- 22 Ocak 2017
- 5.643
- 7.038
-
- Konu Sahibi karamelcikolata
En azından kiradasınız bari bizim kendi evimiz keşke çoğunluk kabul etmiş olsaydı da petekler yapılsaydı. Çok zor bir işi de yok ama insanlar istemiyor.Ilçede 4 bina var kaloriferli orda da memur kesimi oturuyor. 2 bina dolu boş daire bulmak çok zor. Diger 2 binada da isitma sorunu varmiş biz evi tuttugumuzda özellikle belirttiler sistemdeki isitma sorununu giderdik dediler ama gördük ki dogru degilmiş. Isinma sorunundan dolayi fazla kalan yok binada , oturanlar ise farkli secenekler deniyorlar isinma için, çok şikayet edildi düzeltilmiyor neyden kaynaklandigini da bilmiyoruz.
Kendi evimiz olsa daha çok icerlerdik biz de eminim. En azindan taşiniriz diye bir umudumuz var. Maalesef çok geri gelişmiş bir yer degil her şey sıkıntılı ve kısıtlı, yerlisi dert etmiyor alişmişlar, gelenler de mecbur katlaniyor bizim gibi bir gün gideriz elbet diyerek.En azından kiradasınız bari bizim kendi evimiz keşke çoğunluk kabul etmiş olsaydı da petekler yapılsaydı. Çok zor bir işi de yok ama insanlar istemiyor.
Kızım banyo yapmayı çok severdi ama artık havalar iyice soğudu banyo yapmaktan nefret eder oldu çok kötü ağlıyor her seferinde
Sizin bulunduğunuz ilçe bayağı bi geriymiş kalorifer konusunda bizim burda bayağı bi kaloriferli ev var satılık bulmak zor satmıyorlar bile artık satsalar da çok pahalı
Bizim apartmandakilerin çoğunluğu karı koca memur zaten evde durmuyoruz akşamdan akşama geliyoruz diye düşünüyorlar ve çoğunluğu da kiracı ev sahipleri istemiyor kalorifer. Kendileri oturmayinca işte.Kendi evimiz olsa daha çok icerlerdik biz de eminim. En azindan taşiniriz diye bir umudumuz var. Maalesef çok geri gelişmiş bir yer degil her şey sıkıntılı ve kısıtlı, yerlisi dert etmiyor alişmişlar, gelenler de mecbur katlaniyor bizim gibi bir gün gideriz elbet diyerek.
Neden istemiyorlar peki bir sebebi olmali. Kiziniz için uzüldüm çok zor olmali
Benim esim de dert etmiyor aslinda evde pek vakit gecirmiyor genelde işte , ben çok şikayetçiyim.Bizim apartmandakilerin çoğunluğu karı koca memur zaten evde durmuyoruz akşamdan akşama geliyoruz diye düşünüyorlar ve çoğunluğu da kiracı ev sahipleri istemiyor kalorifer. Kendileri oturmayinca işte.
Ve yöneticimiz elektrikli kat kaloriferi döşetmiş evine. O da artık sallamıyor...
Bizim yan komşumuz da elektrikli döşetti evine 2 yıl önce sorduğumda aylık 1500-2000 geliyor demişti. Şimdi daha fazladır belki artık açmıyorlardır...
Bizde elektrikliye geçelim dedik ama iyiki de geçmemişiz bu zamlardan sonra yine kullanamazdık...
Evet bizim burda da kimse dert etmiyor ev alacak olanlara diyorum ki kaloriferli ev alın aman ne yapacaz biz kaloriferliyi diyorlar bence çok önemli valla.
Evimizi satmadan da ev alabiliyoruz aslinda ama bizim bu evimizin her odası yaz kış güneş görüyor ben bu durumdan çok memnunum ama eşim yaz aylarında hamam gibi oluyor ben oyuzden ona göre bir ev bulacam diyor.Benim esim de dert etmiyor aslinda evde pek vakit gecirmiyor genelde işte , ben çok şikayetçiyim.
2 yil oncesi için 1500-2000 isitma için aylik ciddi bir rakam.
Olan ev sahiplerine oluyor bu durumda maalesef.
Isitma sorunu evlerin satişi da zor oluyor burda.
Satip baska ev baksaniz mi acaba diyecegim ama şartlarinizi da bilmiyorum
Dudagim uçuklayacak fiyatlardanEvimizi satmadan da ev alabiliyoruz aslinda ama bizim bu evimizin her odası yaz kış güneş görüyor ben bu durumdan çok memnunum ama eşim yaz aylarında hamam gibi oluyor ben oyuzden ona göre bir ev bulacam diyor.
