İslam'da sayılar konusunda kafam karıştı 🤔

Ne kadar güzel söyledin ya 👏🏻
Ben felsefe tarihini bile okuyor, öğreniyorum mesela? Bana dinden çıkacaksın diyenler oldu. Maalesef çoğu Müslüman böyle her bilgiden çekine çekine bilgisiz kalıyor.
Çok sevdiğim bir söz var. "Sağ ayağını inandığın şey (dava,din, ideoloji) üzerine sabitle,sol ayağınla kainâtı gez. Sağ ayağın sabit oldukça kayıp düşemezsin."Mottom bu oldu hep.😊Babam bir gün İncil ile geldi eve hiç unutmuyorum. Şaşırdık dedik neden?(Yaşım küçük) Çok sevdiğim hristiyan bir dostum var ve ben tıkanıyorum konuşurken,anlayamıyorum onunla daha doyum alarak konuşmam için onun kitabını okumalıyım dedi. Arkadaşı da Kur'an- Kerim'i okumuş. O kadar hoşuma gitmişti ki. Yani sabit isen kaymazsın. Ama bizim toplum olarak algımız çirkin,sığ.

Allahumme Ya Varis; 707 defa okunduğunda, Allah (c.c)'un izniyle hayırlı bir çocuk sahibi olunabilir.
Bu arada kizlar harikasinz mukemmelsiniz keske yakin olup yuzyuze bunlari konusabilsek. 🙏
Teşekkür ederim canım. Ya kesinlikle sizinle sabaha kadar mutfak masasında (mutfak sohbeti samimiyettir:) felsefe yapabilme imkanım olsun isterdim... 🥰

Cunku dinden cikarsiniz diyenler cahil olduklarindan sorgulamayi gunah sanıyorlar sadece Allah oyle istedi diyolar . Bizde Allah oyle istedi biliyoruz ama Allah n bize ogretmek istedikleri var bosuna gelmedik bu dunyaya bunlari neden ogrenmeyelim dimi
Aynen öyle, böyle öğrenmeden sığ bir şekilde yaşayacaksak hayatn amacı ne o zaman 🤭

Çok sevdiğim bir söz var. "Sağ ayağını inandığın şey (dava,din, ideoloji) üzerine sabitle,sol ayağınla kainâtı gez. Sağ ayağın sabit oldukça kayıp düşemezsin."Mottom bu oldu hep.😊Babam bir gün İncil ile geldi eve hiç unutmuyorum. Şaşırdık dedik neden?(Yaşım küçük) Çok sevdiğim hristiyan bir dostum var ve ben tıkanıyorum konuşurken,anlayamıyorum onunla daha doyum alarak konuşmam için onun kitabını okumalıyım dedi. Arkadaşı da Kur'an- Kerim'i okumuş. O kadar hoşuma gitmişti ki. Yani sabit isen kaymazsın. Ama bizim toplum olarak algımız çirkin,sığ.
Ya ne kadar güzel 🥰🙏🏻
Sadece İslami kitap okumak da bizi geliştirmez zaten, ben her tür okurum. Okudukça bakış açım değişti, çok daha net bakıyorum dünyaya. Ömrüm yeterse çok güzel şeyler okumak istiyorum. 2023 te istediğim kitapları okursam, İncil ve tevratı alıp okumak istiyorum. 2024 gibi, inşallah 🙏🏻

Ya ne kadar güzel 🥰🙏🏻
Sadece İslami kitap okumak da bizi geliştirmez zaten, ben her tür okurum. Okudukça bakış açım değişti, çok daha net bakıyorum dünyaya. Ömrüm yeterse çok güzel şeyler okumak istiyorum. 2023 te istediğim kitapları okursam, İncil ve tevratı alıp okumak istiyorum. 2024 gibi, inşallah 🙏🏻
Benimde hedeflerim var,özellikle okuma konusunda. Ama meal üzerinde yoğunlaşmam gerekecek ilk etapta.

