• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Isınma

Bu konulari gorunce cok sasiriyorum.biz evde kisa kol sort takiliyoruz dışarısı buz.peteklere el degmiyor.350 galiba bu ay.merkezi sistemin nimeti.
Gerçi yeni binada olan merkezi sistemlerde bu derece iyi degil.

Ay bilmiyomki ya gerci gecen aylarda dedim bikere yaziyim bakim nekadar camasir yikiyom 35 makina camasir yikadim 1 ayda :KK70: yinede bu kadar gelmez ama ya ne bilim
:) ben de çok çamaşır yıkıyorum. Gün içinde de baya su tüketiyorum ama hiç o kadar gelmedi. O tutarın yarısına bile yaklaşmadım :) bir kere arkadaşın 200 lira faturasını ödemiştik bir de boş ev. Meğer sızıntı yapıyormuş vanayı kapatmayı unutmuş. Hala ara ara yad eder güleriz o faturaya :) su için fazla bir tutar geldi bana . Sen kontrolü elden bırakma :))

bu faturaları kafalarına gore yazıyorlar bence
170 m2 evım tum petekler acık kombım 42 derecede evın ıcınde tayt ınce trıko gezıyoruz
dogalgaz 300 tl geldı
elektrık 130 tl geldı gunde 3 camasır 2 bulasık makınası ve 2 bılgısayar hep calısır 2 de buzdolabı var

kayınpederımın bag evı ...kısın hıc kullanılmıyor sadece yazın pıknık ıcın ve havuza gırmek ıcın kullanıyoruz . yaklasık 1 aydır 1 kere bıle ugranmamıs eve elektrık faturası bır geldı 19 bin
dava acıcaz bız kullanılmayan eve 19 bın elektrık nasıl gelıyor dıye

elektrik de cok gelmis size . utu mikrodalga firin cok yakar . biz 2 kisiyiz 54 geldi elektrik
Elektiriği kullandığım için ondan fazla yakınamıcam hergün 2 makina çamaşır bebeğin tüm kıyafetleri ütüleniyor eşiminki öyle fırınla her akşam uğraşırım mikrodalga çok kullanıyorum ışık sabaha kadar acık kombi desen öyle ocağım zaten elektrikli ..

Bu 30 derece evin sıcaklığı mı? 30da yanıp bu miktar geliyorsa mutlaka bi sıkıntı vardır. Ev 30 dereceyse ki bunun için 60ta falan yakmanız lazım sanırım normal çok fatura gelmesi
Hayır kombide yazan ısı bu ev 30 derece olsa öpüp başıma koyarım ev buz bebeğimi uyku tulumuyla gezdiriyorum siz düşünün ..
Bizde akıl sır erdiremedik ev sahibi sizde bebek var diyip geciştirdi.
EE tamirci sorun yok dedi ..
Eşimde taşınıcam bu evin masraflarından kurtulamadık diyor.

Benimde evim 90 m2 .3 +1 .
5 petek hic kapanmadan araliksiz yaniyor.+ elektrik ocagi ...
3 cocuk en kucugu 7 aylik bebek.
Dogalgaz 400 den,elektrikte 200 den asagi gelmez....Yalitim yok.
Bizde isinamiyoruz valla.

Bizim evde bebek var a+++ plus klima var her odada mecbur çalıştırıyoruz sabah akşam sadece öğlen kapatiyorum sıra sıra havalandırmak içim odalari onun haricinde sabit ve en düşük sıcaklıkta çalişıyor. 340 gelmiş elektrik. Evim 100 metre kare. Bence imkan varsa invertır klimalar az yakıyor. Doğal gaza göre daha avantajli grliyor bize.

Alt kat uzun bir tavanı olan dükkan ..

Klima ile isinip gece kapariyorlarsa o erkiliyor. Benim eaki evimde de alt kat dukkandi ve klimaliydi. Faturamiz kabarik evimiz soguktu. Sonra dukkan sahibi degisti ve petek taktirdilar. Cok cok etkisi oldu.
Kira ise direk tasinin, ev sizinse belki yalitim cozumlerini arastirmak gerwkir.

