-
- Konu Sahibi karamelcikolata
Tek başına bi ısıtma sistemi olarak işe yaramaz ama halı altı ısıtıcılardan çok memnunuz biz. Tabi biz doğalgaza ek olarak kullanıyoruz, üstünde oturmak çok keyifli oluyor. Odanın havasını hafif kırıyor ama tek başına yeterli olmaz. Rezisdanslı falan değil, değişik bi sistemi olduğu için çok az yakıyo. Yine de yazmak istedim belki işinize yarar diye. Çünkü bizim evin altı boş dükkan. Zeminden aşırı ısı kaybımız var, hatta zeminden evin içine soğuk esiyo resmen.Konuyu kısaca anlatacağım hanımlar. Biz bu yaz yeni bir binadan ev satın aldık (bunu belirtmemin sebebi daha önce kullanılmış bir ısınma sisyemi yok merkezi, soba vs) Doğalgaz sokağımıza yeni geldi ama binadakiler kaç kez konuşmamıza ramen oralı olmadığı için içeri alamıyoruz. Küçük bebeğim var elektrikli ısıtıcılarla idare etmeye çalışıyorum ama bir yere kadar malum kış geldi çattı.
Sizden 30 m2 bir oda için ısıtma önerisi istiyorum. Klima almak istiyoruz ama fiyatlar malum çok arttı. Düşer diye beklesek kış bitecek. Başka bir çözüm yolunda bulamadık. Üstüne birde şu elektrik zammı geldi şimdi elektrikli ısıtıcı dan kaynaklı fatura ikiye katlanacak. Çözüm önerilerinizi bekliyorum. Şimdiden cevaplar için teşekkür ederim.
Not: Birde ısıtmada klima kullananlar nasıl memnunmusunuz ve faturalar ne alemde onlarıda belirtirseniz sevinirim. Bu arada çok soğuk bir ilde yaşamıyoruz öyle eksileri falan görmüyor burası genelde.
Eki Görüntüle 2981831
Biz çok soğuk ısınmayan oda için bu fanı kullanıyoruz , çok çabuk güzel ısıtıyor. Ama bebek için bir zarar falan olur mu bilmiyorum.
Akdeniz bölgesinde doğal gaz yok kaloriferli evler bile yeni yeni yapılmaya başladı... %80 i ısıtma aracı olmayan binalar...Diğer daireler nasıl ısınıyor hiçbir ısıtma aracı olmayan evde insanlar neden oturuyor
Üçümüz müsünüz yoksa gözlerim mi bozulduKömür fiyatları da uçmuş durumda. Soba işi de zor artık.
Bizim elektrik faturası geçen ay 700 TL geldi elektrikli ısıtıcı önün ısınsa arkan üşüyo. Klima hiç kullanmadım ama Eşimde klima almak istiyor. Isınmasından memnunmusunuz birde hangi marka kaç btu kullanıyorsunuz bizim salonumuz 28m2.Bizim her oda da klima var. Sabahları oturma odasına geçmeden yataktan kalkar kalkmaz orayı açıyorum. Sonra kızım uyanınca oraya geçiyoruz. Geceleri yatmadan öncede yatak odasını açıyoruz orası ısınıyor sonra oturma odasını kapatıp oraya geçiyoruz.. kızımin odasındaki eski klima olunca çok fazla yakıyor birde kızım geceleri üzerini sürekli açtığı için kış aylarında yatak odasında bizim ortamızda oluyor yani ayrıca onun odasındaki açmıyoruz...
Yani 2 klima bize aylık 300 küsür geliyordu bu ay ne kadar gelir bilemiyorum
Isıtıcıyla ısınıyoruz güya en iyisini aldık artı şofben kullanılıyo 1200tlcik geldi elektrik faturasıKonuyu kısaca anlatacağım hanımlar. Biz bu yaz yeni bir binadan ev satın aldık (bunu belirtmemin sebebi daha önce kullanılmış bir ısınma sisyemi yok merkezi, soba vs) Doğalgaz sokağımıza yeni geldi ama binadakiler kaç kez konuşmamıza ramen oralı olmadığı için içeri alamıyoruz. Küçük bebeğim var elektrikli ısıtıcılarla idare etmeye çalışıyorum ama bir yere kadar malum kış geldi çattı.
