İşin içinden çıkamadım.

Kayra19

Guru
Kayıtlı Üye
11 Mayıs 2012
1.986
1.002
333
Merhaba,
Daha önce ara ara bahsetmiştim ama siz olsaniz ne yapardınız merak ediyorum, işin içinden çıkamadım çünkü.

Kısaca geçiyorum detaya girmeden, oğlumun doğumu ile maddi sıkıntıya girdik ben yeni doğum yaptım evdeydim eşimin işiyle alakalı sıkıntılar olmuştu kısmet değilmiş demekki evimizi satmak zorunda kaldık daha borcu bitmemisti 6 yıl daha vardı. Bu süreçte eşimin ailesine anlattık durumu tabiki fakat umursamadilar, hatta satariz bankanın borcunu kapatırsanız dedi dünden razı gibi satilmasina. O sıra kayinpederin kardeşi kumar oynuyordu kumar borcu için ona bankadan para çekip vermiş 40 50 bin kadar eşimin bu zoruna gitti.
Tabi bizim ev 8 ay kadar satilikta kaldı ipotekli olduğu için zar zor satabildik o sırada ne aradılar ne sordular ne de geldiler.
Neyse biz satıştan sonra annemin yakinina taşındık fakat yine aynı semtteydik mahalle degisti sadece.
Sonra kp bunu olay haline getirdi. Vay efendim taşındılar da haber vermediler diye.
Biz bu sırada bayramdi, dugundu mevlüt vs olsun hep gittik onlara, yüzyüze sorun yok ama arkadan devamlı bedduaları bile geliyordu kulagimiza. En son oğlum için onlarda çocuklarından gorsunler dediği için bende bitmişti. Onlarlik birsey yoktu satmak zorunda kaldık, söyledik te umursamadilar birşey de demedik sonuçta onlara. Eşime dedim daha gitmek istemiyorum, sonra daha da ileri gittiklerinde konuşmaya gittik biraz tartışma ortamı oldu. Aradan baya zaman geçti 2 seneden fazla olmuştur. O sıra eltim ve kaynım boşandı, çocukları var kv ona bakmak için başka bir ile taşındılar.

Tabi bu ara pandemi girdi, ben ve eşim maddi sıkıntı yasadik. Bayram seyran derken eşim her konuştuğunda issiz kaldığını söyledi ve aradı hep ama yine umursayip sormadılar ne yaptın oğlum diye , ki bizim onlardan maddi beklentimiz yok. O ara ameliyat oldu eşim, yine aynı geçmiş olsun dediler el gibi kapadılar telefonu. Kovid geçirdi ağır bir şekilde hastanede yattı yine yok birşey.

Sorun şu ki ara ara akrabalari arayıp babadır atsan atılmaz satsan satılmaz ölüm var diyerek babana gel git diyip duruyorlar eşime, hep aynı konular açılıyor yine ev meselesi giriyor araya 4,5 sene geçti nerdeyse üstünden hala kim haklı kim haksız bunun pesindeler. Babası asla aramıyor. Annesine öyle.

Bende eşime söyledim, hem tavır yapıp gelmiyorlar aramiyorlar hemde gitmemizi bekliyorlar, oğlumu bile görmediler 3 senedir. Biz götürdüğümuzde gördüler hep, o bedduadan sonra bizde gitmeyince görmediler tabi asla gelmedikleri için.
Otur konuş her yıl birisi arayıp mutlaka açıyor bu konuyu çünkü dedim.
Siz olsanız ne yapardınız. Kin tutuyorum yalan yok herşeyi geçtim oğlum için çocuklarından gorsunler dediklerini unutamiyorum.

Kimse karismasin. Esiniz gitmek isterse istesin. Gitmek istemiyorsa kimsenin zorlamaya hakki yok. Evet babadir. Ama anne baba olmak bizi hatasiz kul etmiyor. Sen evladinin kötü gününde yaninda olmazsan tabi ki iyi gündede yaninda olmaz. Sizi bu konunun disinda tutuyorum, cünkü burda maddi destegi gectim manevi destegi de esirgeyen anne baba var. Arayip sormamalari para vermemelerinden daha vahim bence. Belki onlarin elindede yoktu, ama insan ogluna moral verir, destek olur.

eşin görüşecekse görüşsün ama ben olsam asla görüşmem madem 40-50 bini vardı kenarda oğluna verseydi en azndan 5-6 taksidini öderdiniz evin zorda kalmazdınız elinize geçince de geri öderdiniz. kumar borcu mu önemli torunuyla oğlunun başını sokacağı bir ev mi acaba

Dediğim gibi maddi beklentimiz yoktu evliliğimizin en başından beri böyle olduğu için olsada yapmayacaklarını biliyordum.

Bana biri böyle beddua ederse amin derim. Benim gibi evlat olsun derim ardından.

Ben olsam ne yapardım kısmına bir şey yazamıyorum. Yaşadıklarınizi siz bilirsiniz tabi. Sanırım en önemli şey ; aralarına hiç girmezdim eşim ve ailesinin.

