İsmimi değiştireceğim, nefret ediyorum

Başak ' ta sanki t.şak gibi dalga geçen olur
Bu saatten sonra dalga geçseler ne? 25 yıl Döndü ismini taşımış insanım, bana koyar mı be :KK70:
İstersen döndü göbek adı kalsın başına da istediğinn adı koy mesela Ela hem kısa hem güzel Damla da güzel
Döndü yok olsun gitsin istiyorum.. Sonuna bir isim eklesem bile dikkat çekecek kadar berbat bir ad :')
Konunuzu sabote etmiş gibi olmayacaksam ben de bişey sorabilir miyim? 85 doğumluyum. 40 yaşında sayılırım artık. Aynı sorundan muzdaribim ve 13 yaşımdan beri başka isim kullanıyorum. Ben de değiştirebilir miyim acaba? Yoksa çok mu geç oldu? Daha mı zorlaşır değiştirmek? Konuyla ilgili bilgisi olan yazabilir mi?🙏
Kesinlikle değiştirin. Yaşın ne önemi var? Bunca sene benimseyemediğiniz bir ismi taşımışsınız, en azından bundan sonra içinizden geldiği gibi yaşayın. Ben bir dilekçelik basit bir mevzu olduğunu bilseydim 18'e girer girmez değiştirirdim. Param yoktu o zamanlar, ama avukata gerek bile yokmuş ki :)

Ela ismi ise yanlış anlama ama Ela benim sevmediğim bir isim çünkü bizim okulda bir kız vardı aşırı gıcık ve sinir bozucu biriydi​

Tabi insan birinden nefret edince onun ismini kötü şeylerle özdeşleştiriyor, anlayabiliyorum :KK70:
Başak ismiyle de dalga geçerlerdi biz orta okuldayken bencr guzel tabii ama erkek cocukları acımasız oluyorlar. Vence türkçe karakter içermeyen bir isim de secebilirsiniz yurtdısında yasamak veya yurtdısı ile iş yapmak vs gibi bir amacınız varsa eğer...
Teşekkür ederim, bu nedenle Buket isminde karar kıldım :)
Gerçekten döndü düne nedir ya ey büyüklerimiz şu isimleri seçerken niye böyle plan yapmışlar, 😅
Düşman mıyız size uleyn :KK70: Ya dedemi de çok severdim oysa, ama bana en büyük kötülüğü etmiş :KK70:
Ela olsun bence en güzeli o ♥️ Ben de değiştireceğim ama nasıl yapacağım bilmiyorum henüz cesaret edemedim 😐
Çok araştırdım. Bir dilekçe ile adliyede dava açıyorsunuz, mahkeme de 5 dk sürüyor diyorlar. :) Buraya da yazacağım mahkeme sonucunu
Başak ismini çok severim.Bana en yakın o geldi.Bu arada numerolojiye inanır mısınız bilmiyorum.Madem isim değiştireceksiniz numerolojiye göre değiştirin belki hayatınız olumlu yönde de değişir.
Kime nereden baktırabilirim ki? Bir araştırayım :)
Destekliyorum bende değistirirdim yerinizde olsam değiştirince yazın şimdiden yeni adınız uğurlu olsun size.
Evettt.. Hatta dilekçem hazırdı, sadece isme karar verip dilekçedeki ilgili yere yazacaktım. Buket ismine karar verdim, yarın direkt kartal adliyesine gidip dava açacağım :) Yarın güncelleme yaparım burada
Kesinlikle değiştirmelisin. İş hayatına başlamadan önce bu işi halletmelisin bence. Hatta üniversite öncesi en doğru zaman ama geçmiş artık.
O zamanlar avukat zorunlu sanıyordum, param yoktu. Çok zor bir dava sanıyordum. Oysaki basitmiş. Ailemdeki isimleri bir görseniz Ece, Buse, Aslı kuzenlerimin adları bunlar :KK70: Bir ben Döndü'yüm ya.
Deli oluyorum çocuklara babaanne dede ismi koyanlardan 🤦🏻‍♀️ öyle acayip isimler duyuyorum küçücük çocuklarda ana babasına dava açsa hakkı var. Duyduğum en acayip isimlerden biri hanzala 🥸 değiştirin bence de. Ela dışında hepsi güzel ela da bana özenti bir isim geliyor 🤭 bir babaanne isimlerine sinir oluyorum bir de yeni akım tuhaf isimlere 😁 ela alya bilmem ne
Ela ismini de hem kısa hem nahif hem de yurtdışı kullanışlı diye eklemiştim. Ama Buket isminde karar kıldım. :)
Anne babamın da bunca sene az kafasını şişirmedim ismimden ötürü :p

