İsmimi değiştireceğim, nefret ediyorum

Merhaba. 25 yaşındayım, malesef ki adım Döndü.
Dedem kendi annesinin adını vermiş bana. İsmimden nefret ediyorum, oldum olası soranlara söylemeye utandım. Tabi ki okulda hep dalgalar geçildi falan.. Hiç benimseyemedim. Ailemdeki tüm kuzenlerimin adı modern, bi piyango bana vurmuş :)

Okulu yeni bitirdim, iş hayatına başlamadan bi an önce değiştirmek istiyorum. Hatta bu yaşıma kadar geç bile kaldım. Haftaya dava açacağım zaten. Ailem de destekliyor. "O zaman öyle gerekti, ses çıkaramadık. Şimdi ki aklımız olsa vermezdik bu ismi" diyorlar.

Aklımda üç-dört isim var; Buket, Başak, Damla, Ela.
Sizce hangisi daha güzel? Ya da yaşıma da yakışacak arapça kökenli olmayan bir isim öneriniz varsa alırım :)

Ayrıca eklemeden de duramayacağım: Her bebek dünyaya kendi kimliğiyle, ayrı bir birey olarak gelir. Bu yüzden ne olur çocuklarınıza isim verirken, birilerinin adını onlar üzerinde yaşatmaya çalışmayın. Emin olun büyüdükçe o geleneksel eski dede-nine isimlerinden nefret ediyorlar.
Ela olsun bence en güzeli o ♥️ Ben de değiştireceğim ama nasıl yapacağım bilmiyorum henüz cesaret edemedim 😐

Merhaba. 25 yaşındayım, malesef ki adım Döndü.
Dedem kendi annesinin adını vermiş bana. İsmimden nefret ediyorum, oldum olası soranlara söylemeye utandım. Tabi ki okulda hep dalgalar geçildi falan.. Hiç benimseyemedim. Ailemdeki tüm kuzenlerimin adı modern, bi piyango bana vurmuş :)

Okulu yeni bitirdim, iş hayatına başlamadan bi an önce değiştirmek istiyorum. Hatta bu yaşıma kadar geç bile kaldım. Haftaya dava açacağım zaten. Ailem de destekliyor. "O zaman öyle gerekti, ses çıkaramadık. Şimdi ki aklımız olsa vermezdik bu ismi" diyorlar.

Aklımda üç-dört isim var; Buket, Başak, Damla, Ela.
Sizce hangisi daha güzel? Ya da yaşıma da yakışacak arapça kökenli olmayan bir isim öneriniz varsa alırım :)

Ayrıca eklemeden de duramayacağım: Her bebek dünyaya kendi kimliğiyle, ayrı bir birey olarak gelir. Bu yüzden ne olur çocuklarınıza isim verirken, birilerinin adını onlar üzerinde yaşatmaya çalışmayın. Emin olun büyüdükçe o geleneksel eski dede-nine isimlerinden nefret ediyorlar.
defne

Başak ismini çok severim.Bana en yakın o geldi.Bu arada numerolojiye inanır mısınız bilmiyorum.Madem isim değiştireceksiniz numerolojiye göre değiştirin belki hayatınız olumlu yönde de değişir.

İsimlerin bir karakteri var bence, o yüzden siz kendinizi hangi isme en uygun görüyorsanız onu seçin. Ben ismimi kendime hiç yakıştırmam ve sevmem mesela, çünkü ben o kişi değilim, değiştirmek istesem Cemre yapardım. Saydıklarınızın içinde de hem zarif hem dinamik hem ağırbaşlı olan Başak bence 🌾

Dedemin ismi Cengiz, hiç sevmez. Çocuğa savaşçı diye isim mi verilir, savaş kadar kötü bir şey var mı der 💛

Bizimki Cengiz olsa yine iyi Cengiz Hanın ta kendisi :KK51: yurtdışına giderse çocuğu delice dışlarlar dedik ama dinletemedik bütün Avrupa nefret ediyor Cengiz Handan

Kesinlikle değiştirmelisin. İş hayatına başlamadan önce bu işi halletmelisin bence. Hatta üniversite öncesi en doğru zaman ama geçmiş artık.

Ben Başak ismini beğendim hatta hıncını iyice çıkarmak için 2 isim bile koyabilirsin Başak Ela mesela:)) Benim de anneannemin ismi ama Allah’tan çok demode değil , yoksa kesinlikle değiştirirdim☺️

Ela'yı neden beğenmediniz? Ben uluslararası ticaret okuduğum için yurtdışına çıkarsam kolaylık olur, hem de Türkçe diye seçenekler arasına eklemiştim :)
Böyle bi durum varsa ş gibi Türkçe harfler içeren isimler tercih etmemelisiniz. Bence ela bu anlamda iyi bi tercih 😊

Deli oluyorum çocuklara babaanne dede ismi koyanlardan 🤦🏻‍♀️ öyle acayip isimler duyuyorum küçücük çocuklarda ana babasına dava açsa hakkı var. Duyduğum en acayip isimlerden biri hanzala 🥸 değiştirin bence de. Ela dışında hepsi güzel ela da bana özenti bir isim geliyor 🤭 bir babaanne isimlerine sinir oluyorum bir de yeni akım tuhaf isimlere 😁 ela alya bilmem ne

Saydıklarınızın içinde en güzeli Buket bence. Daha söylerken mis gibi kokuyor sanki, çiçek buketi anlamı çok güzel. İngilizcede de söylenişi çok değişmiyor yurt dışında herkes anlar. Başak isminde dalga geçilme potansiyeli var ela ise bence de çok özenti yeni nesil bir isim ve gözü ela olmayan insanlarda saçma duruyor (benim fikrim sadece) Damla da güzel ama ne bileyim su dışındaki şeylere de kullanılıyor mesela yağ damlası gibi düşününce çok da güzel gelmiyor sanki ha bu arada tabii ki hepsi de güzel isimler ama madem bir değişiklik yapacaksınız bence bunca zahmete değmeli

X