Isınma sorunu

Ben tonunu sormadım da alışverişe giderken kömür satıcılarının önünden geçerken meraklı teyze modunda torba fiyatını sordum, 3 marka kömür vardı fiyatları da 30-32-35 liraydı.
Klima yetmiyor mu? Çok sıcak mı seviyorsun acaba? Biz İstanbul'da doğalgaz kullanırken dahi oda sıcaklığını 21 dereceye sabitliyorduk doğalgaz, klima vb ısıtıcıların sıcaklığı çok yapay olduğundan bizimkileri çarpıyor 21 derece ideal geliyor.

Ben de kuzineyi seviyorum mutfağa döküm kuzine istedim aslında ama malum Ege'de baca sıkıntısı oluyor
Kömür normal geldi de sobaların fiyatı uçmuş, bizim burada yapmıyorlar ama Marmaris'in köylerinde yerleşiksen ismini yazdırıyorsun her sene hastalıklı vb diye belirlenip kesilen ağaçları muhtar her haneye dağıttırıyor, o yüzden genelde Marmaris'in köylerinde soba yakıyorlar.

Doğalgaz gelmedi gelse hemen bağlattırım, ısınmadan ziyade ocağa tüp almaktan sıkıldım

Doğalgaza yanaşmayan komşular sıcak su ve ocak icin ne kullanıyor? Tüp çok daha pahalıya geliyor çünkü?

Aynen hem çok sıcak seviyorum(eşim pişiyor) hem de kalın giyinmeyi sevmiyorum. Tshirt üstüne hırkayla ve çorapsız geçiriyorum kışı çocukluktan kalma daralıyorum
Bu sene haberi çıktı doğalgaz geliyormuş buraya diye ama gelmesi ne kadar sürer Allah bilir.
Bu banyo için ne kullanıyorsunuz termosifon mu? Güneş enerjisiyle kışın olmuyor

Tüp çok pahalı ama sadece onun için bile doğalgaz döşetilebilir bence.
Bir de zor oluyor Merve, İstanbul'da yaz-kış, bayram seyran haftasonu demeden her şeye neredeyse 7/24 ulaşma şansınız var ama Ege ve Akdeniz'de merkezi bir yerde değilseniz, yaşadığınız yer köy veya köye yakınsa bir kere bayram, yılbaşı, pazar günleri tüp ve su siparişini, fırın, market gibi yerleri unutun
Tüpünüz yedekli değilse yandınız hafta başına kadar tüpsüzsünüz, ilk yerleştiğimiz sene bu tip şeylere alışana kadar zorlanmıştım, her yer kapalı ara ki bulasın:)

Güneş panelleri vardı ama söküp attık, ayarsız müteahhit panellerin oturması gereken profilleri doğuya değil batıya doğru sabitlemiş 9 ay sıcak su var, kışın en lazım olan zamanda su buz gibi:) termosifon taktırdık rahatladık.

Ya valla gelsin şu doğalgaz, kaç senedir gelecek deyip duruyorlar ama ses soluk yok, ne yapalım boruları biz mi çekelim, gerekirse onu da yaparım

Biz de güneşli gün avına çıkıyoruz sıcak su gelsin diye, demek ki 10 gün hava kapalı kalsa kokucaz termosifon bakıyorum şimdi. Buralara niye yazlık yer dediklerini çok iyi anladım taşındıktan sonra valla

Aslında biraz eskilerde kaldı ama katalitik soba olabilir ama bebeğin odasında riskli olur derseniz bir şey diyemem ama eğer soba yoksa elektrikli ısıtıcılardan hem daha verimli hem daha ekonomik.

Valla termosifon konformuş Ateş yeniden bulunmuş gibi seviniyor insan, güneş panelinden o kadar eziyet çekince takılan termosifon sonrası hamam işletiyor gibiydik, banyodan her çıkanın arkasından buhar bulutu da çıkıyordu:)))

Gözünü seveyim doğalgazın

Çok özendim hemen bakıyorum termosifonlara tekrar

Bizim evinde altı boş çok soğuk yerler dediginiz ısıtıcıyı atarmisiniz adı ne

Bizim evinde altı boş çok soğuk yerler dediginiz ısıtıcıyı atarmisiniz adı ne
Halı altı ısıtıcı diye geçiyo biçok alışveriş sitesinde var. Ben n11'den ufuk dağıtım diye bi satıcıdan almışım. Farklı markalar da var. Halının büyüklüğüne göre boyutları var. Çok pahalı bi şey de değil bence. Keçesi ve termostatı olmasına dikkat edin. Termostatı olmayanları belli aralıklarla fişten çekmeniz gerekiyo. Ama termostatı olanlar otomatik kendi ayarlıyo ısısını. Halıyı yaklaşık 30 derece civarı bi sıcaklıkta tutuyo. Tek başına ısıtma aracı olmaz ama odada oturacağınız zaman gerçekten çok güzel oluyo.

Halı altına konan yer ısıtıcıları var. Arada açaanız yerden soğuğu kırar. Haricinde yani ya sobadır ya doğalgaz ya elektrik. Klima ısıtıyor ama kapandığı anda buz. Elektrikli radyatör bakın içinde su olduğu için kapattığınızda da bi süre sıcak kalıyor petek ve ısıtmaya devam ediyor o.

Petekli elektrikli ısıtıcı tavsiye ederim. Elektrikli olduğu için yüksek gelecek ama en azından bebek üşümez.

Klima sevmiyorum,yazin kullanıyoruz mecburen ama kişın klima ile ısınmak hem pahalı hem konforsuz olur. Yazın fatura acayip geliyordu eşim açtığı icin,kışın hele birde bu zamlar sonrası nasıl olur bilemedim. Oğlum /kızım kücükken bir kac kez kalorifer yanmadıgi zaman duş aldırırken açıp salonda küvetlerinde yıkadığım oldu ama kapatınca hemen soguyor. Birde yeni binayı ısıtmak zor oluyor yani bu bir gerçek.
Doğalgaz sokagınıza geldi mi,apartman girişine kadar geldiyse şayet bireysel basvuru yapip hızlandırabilirsiniz belki. Bence görüşün dogalgaz idaresi ile. Belki bir çözüm sunulur.

yağlı radyatör alın en iyi çözüm bu oda sıcaklığına geldiğinde kendini kapatıyor elk.tasaarufu oluyor yani ve radyatör olduğu için hemen soğumuyor
edit: biraz pahalı kaliteli olanlarından alırsan aldığına değer

Bence klima alın derim şu aşamada sizin için daha iyi olur birde ev yeni olduğu için diğer dairelerde boş olduğu için ilk sene ısınma sorunu olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…