• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ismim sizce cokmu kotu?

ismim Mihriban 20 yasindayim ve ismimi degistirmeyi dusunuyorum. ismimden bazen utaniyorum cunku gunumuzde modern bir isim degil ve pek yaygin bir isimde degil. bana yakismadigini dusunuyorum acikcasi. Mihriban denince köylu bi kiz aklima geliyor, bencede yakismiyor sana demisti bir arkadasim. bundan dolayi daha fazla kafaya takmaya basladim. ismimin cemre veya melisa olmasini isterdim. sizce degistirmeye degermi ve bu zor bir surec mi? isminiz Mihriban olsaydi degistirmiydiniz?
KÖtü değil ama beğenmiyorsan seni kötü yönde etkiliyorsa değiştire bilirsin tabiki

O zaman burada yazılan pozitif yorumları ve güzel mesajları oku isminden şikayetçi olacağın zamanlar :)
Bence isimler insanları tamamlıyor eğer seni görebilseydik, Mihriban ismini Eminim sana daha çok yakıştıracaktık ve çevrendeki Kişiler de bu şekilde düşüyordur.. sıkma canını
Mihriban denince aklina kesin sarisin bi kiz geliyordur dimi :D (sarisin degilim)

'Düzen böyle bu gemide
Eskiler yiter yenide.
Beni değil,sen seni de
Unutursun Mihribanım' demiş üstad Abdürrahim Karakoç.

Mihriban bir türküden ziyade vuslatı olmayan tertemiz bir sevdanın adıdır,şiiridir aslında.
Hikayesini bilmiyorsanız okumanızı tavsiye ederim.
Çok güzel bir isminiz var bence.
İleride bir kızım olursa ismi Mihriban yada Gülce olsun isterim..

Bak aklıma geldi. Bir tanıdık var ikinci ismi müeddep.. ya adın müeddep olsaydı? Ben sana da Mihri diyeceğim 😁 Mihri sanırım Eylül ayı demekti. Güneş te olabilir bak :)

Mihribanda sorun yok güzel isim ama düşünce şekliniz ve ifade edişiniz sıkıntılı.20 yaşında olmanız size sizden olmayanı aşağılama hakkı verme.Köylü gibi çok yanlış bir tabir olmuş.Daha temiz,duru kalmış gibi geliyor herhalde..sizinde aradığınız bu değil..

Mihriban denince aklina kesin sarisin bi kiz geliyordur dimi :KK70: (sarisin degilim)
Yoo ben türküden bağımsız olarak düşündüm..
Misal bir arkadaşım var adı özlem . Ben onu özlem dışında bir isimle düşünemiyorum yani bir gün adını değiştirse üzülürüm :)
Bir de Mihriban gerçekten çok güzel bir isim
Mesela benim annem 6 kız kardeş , sonlara doğru isimleri uydurmasyon yapmışlar mesela bir tanesi güner :) ismin böyle bir şey değil ki üzülüyorsun.. ya da mürüvvet Münevver falan da olabilirdi ..

Değiştirmek istiyorsan değiştir herkes alışır merak etme,
Yada yanına kısa bir isim ekleyebilirsin mesela Eda Mihriban hem söylemesi kolay hemde akılda kalıcı olur.
Mihriban ismini bende sevmiyorum ama Mihrimah Mihrinur kulağa daha hoş geliyor.
Uzaktan bi akraba var kızın adı Cevriye Sena beterin beteri vardır dedirten türden.. 😊

Bak aklıma geldi. Bir tanıdık var ikinci ismi müeddep.. ya adın müeddep olsaydı? Ben sana da Mihri diyeceğim 😁 Mihri sanırım Eylül ayı demekti. Güneş te olabilir bak :)

Evet mihri gunes ve eylul ayi demek :) anlami guzel aslinda ama sanki soyleneyisi guzel degil tamamlanmamis gibi 😂 yoksa bana mi oyle geliyor

Mihribanda sorun yok güzel isim ama düşünce şekliniz ve ifade edişiniz sıkıntılı.20 yaşında olmanız size sizden olmayanı aşağılama hakkı verme.Köylü gibi çok yanlış bir tabir olmuş.Daha temiz,duru kalmış gibi geliyor herhalde..sizinde aradığınız bu değil..

Kac defa daha soyleyecem bilmiyorum ama bunu ben demedim. Arkadasim demisti bana koylu ismi gibi

İsimlerin kısaltmaları da bence hoş olmuyor, komşumun adı Asuman kendisini Asu diye tanıştırıyor . Ne bileyim bana çok komik geliyor Asu abla demek :-) Ama mecbur diyorum yani Asuman deyince kızıyor , ne varsa gül gibi isim :)

Evet mihri gunes ve eylul ayi demek :) anlami guzel aslinda ama sanki soyleneyisi guzel degil tamamlanmamis gibi 😂 yoksa bana mi oyle geliyor
Bana da aksine Osmanlı sultanı gibi gelir hep☺☺ Mihrimah Sultan yüzündendir belki:) ismin kesinlikle coooool zarif ve güzel. Sıradan bir isim değil.. bana Zeynep i anımsatır hep

Degistirmezdim. Bence yaygın olmaması çok güzel.
Bugün kardeşimin diploma törenine gittim,
96-97 jenerasyonunun yarısının adi busra imis.
500 öğrenci vardı, yarısı kız olsa nasıl 20 taneden fazlası busra olur, oluyormuş:)
Lisede 4 Büşra ayni siniftaydik, ilkokulda 3, universitede 3 :)

İsminiz soğuk değil. Sıcacık. bence bir karakteri var. Simdi yeni yeni cikan isimlerin yanında eski kalmis olabilir. Sizin gibi eskiden populer olmuş isim tasiyan cok kisi var.

Back