Ismimi değiştirmeli miyim?

Biz ülkemizde yabancı insanların isimlerinin kaynaklarına bakıyor muyuz? Ki baksak bile gerekirse dini bir isim olsun ne farkeder? Herkesin kendi ismi kimseyi sorgulamak yargılamak düşmez. Bence siz de o anlamda özünüzle barışık olun.
3 gün sonra başka ülkede çocuğunuz olsa ona oraya göre mi isim vereceksiniz. Asimile böyle böyle olur insanlar.

Amerika’da yıllarca yaşamış orada bilinen ve saygı duyulan Türk hocalar, müzik prodüktörleri bilim insanları var. İsminizden utanmayın. Tam tersi insanların ön yargılarını siz yıkın. Bu sizin için bir fırsat olabilir
Çin ve Koreliler’de isimleri zor diye
kendilerine isim seçiyorlar ama çok abuk geliyor

Merhaba herkese. İsmim Ayşe, Zeynep gibi dini bir isim. Ben birkaç sene içerisinde Avrupaya ya da Amerikaya gitmek istiyorum. Ismim bana sorun yaratır mı? Insanlar bana ön yargıyla yaklaşır mı? Ismimi değistirmeli miyim?
Problem yaşamazsınız merak etmeyin,yinede takma bı isim bulabilirsiniz

Eklettirebilirsin benim arkadaş ‘su ‘ eklettirmişti, Sue diyorlarmış

Amerika’da yıllarca yaşamış orada bilinen ve saygı duyulan Türk hocalar, müzik prodüktörleri bilim insanları var. İsminizden utanmayın. Tam tersi insanların ön yargılarını siz yıkın. Bu sizin için bir fırsat olabilir
Çin ve Koreliler’de isimleri zor diye
kendilerine isim seçiyorlar ama çok abuk geliyor

Evet Li Wong -> Olivia , Si Xiao -> Jason gibi garabetler sık sık görüyorum :KK51:

Merhaba herkese. İsmim Ayşe, Zeynep gibi dini bir isim. Ben birkaç sene içerisinde Avrupaya ya da Amerikaya gitmek istiyorum. Ismim bana sorun yaratır mı? Insanlar bana ön yargıyla yaklaşır mı? Ismimi değistirmeli miyim?
Avrupa ya da Amerika’ya gitmek istiyormuş.. Git güle güle.
İsmini de Karen koy.

**Karen, normal olanın ötesinde hak ve ayrıcalık sahibi olmak için talepkar olan,beyaz kadına yönelik kullanılan aşağılayıcı bir terimdir.

İsminizde sıkıntı yok.

Dini ifade değil de asıl telaffuz sorun oluyor.

Ş gibi harfler kolay bir şekilde söyleniyor da ı ğ gibi harfleri telaffuz etmeleri zor. Bu sorun da ancak lakapla çözülüyor, şanslı olduğunuzu söyleyebilirim isminizi rahat söylerler.

Jesus olarak değiştirin. Daha rahat edersiniz

Dini isim ne demek yaa 😃
İsmim Arapça desenize.
İsminiz Arapça, siz de Türküsünüz.
İsminizi duyanlar anlamını bilmeyeceklerdir zaten. Yine de Müslüman çağrışımı yapabilir tabii anlayan anlar da, anlasa ne olur?
Bence belli olur zaten Türk olduğunuz da.
Saklamak yersiz. Ön yargıyla yaklaşan her halükarda yaklaşır. Varsa öyle birileri, zaten uzak olsunlar diyip geçsenize. Kendinizi kabullendirmek istediğiniz ortamlarda kendinizden vaz mı geçeceksiniz?

Benimki de dini bi isim. Sırf avrupa için değiştirilir mi aklıma böyle bişey gelir miydi merak ettim.
Alt tarafı bi isim ya değiştir.
Dini islam olan bi ülkedeyim. Fransız özentisi garip garip isimler bi görsen

Ne fark ederki sonuçta yabancısınız isminiz Zeynep olsa ne fark eder

Evet Li Wong -> Olivia , Si Xiao -> Jason gibi garabetler sık sık görüyorum :KK51:

Ay burada da boyle 😂😂 Bazilarinin Ingilizce isimleri kimliklerinde kayitli oluyor, bazilari sadece kendileri koyuyor. Bir de once soy isim sonra ilk isim en son ikinci isim yaziliyor. Ilk geldigimde departmanda bir sekreter vardi, kadinin adi Wan Loi Choo ve Ingilizce ismi de yok, hadi soyismi once yazdiklarini biliyorum orasi tamam ama ben de aylarca Choo Loi dedim, o da kibarligindan duzeltmedi Loi Choo demem gerektigini cook sonra ogrendim😬😬

Bu arada konu sahibi benim ismim Turkce, ama soyisimim Farsca. Vize konularinda hic sorun yasamadim.

Ne alaka ben anlamadım?
Benim anne/baba tarafımdan bir çok akrabam yurtdışında(dayı,hala yakın akrabalar),Almanya,Avustralya, İngiltere hatta Finlandiya'da bile akrabalarim var,çocukları(kuzenlerim) orada doğdu ,büyüdü,evlenip çoluk çocuğa karıştı bazıları yaşadıkları cevreden hatta mezhepten insanlarla,hepsinin ismi klasik Türk isimleri. Hiç de duymadım ismimi değiştirmeliyim,zorlanıyorum dediklerini.

Avrupali adam ne bilsin senin isminin anlamı kus mu,çiçek mi, dini isim mi. Ona göre farklı bir şey iste.
Hani adı Muhammed, Usame, Müslüm olan biri yazsa önyargıya uğrayabilir diyeceğim ama senin isminde sorun olmaz .
Bence adını sevmeye çalış..benim adım da arapça , o kadar Avrupa'ya gittim ettim en ufak sorun yaşamadım. Tam tersi adımla sosyallestigim oldu - mesela norvecte benim ismim güçlü erkeklere yakışan bir isimmiş-bizdeki hamza gibi. Bense tezat oluşturacak şekilde ufak tefek biriyim. Tanıdığım tüm Norveçliler benle isim sohbeti kurmuştur.
Ya da sevgilim adımın anlamına bakmış, benim adımın almancasi onun soyadiymis falan 🙈
Hiç bir zararını gormedim yani arapça adimin. Orada yaşasam da görmem büyük ihtimalle. Zaten adım yüzünden beni dislayacak insanlar adım Natalie olsa bile ırkımdan beni dislarlar. Oylelerine yaranmaya neden calisasin ki

X