- 15 Aralık 2019
- 13.897
- 51.412
- 26
Açıkçası ben de merak ediyorum bunu, yani genelde sayıya göre okumam aslında. Sadece bazı sabah aksam zikirlerini peygamber efendimiz de sayılı okuduğu için ben de öyle yapıyorum.Yani evet.Aynı şeyi sorguluyoruz.Güzel olan içten okunması değil mi?Bununla ilgili nerden ne biliyor insanlar da "her kim x ayeti bilmem kaç kez okursa isteği kabul olur"deniliyor. Bu ara çok yükseldim sayılara,bakalım bir şeyler netleşir umarım aklımızda.
Araştırıyorum ben de çok sorguluyorum bunu. Hani kaynak şu denilse (manevi reçete gibi)aa tamam diyeceğim. Kimi âlim sayı önemli,uyulmalı derken kimi âlim kalp ile zikredin Allah niyete, ısrara bakar diyor.Kur'an meâli ile başlayacağım bakalım.Açıkçası ben de merak ediyorum bunu, yani genelde sayıya göre okumam aslında. Sadece bazı sabah aksam zikirlerini peygamber efendimiz de sayılı okuduğu için ben de öyle yapıyorum.
Yaa cok tesekkur ederim cok mutlu ettiniz beniBende benimle ayni seyleri dusunen biriyle konusmaktan cok memnun oldum bilmukabele
Kuran mealini ben yıllarca okudum ama okumam gerektiği gibi hiç okumadığımı fark ettim, size de fikir olsun diye tefsirden notlarımı atabilirim. Ben okurken sorgulamaktan çekinmiyorum hiç, Allah ne demek istiyor burda, meleklerin kastı bu muydu diye üstüne yazıyorum bazen, not vs alıyorum. Meali çok iyi anladığımı fark ettim :)Araştırıyorum ben de çok sorguluyorum bunu. Hani kaynak şu denilse (manevi reçete gibi)aa tamam diyeceğim. Kimi âlim sayı önemli,uyulmalı derken kimi âlim kalp ile zikredin Allah niyete, ısrara bakar diyor.Kur'an meâli ile başlayacağım bakalım.
Aynen öyleBen basladim meale daha oncede okumustum simdi daha bilincli bi arastirna icinde okuyorum. Hatta ilk onceligim 4 farkli kisinin mealini karsilastirmak oldu bunu yaptim
Daha fazla varsa okumak bakmak isterim notlariniza
HarikasınızKuran mealini ben yıllarca okudum ama okumam gerektiği gibi hiç okumadığımı fark ettim, size de fikir olsun diye tefsirden notlarımı atabilirim. Ben okurken sorgulamaktan çekinmiyorum hiç, Allah ne demek istiyor burda, meleklerin kastı bu muydu diye üstüne yazıyorum bazen, not vs alıyorum. Meali çok iyi anladığımı fark ettim :)
Rica ederimDaha fazla varsa okumak bakmak isterim notlarinizaCok tesekkur ederim
İnsallah anneligi en guzel zamanda nasip eder Rabbim. Banada sanada isteyen herkese.Harikasınıziyi ki açmışım konuyu evet haklısınız ilk emir değil miydi "oku"? Dümdüz öyle abdest alıp okuyup geçiyoruz. Ama üzerinde bir dur,bir düşün değil mi... Bin mana var. Belli ölçüde sorgulamamız gerek. Şey gibi biraz bence,çocuklar Allah'ı merak eder sorar merak eder sorar cevap hep aynıdır ya hani "sus Allah çarpar"yahu neden çarpsın. Dinini,peygamberini,kitabını daha iyi anlamam için irdelemem gerekmiyor mu?Şahsen ne işe yaradığını bildiğim halde bir ilacı kullanmadan önce prospektüsü ısrarla bir okurum.(anksiyete etkisi de olabilir:) Bastırılan,susturulan bu nesil İslam'dan kopuk geliyor sonra. Her yaşta her soruyu sorabilir(bana kalırsa sormalı)bir çocuk. Niyetlerimden biri de bu,Rabbim nasip eder de anne olursam doğrusunu öğrenmeye anlatmaya üşendiğim için çocuğa "sus,öyle deme günah"dememek.
Hayran kaldım bakış açınıza iyi ki açmışsınızHarikasınıziyi ki açmışım konuyu evet haklısınız ilk emir değil miydi "oku"? Dümdüz öyle abdest alıp okuyup geçiyoruz. Ama üzerinde bir dur,bir düşün değil mi... Bin mana var. Belli ölçüde sorgulamamız gerek. Şey gibi biraz bence,çocuklar Allah'ı merak eder sorar merak eder sorar cevap hep aynıdır ya hani "sus Allah çarpar"yahu neden çarpsın. Dinini,peygamberini,kitabını daha iyi anlamam için irdelemem gerekmiyor mu?Şahsen ne işe yaradığını bildiğim halde bir ilacı kullanmadan önce prospektüsü ısrarla bir okurum.(anksiyete etkisi de olabilir:) Bastırılan,susturulan bu nesil İslam'dan kopuk geliyor sonra. Her yaşta her soruyu sorabilir(bana kalırsa sormalı)bir çocuk. Niyetlerimden biri de bu,Rabbim nasip eder de anne olursam doğrusunu öğrenmeye anlatmaya üşendiğim için çocuğa "sus,öyle deme günah"dememek.
