- 12 Temmuz 2006
- 55.527
- 212.897
- 52
-
- Konu Sahibi karamelcikolata
Ben tonunu sormadım da alışverişe giderken kömür satıcılarının önünden geçerken meraklı teyze modunda torba fiyatını sordum, 3 marka kömür vardı fiyatları da 30-32-35 liraydı.üçüzümsüyüz abla
Ben de egedeyim klima yetmiyor diye soba mı yaksak dedim babam sormuş birkaç hafta önce sanırım 2500 demiş tonuna. Torbası kaç oluyor bilmiyorum 2 ay falan gitse çok pahalı oluyor ya. Canım çekmişti şöyle kuzine vs oturdum kaldım klimamla
Genelde Ege ve Akdeniz'de sıcak su için güneş panelleri kullanılır, Ocak için de mecburen tüp.Doğalgaza yanaşmayan komşular sıcak su ve ocak icin ne kullanıyor? Tüp çok daha pahalıya geliyor çünkü?
Tüp çok pahalı ama sadece onun için bile doğalgaz döşetilebilir bence.Genelde Ege ve Akdeniz'de sıcak su için güneş panelleri kullanılır, Ocak için de mecburen tüp.
Aynen hem çok sıcak seviyorum(eşim pişiyor) hem de kalın giyinmeyi sevmiyorum. Tshirt üstüne hırkayla ve çorapsız geçiriyorum kışı çocukluktan kalma daralıyorumBen tonunu sormadım da alışverişe giderken kömür satıcılarının önünden geçerken meraklı teyze modunda torba fiyatını sordum, 3 marka kömür vardı fiyatları da 30-32-35 liraydı.
Klima yetmiyor mu? Çok sıcak mı seviyorsun acaba? Biz İstanbul'da doğalgaz kullanırken dahi oda sıcaklığını 21 dereceye sabitliyorduk doğalgaz, klima vb ısıtıcıların sıcaklığı çok yapay olduğundan bizimkileri çarpıyor 21 derece ideal geliyor.
Ben de kuzineyi seviyorum mutfağa döküm kuzine istedim aslında ama malum Ege'de baca sıkıntısı oluyor
Kömür normal geldi de sobaların fiyatı uçmuş, bizim burada yapmıyorlar ama Marmaris'in köylerinde yerleşiksen ismini yazdırıyorsun her sene hastalıklı vb diye belirlenip kesilen ağaçları muhtar her haneye dağıttırıyor, o yüzden genelde Marmaris'in köylerinde soba yakıyorlar.
Doğalgaz gelmedi gelse hemen bağlattırım, ısınmadan ziyade ocağa tüp almaktan sıkıldım
Bir de zor oluyor Merve, İstanbul'da yaz-kış, bayram seyran haftasonu demeden her şeye neredeyse 7/24 ulaşma şansınız var ama Ege ve Akdeniz'de merkezi bir yerde değilseniz, yaşadığınız yer köy veya köye yakınsa bir kere bayram, yılbaşı, pazar günleri tüp ve su siparişini, fırın, market gibi yerleri unutunTüp çok pahalı ama sadece onun için bile doğalgaz döşetilebilir bence.
Güneş panelleri vardı ama söküp attık, ayarsız müteahhit panellerin oturması gereken profilleri doğuya değil batıya doğru sabitlemişAynen hem çok sıcak seviyorum(eşim pişiyor) hem de kalın giyinmeyi sevmiyorum. Tshirt üstüne hırkayla ve çorapsız geçiriyorum kışı çocukluktan kalma daralıyorum
Bu sene haberi çıktı doğalgaz geliyormuş buraya diye ama gelmesi ne kadar sürer Allah bilir.
Bu banyo için ne kullanıyorsunuz termosifon mu? Güneş enerjisiyle kışın olmuyor
Biz de güneşli gün avına çıkıyoruz sıcak su gelsin diye, demek ki 10 gün hava kapalı kalsa kokucazGüneş panelleri vardı ama söküp attık, ayarsız müteahhit panellerin oturması gereken profilleri doğuya değil batıya doğru sabitlemiş9 ay sıcak su var, kışın en lazım olan zamanda su buz gibi:) termosifon taktırdık rahatladık.
