- 8 Mart 2019
- 6.828
- 32.018
- 39
-
- Konu Sahibi cherry cherry lady
Buket ve ela 'yı eleMerhaba. 25 yaşındayım, malesef ki adım Döndü.
Dedem kendi annesinin adını vermiş bana. İsmimden nefret ediyorum, oldum olası soranlara söylemeye utandım. Tabi ki okulda hep dalgalar geçildi falan.. Hiç benimseyemedim. Ailemdeki tüm kuzenlerimin adı modern, bi piyango bana vurmuş :)
Okulu yeni bitirdim, iş hayatına başlamadan bi an önce değiştirmek istiyorum. Hatta bu yaşıma kadar geç bile kaldım. Haftaya dava açacağım zaten. Ailem de destekliyor. "O zaman öyle gerekti, ses çıkaramadık. Şimdi ki aklımız olsa vermezdik bu ismi" diyorlar.
Aklımda üç-dört isim var; Buket, Başak, Damla, Ela.
Sizce hangisi daha güzel? Ya da yaşıma da yakışacak arapça kökenli olmayan bir isim öneriniz varsa alırım :)
Ayrıca eklemeden de duramayacağım: Her bebek dünyaya kendi kimliğiyle, ayrı bir birey olarak gelir. Bu yüzden ne olur çocuklarınıza isim verirken, birilerinin adını onlar üzerinde yaşatmaya çalışmayın. Emin olun büyüdükçe o geleneksel eski dede-nine isimlerinden nefret ediyorlar.
Hahaha haklısınız, ama arkadaş büyük konuşuyorum Döndü koymazdım ben ya!Siz yine de büyük konusmayin
Bende iki cinsiyete de verilen isim vermem demistim ama verdim. Bizim köyde erkek çocuklara çok verilen bir isim için de herkes onu veriyor vermem demışıdım onu da verdiğm
Ne diyoruz yapmak istemediklerimizi değil yapmak istediklerimizi dillendiriyoruz
Anne baba ismi vermem demiyoruz modern isim veririm diyoruz sonuna da inşallah ekliyoruz işi sağlama alıyoruz
Aslında kendim seçtim zaten dört seçenek arasında kararsız kaldım :)
Yaş olayı şöyle, yeni nesil isim önerenler çok oldu çevremde. Mesela bana "mila" ismi yakışmaz. Mila isminde biri en fazla 5 yaşındadırYani dikkat çeksin ve ismini mi değiştirdin diye sorulsun istemiyorum..
Sanırım Buket olacak yaBuket ve ela 'yı ele
Böyle deyince de ela lale el ele geldi aklıma
Asu nasılMerhaba. 25 yaşındayım, malesef ki adım Döndü.
Dedem kendi annesinin adını vermiş bana. İsmimden nefret ediyorum, oldum olası soranlara söylemeye utandım. Tabi ki okulda hep dalgalar geçildi falan.. Hiç benimseyemedim. Ailemdeki tüm kuzenlerimin adı modern, bi piyango bana vurmuş :)
Okulu yeni bitirdim, iş hayatına başlamadan bi an önce değiştirmek istiyorum. Hatta bu yaşıma kadar geç bile kaldım. Haftaya dava açacağım zaten. Ailem de destekliyor. "O zaman öyle gerekti, ses çıkaramadık. Şimdi ki aklımız olsa vermezdik bu ismi" diyorlar.
Sizce hangisi daha güzel? Ya da yaşıma da yakışacak arapça kökenli olmayan bir isim öneriniz varsa alırım :)
Ayrıca eklemeden de duramayacağım: Her bebek dünyaya kendi kimliğiyle, ayrı bir birey olarak gelir. Bu yüzden ne olur çocuklarınıza isim verirken, birilerinin adını onlar üzerinde yaşatmaya çalışmayın. Emin olun büyüdükçe o geleneksel eski dede-nine isimlerinden nefret ediyorlar.
+Durdu var bizim köydeİsminden bile döndü eheheehehehe
İç anadolular bu isimleri çok koyar. Bizim komşularımız vardı “Döndü, döne, durdu ve satılmıştı isimleri ailecek. Tuhaf
İsim olarak da Eva Neva diyorum sjsjssjsj
Şaka şaka Buket iyi
Yok isim tamamen de değişiyor ev arkadaşım yapmıştı ordan biliyorum demek ki kalktı oSanırım Buket olacak yaZaten en başa Buket'i eklememden bilinçaltım kendini ele vermiş.
E-devlet ile sadece yazım hataları düzeltiliyordu.
Ela'yı neden beğenmediniz? Ben uluslararası ticaret okuduğum için yurtdışına çıkarsam kolaylık olur, hem de Türkçe diye seçenekler arasına eklemiştim :)
Bir bilgi eklemek istedim yazdıklarınıza ithafenÖzümüze dönsek her şeyimiz çok güzel aslında. Türkçe kökenli kötü isim hiç görmedim :)
İstersen döndü göbek adı kalsın başına da istediğinn adı koy mesela Ela hem kısa hem güzel Damla da güzelMerhaba. 25 yaşındayım, malesef ki adım Döndü.
Yıne de bol bol secenek koySanırım Buket olacak ya
Bana Buket ve Başak havası veriyorsun demiş sevgili üyeler, gerçekten ikisi aklımdaydı. Ela ve Damla'yı sonradan ekledim.
Bu güzel bence..