Ne kadar güzel söyledin yaİnsallah anneligi en guzel zamanda nasip eder Rabbim. Banada sanada isteyen herkese.
Evet iyiki acmissin konuyu . Ben onceden beri arastirmayi severim ve buyuklerden hep " beynin karisir" " aman dini sorgulama dinden cikarsin" " arastiran herkes dinden cikiyor " diyip birakmami istediler . Bana bu daha sacma geldi arastrdigimda dinden cikacaksam bu din gercek degil o zaman bunu biliyorsunuz ki istemiyorsunuz dedim. Bana arastir eninde sonunda islami dogru bulacaksin demeleri lazimken hep oyle soylendi. Sorgulamak toplulumuza gore ters geliyor ama bu supheler vesvese yoluyla kalbe bir kere gelimce cevabini bulup kalbin mutmain olmasi lazim yoksa hakiki iman olmaz . Sozde iman olur dilde olur. Ama kalbinde kararti kalir. Birsey mi takildi arastir ogren kalbin mutlu olsun ve gercek iman etmis ol. Kimse bunu demiyor. Herkes kulaktan duyma seylerle biz muslumaniz diyor otesi yok ogrenmek yok .Sorgulayinca dinden cikacagini dusunen insanlarin imani supheli zaten tam inanmadan sorgularsam tamamen cikarim diye dusunuyorlar. "İkra" Oku demiyorlar.
Bir gün kız çocuğum olursa adı "İkra"olacak diyen biri için bu alıntınız içime çok dokundu. Çoook haklıyız. Israrla okuyacağım. Bir kek yiyoruz,tadını çok beğeniyoruz didik didik tarifini arıyoruz değil mi?E ben Allah'ı çok seviyorum,tanımak istiyorum. Ama yok "o konulara girme,din sorgulanmaz"... Zaten sorgulanmaya sorgulanmaya bu haldeyiz zannımca.İnsallah anneligi en guzel zamanda nasip eder Rabbim. Banada sanada isteyen herkese.
Evet iyiki acmissin konuyu . Ben onceden beri arastirmayi severim ve buyuklerden hep " beynin karisir" " aman dini sorgulama dinden cikarsin" " arastiran herkes dinden cikiyor " diyip birakmami istediler . Bana bu daha sacma geldi arastrdigimda dinden cikacaksam bu din gercek degil o zaman bunu biliyorsunuz ki istemiyorsunuz dedim. Bana arastir eninde sonunda islami dogru bulacaksin demeleri lazimken hep oyle soylendi. Sorgulamak toplulumuza gore ters geliyor ama bu supheler vesvese yoluyla kalbe bir kere gelimce cevabini bulup kalbin mutmain olmasi lazim yoksa hakiki iman olmaz . Sozde iman olur dilde olur. Ama kalbinde kararti kalir. Birsey mi takildi arastir ogren kalbin mutlu olsun ve gercek iman etmis ol. Kimse bunu demiyor. Herkes kulaktan duyma seylerle biz muslumaniz diyor otesi yok ogrenmek yok .Sorgulayinca dinden cikacagini dusunen insanlarin imani supheli zaten tam inanmadan sorgularsam tamamen cikarim diye dusunuyorlar. "İkra" Oku demiyorlar.
Allahumme Ya Varis; 707 defa okunduğunda, Allah (c.c)'un izniyle hayırlı bir çocuk sahibi olunabilir.Black Light Oksijensizsu şimdi Esma'ül Hüsnayı nasıl çekeyim ben ya? Öncelikli duam hayırlı bir evlat sahibi olabilmek. Yani hangi sayıda çekilmeli?
Kesinlikle dogrulari ogrenmeden aktarma yaotiklari icin bu haldeyiz. İkra cok guzel isimBir gün kız çocuğum olursa adı "İkra"olacak diyen biri için bu alıntınız içime çok dokundu. Çoook haklıyız. Israrla okuyacağım. Bir kek yiyoruz,tadını çok beğeniyoruz didik didik tarifini arıyoruz değil mi?E ben Allah'ı çok seviyorum,tanımak istiyorum. Ama yok "o konulara girme,din sorgulanmaz"... Zaten sorgulanmaya sorgulanmaya bu haldeyiz zannımca.
Cunku dinden cikarsiniz diyenler cahil olduklarindan sorgulamayi gunah sanıyorlar sadece Allah oyle istedi diyolar . Bizde Allah oyle istedi biliyoruz ama Allah n bize ogretmek istedikleri var bosuna gelmedik bu dunyaya bunlari neden ogrenmeyelim dimiNe kadar güzel söyledin ya
Ben felsefe tarihini bile okuyor, öğreniyorum mesela? Bana dinden çıkacaksın diyenler oldu. Maalesef çoğu Müslüman böyle her bilgiden çekine çekine bilgisiz kalıyor.
hemen namazimi kilip gelup inceleyecegimBurası çok hoşuma gitmişti
Eki Görüntüle 3167866