Saydıklarınızın içinde en güzeli Buket bence. Daha söylerken mis gibi kokuyor sanki, çiçek buketi anlamı çok güzel. İngilizcede de söylenişi çok değişmiyor yurt dışında herkes anlar. Başak isminde dalga geçilme potansiyeli var ela ise bence de çok özenti yeni nesil bir isim ve gözü ela olmayan insanlarda saçma duruyor (benim fikrim sadece) Damla da güzel ama ne bileyim su dışındaki şeylere de kullanılıyor mesela yağ damlası gibi düşününce çok da güzel gelmiyor sanki ha bu arada tabii ki hepsi de güzel isimler ama madem bir değişiklik yapacaksınız bence bunca zahmete değmeli
Eveeet ben de aynı şekilde düşünüyorum, sonuçta mahkeme açacağım ve bu uğraşıma beni asla pişman etmeyecek bir şey olsun istiyorum. :)
Aslında Döndü isminin yerine ne koyarsam koyayım pişman olmam o ayrı da :KK70: Yine de aceleye getirmemeli.

Merhaba. 25 yaşındayım, malesef ki adım Döndü.
Dedem kendi annesinin adını vermiş bana. İsmimden nefret ediyorum, oldum olası soranlara söylemeye utandım. Tabi ki okulda hep dalgalar geçildi falan.. Hiç benimseyemedim. Ailemdeki tüm kuzenlerimin adı modern, bi piyango bana vurmuş :)

Okulu yeni bitirdim, iş hayatına başlamadan bi an önce değiştirmek istiyorum. Hatta bu yaşıma kadar geç bile kaldım. Haftaya dava açacağım zaten. Ailem de destekliyor. "O zaman öyle gerekti, ses çıkaramadık. Şimdi ki aklımız olsa vermezdik bu ismi" diyorlar.

Aklımda üç-dört isim var; Buket, Başak, Damla, Ela.
Sizce hangisi daha güzel? Ya da yaşıma da yakışacak arapça kökenli olmayan bir isim öneriniz varsa alırım :)

Ayrıca eklemeden de duramayacağım: Her bebek dünyaya kendi kimliğiyle, ayrı bir birey olarak gelir. Bu yüzden ne olur çocuklarınıza isim verirken, birilerinin adını onlar üzerinde yaşatmaya çalışmayın. Emin olun büyüdükçe o geleneksel eski dede-nine isimlerinden nefret ediyorlar.
Ela güzel bir isim ama son zamanlarda Dora ismi çok hoşuma gidiyor zirve demekmiş erkek karşılığıda doruk,şimdiki aklım olsa oğlanın ismini doruk koyardım kızınkinide dora ama yeni duydum.

Dedem kendi annesinin adını vermiş bana. İsmimden nefret ediyorum, oldum olası soranlara söylemeye utandım. Tabi ki okulda hep dalgalar geçildi falan.. Hiç benimseyemedim. Ailemdeki tüm kuzenlerimin adı modern, bi piyango bana vurmuş :)

Okulu yeni bitirdim, iş hayatına başlamadan bi an önce değiştirmek istiyorum. Hatta bu yaşıma kadar geç bile kaldım. Haftaya dava açacağım zaten. Ailem de destekliyor. "O zaman öyle gerekti, ses çıkaramadık. Şimdi ki aklımız olsa vermezdik bu ismi" diyorlar.

