Ismimi değiştirmeli miyim?

Kaktus1

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
31 Mayıs 2020
109
85
Merhaba herkese. İsmim Ayşe, Zeynep gibi dini bir isim. Ben birkaç sene içerisinde Avrupaya ya da Amerikaya gitmek istiyorum. Ismim bana sorun yaratır mı? Insanlar bana ön yargıyla yaklaşır mı? Ismimi değistirmeli miyim?

Avrupada da dini isim (hristiyan) kullanmak cok sık rastlanan bi durum ben değiştirmeniz için bi behis göremedim.Bizdeki noktalı sesler onlarda olmadıgı için teleffuz zorluğu oluşabilirse de cok tatlı bi şekilde söyleyebiliyorlar.

Ayşe Zeynep hiç de dini bir isim izlenimi vermiyor. Sıradan Türk ismi. İsmi Muhammed olan bir arkadaşımın adının dini olduğunu anlamışlardı sadece doğal olarak. Bu dediğiniz isimleri kimse yadırgamaz

Yaklaşsa da kendi kimliğinizden hiç bir zaman utanmayın, siz kendinizden utanırsanız insanlar bu zayıflığınızı görürler. Türk olmaktan, isiminizi de değiştirseniz kurtulamazsınız. Ve türkler çok ırkçılığa maruz kalabiliyor. Bu arada ben yurt dışında yaşamadım ama bir çok kez yurt dışına çıktım hiç bir zaman bana ön yargılı yaklaşacaklarını düşünmedim. Yaklaşmadılar da, içlerinde ön yargı olsa da belli etmediler en azından. Zaten size isminizden dolayı ön yargılı davrancak kişilerle gerçekten iletişim içinde olmak ister misiniz? Ben bu kadar yüzeysel insanlarla muhatap olmazdım.

Ne güzel işte, insanlar neden on yargıyla yaklassın ki isimden dolayı, bu bende de vardı ama aştım kimse sana farklı bakmıyor, hem adımın anlamını bıldıkce daha bı sevmeye basladım

Türk olduğunuzu mu saklamayi planliyorsunuz? İsminiz dini olsa nolur olmasa nolur.
Bu arada özünü saklamak iyi bir sey degil.
Aynisini yazmaya geldim

Bir dünya müslüman var avrupa da yaşıyan hatta iyi kariyerde olanlar var hatta covit aşısını bulan bir türk
Mehmet öz Türk var kalp cerrahi ve abd de seçimlerde adaylığını koymuştu.
Hayırdır yani muslumanligini mi saklıyorsun Türk olduğunu mu ?

Türk olduğunuzu mu saklamayi planliyorsunuz? İsminiz dini olsa nolur olmasa nolur.
Bu arada özünü saklamak iyi bir sey degil.
Yok, türk olduğumu saklamak değil de, bazen dini isimleri olan kişilere vizenin zor verildiğini, insanların onlarla konuşmadıklarını duydum. O yüzden.

Telaffuz açısından yaratabilir sadece onun dışında yaratmaz. İsminizi rahat kullanamayacağınızı düşünüyorsanız Çinlilerin Avrupada yaptığı gibi kendinize bir ad uydurun ve onunla tanıtın. Benim tüm tanıştığım çinliler böyle yapıyordu

Yok, türk olduğumu saklamak değil de, bazen dini isimleri olan kişilere vizenin zor verildiğini, insanların onlarla konuşmadıklarını duydum. O yüzden.

Şuanda kimse kolay kolay vize alamiyor zaten bir suru insana red geliyor ve isimle alakasi yok, genel bir durum var haber izliyor musunuz?
Sizinle konuşmayacak onyargili insanlar için Turk olmaniz da yeterli bir neden olur zaten. İsminiz cok buyuk seyler degistirmez.

Siz rahatlayacaksaniz kendiniz bilirsiniz tabi, biz yorumcuyuz.

Ne güzel isminiz var:))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…