İsmimi değiştireceğim, nefret ediyorum

Merhaba. 25 yaşındayım, malesef ki adım Döndü.
Dedem kendi annesinin adını vermiş bana. İsmimden nefret ediyorum, oldum olası soranlara söylemeye utandım. Tabi ki okulda hep dalgalar geçildi falan.. Hiç benimseyemedim. Ailemdeki tüm kuzenlerimin adı modern, bi piyango bana vurmuş :)

Okulu yeni bitirdim, iş hayatına başlamadan bi an önce değiştirmek istiyorum. Hatta bu yaşıma kadar geç bile kaldım. Haftaya dava açacağım zaten. Ailem de destekliyor. "O zaman öyle gerekti, ses çıkaramadık. Şimdi ki aklımız olsa vermezdik bu ismi" diyorlar.

Aklımda üç-dört isim var; Buket, Başak, Damla, Ela.
Sizce hangisi daha güzel? Ya da yaşıma da yakışacak arapça kökenli olmayan bir isim öneriniz varsa alırım :)

Ayrıca eklemeden de duramayacağım: Her bebek dünyaya kendi kimliğiyle, ayrı bir birey olarak gelir. Bu yüzden ne olur çocuklarınıza isim verirken, birilerinin adını onlar üzerinde yaşatmaya çalışmayın. Emin olun büyüdükçe o geleneksel eski dede-nine isimlerinden nefret ediyorlar.
Buket ve ela 'yı ele
Böyle deyince de ela lale el ele geldi aklıma

Siz yine de büyük konusmayin😁
Bende iki cinsiyete de verilen isim vermem demistim ama verdim. Bizim köyde erkek çocuklara çok verilen bir isim için de herkes onu veriyor vermem demışıdım onu da verdiğm😁
Ne diyoruz yapmak istemediklerimizi değil yapmak istediklerimizi dillendiriyoruz
Anne baba ismi vermem demiyoruz modern isim veririm diyoruz sonuna da inşallah ekliyoruz işi sağlama alıyoruz 😁 👊
Hahaha haklısınız, ama arkadaş büyük konuşuyorum Döndü koymazdım ben ya! :KK70:

Yine de manifestleyelim, evrene olumlu enerji gönderelim, kimseyi yargılamayalım... amin :KK70:

Aslında kendim seçtim zaten dört seçenek arasında kararsız kaldım :)

Yaş olayı şöyle, yeni nesil isim önerenler çok oldu çevremde. Mesela bana "mila" ismi yakışmaz. Mila isminde biri en fazla 5 yaşındadır :KK70: Yani dikkat çeksin ve ismini mi değiştirdin diye sorulsun istemiyorum..

Mila, ve benzeri isimler çocuklarda olsa bile bana isim hissini veremiyor nedense. Bence Başak ismini seçin gitsin. Hem güzel hem de modası geçmeyen bir isim.

Dedem kendi annesinin adını vermiş bana. İsmimden nefret ediyorum, oldum olası soranlara söylemeye utandım. Tabi ki okulda hep dalgalar geçildi falan.. Hiç benimseyemedim. Ailemdeki tüm kuzenlerimin adı modern, bi piyango bana vurmuş :)

Okulu yeni bitirdim, iş hayatına başlamadan bi an önce değiştirmek istiyorum. Hatta bu yaşıma kadar geç bile kaldım. Haftaya dava açacağım zaten. Ailem de destekliyor. "O zaman öyle gerekti, ses çıkaramadık. Şimdi ki aklımız olsa vermezdik bu ismi" diyorlar.

Sizce hangisi daha güzel? Ya da yaşıma da yakışacak arapça kökenli olmayan bir isim öneriniz varsa alırım :)

Ayrıca eklemeden de duramayacağım: Her bebek dünyaya kendi kimliğiyle, ayrı bir birey olarak gelir. Bu yüzden ne olur çocuklarınıza isim verirken, birilerinin adını onlar üzerinde yaşatmaya çalışmayın. Emin olun büyüdükçe o geleneksel eski dede-nine isimlerinden nefret ediyorlar.
Asu nasıl 🌼

İsminden bile döndü eheheehehehe
İç anadolular bu isimleri çok koyar. Bizim komşularımız vardı “Döndü, döne, durdu ve satılmıştı isimleri ailecek. Tuhaf
İsim olarak da Eva Neva diyorum sjsjssjsj
Şaka şaka Buket iyi
+Durdu var bizim köyde :KK70:

İç Anadolu'nun ta kendisi olabilirim. Yürüyen iç anadoluyum ben. Üniversitede ismimi okuyan hocam bile demişti iç anadolunun neresindensin sen diye :KK70:

Ela'yı neden beğenmediniz? Ben uluslararası ticaret okuduğum için yurtdışına çıkarsam kolaylık olur, hem de Türkçe diye seçenekler arasına eklemiştim :)

Özümüze dönsek her şeyimiz çok güzel aslında. Türkçe kökenli kötü isim hiç görmedim :)
Bir bilgi eklemek istedim yazdıklarınıza ithafen
Ela Farsça kökenli, Buket Fransızca kökenli.

Benimde lisede sınıf arkadaşımın adı döndüydü, lisede Aytuğ yapmıştı.

İstersen döndü göbek adı kalsın başına da istediğinn adı koy mesela Ela hem kısa hem güzel Damla da güzel

Konunuzu sabote etmiş gibi olmayacaksam ben de bişey sorabilir miyim? 85 doğumluyum. 40 yaşında sayılırım artık. Aynı sorundan muzdaribim ve 13 yaşımdan beri başka isim kullanıyorum. Ben de değiştirebilir miyim acaba? Yoksa çok mu geç oldu? Daha mı zorlaşır değiştirmek? Konuyla ilgili bilgisi olan yazabilir mi?🙏

Bu arada Başak veya Damla❤️

X