Isınma sorunu

Bende soğuk olmayan şehirde mersinde yaşıyorum. Dogalgazdan sonraki en guzel yöntem klima bence.benim klimam yeni içeriyi fırın gibi ediyor.ama son zamlardan sonra yakmaya korkar oldum.yani kısaca soba yaksan kömür pahalı doğalgaz yaksan fatura pahalı. Klima yaksan oda pahalı. Yeni her türlü şartta ısınma pahalı😕

Klimayla ısınmakta zor kapattığın an buz gibi oluyor 🤦🏻‍♀️ Evi değiştirseniz ? Kendi eviniz sanırım kiraya verip sizde ısınma sorunu olmayan bir eve çıksanız cok mu uçuk bi öneri oldu😅😊

Bizim elektrik faturası geçen ay 700 TL geldi elektrikli ısıtıcı önün ısınsa arkan üşüyo. Klima hiç kullanmadım ama Eşimde klima almak istiyor. Isınmasından memnunmusunuz birde hangi marka kaç btu kullanıyorsunuz bizim salonumuz 28m2.
Salonumuz 30 M2 18 Btu çok memnunuz yaniyoruz. Markası Demir döküm yazın almıştık oraya klimayı şuan için çok memnunuz...

Yatak odasındaki Baymak elegant plus. 32 dereceye kadar çıkıyor ama o klima buçuk olarak da çalışıyor yani 29- 29.5 gibi ve 9 btu
Çocuk odasındaki çok eski Altus 9 btu ama oradaki çok yakıyor eski olunca. Ve artık kışın ısırmaz oldu, yazında tam tersi sıcak üflüyor gibi... Oradakini 2 ay falan sonra yenilicez...

Klima alacaksanız yaza bırakmayın yaz aylarında çok fazla yüksek fiyattan alırsınız. Eşim oyüzden 2 ay sonra alalım diyor. Yazın kızım odasında yatsın diye orayı yenilicez...

Bizim binada kalorifer sistemi döşeli sadece petekler ve kazanı yok bizde dahil olmak üzere çok az kişi istiyor çoğunluk istemiyor 😡 oyuzden mecburen kaloriferli ev arıyorduk ama bu evler Akdeniz bölgesinde çok çok fazla hele birde şu son 1 yıldır aldı başını gidiyor. Hatta geçenlerde bir ev beğendik müteahhiti aradık adam bir kaç tane dairem var ama fiyat veremem diyor satmak istemiyor. Bı fiyat söyle tahmini kaç dedik adam 1.5 milyon dedi ama kesin değil diyor satmıyor... 🙄

Doğalgaz sobaları var kendinize ait şahsi oluyor. Bi araştırın bence binada doğalgaz yakın dediniz sanırım olmadı sırf bu soba için olabilir. Hem maliyeti de diğer (Petek sayısı boru sayısına göre avantajlı olur) Tavsiye ederim. Madem bebeğiniz var sıcacık olur oturduğunuz yer. Zaten bebeğin olduğu yer önemli.

Akdeniz bölgesinde doğal gaz yok kaloriferli evler bile yeni yeni yapılmaya başladı... %80 i ısıtma aracı olmayan binalar...

Kalorifer olan binalar yeni yapilmaya başladığı için çooookkkk uçuk rakamlarda fiyatlar kiraları da normal değil...
Maalesef Akdeniz bölgesinde böyle bir sorun var. Bulundugumuz ilçede komple dogalgaz sistemi yok. Kalorifer deseniz isitmiyor kaç defa şikayetimizi belirttik ayni.

Doğalgaz sobaları var kendinize ait şahsi oluyor. Bi araştırın bence binada doğalgaz yakın dediniz sanırım olmadı sırf bu soba için olabilir. Hem maliyeti de diğer (Petek sayısı boru sayısına göre avantajlı olur) Tavsiye ederim. Madem bebeğiniz var sıcacık olur oturduğunuz yer. Zaten bebeğin olduğu yer önemli.
bunu araştırın, biz yıllarca kullandık (apartman ikna olana dek) hem ısıtması iyi oluyor hem de komşulara bağımlı olmazsınız

Maalesef Akdeniz bölgesinde böyle bir sorun var. Bulundugumuz ilçede komple dogalgaz sistemi yok. Kalorifer deseniz isitmiyor kaç defa şikayetimizi belirttik ayni.
Muğla için buranın yerlisi zeytin çekirdeği yakıyor
köylerdekiler zaten odun kesme iznine sahip çoğu soba yakıyor -burada çoğu yerde kömür yaktırmıyorlar zaten yasak

mağdur olan apartmandaki, kent merkezindeki memur kesim, öğrenciler vs. onlara da buranın halkı ölsünler isterse diye bakıyor zaten.
o yüzden kimse şikayet dinlemiyor.
bazı ilçelere da dağ aşılması gerektiği için dağınık yerleşim olduğu için lojistik kurtarmıyormuş. üstüne evlerin inşaat kalitesi çok çok kötü. doğramalar filan dökülüyor. soğuk için yalıtım yok. ama kışı burada geçirenler ne yapıyor ben bilmiyorum (benim evim istisnai olarak merkezi sistem kaloriferli çok da iyi ısınıyorum, şortla yazıyorum şu anda. fakat önceden bu sorunların hepsini yaşadım, hep alternatif geçici çözümler buldum, tüm kış kalmadım vs)

akdenizi bilemiyorum ama bunların bir birleşimi de orada vardır.