Sizden 30 m2 bir oda için ısıtma önerisi istiyorum. Klima almak istiyoruz ama fiyatlar malum çok arttı. Düşer diye beklesek kış bitecek. Başka bir çözüm yolunda bulamadık. Üstüne birde şu elektrik zammı geldi şimdi elektrikli ısıtıcı dan kaynaklı fatura ikiye katlanacak. Çözüm önerilerinizi bekliyorum. Şimdiden cevaplar için teşekkür ederim.
Not: Birde ısıtmada klima kullananlar nasıl memnunmusunuz ve faturalar ne alemde onlarıda belirtirseniz sevinirim. Bu arada çok soğuk bir ilde yaşamıyoruz öyle eksileri falan görmüyor burası genelde.
Bizimde altı dükkan teşekkürler öneri için araştırıcam bunuda çok fazla bir elektriğe etkisi varmı peki.Tek başına bi ısıtma sistemi olarak işe yaramaz ama halı altı ısıtıcılardan çok memnunuz biz. Tabi biz doğalgaza ek olarak kullanıyoruz, üstünde oturmak çok keyifli oluyor. Odanın havasını hafif kırıyor ama tek başına yeterli olmaz. Rezisdanslı falan değil, değişik bi sistemi olduğu için çok az yakıyo. Yine de yazmak istedim belki işinize yarar diye. Çünkü bizim evin altı boş dükkan. Zeminden aşırı ısı kaybımız var, hatta zeminden evin içine soğuk esiyo resmen.
Bizimde 700 TL fatura geldi bu ay 1500 öderiz herhalde kara kara düşünüyoruz napıcağımızı. Allah sonumuzu hayr etsin nedir bu fiyatlar anlamadım.Isıtıcıyla ısınıyoruz güya en iyisini aldık artı şofben kullanılıyo 1200tlcik geldi elektrik faturası
Allah bunu yapanların belasını versin
Klimada kullandık ama çok soğuk olunca klima çok bir fayda sağlamadı oda büyük olduğundan yine ısıtıcıdan destek almıştık çokta sağlıklı değil klima
Apartmanda oturanlarada tez zamanda Allah akıl fikir versin
Fazla bi etkisi yok, böyle rezistanslı ısıtıcılar gibi sürekli elektrik çekerek çalışmıyolarmış. Yani ben her gün günde 3-4 saat yaktığım zamanlar önceki aya göre 20-25 lira gibi bi fark gelmişti ki o da tek başına bu ısıtıcıya ait değil tabi. Alırsanız keçeli versiyonlarını alın mutlaka. Çünkü altına serilen keçe, ısı kaybını çok önlüyo. Fişten çekseniz bile yerler ılık kalıyor uzun süre. Yani tek başina ısıtıcı olarak yetmese de gerçekten destek olarak kullanıldığında ciddi fark atıyo. Hele bi de bebeğiniz emeklerse falan çok kullanışlı olur.Bizimde altı dükkan teşekkürler öneri için araştırıcam bunuda çok fazla bir elektriğe etkisi varmı peki.
Teşekkür ederiz. Bu değişik bir sistemmiş aklımda bulunsun ama soba yerine şuan klima daha mantıklı geliyor. Klimadan memnunuz demişsiniz marka öneriniz varmı hiç kullanmadığım için klima konusundada ne alacağımıza pek karar veremedik. 28m2 salon yeni bina ve alt dükkan bu faktörler baya olumsuz etkiliyor bizi o yüzden klima konusunda hangi kapasite güzel ısıtır bilemedik. Bebek olmasa bu kadar düşünmezdim ama bebeğim üşümesin diye uğraşıyorum.Eviniz hayırlı olsun güle güle oturun, bizim burada doğalgaz dahi yok bu sebeple yaz-kış klima kullanıyoruz biz memnunuz ama klima fiyatları arttı ve enerji tüketimi olarak en performanslı klimayı bile alsanız yeni binanın duvarlarını ısıtmak kolay olmadığından, bebeğiniz de varmış klima sizi elektrik sarfiyatı olarak üzebilir.