Sen akşamdan akşama geliyorsun ben memnunum böyle yeni ev alacak olursak her odası güneş görsün diyorum o noktada anlaşamıyoruz.
Birde eşim ben 1.5 milyon- 2 milyon verecek enayi miyim diyorben hamileyken bir ev beğendik 600 bindi alacaktık eşim yine son andan vazgeçti pahalı buldu. O evide biri yatırımlık almış geçen ay 1 milyon 800 bindi 10 gün önce baktım 2 milyon 300 bin olmuş dün baktım ilandan kalkmış. Sattı mı yoksa satmaktan vaz mı geçti bilemem ama okadar pahalı evi alan olur mu ki sanki altından yapmışlar gibi fiyata bak.
Açıkçası ben çok anlamıyorum, tamamen babamın fikirleriyle ilerliyorum onlar zamanında soba kullandığı için.bir sey soracagim odun yaksaniz olmuyormu boyle yerlerde.
Odun yakmak yasak mi bilmiyorum, komur doguda ic anadoluda kisin lazim olurda akdeniz iklimi olan yerlere komure pekde gerek yok gibi
Evet ya her yıl bir sonraki yıla göre çok fazla kârda oluyor ev alanlar ama işte bunu kocalara anlatmak mümkün değilDudagim uçuklayacak fiyatlardan
Satmiştir ev fiyatlari gelen zamlarla çok uçuk bir noktaya geldi
Biz de alsak iyi olacak da nerede yasayacagimiza karar veremedik bir de tayin durumlarindan bilemiyoruz pek şimdilik askida. Ev fiyatlari birikimimizin 10 katina cikmadan alsak iyi olur
Akdeniz bölgesinde odunla karışık kömür yakıyorlar.bir sey soracagim odun yaksaniz olmuyormu boyle yerlerde.
Odun yakmak yasak mi bilmiyorum, komur doguda ic anadoluda kisin lazim olurda akdeniz iklimi olan yerlere komure pekde gerek yok gibi
Yeni klimalar çok fazla yakmıyor biz geçen yıl kızımın odasindaki eski klima ve yatak odasındaki klimayı kullandık hep. 500 küsürlerde geliyordu fatura...Öncelikle yorum yapan fikir veren herkese çok teşekkür ederim. Özellikle halı altı ısıtıcıları sizden öğrendim eşime söylediğimde ondan da almaya karar verdik. Bu fikir için ayrıca teşekkürler.
Herkesin mesajını tek tek okudum önerilerinizin çoğunu denedik aslında biz Radyatör, fanlı ısıtıcı, UFO tarzı ısıtıcı vs. Ama hiç birisinden verim alamadık üstelik elektrik faturası katlamalı geldi. Eşim en son çareyi klima almakta buldu. Şimdi iyiki almışız diyoruz gerçekten salonumuz sıcacık oluyor ve bebişimizde artık üşümüyor. Fatura ne gelir bilemem bu zamlardan sonra ama en azından ısınıyoruz diyebiliyoruz artık.
Çok zorKonuyu kısaca anlatacağım hanımlar. Biz bu yaz yeni bir binadan ev satın aldık (bunu belirtmemin sebebi daha önce kullanılmış bir ısınma sisyemi yok merkezi, soba vs) Doğalgaz sokağımıza yeni geldi ama binadakiler kaç kez konuşmamıza ramen oralı olmadığı için içeri alamıyoruz. Küçük bebeğim var elektrikli ısıtıcılarla idare etmeye çalışıyorum ama bir yere kadar malum kış geldi çattı.
Sizden 30 m2 bir oda için ısıtma önerisi istiyorum. Klima almak istiyoruz ama fiyatlar malum çok arttı. Düşer diye beklesek kış bitecek. Başka bir çözüm yolunda bulamadık. Üstüne birde şu elektrik zammı geldi şimdi elektrikli ısıtıcı dan kaynaklı fatura ikiye katlanacak. Çözüm önerilerinizi bekliyorum. Şimdiden cevaplar için teşekkür ederim.
Not: Birde ısıtmada klima kullananlar nasıl memnunmusunuz ve faturalar ne alemde onlarıda belirtirseniz sevinirim. Bu arada çok soğuk bir ilde yaşamıyoruz öyle eksileri falan görmüyor burası genelde.