Dogalgaz icin tum binanin anlasmasi mi gerekiyor? Yanlis anlamayin bilmedigim icin soruyorum. Kombi bireysel çünkü.

Klimayla guzel isinmazsiniz ve odeyeceginiz fatura da cabasi olur. Bence de yagli radyator dusunun.
Elektrikli isitici da faturayi katlar. Bizim 120 130 tl bandinda gelen elektrik bu ay zamlar sebebiyle 220 geldi. Hicbir ekstra kullanimimiz yok.

Dogalgaz icin tum binanin anlasmasi mi gerekiyor? Yanlis anlamayin bilmedigim icin soruyorum. Kombi bireysel çünkü.

Klimayla guzel isinmazsiniz ve odeyeceginiz fatura da cabasi olur. Bence de yagli radyator dusunun.
Elektrikli isitici da faturayi katlar. Bizim 120 130 tl bandinda gelen elektrik bu ay zamlar sebebiyle 220 geldi. Hicbir ekstra kullanimimiz yok.
Yağlı radyatörün elektrik faturasına katkısı nasıl oluyor tahminen?

Benim bulunduğum ilçede hiç doğalgaz yok 😔 kaloriferli evlerde oturan akrabalarım var evleri sıcacık adamlar şortla geziyor evin içinde. Bizimde sadece klima açık olan odamız çok sıcak oluyor diğer odaya gitsen buz gibi 😔 sizin yönetici az yaktırıyor bence.

Yada belki sadece sizin ev soğuk olabilir geçen yıl benim görümcemin evi de öyleydi 1.kat olduğu için altında ev olmayınca öyledir demişti herkes ama bu yıl yönetici biraz fazla açtırmış evi ama yine evi soğukta geçen yıl ki gibi değildi ılıktı. Eviniz 1.katta mı?

Bu ay zamlı olarak 563 ödedik önceki aylar 300 küsürdü...

Onemli olan sadece nasil isittgin degil, evin izolasyonu. Kapattigin an soguyan evler var izolasyon iyi olmadigi icin. Bu dogal gaz olsada soba olsada ayni.

Diger komsular nasil isiniyor?

Benim bulunduğum ilçede hiç doğalgaz yok 😔 kaloriferli evlerde oturan akrabalarım var evleri sıcacık adamlar şortla geziyor evin içinde. Bizimde sadece klima açık olan odamız çok sıcak oluyor diğer odaya gitsen buz gibi 😔 sizin yönetici az yaktırıyor bence.

Yada belki sadece sizin ev soğuk olabilir geçen yıl benim görümcemin evi de öyleydi 1.kat olduğu için altında ev olmayınca öyledir demişti herkes ama bu yıl yönetici biraz fazla açtırmış evi ama yine evi soğukta geçen yıl ki gibi değildi ılıktı. Eviniz 1.katta mı?

Bu ay zamlı olarak 563 ödedik önceki aylar 300 küsürdü...
Ilçede 4 bina var kaloriferli orda da memur kesimi oturuyor. 2 bina dolu boş daire bulmak çok zor. Diger 2 binada da isitma sorunu varmiş biz evi tuttugumuzda özellikle belirttiler sistemdeki isitma sorununu giderdik dediler ama gördük ki dogru degilmiş. Isinma sorunundan dolayi fazla kalan yok binada , oturanlar ise farkli secenekler deniyorlar isinma için, çok şikayet edildi düzeltilmiyor neyden kaynaklandigini da bilmiyoruz.

🤣🤣 üçüzümsüyüz abla 🤣

Ben de egedeyim klima yetmiyor diye soba mı yaksak dedim babam sormuş birkaç hafta önce sanırım 2500 demiş tonuna. Torbası kaç oluyor bilmiyorum 2 ay falan gitse çok pahalı oluyor ya. Canım çekmişti şöyle kuzine vs oturdum kaldım klimamla 😂
bir sey soracagim odun yaksaniz olmuyormu boyle yerlerde.
Odun yakmak yasak mi bilmiyorum, komur doguda ic anadoluda kisin lazim olurda akdeniz iklimi olan yerlere komure pekde gerek yok gibi

Ilçede 4 bina var kaloriferli orda da memur kesimi oturuyor. 2 bina dolu boş daire bulmak çok zor. Diger 2 binada da isitma sorunu varmiş biz evi tuttugumuzda özellikle belirttiler sistemdeki isitma sorununu giderdik dediler ama gördük ki dogru degilmiş. Isinma sorunundan dolayi fazla kalan yok binada , oturanlar ise farkli secenekler deniyorlar isinma için, çok şikayet edildi düzeltilmiyor neyden kaynaklandigini da bilmiyoruz.
İskanı varmi aldiginiz evin ?

X