5 6 değil neredeyse 3 yıllık taksitini oderdik ama sürekli biz sucluymusuz gibi davranışlarından sıkıldım. Bir yandan oğlum babanne dede soruyor baba senin annen baban nerede diye. Bencillik mi yapiyorum boşver Allah sorsun diyorum kendi kendimi yiyorum. Sonra beddua ettikleri geliyor banane diyorum.

bencillik değil canım haklısın. bilmiyorum ben ailemden bu şekilde gördüğüm için başkalarını yadırgıyorum açıkçası. yani ben olsam evladım darda olsa çıkartır o parayı verirdim. banane kumar oynayan kendi kesesinden oynar. salak mı da kumara para yatırıyor

Eşinizi bu konuyu konuşması için bence zorlamayın zaten kendisi de ailesinin farkında ve emin olun bu çok iyi bir şey. Sağdan soldan arayan akıl vermeye kalkan insanları da dinlemeyi çok diretirlerse bu bizim aile içindeki mevzumuz dışarıya yansımasını istemiyoruz diyin . O kadar meraklılarsa kendileri görüşsün.

Çok dert etmeyin derim, dert edecekse eşiniz etsin onun annesi babası.
Benim eşim de işsiz kaldı, hiç kimse ne haldesiniz demedi, kayınbabam o dönemde yeğeni için yüklü miktarda para vermiş eşim duyunca çok üzüldü sinirlendi, hiç yorum bile yapmadım. Açıkçası ailelere minnet etmemek benim işime geliyor. Emin olun size çıkarıp 40 bin verselerdi 40 yıl lafını yaparlardı. Aile içi durumlarınıza da daha çok karışma hakkını görürlerdi kendilerine. Yaşınız genç, ilerde düze çıkar evinizi alırsınız. Ben beddualara takıldım. Bu lafları size kim taşıyor? Taşıyanlara da çok güvenmeyin derim..

Bir de şu var bu arayı bulmak isteyen insanlar o kadar niyetlerinde samimiyse siz bir kere aileyle sorun yaşamamışsınız ki birkaç kez farklı olaylar yaşanmış neden o zaman araya girip de dedeye babaanneye yazıktır gençlere neden böyle yapıyorsunuz? Dememişler. Karşı taraf baskın olduğu için sorun yaşamamak adına sizi taciz etmeleri etik değil. Tabi ki ebeveyn evlat kopmamalı ancak eşiniz kendi isteğiyle isterse gitsin (gitmek isteyeceğini zannetmiyorum ) isterlerse torunlarınıda ziyaret etsinler ancak kurduğunuz düzeni bozmamak için siz ekstra çaba sarf etmeyin derim

Oğullarına merhameti torunlarına meraki olmayan bir aile.
Çok ilginç...

size degil de akraba yapılan maddi destek herkesi kirar.
ama sonuçta da aile. ben görüşmesem bile onların görüşmesine ses etmezdim sanırım..

Karı koca ne yaparsınız bilemiyorum da torunlarını yok yere gözden çıkarmış bir babaanne dedeye çocuğumun tırnağını göstermezdim
Oğlum çok sorgulamaya başlayınca kötü hissediyorum kendimi eşim de zaten hicbirsey eskisi gibi olmaz dedi, bilemedim

size degil de akraba yapılan maddi destek herkesi kirar.
ama sonuçta da aile. ben görüşmesem bile onların görüşmesine ses etmezdim sanırım..
Eşim de istemiyor hem arayanlardan bunaldı içten içe çok kırgın birde küçükken dedeyle büyümüş hep, zaten anne baba olarak çok mesafeli yetişmiş ondan dolayı zaten uzak.

Eşim evet girmek istemiyor 1 kere bile gidelim demedi yalan yok fakat oğlum çok sorguladığı için kafam karışıyor nasıl olsa hiçbir şey eskisi gibi olmayacak diyorum

Aslında çok güvenilir kişiler kv min yeğeni, söylediğimde de inkar etmediler zaten. Benim zaten maddi beklentim yoktu, onlara güvenerek almadık zaten. Ama saçma sapan tavrına sinir oluyorum, millete haberimiz yok evi satmis girmişler demiş. İpotekli ev ha deyince satılmıyor ki maddi sıkıntı yaşadığımızı söyleyince (çünkü tek maaş o maaş ta tek tük alınınca maddi sıkıntı çektiğimiz elbet biliyorlar ama evi odeyebiliyormusunuz diye soruyor her seferinde anlamamış gibi) ne kadar ödüyoruz ne kadar eşim alıyor bunları bildikleri halde salağa yatıyorlar her seferinde.

Kendileri arayıp sormuyor sonra da bunu sorun ediyorlarsa ben de bitiririm ilişkiyi. Başkaları oturup kendi dertleriyle uğraşsınlar bir zahmet, çeksinler burunlarını

Senin kin tutman çok doğru değil eşinin ailesi o bazı insanlar çok cana yakın olur bazilari soğuk bu eşini ilgilendiren mevzu yani senin yapacağın birşey yok tepkisiz kalmani öneririm. Beddua etmişler oturup sordunuzmu kulağımıza böyle geliyor böylemi düşünüyorsunuz diye yani bilemedim maddi beklentimiz yok demişsin ama ortadaki kuslukte maddi yardım etmemelerinden kaynaklanmış

Merhaba, oğlunun ameliyatına gelmemiş, covid olmuş gelmemiş, torununun yüzünü görmemiş, parayı geçiyorum; bu adam baba olsa ne yazar. Kadın anne olsa ne işime yarar. Yazık.. zor gününde sizi bırakın; oğluna torununa ekmek vermeyen, hastalığında bı gelip görmeyen ya da sürekli aramayan adama baba; kadına da anne denmez. Sizden uzak olsun da ne halleri varsa görsünler. Bırakın, yokmuş gibi davranin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…