İslam'da sayılar konusunda kafam karıştı 🤔

Kâinatta herşey bir ölçüyle yaratıldığı için bu sayıların, büyük anlamları olabilir.

Mesela, kromozomlar, organ sayıları, çiçeklerin taç yaprak sayıları gibi gibi herhangi bir bozuklukta denge bozuluyor.

Bu okuma konusunda bu şekilde diye düşünüyorum

Haklısınız katılıyorum ama benim asıl sorum şuydu İslam'da sayıların bir kaynağı var mı?

Çocukluğumuzdan beri bu şekilde ögretildiği için; aman taş olursun, Allah çarpar, çok günahh...diye diye bilinç altımıza Allah'tan korkmamız ve onu irdelemememiz dayatıldığı için bazı konularda dini sorgularken çokça suçluluk duygusu hissettiğim olmuştur. Allah bizlere akıl fikir vermiş ve "oku" diye buyurmuş ama ona rağmen ısrarla bu konularda cahil kalınmamız ve kendine her hoca diyenin sözüne imtina ile inanmamız bekleniyor. Felanca hoca böyle söylüyor diyerek o hocayı o konuda refarans olarak gösteriyor ve soylenen o şeyi doğru olarak kabul ettiği gibi senin de etmeni bekliyor bir takım cahil kesim. Tamam o öyle söyledi de sen sorgulandın mı? Adamın kendi yorumu mu yoksa hakikatten kuranda bir karşılığı var mı bunun? Mesela benim ananem 70 küsür yaşında ve ezelinden beri namazında niyazındadır. Okuduğu herhangi bir duanın anlamını söylemesini istedigimde söyleyemiyor çünkü bilmiyor, araştırmamış, buna gerek görmemiş

Ya işte bu çok büyük bir sorun maalesef.
Ezelden beri söylendiği için inanıyor çoğu kişi, kimse inandığı şeyin özünü bile bilmiyor. Araştırmıyor. Taklidi iman işte. Hakiki anlamda öğrenip inanmak lazım, kendi fikrinin olması lazım. Bana neden inanıyorsun diye sorulduğunda cevabını güzelce verebilmem lazım. Yoksa ataların dini gibi görüyor çoğu kimse maalesef.

Meal bence çok önemli bu konuda. Aslolan arapça evet ama ne okuyorum,emir ne,bana ne yasak,ne doğru bilmeliyim yani

Kesnlikle oyle. Allah bize kurani gondermis ama onu Allah a okuyoruz onun buna ihtiyaci yok ki bizim kuran a ihtiyacimiz var. O zatn ondan ogrenelim diye gondermis sadece arapcasindan ne dedgmzii bilmeden Allah n bize soylediklerini tekrar kendisine okuyoruz. Oysa o bizim onun anlamini ne demek istedgni ogrenip oyle yasamamizi istiyor. Bu yuzden kendi dilimizde meal okumali ne demek istiyor diye ogrenmeliyiz

Ben daha once bilmedgmden ceza yedimde Yinede soralim bence burdan boyle devam etsek bi sakincasi varmi kendi halimizde arstirma yapiyoruz sonucta. Mune

Merhaba,
hemen cevaplayalım

Oksijensizsu siz dini içerikli bir konu açmış sonra yasak diyen üyeler olunca silmişsiniz, o yüzden işlem yapılmış, ki konunuz gebelik bölümündeymiş.

Dualarımız Sizinle bölümü dışında hiçbir bölümde dini içerikli konu ve mesaj yazılamaz yasak.

Bu konu Dualarımız Sizinle bölümünde olduğundan açık kalabilir sorun olmaz ama -Bibli size de özelden belirttiğim gibi polemik, üslupsuz yorumlar, hakaret vs olursa müdahale etmem gerekir, din herkesin hassas noktası olduğundan dikkatli olmak gerekiyor

Teşekkür ederim ablacım
Dikkat ederiz inşallah, polemik yaşandığında seni etiketleriz

Tesekkur ederiyoruz sevgili Mune. Ben lohusayken ibadetle ilgili soru soracaktim tam yazinca kanamam basladi sormama gerek kalmadi diye sileyim demistim bilmiyordum burda boyle kurallar oldugunu.Ogrenmis oldum artik daha dikkat ediyorum

Tesekkur ederiyoruz sevgili Mune. Ben lohusayken ibadetle ilgili soru soracaktim tam yazinca kanamam basladi sormama gerek kalmadi diye sileyim demistim bilmiyordum burda boyle kurallar oldugunu.Ogrenmis oldum artik daha dikkat ediyorum
Sorun değil, site işleyişi, kurallar vb aklınıza takılan bir şey olursa bana özelden yazın, anında cevap veremiyorum bazen ama fırsat bulur bulmaz yanıtlıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…