İsmimi değiştireceğim, nefret ediyorum

Off banada dedemin babası anasının adını vermiş. 😏
Oyumu Başak'tan yana kullanıyorum. 👍🏻
Ya arkadaş o kadar çocuk yapmışsınız, çok istiyosanız versenize ananızın babanızın ismini kendi çocuklarınıza :KK70: Torunların suçu neee diye bağırmak istiyorum hahaa

Ve çok haklısın kimse anasına babasına yaranmak için çocuğuna saçma sapan isim koymasın, çocuk üzerinden yaranmaya çalışmak nedir ya, git anana babana ne iyilik yapacaksan kendin yap çok sinirlendim yine
Bir gün çocuğum olursa asla ve asla anne babamın ismini koymam. Eşime de izin vermem. Olay çıkarırım :KK70:

Al işte, dedem annesinin ismini verdi de ne oldu? Sanki büyük hürmetle mi taşıdım? Nefret ede ede geçti yıllarım

Merhaba. 25 yaşındayım, malesef ki adım Döndü.
Dedem kendi annesinin adını vermiş bana. İsmimden nefret ediyorum, oldum olası soranlara söylemeye utandım. Tabi ki okulda hep dalgalar geçildi falan.. Hiç benimseyemedim. Ailemdeki tüm kuzenlerimin adı modern, bi piyango bana vurmuş :)

Okulu yeni bitirdim, iş hayatına başlamadan bi an önce değiştirmek istiyorum. Hatta bu yaşıma kadar geç bile kaldım. Haftaya dava açacağım zaten. Ailem de destekliyor. "O zaman öyle gerekti, ses çıkaramadık. Şimdi ki aklımız olsa vermezdik bu ismi" diyorlar.

Aklımda üç-dört isim var; Buket, Başak, Damla, Ela.
Sizce hangisi daha güzel? Ya da yaşıma da yakışacak arapça kökenli olmayan bir isim öneriniz varsa alırım :)

Ayrıca eklemeden de duramayacağım: Her bebek dünyaya kendi kimliğiyle, ayrı bir birey olarak gelir. Bu yüzden ne olur çocuklarınıza isim verirken, birilerinin adını onlar üzerinde yaşatmaya çalışmayın. Emin olun büyüdükçe o geleneksel eski dede-nine isimlerinden nefret ediyorlar.
Kuzenim de değiştirdi ,değiştir gitsin. Başak güzel.

Dedem kendi annesinin adını vermiş bana. İsmimden nefret ediyorum, oldum olası soranlara söylemeye utandım. Tabi ki okulda hep dalgalar geçildi falan.. Hiç benimseyemedim. Ailemdeki tüm kuzenlerimin adı modern, bi piyango bana vurmuş :)

Okulu yeni bitirdim, iş hayatına başlamadan bi an önce değiştirmek istiyorum. Hatta bu yaşıma kadar geç bile kaldım. Haftaya dava açacağım zaten. Ailem de destekliyor. "O zaman öyle gerekti, ses çıkaramadık. Şimdi ki aklımız olsa vermezdik bu ismi" diyorlar.

Sizce hangisi daha güzel? Ya da yaşıma da yakışacak arapça kökenli olmayan bir isim öneriniz varsa alırım :)

Ayrıca eklemeden de duramayacağım: Her bebek dünyaya kendi kimliğiyle, ayrı bir birey olarak gelir. Bu yüzden ne olur çocuklarınıza isim verirken, birilerinin adını onlar üzerinde yaşatmaya çalışmayın. Emin olun büyüdükçe o geleneksel eski dede-nine isimlerinden nefret ediyorlar.
Benim oyum damla ya. Ela daha küçük nesle veriliyor sanki, başak ın söylenişi hoş değil, buket de biraz demode (isim sahipleri varsa kusura bakmasınlar). Damla güzel 👌🏻

Kardeşim ramazanda doğmuş,erkek olsaymis adı Ramazan olacakmış.Ben de bayramda doğmuşum ve erkek olsaymisim adım Bayram olacakmış 😅

Sizi anlıyorum,ben de kendi ismimden nefret ediyorum.Benim adımı amcam 6 yaş cocuguyken koymuş.Farkli bir ismi benimseyemem diye değiştirmedim ama keşke 6 yaş bebesine birakmasalarmis bu işi 🙄

Bu arada ben "İdil" ismini seviyorum 😍

X