Mottonuza talibim😄bundan sonra bende boyle diyecegim.Babanizda muthis bir insanmis cidden tebrik ediyorum👏

Ya ne kadar güzel 🥰🙏🏻
İnsallah benimde niyetim o yonde hepsini arastirio ogrenmek ve ogretmek nasip olursa😍

Simdi namazda isteyen herkese ve ozelliksa sana dua ettim Rabbim kabul ederse 🙏
Allah kabul etsin çok mutlu oldum çok teşekkür ederim. İçimde bir ateş var yanıyor adı evlat hasreti. Şirke,isyana düşmedim hiç, elhamdülillah. Görelim Mevlâ neyler,n'eylerse güzel eyler.(İkinci Mottom)😅😅

Nur içinde yatsın,öyleydi. Ben öğretmenim,babam benim öğretmenimdi. Tarih,felsefe,siyaset,din nerde tıkanırsam koşardım yanına.
Allah m mekanlarini cennet eylesin benim babamda rahmetli oldu ben cok kucuktum ama dini ogrenmemiz icin cok ugrasirdi 6-7 yaslarinda butun koy cocuklarini tesvik edici camiye gidip kuran ogrenmeleri icin hediyelerle ikna ederdi Okuyun ogrenin derdi . En iyi okuyana supriz yapacagni soylerdi herkes hevesle gelirdi ama kimse uzulmesin diye yaz sonu herkese alirdi ayni hediyeyi . Cok sansli cocuklarmisiz cok iyi babalara sahibiz .😍

Allah kabul etsin çok mutlu oldum çok teşekkür ederim. İçimde bir ateş var yanıyor adı evlat hasreti. Şirke,isyana düşmedim hiç, elhamdülillah. Görelim Mevlâ neyler,n'eylerse güzel eyler.(İkinci Mottom)😅😅
Dualarim kabul olur bak sana ozelden bunu kanitlarim 😄 Tabi hayirli zamanda diye dua ettim. Kesinlikle Rabbim en guzelini bilir. kac senedir istiyorsun cocuk

Allah m mekanlarini cennet eylesin benim babamda rahmetli oldu ben cok kucuktum ama dini ogrenmemiz icin cok ugrasirdi 6-7 yaslarinda butun koy cocuklarini tesvik edici camiye gidip kuran ogrenmeleri icin hediyelerle ikna ederdi Okuyun ogrenin derdi . En iyi okuyana supriz yapacagni soylerdi herkes hevesle gelirdi ama kimse uzulmesin diye yaz sonu herkese alirdi ayni hediyeyi . Cok sansli cocuklarmisiz cok iyi babalara sahibiz .😍
Lütuf bence. Ne güzel bir insanmış,çocuğu eğitmekle mümkün her şey babanızda bunu çok iyi görmüş.Mekanları cennet olsun inşallah.

Dualarim kabul olur bak sana ozelden bunu kanitlarim 😄 Tabi hayirli zamanda diye dua ettim. Kesinlikle Rabbim en guzelini bilir. kac senedir istiyorsun cocuk
Evettt özelden o kanıtı istiyorum,çok merak ettim 😅Amin canım amin... İlle de olsun demiyoruz hiç ,hayırlı zamanda gelsin,hayırlı evlat olsun. 2 senelik evliyiz tıbben bir sorun yok.

Evettt özelden o kanıtı istiyorum,çok merak ettim 😅Amin canım amin... İlle de olsun demiyoruz hiç ,hayırlı zamanda gelsin,hayırlı evlat olsun. 2 senelik evliyiz tıbben bir sorun yok.
Ben de 3 yıllık evliyim, 3 bitti hatta 🥰 Rabbim bizlere hayırlı zamanda hayırlı evlat nasip etsin 🙏🏻

Bu üçlü çok güzel olduk bence. Ara ara lütfen paylaşım yapalım birbirimizle,istişare edelim,soralım. 🥰
Katılıyorum 🤭😍
Bence de diri tutalım burayı, konu başlığı farklı olur konu içinde konuştuğumuzdan ama bir şey olmaz 🤣🤣

X