Isınma sorunu

Bizimde salon büyük denize sıfır pencereler tek cam çok dandik üstelik salon kuzeye bakıyor yani denize doğru. Kışın o denizden bir rüzgar geliyor camı açınca kapatmak için baya güç uygulamam gerekiyor siz düşünün yani gerisini. Biz hem salonu hem yatak odasını klimaya ısıtıyoruz. Evin yalıtımı rezalet hatta yalıtımın Y si bile yok. Salonda lg 18 lik, yatak odasında 12 lik çift kompresörlü klima var. Geçen ay 300 civarında gelmişti tabi yeni zamlarla 500 600 olur diye düşünüyorum. Aynı apartmanda 24 lük klimayla tüm evi ısıtan 7/24 yakan birileri var onlara geçen kış 1300 civarında geliyordu. Biz önceki yıllarda yağlı radyatör kullandık hem ısıtmıyor hem de fatura yüksek geliyordu. Bence en iyisi klima tabi a+++ almak gerekir

En azından kiradasınız bari bizim kendi evimiz keşke çoğunluk kabul etmiş olsaydı da petekler yapılsaydı. Çok zor bir işi de yok ama insanlar istemiyor.

Kızım banyo yapmayı çok severdi ama artık havalar iyice soğudu banyo yapmaktan nefret eder oldu çok kötü ağlıyor her seferinde

Sizin bulunduğunuz ilçe bayağı bi geriymiş kalorifer konusunda bizim burda bayağı bi kaloriferli ev var satılık bulmak zor satmıyorlar bile artık satsalar da çok pahalı

Kendi evimiz olsa daha çok icerlerdik biz de eminim. En azindan taşiniriz diye bir umudumuz var. Maalesef çok geri gelişmiş bir yer degil her şey sıkıntılı ve kısıtlı, yerlisi dert etmiyor alişmişlar, gelenler de mecbur katlaniyor bizim gibi bir gün gideriz elbet diyerek.
Neden istemiyorlar peki bir sebebi olmali. Kiziniz için uzüldüm çok zor olmali

Bizim apartmandakilerin çoğunluğu karı koca memur zaten evde durmuyoruz akşamdan akşama geliyoruz diye düşünüyorlar ve çoğunluğu da kiracı ev sahipleri istemiyor kalorifer. Kendileri oturmayinca işte.

Ve yöneticimiz elektrikli kat kaloriferi döşetmiş evine. O da artık sallamıyor...

Bizim yan komşumuz da elektrikli döşetti evine 2 yıl önce sorduğumda aylık 1500-2000 geliyor demişti. Şimdi daha fazladır belki artık açmıyorlardır...

Bizde elektrikliye geçelim dedik ama iyiki de geçmemişiz bu zamlardan sonra yine kullanamazdık...

Evet bizim burda da kimse dert etmiyor ev alacak olanlara diyorum ki kaloriferli ev alın aman ne yapacaz biz kaloriferliyi diyorlar bence çok önemli valla.

Benim esim de dert etmiyor aslinda evde pek vakit gecirmiyor genelde işte , ben çok şikayetçiyim.
2 yil oncesi için 1500-2000 isitma için aylik ciddi bir rakam.
Olan ev sahiplerine oluyor bu durumda maalesef.
Isitma sorunu evlerin satişi da zor oluyor burda.
Satip baska ev baksaniz mi acaba diyecegim ama şartlarinizi da bilmiyorum

Evimizi satmadan da ev alabiliyoruz aslinda ama bizim bu evimizin her odası yaz kış güneş görüyor ben bu durumdan çok memnunum ama eşim yaz aylarında hamam gibi oluyor ben oyuzden ona göre bir ev bulacam diyor.
Sen akşamdan akşama geliyorsun ben memnunum böyle yeni ev alacak olursak her odası güneş görsün diyorum o noktada anlaşamıyoruz.