Baca yok diyorsunuz, bizim buralarda klima kullanmayanlar kış mevsiminde kullanmayı düşündükleri odanın dışa bakan duvarlarından birine baca deliği açtırıyor ve soba borularıyla baca yapıyorlar, sizin için de en makulü sanki soba gibi duruyor.
Örnek olsun diye bir görsel bırakıyorum, bizim buralarda bunlar çoğaldı.
Eki Görüntüle 2981871
Bizde klima lıcaz galiba en mantıklısı o gibi. Yağlı radyatör Bizdede var evet 700 TL fatura geldi bizede aç kapa yapmasak faturaya dahamı az yansıyor yani onu bilmiyordum. Halı altı ısıtıcı marka öneriniz varmı birde memnunmusunuz elektriğe ne kadar bir yansıma oluyor.Biz yağlı radyatör kullandık çok yüksek fatura ödedik. Onu açıp kapatmak daha çok yakıyor. O yüzden açınca kapatmıyorduk bebek olduğu için. Şimdi klima ile ısınıyoruz. Henüz soğuklar gelmedi gündüz pek çalıştırmıyoruz. Sadece bebek uyuduğunda çalıştırıyoruz. Birde biz halı altı ısıtıcı kullanıyoruz bebek yerde oynadığı için. Banyo ve mutfakta kumtel kullanıyoruz. Bebek olmasa oraları ısıtmayız ama ne olur ne olmaz diye yemek esnasında ve çocuğun banyosu esnasında kullanıyoruz.
Bizde yeni aldık henüz faturayı görmedik. Biz geçen ay 700 tl ödedik aç kapa yapmadık. Öyle aman aman soğuklarda yoktu.Bizde klima lıcaz galiba en mantıklısı o gibi. Yağlı radyatör Bizdede var evet 700 TL fatura geldi bizede aç kapa yapmasak faturaya dahamı az yansıyor yani onu bilmiyordum. Halı altı ısıtıcı marka öneriniz varmı birde memnunmusunuz elektriğe ne kadar bir yansıma oluyor.
12lik falan almayın akdeniz bölgesindeyseniz 18lik 24lük düşününTeşekkür ederiz. Bu değişik bir sistemmiş aklımda bulunsun ama soba yerine şuan klima daha mantıklı geliyor. Klimadan memnunuz demişsiniz marka öneriniz varmı hiç kullanmadığım için klima konusundada ne alacağımıza pek karar veremedik. 28m2 salon yeni bina ve alt dükkan bu faktörler baya olumsuz etkiliyor bizi o yüzden klima konusunda hangi kapasite güzel ısıtır bilemedik. Bebek olmasa bu kadar düşünmezdim ama bebeğim üşümesin diye uğraşıyorum.
Üçümüz müsünüz yoksa gözlerim mi bozuldu
Avatarın aynısı Kürk Mantosuz Madonna ve KaraTurna'da da var :)))
Kömür fiyatları İstanbul'da uçuk, Ege'deyim 1-1,5 ay önce en pahalı kömürün torbası 35 liraydı.
Marka vermek ne derece doğru olur bilmiyorum ama biz Arçelik ekolojik inverter A++ kullanıyoruz, 12 veya 18 bin btu size yeterli olur gibi geliyor bana, çevrenizde kullanıp memnun olanlardan klima marka/modeli öğrenip fiyat/performans kıyaslaması yapmanızı öneririm, yanlış bilmiyorsam inverter klimalar nispeten daha az elektrik tüketiyor.Teşekkür ederiz. Bu değişik bir sistemmiş aklımda bulunsun ama soba yerine şuan klima daha mantıklı geliyor. Klimadan memnunuz demişsiniz marka öneriniz varmı hiç kullanmadığım için klima konusundada ne alacağımıza pek karar veremedik. 28m2 salon yeni bina ve alt dükkan bu faktörler baya olumsuz etkiliyor bizi o yüzden klima konusunda hangi kapasite güzel ısıtır bilemedik. Bebek olmasa bu kadar düşünmezdim ama bebeğim üşümesin diye uğraşıyorum.