Bizde öyleyiz valla şaştık kaldık ..
Bugün eşim faturayı görünce elini kafasına koymuş petekleri izliyor ..
Bu kışta napıcaz bu faturalarla bilmiyoruz şaştık kaldıkkk ..
Bende fatura geldikçe eşime kızıyorum evi satalim diyorum. Bıktım bu parayı ödeyip battaniye ile oturmaktan.

Bayanlar iyi akşamlar ..:anne:
Bu ısınma dert oldu ısınamıyoruz bide üstüne böyle faturalarla karşılaşıyoruz 8 aylıkta bebeğim var ..
Sizce tek odada elektrikli ısıtıcımı kursam doğalgazı kapatsam ..
Yatak odam çok küçük oraya klima kurulu orayamı gecsem ..
Yemek masamız mutfakta kurulu mama sandalyesi vs hep orda yiyoruz.
Şaşırdım kaldım ..
75 metrekare bir ev alt tarafı ..
Bu faturaların 500.600 gelmesi normalmi
Elektrik faturası 300 lira geldi bu ay ..
Ve bebeğim tulumla dolaşıyor evde gece kalktığımdada elleri üşümüş oluyor bu kadar fatura gelmesine rağmen bana bir akıl verin ..:hasta:
Sizlerede bu kadar mı geliyor ?
Surekli yaniyo mu kombi. Bizim yakma sistemini soyliyim bi deneyin isterseniz 20 gunluk filan 180 tl geldi. Sabah 8 de yakiyoruz 50 derecede ev isiniyo 12 ye kadar sonra kapatiyorum. Aksam 5 yada 6 gibi tekrar aciyorum gece 12 ye kadar 45 50 derece arasi oluyo ve ev sicak. Benmde kucuk bebegim var usumuyoruz.gece kapatiyorum bu arada sabaha kadar.dedigim saatlerde aciyorum.bide hangi sehirdesiniz m3 fiyati da degisiyo. Bizim burda en pahalisi sanirim.

Doğal gaz faturalarını görünce çok şaşırıyorum nasıl o kadar çok geliyor diye
Evimiz 130 m2 tüm peteklerimiz açık 50 55 arası kombimizin ayarı ve 197 tl fatura geldi bize
ayrıca termostat takılı o nerdeyse yarı yarıya düşürdü faturamızı yoksa geçen seneye kasar bizede yüksek geliyordu ama yinede 350 tl den fazla doğal gaz faturası gelmedi bize hiç bu dediğim meblağda kara kışta gelen

Evinizin yalıtım sorunu var belli ki. Ev sahibiyseniz yalıtım yaptırın ya da ev sahibinize söyleyin. Kiracıysanız ev değiştirin derim. Evim iki katlı, deli gibi ütü fırın ocak yakıyorum 250’den yukarıda elektrik faturası görmedim. Doğalgaz da 350 civarı geliyor.

Bu ısınma dert oldu ısınamıyoruz bide üstüne böyle faturalarla karşılaşıyoruz 8 aylıkta bebeğim var ..
Şaşırdım kaldım ..
Ve bebeğim tulumla dolaşıyor evde gece kalktığımdada elleri üşümüş oluyor bu kadar fatura gelmesine rağmen bana bir akıl verin ..:hasta:
Radyatör mü deniyordu ,bu kalorifer peteği gibi olan elektirikli sobalara, bizim.merkezi sistem kömür cayır cayır ev çok.guzel ama gek gelelim ev 2 den sonra gece soğuk ,yine tek battaniyeyle yatilir ama kızım üstünü katiyen örtmez o üşümesin diyede ben elektirikli yakıyorum. Çok.guzel ısıtıyor normal elektirikli sobalar givi değil klima gibide olmuyor çok memnun kalırsınız onu deneyin derim

Şaşırdım kaldım ..
Biz doğru dürüst yakmıyoruz bebeğimiz yok ancak geçen ekim ayında elektrik sobasını ara ara yaktım kasım ayında hiç yakmayıp doğal gaz yaktık ve elektrik sobasını daha az kullanıp bir odada yakmamıza rağmen doğal gazı iki odada daha uzun süre yaktık. Elektrik faturası direk düştü doğal gaz da fazla artış olmadı. Cam kenarlarınızı kontrol edin belki soğuk geliyodur. Mesela gündüz oturduğunuz odanın peteği açık kalsın gece daha düşük ayarda yattığınız odanın birde böyle deneyin bakalım.

Back