Ya valla gelsin şu doğalgaz, kaç senedir gelecek deyip duruyorlar ama ses soluk yok, ne yapalım boruları biz mi çekelim, gerekirse onu da yaparım
Valla termosifon konformuşBiz de güneşli gün avına çıkıyoruz sıcak su gelsin diye, demek ki 10 gün hava kapalı kalsa kokucaztermosifon bakıyorum şimdi. Buralara niye yazlık yer dediklerini çok iyi anladım taşındıktan sonra valla
evet bundan verim alamazsınız ama bunların seramik olanları var, biraz daha geç ısınıyor ama daha verimli, başka çare bulamazsanız deneyin derim.Oda var denedik ama pek verimli değil malesef
Çok özendim hemen bakıyorum termosifonlara tekrarValla termosifon konformuşAteş yeniden bulunmuş gibi seviniyor insan, güneş panelinden o kadar eziyet çekince takılan termosifon sonrası hamam işletiyor gibiydik, banyodan her çıkanın arkasından buhar bulutu da çıkıyordu:)))
Gözünü seveyim doğalgazın
Bizim evinde altı boş çok soğuk yerler dediginiz ısıtıcıyı atarmisiniz adı neTek başına bi ısıtma sistemi olarak işe yaramaz ama halı altı ısıtıcılardan çok memnunuz biz. Tabi biz doğalgaza ek olarak kullanıyoruz, üstünde oturmak çok keyifli oluyor. Odanın havasını hafif kırıyor ama tek başına yeterli olmaz. Rezisdanslı falan değil, değişik bi sistemi olduğu için çok az yakıyo. Yine de yazmak istedim belki işinize yarar diye. Çünkü bizim evin altı boş dükkan. Zeminden aşırı ısı kaybımız var, hatta zeminden evin içine soğuk esiyo resmen.
Halı altı ısıtıcı diye geçiyo biçok alışveriş sitesinde var. Ben n11'den ufuk dağıtım diye bi satıcıdan almışım. Farklı markalar da var. Halının büyüklüğüne göre boyutları var. Çok pahalı bi şey de değil bence. Keçesi ve termostatı olmasına dikkat edin. Termostatı olmayanları belli aralıklarla fişten çekmeniz gerekiyo. Ama termostatı olanlar otomatik kendi ayarlıyo ısısını. Halıyı yaklaşık 30 derece civarı bi sıcaklıkta tutuyo. Tek başına ısıtma aracı olmaz ama odada oturacağınız zaman gerçekten çok güzel oluyo.Bizim evinde altı boş çok soğuk yerler dediginiz ısıtıcıyı atarmisiniz adı ne
Halı altına konan yer ısıtıcıları var. Arada açaanız yerden soğuğu kırar. Haricinde yani ya sobadır ya doğalgaz ya elektrik. Klima ısıtıyor ama kapandığı anda buz. Elektrikli radyatör bakın içinde su olduğu için kapattığınızda da bi süre sıcak kalıyor petek ve ısıtmaya devam ediyor o.Konuyu kısaca anlatacağım hanımlar. Biz bu yaz yeni bir binadan ev satın aldık (bunu belirtmemin sebebi daha önce kullanılmış bir ısınma sisyemi yok merkezi, soba vs) Doğalgaz sokağımıza yeni geldi ama binadakiler kaç kez konuşmamıza ramen oralı olmadığı için içeri alamıyoruz. Küçük bebeğim var elektrikli ısıtıcılarla idare etmeye çalışıyorum ama bir yere kadar malum kış geldi çattı.
Sizden 30 m2 bir oda için ısıtma önerisi istiyorum. Klima almak istiyoruz ama fiyatlar malum çok arttı. Düşer diye beklesek kış bitecek. Başka bir çözüm yolunda bulamadık. Üstüne birde şu elektrik zammı geldi şimdi elektrikli ısıtıcı dan kaynaklı fatura ikiye katlanacak. Çözüm önerilerinizi bekliyorum. Şimdiden cevaplar için teşekkür ederim.
Not: Birde ısıtmada klima kullananlar nasıl memnunmusunuz ve faturalar ne alemde onlarıda belirtirseniz sevinirim. Bu arada çok soğuk bir ilde yaşamıyoruz öyle eksileri falan görmüyor burası genelde.
Petekli elektrikli ısıtıcı tavsiye ederim. Elektrikli olduğu için yüksek gelecek ama en azından bebek üşümez.Konuyu kısaca anlatacağım hanımlar. Biz bu yaz yeni bir binadan ev satın aldık (bunu belirtmemin sebebi daha önce kullanılmış bir ısınma sisyemi yok merkezi, soba vs) Doğalgaz sokağımıza yeni geldi ama binadakiler kaç kez konuşmamıza ramen oralı olmadığı için içeri alamıyoruz. Küçük bebeğim var elektrikli ısıtıcılarla idare etmeye çalışıyorum ama bir yere kadar malum kış geldi çattı.
Sizden 30 m2 bir oda için ısıtma önerisi istiyorum. Klima almak istiyoruz ama fiyatlar malum çok arttı. Düşer diye beklesek kış bitecek. Başka bir çözüm yolunda bulamadık. Üstüne birde şu elektrik zammı geldi şimdi elektrikli ısıtıcı dan kaynaklı fatura ikiye katlanacak. Çözüm önerilerinizi bekliyorum. Şimdiden cevaplar için teşekkür ederim.
Not: Birde ısıtmada klima kullananlar nasıl memnunmusunuz ve faturalar ne alemde onlarıda belirtirseniz sevinirim. Bu arada çok soğuk bir ilde yaşamıyoruz öyle eksileri falan görmüyor burası genelde.