Sizce hangisi daha güzel? Ya da yaşıma da yakışacak arapça kökenli olmayan bir isim öneriniz varsa alırım :)

Ayrıca eklemeden de duramayacağım: Her bebek dünyaya kendi kimliğiyle, ayrı bir birey olarak gelir. Bu yüzden ne olur çocuklarınıza isim verirken, birilerinin adını onlar üzerinde yaşatmaya çalışmayın. Emin olun büyüdükçe o geleneksel eski dede-nine isimlerinden nefret ediyorlar.
1-Buketin bir albenisi yok
2- Başak tam dalga geçilecek isim
3- Damla güzel
4- Ela daha güzel

Ama sanki biraz geç kalmışsınız keşke 18-20 yaş arası değiştirseydiniz.Bide adınıza benzer bir isim koyun bence daha kolay olur çevreniz daha çabuk alışır.

Öykü olabilir mesela döndü ye biraz daha yakın.

Bir ara ben de ismimi değiştirmek çok istedim halamın ismini koymuşlar zengin diye yağcılık için birinde varsa ikincisine gerek yok ki. Ki benimki dalga geçilecek bir isimde değil sadece birinin isminin koyulması saçma geliyor , O yüzden değiştirin Ben de Buket'i beğendim ama Türk kökenli değil ama bizim jenerasyona daha uygun.

Başak güzel bir isim
Ayla , Berna , Banu , Gökçe de sevdiğim isimler
Gönlünüze göre olur umarım

Dava açmaya ne gerek var. Zaten devlet yeni kimlik kartı değişirken bu tür isimlerin değişmesine izin verdi. Memura söyleyip yenilemek yeterli oluyordu. Ama geç kalmışınız gibi.

Başak güzel ayy avrupaya gidince noluyo ya millet onlara göre isim mi sececek. Soylenisi cook zor olanlar takma isim gibi bisey kullaniyor en fazla.
Ş bir tek Turkce isimlerde yok ki " Ш " harfi işte bu da. 😄 diger alfabede yok ama alti ustu ş ya da Ш yazmayacak sh yazacak icinden cikilmaz sorunlar olusturcak bir sey değil gayet okuyorlar.
Begeniyorsa Başak güzel. 😚

Dava açmaya ne gerek var. Zaten devlet yeni kimlik kartı değişirken bu tür isimlerin değişmesine izin verdi. Memura söyleyip yenilemek yeterli oluyordu. Ama geç kalmışınız gibi.
Hayir değişmiyor isim değişikliği için mahkeme gerekli.

Sizin dediğiniz isimde harf eksikliği yazım yanlisi olursa gecerli misal ""Ayse Aysa Memet Mehmet Esre Esra" gibi durumlarda geçerli.

Ben eskiden böyle şeylerde herkes yine eski adını söyler diye düşünüyordum. Anlamsız geliyordu. Ta kii bir arkadaşım ismini değiştirene kadar . Hepimiz hemen yeni ismini kullandık ve çok rahat oldu. Şu an eski ismi aklıma gelince öyle mi diyorduk diye şaşırıyorum 😂

Bu isimlerin hepsi çok güzel hangisini kendinize yakın buluyorsanız seçin. Ben çağla ismini de çok severim.

Hayir değişmiyor isim değişikliği için mahkeme gerekli.

Sizin dediğiniz isimde harf eksikliği yazım yanlisi olursa gecerli misal ayse Aysa memet Mehmet Esra esre gibi durumlarda geçerli.
Kimlik kartları değişeceği zaman herkese hak tanıdılar şimdi kalkmış olabilir. Bir çok kişi bu yöntemle değiştirdi. Benimkini kabul etmediler anlamlı diye. Kendim yaşadım biliyorum yani. O zaman çok kolaydı. Geç kalmış.

X