:

annem bugün teyzeme anlatıyodu elimden aldı bileziklerimi bilmemne. tutturmuş onları düğününde bozucam diye. kadına göre hayatımdaki en büyük olay düğün! halbuki eğitim ve meslek sahibi olmak daha önemli. bi kursa o kadar para vereceğimi duyunca şok olacak kadın. açıkçası ben de cesaret edemiyorum. emekli insanlar, çok şükür evimiz falan var ama bir kardeşim daha var lise2 ye geçti. o parayla onu en iyi dersaneye göndermemiz gerekiyormuş gibi geliyor. ama bir yandan da ben bu güne kadar dersaneye hep indirimli gittim, hiç özel ders almadım bi ingilizce kursunu hakettim gibi geliyor. kardeşim her gün arkadaşlarıyla geziyor ben 10 gündür evden çıkmadım harçlık istememek için. biraz da kendimi düşünmem gerekiyor sanırım.

çok kararsız kaldım açıkçası. bir yandan iş bulamazsam çok daha büyük maddi zarara uğruycaz çünkü benim istanbulda kurulu düzenim var ayda ortalama bin tl giderim var, ailem küçük bi şehirde oraya dönemem. yani iyi kötü bi iş bulmam lazım.

sence bi kursa o kadar para dökmek ne kadar mantıklı? niye kolayına kaçıp kursa gidiyoruz da evde kendimiz çabalamıyoruz? bu sorulara bi cevap bulabilsem ben de araştırıcam ama...

son senem. hazırlıkta falan bayağı iyiydi, konuşma harici advanced sayılabilirdi ama 4 senedir bi çaba göstermedim şuan intermediate a bile düşmüş olabilirim o derece...mafoldumben
bu arada yüksek yapmıycam ben direk iş hayatına atılmayı planlıyorum yani önümde pek bi zaman kalmadı

tembellik yapıyoruz o ayrı ama konuşmamızı da kursa gitmeden nasıl ilerletiririz onu bilemiyorum..yani dilbilgisi eksiği olsa tabii onu evde otur çalış..ama konuşma pratikle öğreniliyor ne yazık ki..ben hem upper hem advanced kursu aldım ha ama kursu bitirdikten sonra advanced oldum mu bence hayır, yine upperım eminim..yani sen dilbilgisine falan güzel bir kitap alarak evde çalış bence, sadece konuşma kursu düşün derim benim gibi..ama mesela bazı kurslarda şöyle oluyor konuşma sınıflarında; hoca güncel olaylarla ilgili bir konu açıyor genelde siyasetle ilgili oluyor bu konu,herkes fikrini söylüyor konuşuyor tabii senden daha iyi konuşabilenler her lafa direk atladığından sen yine sessiz sakin kalıyorsun,konuşamıyorsun..konuşma kursu derken de dikkat et ders nasıl işleniyor diye detaylı öğren yoksa hiç faydası olmaz..bakalım ben de araştırıyorum..bir taraftan kursa gitmek de istemiyorum ya üff sıkıldım kurslardan...

yani ben öyle benim seviyemde insanlarla konuşmak istemiyorum. sonuçta seninle otursak konuşsak mesela, ikimiz de hata yapıcaz ve birbirimizin hataları aklımızda kalacak. karşımda çok iyi bilen hatta anadili ingilizce olan biri olsa, ben az konuşsam onu dinlesem o bile daha faydalı geliyor bana. yani benim seviyemde insanlarla muhabbet etmek için para veremem. kızları çağırsam pasta börek yapsam aynı ortamı yine oluştururum sonuçtasempatiksalakcinni

yazlıkta ingiliz komşularımız var onlarla sohbet ediyorum mesela, en azından utangaçlığı atıyorum yıllardır beraberiz belli bi samimiyet var. genelde onları dinlesem bile faydası oluyor.

bu dönem evde biraz çalışsam gramer hatırlama kelime ezberleme olarak, ikinci dönem 1-2 kur giderim en azından seviyemin yazdığı bir belgem olur diye düşünüyorum. bi yandan da çok üşeniyorum ya kursa gitmeye. izin verseler manda gibi yatarım bütün gün. sonra da ''işsiz kimya mühendisi'' olup çıkarım malesef.mafoldumben

canım evet derslerin de zor olduğu bir dönemdesin, ikinci dönem de bitirme tezin seni uğraştırıcak..
ne güzel yabancı komşun varsa en iyi onlarla öğrenirsin bidanem :)))

tourmaline, bu dönemden başlıycam tez çalışmalarına, deneysel ya anca deneyler bitecek de yazıcam. haftasonu da ufak tefek işler yapıp para kazanmayı planlıyorum. bu yıl zor geçecek sanırımeyvahedigeldismile

gulsen058, kimya erkekler için iyi bir mühendislik dalı. mezunların çoğu kadın olduğu halde erkekler tercih ediliyor pek çok işletmede. bence canını çok sıkma, ileride maddi zorluk çekeceğinizi sanmıyorum. mutluluklar şimdiden

Nişanlın da mı işsiz canım ? Allah hepimizin yardımcı olsun..

evet biraz aceleci davrandık okulunu bitirdikten sonra ingilizce için ingiltereye gitti ordan geldi askere gitti gelincede ne olcak bilmiyorum Allah hepinizin yardımcısı olsun inş kısa zamanda işlerinizin başında olursunuz

tourmaline, bu dönemden başlıycam tez çalışmalarına, deneysel ya anca deneyler bitecek de yazıcam. haftasonu da ufak tefek işler yapıp para kazanmayı planlıyorum. bu yıl zor geçecek sanırımeyvahedigeldismile

gulsen058, kimya erkekler için iyi bir mühendislik dalı. mezunların çoğu kadın olduğu halde erkekler tercih ediliyor pek çok işletmede. bence canını çok sıkma, ileride maddi zorluk çekeceğinizi sanmıyorum. mutluluklar şimdiden

çok teşekkür ederim inşallah:)böyle şeyler duymak iyi geliyo

bu topik çok sessiz kalıyor kızlar...
neler yapıyorsunuz..

acaba kimya mühendisi tecrübeli ablalarımız yok mu ? onları da bu topiğe bekliyoruz..

tecrübelerinizi, iş görüşmelerinizi bizimle de paylaşınız lütfen..

kendi mesleğinizi mi yapıyorsunuz yoksa başka alanlarda mı çalışıyorsunuz ?

Son düzenleme:
benim bir işim var ancak anne oldum ve fabrikanın içine oğlumu bırakıp gidemiyorum..hala izinliyim.. tozu bebeğim yutmasın istiyorum..kendi işimi yapmak istiyorym..sektör beni yedi bitirdi..

Back