Birde eşim ben 1.5 milyon- 2 milyon verecek enayi miyim diyor ben hamileyken bir ev beğendik 600 bindi alacaktık eşim yine son andan vazgeçti pahalı buldu. O evide biri yatırımlık almış geçen ay 1 milyon 800 bindi 10 gün önce baktım 2 milyon 300 bin olmuş dün baktım ilandan kalkmış. Sattı mı yoksa satmaktan vaz mı geçti bilemem ama okadar pahalı evi alan olur mu ki sanki altından yapmışlar gibi fiyata bak.

Dudagim uçuklayacak fiyatlardan
Satmiştir ev fiyatlari gelen zamlarla çok uçuk bir noktaya geldi
Biz de alsak iyi olacak da nerede yasayacagimiza karar veremedik bir de tayin durumlarindan bilemiyoruz pek şimdilik askida. Ev fiyatlari birikimimizin 10 katina cikmadan alsak iyi olur

bir sey soracagim odun yaksaniz olmuyormu boyle yerlerde.
Odun yakmak yasak mi bilmiyorum, komur doguda ic anadoluda kisin lazim olurda akdeniz iklimi olan yerlere komure pekde gerek yok gibi
Açıkçası ben çok anlamıyorum, tamamen babamın fikirleriyle ilerliyorum onlar zamanında soba kullandığı için.
Benim evim 3 katlı o yüzden odun ateşi çabuk geçer uzun uzun kömür yanacak ki yukarıların soğuğunu da kırsın demişti.
Başka evlerde yeterli olabilir.

Evet ya her yıl bir sonraki yıla göre çok fazla kârda oluyor ev alanlar ama işte bunu kocalara anlatmak mümkün değil

Öncelikle yorum yapan fikir veren herkese çok teşekkür ederim. Özellikle halı altı ısıtıcıları sizden öğrendim eşime söylediğimde ondan da almaya karar verdik. Bu fikir için ayrıca teşekkürler.

Herkesin mesajını tek tek okudum önerilerinizin çoğunu denedik aslında biz Radyatör, fanlı ısıtıcı, UFO tarzı ısıtıcı vs. Ama hiç birisinden verim alamadık üstelik elektrik faturası katlamalı geldi. Eşim en son çareyi klima almakta buldu. Şimdi iyiki almışız diyoruz gerçekten salonumuz sıcacık oluyor ve bebişimizde artık üşümüyor. Fatura ne gelir bilemem bu zamlardan sonra ama en azından ısınıyoruz diyebiliyoruz artık.

bir sey soracagim odun yaksaniz olmuyormu boyle yerlerde.
Odun yakmak yasak mi bilmiyorum, komur doguda ic anadoluda kisin lazim olurda akdeniz iklimi olan yerlere komure pekde gerek yok gibi
Akdeniz bölgesinde odunla karışık kömür yakıyorlar.

Sadece odun olduğunda 2 saatte geçiyor sabaha kadar ev çok soğuk oluyor ama kömür olunca uzun süre sıcacık oluyor ...

Benim annemlerde sadece odun yakar kömür de olmasına rağmen babam kömürden zehirlenme olaylarından etkilendiği için korkuyor yakmıyor. Geceleri falan 2-3 tane odun atıyor sobanın sönmesini engelliyor.

Yeni klimalar çok fazla yakmıyor biz geçen yıl kızımın odasindaki eski klima ve yatak odasındaki klimayı kullandık hep. 500 küsürlerde geliyordu fatura...

Bu yıl salona aldık yatak odası ve salon 300 geliyordu. Zamlardan sonra 500 küsür geldi... Yani bu yeni klimalar daha çok tasarruflu... Hayırlı olsun klimanız.

Çok zor bebekde varmış Allah yardımcınız olsun doğalgaz en güzelide oda malesef yokmuş klimayla ısındım kaç yıl bende ama elektirk faturası cok yüksek geliyordu ve üstüne üstelik kapattınmıda ev buz sağlkk içinde cok sağlıklı deil ikizlerim vardı benim kızım klima yüzüne cok hasta oluyordu onun için yani başkada bildiğim bir ısıtma modeli yok

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…